9 bästa molnväxellösningen för små till medelstora företag

Spread the love

Om du är på jakt efter ett företagstelefonsystem har du förmodligen sett förkortningen PBX ganska ofta. PBX är en förkortning för Privat filialbörs. Till skillnad från ett allmänt telefonnät, gör PBX det möjligt för företag att driva sitt telefonnät på egen hand.

Traditionellt var PBX-system endast tillgängliga som lokala lösningar. Detta innebar rigorös självförvaltning, höga underhållskostnader och komplexitet på hög nivå.

Och även om de fortfarande är tillgängliga som lokala lösningar, uppmuntras moderna PBX-användare att vara värd för sitt telefonsystem via molnet.

Inte bara för att det är mycket billigare, utan också för att det är lättare att hantera och du kan dra nytta av unika funktioner. För att illustrera, här är några av dessa funktioner:

 • Off-site hosting. Ditt telefonsystem drivs och underhålls av din leverantör, vilket innebär att datacentren är utanför anläggningen. Detta minskar behovet av regelbundet hårdvaruunderhåll.
 • IP-telefoner. Molnbaserade PBX-system körs helt över Ethernet. Detta innebär att hela ditt företag kan använda VoIP-telefoner och/eller mobiltelefoner var som helst med en Internetanslutning.
 • Enkel hantering. Molnbaserade PBX-lösningar integrerar alla viktiga funktioner i en online-instrumentpanel. Detta innebär att du kan dirigera, tilldela behörigheter, hantera telefonkonfigurationer etc. direkt från din webbläsare.
 • Flexibilitet. Oavsett om du är på affärsresa eller utanför kontoret, säkerställer Cloud PBX att dina kunder och team kan nå dig när som helst.
 • Inga ytterligare kostnader. Lösningar som visas i det här inlägget är enbart byggda på en planbaserad modell. Du betalar bara för de funktioner du behöver, varken mer eller mindre.

Och slutligen, digitalisering säkerställer att du kan integrera din valfria Cloud PBX-plattform med dina favoritverktyg för hantering av kundrelationer. Sådana som Salesforce, Zendesk, Slak, Freshdeskoch många andra.

Vid ett tillfälle handlade det om att bli digital med ditt företagstelefonsystem om kostnadseffektivitet. Nuförtiden kan du dra nytta av ökad produktivitet, enkel skalning och hundratals integrationer med verktyg som ditt företag redan använder.

Så låt oss ta en närmare titt på de val du har för några av de bästa Cloud PBX-lösningarna på marknaden.

CloudTalk

CloudTalk är ett konsoliderat molnbaserat telefonsystem med en integrerad callcenterplattform. Den är byggd för att fungera med moderna affärsverktyg, helpdesk och e-handelsbutiker, som hjälper till att effektivisera kund-till-företag-kommunikation. Den mest populära månadsplanen börjar på $20 och kan uppgraderas beroende på dina behov.

Till skillnad från tråkiga interna PBX-system – fungerar CloudTalk helt från webbläsaren. Detta säkerställer att installationen av ditt callcenter bara tar en handfull ögonblick, och du kan börja ta emot samtal redan dag ett.

Du och dina anställda har möjlighet att spela in varje enskilt samtal och göra anteckningar i realtid. Som sådan har du friheten att fatta långsiktiga beslut som kommer att påverka ditt företag positivt. Och om du inte är övertygad kan du alltid prova CloudTalk med en 14-dagars gratis provperiod.

HubSpot är en av de partners som CloudTalk samarbetar med, så om du har en befintlig HubSpot-infrastruktur – du kan kombinera båda plattformarna för en mycket smidigare kundinteraktionsupplevelse än någonsin tidigare.

Bara ring

Bara ring är ett molnbaserat växelsystem som förser företagare med telefonnummer i mer än 70 länder. Telefonnumren som skapas av JustCall visas som lokala nummer när du kontaktar dina kunder, vilket ger en grundlig nivå av transparens.

Ett lokalt nummer eliminerar behovet för kunder att oroa sig för legitimiteten hos de samtal de tar emot. Kort efter att du registrerat dig som JustCall-kund har du möjlighet att generera nya telefonnummer i vilket land du än föredrar.

  Hur man beräknar en Z-poäng med Microsoft Excel

Det bästa av allt är att det inte bara handlar om en strömlinjeformad uppsättning telefonnummer. JustCalls lista över funktioner når långt och brett när det gäller att säkerställa att du och dina kunder alltid är i kontakt. Och så här.

 • Vidarekoppling. Ute på semester? Inget problem. JustCall kan vidarekoppla eller distribuera samtal till ett valfritt nummer även när du inte är på kontoret.
 • Lagfördelning. Inget samtal ska gå obesvarat. JustCalls teamfunktioner låter dig tilldela flera anställda till ett enda nummer.
 • Utnämningar. Använd en av de medföljande webbplatswidgetarna för att lägga till ett mötesformulär på din webbplats. På så sätt kan kunderna boka samtalsmöten vid en tidpunkt som passar dem.
 • Integrationer. JustCall stöder mer än 30 integrationer med dina favorit CRM- och Helpdesk-plattformar.
 • Övervakning. Planerar du att utbilda en ny grupp anställda på callsupportcenter? Inbyggda övervakningsfunktioner låter dig snabbt identifiera potentiella misstag som praktikanter gör och rätta till dem på språng.

