9 bästa maskinvarusäkerhetsnycklar för tvåfaktorsautentisering [2023]

I takt med att världen blir allt mer uppkopplad har säkerhet blivit en viktig del av våra dagliga liv på internet, med dataintegritetsproblem som uppstår. Tekniken har sedan dess vuxit förbi bara användningen av användarnamn och lösenord för att säkra ditt konto mot angripare.

Tvåfaktorsautentisering har allmänt antagits som ett säkrare sätt att skydda och ge åtkomst till användarkonton genom en tvåstegs inloggningsprocess. I den här artikeln kommer vi att täcka vad tvåfaktorsautentisering är, varför det är viktigt, och titta på några av de bästa hårdvarusäkerhetsnycklarna för tvåfaktorsautentisering.

Vad är tvåfaktorsautentisering?

Tvåfaktorsautentisering (2FA) är en säkerhetsmekanism där användare måste verifiera sin identitet med en tvåstegsautentiseringsmetod, till skillnad från den tidigare allmänt antagna enkelfaktorautentiseringen (SFA), där en användare bara behöver sina inloggningsuppgifter.

2FA-autentisering kräver ytterligare en verifieringsfaktor, såsom en token eller biometrisk faktor, innan åtkomst ges till en användares konto och den data den har, vilket gör det svårt för hackare att få åtkomst när användarens inloggningsuppgifter exponeras.

Vad är autentiseringsfaktorer?

Autentisering kräver helt enkelt att du tillhandahåller bevis på identitet innan du beviljar åtkomst till en användare. Under årens lopp har antagandet av teknik i allt större utsträckning sett olika sätt på vilka användaren måste bevisa sin identitet, men dessa olika sätt kan delas upp i faktorer som t.ex.

 • Kunskapsfaktor (Vad användaren vet): En av de mest använda faktorerna är kunskapsbaserad, där användare måste bevisa sin identitet genom att tillhandahålla något de känner till, till exempel ett användarnamn, lösenord eller svar på en hemlig fråga. Detta är vanligtvis det första steget till varje SFA, 2FA eller MFA.
 • Besittningsfaktor (vad användaren har): Ofta måste användare bevisa ägande genom att tillhandahålla något de äger eller godkänna en inloggningsförfrågan från en enhet de äger. Detta kan vara allt från en användares ID-kort, pass, mobil enhet, kontoutdrag etc.
 • Inherensfaktor (Vad användaren är): Med den ökade tekniska innovationen har inherens sedan antagits i autentisering. Detta görs genom att kräva att användaren lämnar information utifrån något de har/är. Moderna enheter förser användare med autentiseringsmedel som fingerbiometriska skanningar, röstaktivering, ansiktsigenkänning och andra attribut relaterade till individens fysiska natur.
 • Platsfaktor (där användaren är): Denna autentiseringsfaktor baseras på användarens fysiska plats när han försöker få åtkomst till ett konto. Detta inkluderar vanligtvis spårning av enhetens IP-adress, GPS-koordinater eller andra geografiska detaljer från enheten som används för att få tillgång till ett system. Detta kan generellt ses med organisationer som endast ger åtkomst till användare när de är runt kontorslokalerna.
 • Tidsbaserad (när användaren är): Att använda tid som en begränsning är också den enda faktorn som ingår i autentiseringen. När användare endast beviljas åtkomst till ett konto inom en viss tidsram och inte utanför det tidsfönstret.
 • Flera system använder flera faktorer för att säkerställa att systemen är säkrade från obehörig åtkomst. Kombinationen av denna multipla auktoriseringsfaktor gör det svårt för angripare att få åtkomst på grund av de olika krav som krävs för auktorisering.

  Metoder för autentisering

  Det finns olika metoder för autentisering som används för att erbjuda tvåfaktorsautentisering. Du kan hitta vissa system byggda med flera autentiseringsmetoder och andra med enstaka metoder. I det här avsnittet kommer vi att noggrant undersöka de olika autentiseringsmetoderna som används i 2FA.

