9 bästa maffiaspel med de bästa uppdragen och sidouppdragen

Spread the love

Var du ett fan av spel som Grand Theft Auto? Om ja, kommer du att älska att spela dessa maffiaspel.

Maffiaspel är underhållande sociala undersökningsspel som testar dina bedrägeri- och lögnupptäckande färdigheter, kommunikationsförmåga och strategiskt tänkande. Låt oss lära oss mer om dem.

Vad handlar Mafia Games om?

Maffiaspel har varit populära i olika versioner i många år och är en omtyckt typ av sociala avdragsspel. De spelas ofta i sociala sammanhang, antingen med kompisar eller främlingar, vid tillfällen där spel organiseras.

Maffian och de oskyldiga civila är de två grupperna som består av deltagare i detta spel. Maffian är fast besluten att bli av med eller eliminera alla, medan de oskyldiga vill hitta och bli av med maffian. Varje spelare får en roll i hemlighet i början av spelet.

De oskyldiga är omedvetna om varandras identiteter, men det är maffiamedlemmarna. Alla spelare diskuterar och väljer att eliminera en spelare som de tror är en maffia under dagen. Maffiamedlemmarna väljer en spelare att bli av med i mörkret.

Spelet fortsätter tills alla maffiamedlemmar mördas eller maffian väger tyngre än de oskyldiga. Maffiaspel är omtyckta sällskapsspel och lagbyggande övningar eftersom de kräver att deltagarna är taktiska, insiktsfulla och övertygande.

Maffiaspelens popularitet

Maffiaspel är så omtyckta eftersom de ger spelarna en spännande och realistisk representation av den kriminella undre världen. De är engagerande och utmanande eftersom de behöver lagarbete, strategi och socialt avdrag.

Glädjen och spänningen ökar av spelens rollspel och karaktärsantagande. Förutom deras kulturella relevans är maffiaspel också ganska populära på grund av hur de porträtteras i populära medier som tv-program och filmer.

Miljö och spelmekanismer för maffiaspel

I maffiaspel beskriver uppslukande öppna inställningar lekplatser som låter spelare fritt vandra och engagera sig i den omgivande miljön. Detta består ofta av föremål som strukturer, vägar och bilar, alla avsedda att främja en känsla av autenticitet och fördjupning.

Maffiaspel måste ha dynamisk spelmekanik. I dessa spel övermanövrar deltagarna ofta sina motståndare med hjälp av strategi och knep. Tack vare de flexibla och dynamiska spelmekanismerna kan spelare också ändra sina planer allt eftersom spelet fortskrider. Några exempel är att byta allianser, byta roller och påverka spelets omgivning.

Icke-linjärt spel, som ger spelare friheten att välja sina egna banor och göra sina egna val, är en vanlig aspekt av maffiaspel. Detta gör spelet mycket omspelbart eftersom varje speltid kan skilja sig betydligt från den föregående.

Allt som allt har maffiaspel i allmänhet dynamisk spelmekanik och uppslukande öppna platser, vilket ger en rik och njutbar spelupplevelse. De får dig att tänka på saker du aldrig har tänkt på och får dig att spela utanför boxen, vilket skapar mer nöje och spänning.

För alla spelare, särskilt maffiaspelälskare, här är några av de bästa maffiaspelen att prova och uppleva saker som ger glädje och håller dig på kanten för maximal tid av din speltid.

  Så här använder du Google Meet Whiteboard i ett möte

Blod & Sanning

Ett videospel för förstapersonsskjutning som heter Blood & Truth lanserades 2019 för PlayStation VR. Historien om Ryan Marks, en veteran från specialstyrkorna som kommer hem för att hjälpa sin familjs kriminella organisation att slåss mot ett rivaliserande gäng, berättas i detta videospel som utspelar sig i London.

Spelare kan besegra fiender med flera verktyg och vapen i spelet, inklusive handeldvapen, hagelgevär, sprängämnen och prickskyttegevär. Spelare kan också sakta ner tiden för att göra exakta skott och undvika inkommande eld. Sagan om Blood & Truth, starkt influerad av vintage maffiafilmer, är full av överraskningar när spelare navigerar i ett komplext nät av kopplingar och svek.

Dessutom har spelet olika interaktiva platser och spelplaner, som biljakter, skottlossning och förmågan att skapa förödelse medan du navigerar i en oförutsägbar handling full av oväntade vändningar och häpnadsväckande avslöjanden. I slutändan är Blood & Truth en VR-resa som ger ett alternativt perspektiv på maffiagenren fullspäckad med action.

Utvecklad av – London Studio

Publicerad av – Sony Interactive Entertainment

Releasedatum – 28 maj 2019

Plattformar – PlayStation 4

Grand Theft Auto V

Ett actionäventyrsspel, Grand Theft Auto V, kan spelas i antingen första- eller tredjeperson. För att gå vidare genom spelet måste spelarna utföra uppdrag, som är linjära scenarier med förutbestämda mål. Den öppna miljön är gratis för spelare att utforska utanför uppdragen.