Företaget uppdaterar ständigt sin plattform med nya funktioner och verktyg som hjälper dig att få ut det mesta av ditt telefonsystem. När det gäller prissättning är det både rättvist och flexibelt. Med den mest prisvärda planen som börjar på bara $25 per månad och nummer.

Aircall

Letar du efter en företagstelefonlösning som kan skalas i takt med att ditt företag växer? Leta inte längre än Aircall. Ett perfekt val för företagare som funderar på att starta ett eget callcenter och utöka det tillsammans med affärstillväxt.

Så, hur svårt är det att använda Aircall i praktiken? Den goda nyheten är att allt från att registrera dig till att skapa ditt första telefonnummer är i stort sett automatiserat. När du har ställt in din teamstruktur kan du börja lägga till telefonnummer från mer än 50 länder.

Varje nummer du skapar kan anpassas för landets krav av dig, och dessutom kan du tilldela ett nummer till en specifik gruppmedlem. Till exempel någon som arbetar från en region där du väljer numret som ska placeras.

Men det är inte allt. För att göra ditt callcenter så komplett som möjligt kommer du att behöva stöd för tredjepartsintegrationer. Chansen är stor att du redan hanterar din kundlista med hjälp av helpdesk-programvara eller på annat sätt.

Och även på den här avdelningen är Aircall extremt tillmötesgående med det stöd de ger. Den aktuella listan över integrationer innehåller mer än 100 verktyg och plattformar som moderna företagare använder – som Zoho, Shopify, SnapCall, Pipedrive och många andra.

JivoChat

Med alla virtuella PBX-funktioner du behöver för ditt företag, JivoChat hjälper dig att ta emot och ringa samtal, samt SMS-meddelanden sömlöst. Den tillåter samtal till över 50 olika länder, och du kan till och med vidarekoppla/distribuera samtal. Det fina är att du kan utföra alla uppgifter direkt från Jivo-appen.

Dessutom kan du:

 • Skicka rösthälsning
 • Lagra kundregister
 • Fyll enkelt på balansen.

Du kan välja olika nummer för olika länder för bara 1 USD/månad och ringa samtal för bara 0,02 USD/månad. Det finns också en 24/7 kundsupport via telefon, e-post och chatt.

FreshCaller

Med över 40 000 kunder under bältet, FreshCaller’s cloud PBX-system är en av favoriterna på marknaden. Det kräver ingen underhållskostnad, nedladdning eller hårdvara för att komma igång. 😉

  Begränsa appåtkomst och enhetsfunktionalitet med en PIN-kod

Du kan enkelt skala som du vill och göra saker enklare för ditt team genom att ge dem denna toppmoderna röst-AI-motor som tror på enkelhet. Här är några av de många saker du kan göra med Freshcaller:

 • Importera nummer eller köp nya från över 90 länder
 • Generera automatiskt anpassade och detaljerade rapporter som levereras direkt till din inkorg
 • Övervaka konversationsfrågor och hoppa till och med in i viktiga konversationer som kräver din uppmärksamhet.
 • Använd röstrobotar som känner till avsikten och engagerar sig med kunder för att lösa frågor utan ansträngning

För att utforska alla funktioner kan du börja använda deras 21-dagars gratis provperiod innan du ansluter dig till en betalplan.

RingCentral

RingCentral är det primära valet av telefonsystem för mer än 400 000 företagare över hela världen. Oavsett om du är ett litet företag eller ett växande företag – RingCentral erbjuder massor av funktioner för att möta dina behov.

Som en molnbaserad VoIP-plattform sticker RingCentral ut med funktioner för röstsamtal, mobilsms och konferensalternativ för video och ljud.

En av de mest eftertraktade funktionerna för RingCentral är deras enhetliga mobil- och skrivbordsupplevelse. Detta säkerställer att anställda alltid kan komma åt viktiga samtal (missade eller inte) oavsett om de är på språng eller på kontoret.

Genom distribution kan du allokera olika team för en mängd olika branscher över hela din verksamhet – t.ex. kunder som behöver teknisk eller ekonomisk hjälp.

Prissättningen börjar på $20 per månad för Essentials-planen, med Ultimate (allträning) från $50 per månad. Kom ihåg; dessa abonnemangskostnader täcker inte individuella telefonnummer, som börjar på cirka $5 för ett internationellt nummer.

8×8

8×8 är inriktat på att hjälpa små och medelstora företagsägare att skapa ett dynamiskt telefonsystem över hela företagsstrukturen. Genom teknik i världsklass – 8×8 kan tillhandahålla höghastighetsväxeltjänster med bara en internetanslutning.

