9 bästa mallar för utgiftsrapporter för att spåra dina utgifter

Mallar för utgiftsrapporter ger en lösning för både privatpersoner och företag. Genom att använda dessa utgiftsrapportmallar kan det bli bättre ekonomisk transparens. Kolla in dessa utgiftsrapportmallar för att hålla en balans mellan dina utgifter och budget.

Med kostnadsrapporter kan arbetsgivare veta hur mycket pengar de ska ersätta sina anställda. Det hjälper också de anställda att få skattebefrielse. Framför allt låter dessa rapporter dig spåra utgifterna som gjorts vid olika tillfällen med detaljer och kvitton.

Innan vi går vidare till diskussionen om utgiftsrapportmallar, låt oss lära oss mer om utgiftsrapporter och deras betydelse. Men om du är för ivrig att börja spåra dessa utgifter, ta en titt i tabellen nedan för de bästa utgiftsrapportmallarna!

Titel

Beskrivning

Utforska

Anpassningsbar rapport med automatisk totalberäkning.

Spåra enkelt företagskostnader, anpassa och skapa rapporter.

WPS

Lägg till utgifter per månad och se utgiftstrender.

Zoho

Gratis, anpassningsbar mall med grundläggande kolumner.

Olika mallar för olika ändamål med varningar.

Spendesk

Färdiga Google Kalkylark och Excel-mallar.

Signeasy

Anpassningsbara mallar för småföretag.

Divvy

Spåra företagskostnader och begär ersättning.

Klippa

Dedikerad resekostnadsspårning med detaljerade beskrivningar.

Vad är en utgiftsredovisning?

En utgiftsrapport är ett dokument för att hålla ett register över utgifterna för en individ eller ett företag. I den här rapporten inkluderar du vanligtvis datum, kostnad, artikelbeskrivning och stödjande dokument och kvitton.

Det låter dig spåra dina utgifter samtidigt som du hanterar din budget och säkerställer ekonomisk transparens. För organisationer är en korrekt underhållen utgiftsrapport användbar för anställdas ersättning och efterlevnad av regler och policyer.

Hur hjälper det att spåra kostnaderna?

En utgiftsrapport är i grunden en detaljerad lista över dina kostnader och utgifter. Det hjälper dig att spåra utgifter genom att visa hur mycket pengar som spenderades, tillsammans med när och varför. Här bifogas inte bara de angivna utgifterna utan även kvitton som bevis.

Eftersom det visar vart pengarna går, blir det lättare för individer och organisationer att hantera och kontrollera utgifterna. Dessutom är kostnaderna kategoriserade i denna rapport. Därför krävs det bara en blick för att ta reda på den sektor där det mesta av pengarna spenderas.

Du kan också enkelt övervaka utgiftstrenderna, vilket hjälper dig att fatta smarta ekonomiska beslut och hålla dig till din budget som ett proffs. Sammantaget kan du kalla det en karta över din utgiftsresa.

Läs också: Bästa gratis Excel-mallar för privatekonomi för budgetering.

Fördelar med kostnadsredovisning

Folk tror vanligtvis att mallar för utgiftsrapporter bara hjälper dem att veta hur pengarna användes, men det finns fler fördelar med dem än så!

  • Ta enkelt reda på var någon spenderar pengarna
  • Spåra om utgifterna ligger inom budgeten eller inte
  • Använd data för välgrundade ekonomiska beslut
  • Se till att finansiella lagar och förordningar följs
  • Ersätta anställda för arbetsrelaterade utgifter
  • Förbättra den ekonomiska effektiviteten genom att identifiera ovanliga utgifter
  • Identifiera områden där kostnadsbesparingar är möjliga
  • Få organiserade register för finansiella revisioner och skatter
  • Gör anspråk på berättigade skatteavdrag och minska skatteplikten

Således går fördelarna med en utgiftsrapport utöver att bara hålla reda på ekonomin, och det är därför de är integrerade i både privat- och affärsekonomi.

Därför är det viktigt att hantera dina utgifter med hjälp av en utgiftsrapport. Du kan också ta hjälp av AI-drivna ekonomiverktyg. Men oavsett hur goda dina avsikter är, kan det verka utmanande och tidskrävande för dig att skapa en rapport från början. För att göra det enklare för dig, här är mallarna du kan använda för utgiftsrapporter.

HubSpot

Detta HubSpot mallen kan laddas ner i Word, Excel, Google Sheets och PDF-format. Den anpassningsbara rapportmallen låter dig ange löneperioden och personalinformation som namn, avdelning, beteckning, syfte och så vidare.

Den innehåller ett antal nödvändiga kategorikolumner, och du kan till och med lägga till fler kolumner om du vill. När alla utgifter har skrivits in i de angivna kolumnerna kommer totalbeloppet att beräknas automatiskt. Organisationer kan också inkludera godkännandeinformation, anteckningar och totala återbetalningsbelopp i den här rapporten.