Spelets handling är centrerad på karaktärernas brottsliga strävanden, som ofta innebär rån och andra olagliga brott. Spelare kan delta i vapenstrider med poliser och konkurrerande gäng, stjäla bilar och utforska staden och dess omgivningar.

I spelets online-kooperativa flerspelarläge kan spelare också arbeta tillsammans för att uppnå mål och delta i olika aktiviteter.

Den fiktiva staden Los Santos och dess omgivningar fungerar som inramning för spelet. Spelare kan kontrollera tre nyckelkaraktärer: knarkhandlaren Trevor, gängmedlemmen Franklin och den pensionerade bankrånaren Michael.

Varje spelare har en uppsättning av åtta kvaliteter som visar deras skicklighet inom särskilda domäner som körning och skytte. Även om karaktärers färdigheter utvecklas under spel, börjar de alltid med expertkunskaper.

Utvecklad av – Rockstar North

Publicerad av – Rockstar Games

Releasedatum – 17 september 2013

Plattformar – PlayStation 4, Xbox 360, Steam

Dom

Ett action-äventyrsmaffiaspel med en tredjepersons synvinkel heter Judgment. Den följer privatdetektiven Takayuki Yagami när han undersöker ett fall av seriemord i Kamurocho, en hypotetisk stadsdel i Tokyo som tidigare medverkat i Yakuza-filmserien.

I spelets utredningsläge måste spelaren leta igenom en scen efter tips och bevis på ett brott. Spelare måste bryta sig in på platser med låsplockning och förklädnader för att få information eller hitta spännande artefakter. I vissa aspekter av spelet måste spelaren jaga en misstänkt.

De tar formen av jagande sekvenser, där spelare kan rusa efter en misstänkt medan de undviker hinder, och svansmönster, där spelare måste följa en gärningsman samtidigt som de undviker hinder.

Att utforska staden, samtala med NPC:er, skaffa information och delta i realtidsstrider är allt en del av handlingen. Dom fick beröm för sin övertygande berättelse, förtjusande karaktärer och djupa gameplay.

  Hur man använder VLOOKUP med flera kriterier

Utvecklad av – Ryu Ga Gotuka Studios

Utgiven av – Sega

Releasedatum – 13 december 2018

Plattformar – PlayStation 4, Xbox

Maffian III

Action-äventyrsspelet Mafia III spelas från tredjepersons synvinkel i en öppen värld som Lincoln Clay, en Vietnam Combat-veteran på ett uppdrag att hämnas för mordet på sin adopterade familj av granngäng. I den fiktiva staden New Bordeaux, som främst är baserad i New Orleans, utspelades spelet 1968.

Spelare kan gömma sig bakom föremål i spelets täcksystem för att undvika fiendens attack eller upptäckt. Efter att ha slagit icke-spelbara personer kan spelare fråga dem för att lära sig mer om deras mål, som att skrämma dem när de kör bil.

Spelet innehåller en öppen värld med olika aktiviteter som sidouppdrag, biljakt och strid. Det moraliska systemet i spelet påverkar också hur handlingen utspelar sig, och spelarbeslut kan förändra hur spelet slutar.

Utvecklad av – Hangar 13

Publicerad av – 2K Games

Releasedatum – 7 oktober 2016

Plattformar – PlayStation 4, Xbox One

Saints Row

Saints Row-spelet innehåller spel i öppen värld där spelare kan delta i olika sidoaktiviteter förutom att slutföra mål som främjar huvudintrigen. Med sporadiska rollspelskomponenter utgör körning och skytte det mesta av spelet.

The Third Street Saints, ett våldsamt gäng som en gång befann sig i Stilwater, följs genom hela serien när de får styrka och tar kontroll över den kriminella underjorden. Spelet är känt för sin upprörande humor, absurditet och användning av popkulturallusioner.

Saints Row IV, en av seriens fyra huvudversioner, introducerade övermänskliga förmågor och en virtuell miljö. I slutändan har Saints Row-spelet vunnit över en hängiven efterföljare och kontrasteras ibland med andra klassiska maffiaspel i öppen värld.

Utvecklad av – Volition

Publicerad av – Deep Silver

Releasedatum – 23 augusti 2006

Plattformar – PlayStation 4 och 5, Xbox One

Scarface: Världen är din

Spelaren tar på sig rollen som Tony Montana i tredjepersons action-äventyrsmaffiaspelet Scarface i tredje person när han försöker återta kontrollen över Miamis droghandel, eliminera rivaliserande gäng och reparera sin image i den kriminella underjorden.