  #1. Tecken

  Tokens är unika identifierare som ges till en användare och krävs i autentiseringsprocessen. Auktoriseringstokens kan antingen vara mjuka tokens som genereras på användarnas enheter eller maskinvarutokens, såsom smartkort eller nyckelbrickor. Dessa tokens är i grunden koder som kommer att krävas för användarna att tillhandahålla för att få tillgång till sina konton.

  #2. Push-meddelande

  Pushnotifiering innebär verifiering av en användare när ett auktoriseringsförsök pågår genom att skicka ett meddelande till en enhet som användaren har markerat som säkrad, som användaren måste acceptera autentiseringsförsöket innan åtkomst kan beviljas.

  #3. Biometrisk

  Användningen av inneboende faktorer i autentisering växer i adoption med de senaste förbättringarna i teknikutvecklingen. Systemen möjliggör nu tvåfaktorsautentisering som kräver att användare skannar sina fingeravtryck över en biometrisk skanner, utföra ansiktskartor, röstauktorisering och så vidare. En kritisk faktor i antagandet av biometri är främst beroende av hårdvara.

  #4. Engångslösenord OTP

  Ett engångslösenord är också allmänt använt, och det innebär att användare får ett engångslösenord som krävs för att få tillgång till sitt konto. OTP:n skickas till användaren när det första steget av autentisering utförs, vanligtvis med hjälp av kunskapsfaktorn, då kommer användarna att behöva ange den OTP som skickas för att få åtkomst.

  #5. Autentisering

  Appar som Google Authenticator och Microsoft Authenticator, som används för att generera ett verifieringslösenord som liknar OTP, krävs när autentiseringen är klar. Dessa autentiseringsappar hjälper till att mildra några av utmaningarna när du använder metoder som SMS-aviseringar som kan hackas.

  #6. Säkerhetsnyckel

  Dessa är fysiska enheter som krävs i autentiseringsprocessen. De liknar dörr- och nyckelsystemet. När en användare försöker ta sig igenom en låst dörr, kommer de att behöva hämta nyckeln, föra in den i nyckelhålet och låsa upp dörren innan de får tillgång. Detsamma gäller säkerhetsnycklar, som måste anslutas via en USB-port eller vara inom räckhåll när autentisering krävs.

  Hur fungerar säkerhetsnycklar för hårdvara?

  Säkerhetsnycklar för maskinvara används som en extra autentiseringsmetod i tvåfaktorsautentisering. De fungerar i princip som ett extra lager för att verifiera användarens identitet och säkerställa att endast rätt användare ges åtkomst.

  Låt oss säga att du precis har köpt din nya säkerhetsnyckel; du behöver en applikation eller tjänst som stöder din nyckel. När det är gjort, navigera till inställningarna, leta reda på tvåfaktorsautentisering och aktivera din nyckel.

  Du kommer att behöva sätta in eller trycka på enheten för att aktivera den. När du loggar in på ditt konto, efter att ha angett ditt användarnamn och lösenord, måste du sätta in nyckeln till din enhet eller trycka för att verifiera din identitet innan du får åtkomst.

  Bästa hårdvarusäkerhetsnycklar

  Med ökningen av sociala konton och e-post som kapats av hackare, blir OTP för 2FA mindre säker. Å andra sidan blir säkerhetsnycklar för tvåfaktorsautentisering säkrare eftersom de inte har referenser som angripare kan stjäla för att få tillgång till ett system.

  Att använda en säkerhetsnyckel kräver att den fysiska nyckeln är ansluten till din enhet under autentiseringsprocessen, vilket gör det svårt för alla som behöver åtkomst till hårdvarunyckeln att få åtkomst till dina konton.

  Nedan finns några säkerhetsnycklar som är tillgängliga på Amazon för att hjälpa till att säkra dina konton.

  Yubico – YubiKey 5C NFC

  Yubikey 5C NFC är en av de mest skyddande USB- och NFC-säkerhetsnycklarna som ger säkerhet till ett brett utbud av tjänster. Den är FIDO-certifierad och fungerar på Mac, Windows och Linux. Stöder även pekbaserade applikationer för NFC på Android- och iOS-enheter. Yubikey 5C NFC är vattentät, dammtät, krosssäker och manipuleringssäker.