FreshBooks

Använda FreshBooks utgiftsrapportmall kan du enkelt hålla reda på dina företagskostnader, vilket är viktigt för företagsredovisning. Det gör spårningen enklare eftersom du kan börja med att ladda ner mallen och inkludera kostnaderna. Sedan tar det ingen tid att skapa en perfekt utgiftsrapport för en given tidsperiod.

Du kan anpassa den efter ditt företags krav. Det låter dig lägga till företagsnamn, adress, kundnamn, kostnadsbelopp, skattebelopp och anteckningar. Små företag, företag och privatpersoner kan använda den här mallen för att spåra utgifter och skapa rapporter.

WPS

WPS mall för utgiftsrapporter kan laddas ner på din dator och öppnas med MS Excel. WPC Office-användare kan också öppna och redigera den här mallen med deras kontorspaket.

På denna WPS-mall kan du lägga till utgifter för olika kategorier för varje given månad på året. När indata har getts kommer den att visa kostnadstrender.

Zoho

Denna utgiftsrapportmall från Zoho är tillgänglig gratis och kan laddas ner utan registrering eller inloggning. Denna mall kan användas för alla personliga eller affärsändamål. Den är tillgänglig i XLS-format och kan öppnas i din Excel-applikation.

Även om Zoho-mallen innehåller grundläggande kolumner som utgiftsbeskrivning, datum, kategori och belopp, kan du också anpassa mallen efter dina krav. Det låter dig också lägga till din företagslogotyp tillsammans med rapportnummer, rapportnamn, datum, beskrivning och många fler.

Smartsheet

Smartsheet erbjuder en rad utgiftsrapportmallar som kan användas för olika ändamål. Det finns mallar för veckorapporter, månadsrapporter, affärsrapporter, enkla rapporter och utgiftsspårare. Du kan ladda ner de Excel-stödda mallarna och anpassa dem därefter.

Smartsheet-rapporterna låter dig lista rapporteringstidsintervallet tillsammans med dess syfte. Dessutom finns det kolumner för att ange ett brett utbud av kostnadskategorier, så du behöver minsta möjliga anpassning. Det finns också kolumner för ytterligare anteckningar, godkännandesignaturer och specificerade utgiftslistor. Den innehåller också en varning om att bifoga nödvändiga kvitton.

Spendesk

Om du letar efter en färdig att använda mall för att spåra dina utgifter, gå till den som finns tillgänglig på Spendesk hemsida. Det hjälper dig att spara tid genom att förse dig med en mall i Google Sheets och Excel-stödda format.

Om du är anställd och behöver lämna en kostnadsredovisning för en månad eller någon annan viss tidsperiod kan du använda denna. De vanliga kategorierna som hotell, transporter och måltider ingår redan i den här mallen. När du fyller i datum, belopp och beskrivning av kostnaden kommer den att beräkna ersättningsbeloppet åt dig.

Signeasy

Tillhör du ett litet företag och behöver en utgiftsrapportmall för regelbunden användning? Prova den här mallen från Signeasyen anpassningsbar mall som kan redigeras i MS Word, MS Excel och Google Sheets.

Det hjälper dina anställda att hålla reda på sina egna utgifter, inklusive kategorierna. Onlinemallar gör att du kan bli papperslös och spara miljön. Att använda det kommer också att låta ditt team bli mer produktivt och förbättra sin upplevelse.

Divvy

Divvy erbjuder en robust utgiftsrapportmall som anställda kan använda för att begära ersättning från sitt företag. De personliga pengarna som spenderas för affärsändamål kan spåras med den här mallen. När du har den här mallen behöver du inte undra hur man skapar en rapport.

Denna Divvy gratis mall låter dig spåra affärsutgifter och begära ersättning från din arbetsgivare. Här kan du skapa en rapport som innehåller specificerade uppgifter om utgifter, såsom syfte, plats och datum. Arbetsgivaren kan kolla in rapporten och återbetala de personliga pengar du spenderat.

Klippa

Denna mall från Klippa är en dedikerad sådan som låter dig spåra dina resekostnader. Här kan du ta med dina utgifter för olika kategorier under tjänsteresor. Förutom beloppet kan du lägga till detaljerade beskrivningar, inklusive kvitton och skattepliktiga belopp. Denna mall finns som Word- och Excel-filer.

Genom att skapa en reseräkningsrapport med den här mallen kan anställda göra anspråk på att sina resekostnader är befriade från skatt. Kostnaden för boende, måltider och transport ingår vanligtvis i resekostnaderna. Dessutom kan arbetsgivare också dra nytta av det.

Slutord

En utgiftsrapportmall är en effektiv teknik för att hantera dina utgifter och spåra din budget. I den här artikeln har vi sammanställt några av de bästa mallarna för utgiftsrapporter som du kan använda som individ eller organisation.

Om du tror att mallar inte räcker för att spåra din organisations utgifter kan du prova att använda någon av dessa utgiftsspårningsapplikationer.