Som en allt-i-ett-plattform kan 8×8 tillhandahålla mer än bara ett traditionellt telefonhanteringssystem. För att illustrera, här är en sammanfattning av de tre kärnprodukterna som 8×8 tillhandahåller sina kunder:

 • Virtuellt kontor. En traditionell molnorienterad telefontjänst som använder VoIP. Perfekt för småföretagare som behöver ett pålitligt telefonnummer att nå kunder med.
 • Virtual Office Pro. Pro-versionen av samma plan innehåller ytterligare funktioner som fax, konferenser och möjligheten att spela in samtal. Perfekt om ditt företag växer och du vill avsluta affärer i en avlägsen arbetsmiljö.
 • Virtuellt kontaktcenter. En fullfjädrad kontaktcenterupplevelse över molnet. Detta inkluderar verktyg för att generera rapporter, analysera data över tid och mycket mer. Lämplig för etablerade företag som har att göra med tusentals kunder dagligen.

En av funktionerna som 8×8 sticker ut med är deras Employer Dashboard. Den här instrumentpanelen hjälper dig att samla alla dina anställda i ett enda system. Anställda kan chatta med varandra, tilldela samtal eller hantera en eftersläpning av röstmeddelanden.

Sist men inte minst, om du bestämmer dig för att gå med 8×8 – en av deras PBX-specialister kommer att ge dig en introduktionsvisning av produkten som varar i upp till en timme. Detta kommer att säkerställa att du är fullt bekant med alla deras kärnfunktioner och hur dessa funktioner kan gynna ditt företag.

RingOver

RingOver är en franskbaserad telekommunikationsplattform som hjälper dig att sätta upp ditt eget digitala callcenter på mindre än 5 minuter. Från att inte ha ett callcenter till ett telefonnummer och ditt första kundsamtal. Allt tack vare en grundligt optimerad infrastruktur som hjälper dig att nå dina mål.

För att ytterligare förstå hur RingOver är överlägsen traditionella interna PBX-system, låt oss ta en titt på huvudfunktionerna.

 • Skapa ett telefonnummer i mer än 60 länder, utan begränsningar för utgående eller inkommande samtal.
 • Använd ditt molnbaserade callcenter för att skicka sms, chatta med kunder, skicka ett fax eller ta emot röstmeddelanden.
 • Fungerar med dator och mobil – acceptera din klients samtal från vilken plats som helst där det finns tillgång till Internet.
 • Den dynamiska växeln som du kan använda för att strukturera interaktiva navigeringsupplevelser för dina kunder. T.ex. Tryck på 1 eller 2 för att komma åt en specifik avdelning.
 • Fullständigt detaljerade rapporter för inkommande/utgående samtal, personalhistorik och mer.
 • Enkel integration med din favoritplattform för Customer Relations Management.
  Ska du köpa Apple Watch 4?

Det bästa av allt är att det inte finns något du behöver göra utanför RingOver-installationsprocessen. Instrumentpanelen du får efter att du registrerat dig är all inclusive. Det betyder att du kan börja lägga till nya nummer och teammedlemmar direkt efter att du har registrerat dig.

Den mest populära planen (Power) börjar på ungefär $60 per månad. Detta inkluderar obegränsade samtal till mer än 100 länder över hela världen. Dessutom har du möjlighet att integrera ditt callcenter med mer än 15 av de mest populära CRM-plattformarna på marknaden.

Individuella recensioner visar att RingOver har ett starkt betyg för teknisk support. Med andra ord, om du aldrig har använt en Cloud PBX-lösning tidigare – de fina människorna på RingOver hjälper dig gärna att komma igång så snabbt som möjligt.

Nextiva

Nextiva är en av de äldsta och utan tvekan mest populära molnbaserade PBX-lösningarna på marknaden. Företaget har mer än 15 års erfarenhet av det digitala telefonsystemet. Och har överlevt flera förändringar i allmän VoIP-teknik som vi ser på webben idag.

Kronjuvelen bakom Nextivas framgång har varit dess kontinuerliga arbete med NextOS plattform. NextOS kapslar in alla aspekter av kommunikation associerade med en affärsmiljö. Närmare bestämt är Nextiva dedikerade till att föra samman team- och klientkommunikation i en enda instrumentpanel. Detta ger i sin tur en sömlös digital callcenterupplevelse.

Från grundläggande funktioner som röstsamtal, vidarekoppling av samtal och samtalsköer till mer komplexa verktyg som kundinformation och företagsinformation.

På lång sikt kommer Nextiva att hjälpa dig att samla tillräckligt med information om dina kunder så att du bättre kan förstå deras behov.

Detta är gjort med hjälp av AI som hjälper Nextiva att samla in kritisk kundinformation i realtid. Och eftersom det är ett unikt tillvägagångssätt, skulle det bäst passa medelstora företag som vill växa exponentiellt inom en överskådlig tidsram.

Slutsats

Fler och fler företag anammar den digitala miljön. Och eftersom äldre system blir dyrare att underhålla – är det bara vettigt att leta efter pålitliga alternativ. Molnbaserade telefonsystem erbjuder flexibiliteten att avsluta affärer var du än är.

Det bästa av allt är att det mesta sker inifrån din webbläsare. Samtal kan fortfarande spelas in, du kan hantera anställda, och några av lösningarna i den här listan gör allt för att ge bästa möjliga kundkommunikationsupplevelse.