  Nyckelfunktioner:

  • YubiKey 5C NFC är FIDO-certifierad.
  • OS som stöds: Windows, Mac OS och Linux.
  • USB-C-port.
  • Tryck och få auktorisering.
  • NFC aktiverat.
  • Tålig mot manipulation, vattenbeständig och krossningsbeständig.
  • Stöd för flera protokoll inklusive FIDO2, FIDO U2F, Yubico OTP, OATH-TOTP, OATH-HOTP, smartkort (PIV), OpenPGP.

  OnlyKey FIDO2 / U2F säkerhetsnyckel

  OnlyKey FIDO2 är inte bara en säkerhetsnyckel utan också en Hardware Password Manager som kan användas för tvåfaktorsautentisering. Den stöder flera plattformar, som Windows, Linux, Mac OS och Android. OnlyKey är byggd för att vara mycket hållbar, vattentät och manipuleringssäker.

  Nyckelfunktioner:

  • Stöds på webbplatser som Twitter, Facebook, GitHub och Google.
  • Stöder flera protokoll, inklusive FIDO2 / U2F, Yubico OTP, TOTP och Challenge-response.
  • Vattentät och manipuleringssäker.
  • PIN-auktorisering.
  • OS som stöds: Windows, Mac OS, Linux eller Chromebook.

  OnlkKey säkras av en pin, som förs in direkt i enheten, vilket ger ett extra lager av skydd när enheten blir stulen, med en inbyggd säkerhetsmekanism som torkar all data efter tio felaktiga försök.

  FEITIAN BioPass K26 Plus

  Nyckelfunktioner:

  FEITIAN BioPass K26 Plus är designad för att vara kompakt och lätt, med biometrisk autentisering som gör det mycket lättare att använda.

  • Biometrisk behörighet (fingeravtryck).
  • Stöder FIDO2 (WebAuthen och CTAP), FIDO U2F och PIV.
  • USB Typ-A eller Type-C.
  • OS som stöds: Chrome OS, Windows, Linux, Mac OS.
  • Stöder upp till 128 referenser.
  • Säkerhetsalgoritmer: ECDSA, SHA256, AES, HMAC, ECDH.

  FEITAN BioPass K26 Plus är en FIDO2-säkerhetsnyckel med stöd för biometrisk autentisering och kan användas på alla tjänster som stöder FIDO2, FIDO U2F och PIV.

  Octatco EzFinger2

  Octatco EzFinger2 är FIDO2 & FIDO U2F-certifierad säkerhetsnyckel som kan fungera som en säker gateway för autentisering för att säkerställa att dina data är säkrade och endast tillgängliga för dig.

  Nyckelfunktioner:

  • Biometrisk behörighet.
  • FIDO2 & FIDO U2F Certifierad.
  • Stöder OS: Windows 10, 8.1, 8, 7 och Windows Hello.

  Octatco EzFinger2 stöder fingeravtrycksbiometri och fungerar i webbläsarna Edge, Chrome, Firefox, Safari och Opera.

  Hideez Key 4

  Hideez-nyckel 4 har kapacitet att lagra över 1000 referenser i ett krypterat maskinvarulösenordsvalv, och med en knapptryckning kan åtkomst beviljas. Hideez Key 4 eliminerar de traditionella medlen för SMS-baserad 2FA med FIDO U2F och FIDO2 lösenordslös åtkomst.

  Nyckelfunktioner:

  • Lösenordslös auktorisering.
  • FIDO U2F och FIDO2 certifierade.
  • OS som stöds: Windows, Linux och Android.
  • Maximalt antal inloggningsuppgifter: 1 000.
  • Bluetooth aktiverat.
  • RFID-nyckelkort.