Allt eftersom spelet fortgår får spelaren tillgång till några av Tonys arbetare när han omstrukturerar sitt imperium: en förare, en båtnavigatör som kan smuggla mer överdimensionerade mängder droger, en vapenhandlare som också kan leverera vapen, en tillsynsman för att vakta Tonys operationer och attackerar sina konkurrenters, och en mördare som kan döda ytterligare gangsters och återförsäljare.

När spelaren skjuter har spelaren två alternativ: de kan haka på motståndaren eller sikta manuellt, träffa särskilda kroppsområden för att framkalla olika svar. För att vinna spelet måste Tony dominera områdena Little Havanna, Downtown, South Beach och North Beach.

Utvecklad av – Radical Entertainment

Publicerad av – Vivendi Games

Releasedatum – 12 juni 2007

Plattformar – PlayStation 2, Xbox

Sleeping Dogs Classics

Actionäventyrsspelet Sleeping Dogs är ett tredjepersonsskjutspel i ett öppet universum. Spelaren kontrollerar Wei Shen, en kinesisk-amerikansk polis undercover på en räd för att fånga Sun On Yee Triad Group. Spelets öppningsuppdrag fungerar som en enkel handledning för att hantera karaktären.

  3 gyllene regler för redovisning som alla företagare bör känna till

Efter att ha slutfört dessa uppgifter kan spelaren utforska spelets miljö och engagera sig i andra sidouppdrag och aktiviteter.

Shen rör sig runt jorden genom att simma, köra bilar, båtar och motorcyklar, såväl som spurtar, hoppar och skaffar barriärer. Heads-up-displayens gränssnitt har en minikarta som visar Shens plats samt mål och viktiga områden.

Tre typer av erfarenhetspoäng – Triad, Face och Police XP används i spelets rollspelskomponenter. Närstrider och våldsamma handlingar som miljömord ger dig Triad XP. Svårigheten med ett överfall påverkar direkt mängden Triad XP som tjänats in.

Shens ansiktsmätare byggs upp när hon slutför sidouppdrag till förmån för allmänheten och får tillgång till kosmetika som kläder och fordon.

Utvecklad av – United Front Games

Publicerad av – Square Enix

Releasedatum – 14 augusti 2012

Plattformar – PlayStation 3&4, Xbox

The Godfather The Game

The Godfather är ett actionäventyrsspel i öppen värld i tredje person där spelaren tar kommandot över karaktären Aldo Trapani när han tar sig upp genom Corleone-familjens nivåer, och ofta korsar vägar med filmens handling.

Det grundläggande spelet och dynamiken liknar de flesta spel i öppen värld. Det tillåter spelaren att röra sig fritt i staden, kapa fordon, attackera och döda oskyldiga civila som de vill, och avancera genom handlingen i sin egen takt samtidigt som de spenderar så mycket tid på att utforska staden som de vill.

Både ett manuellt inriktningssystem och ett låsningssystem finns i spelet. Deltagarna i den manuella metoden är fria att sikta åt alla håll. I låsningssystemet visas ett målriktmedel på skärmen när spelaren väljer ett mål.

Utvecklad av – EA Redwood Shores

Utgiven av – Electronic Arts

Releasedatum – 19 september 2006

Plattformar – PlayStation 2, Xbox

Yakuza: Som en drake

Det första kapitlet i Yakuza-serien, en framgångsrik franchise, heter Like A Dragon. Kazuma Kiryu, en före detta yakuza-kämpe som hamnat i en konflikt mellan rivaliserande kriminella organisationer i Tokyos Kamurocho-distrikt, fungerar som spelets huvudperson.

Rollspelande videospel, konceptet att slå dem och äventyr i en öppen värld är alla inkorporerade i spelet.

De aktiviteter som spelare kan delta i inkluderar minispel, hantering av företag och att utföra sidouppdrag. Spelare har tillgång till olika vapen och stridstekniker under realtidsstrider.

Spelare kan också lita på att en typ av fest hjälper till att stärka deras fest eller förstöra fiender. Andra partihjälp blir tillgängliga när huvudberättelsen eller underhistorierna är klara.

Like a Dragon är känt för sin fängslande berättelse, uthålliga karaktärer och rikt detaljerade miljöer, spelet har fått kritisk beröm och har genererat flera uppföljare och spin-offs.

Utvecklad av – Ryu Ga Gotuka Studios

Utgiven av – Sega

Releasedatum – 16 januari 2020

Plattformar – PlayStation 4&5, Xbox

Slutsats

Maffiaspel kan vara en rolig och stimulerande social aktivitet som främjar strategisk kommunikation och kritiskt tänkande. Det kan användas som ett forum för att skapa vänner och sociala relationer.

I slutändan kan det vara roligt att engagera sig i maffiaspel för att interagera med andra och utveckla kognitiva förmågor. Hjälp dig själv genom att spela dessa spel och upplev det roliga varje spel för med sig.

Du kan också utforska några av de bästa eSports-spelen.