  Med sin innovativa utloggningsfunktion loggar Hideez Key 4 automatiskt ut en användare när nyckeln inte är inom ett närområde, vilket gör ditt konto ännu säkrare. Den kan också användas för att öppna RFID-dörrar och är kompatibel med Windows, Linux och Android.

  Thetis Universal 2FA-autentisering USB

  Thetis Universal tvåfaktorsautentisering USB är kompatibel med alla U2F-protokollkompatibla webbplatser och kan användas på Windows, Mac OS X och Linux med den senaste Chrome-webbläsaren eller Opera-webbläsaren installerad.

  Nyckelfunktioner:

  • OS som stöds: Windows, macOS eller Linux.
  • Avancerad HOTP-teknik (One Time Password).
  • Kompatibel med U2F-protokoll.

  Thetis Universal tvåfaktorsautentisering USB garanterar en starkfaktorautentisering av ditt konto, vilket skyddar dig mot alla attacker.

  Yubico YubiKey 5C

  Yubico YubiKey 5C använder en USB typ-C-kontakt, vilket gör den kompatibel med moderna enheter. Den stöder FIDO U2F och FIDO2, som används ofta för 2FA, men stöder inte NFC, till skillnad från Yubico Yubikey 5C NFC.

  Nyckelfunktioner:

  • USB-C-kontakt.
  • Lösenordslös auktorisering.
  • Lösenordshanteraren.
  • FIDO 2 Certified, FIDO Universal 2nd Factor (U2F) Certified.

  Det ger lösenordslös autentisering och stöd för olika enheter, inklusive Windows, macOS, Linux, Android och iOS.

  TrustKey T110

  Turstkey T110 är FIDO2- och U2F-kompatibel säkerhetsnyckel som ger användarna snabb, enkel och säker inloggning.

  Nyckelfunktioner:

  • FIDO2-certifierad.
  • HOTP, TOTP-stöd.
  • USB typ A-kontakt.
  • OS som stöds: Windows, macOS, Linux, iPad OS, Android och Chrome OS.

  TrustKey T110 stöder flera protokoll, inklusive FIDO2, FIDO U2F, HOTP/TOTP, för att skydda ditt konto mot nätfiske och intrång, den tillåter användning på flera enheter.

  Thetis FIDO U2F säkerhetsnyckel

  Thetis FIDO U2F är en säkerhetsnyckel för mobil vän som stöder iPhones och Android-enheter, vilket gör den universellt kompatibel. Den använder ECDSA SHA Standard/SHA-256 för att generera 256-bitars hashlängdstecken, vilket gör ditt konto till en ogenomtränglig fästning.

  Nyckelfunktioner:

  • OS som stöds: Windows, macOS och Linux.
  • FIDO U2F CERTIFIERAD.
  • Bluetooth aktiverat.
  • U2F-protokoll stöds.

  För- och nackdelar med hårdvarusäkerhetsnycklar

  På den positiva sidan utnyttjar hårdvarusäkerhetsnycklar vanligtvis FIDO:s U2F (Universal Second Factor), vilket gör det svårt för nätfiske att inträffa, vilket gör ditt konto nätfiskesäkert. Säkerhetsnycklar ger enkel och säker åtkomst till ditt konto.

  Dessa nycklar är vanligtvis byggda för att vara kompakta och hållbara och kan lätt bäras runt. Eftersom dessa nycklar vanligtvis är gjorda för att fungera på flera operativsystem och applikationer kan deras fördel inte förringas, eftersom en enda säkerhetsnyckel kan skydda flera konton.

  En stor nackdel med säkerhetsnycklar är deras kostnad; de kan vara dyra, vilket gör det svårt för organisationer och individer att förvärva jämfört med alternativa programvarualternativ.

  Slutgiltiga tankar

  Säkerhet är mycket viktigt när det kommer till att hantera data över internet. Därför är det viktigt att upprätthålla lämpliga åtgärder för att säkerställa att fall av eventuella överträdelser avvärjs. Säkerhetsnycklar för hårdvara är inte den heliga graalen, men de gör sig absolut bra jämfört med andra multifaktorautentiseringsmetoder.