9 bästa JBoss-övervakningsverktyg

Spread the love

Red Hat erbjuder två robusta serverlösningar: JBoss Enterprise Application Platform (JBoss EAP) och WildFly (tidigare känd som JBoss application server).

Om du använder en av dessa behöver du ett JBoss-övervakningsverktyg för att säkerställa hög tillförlitlighet, låg stilleståndstid och snabbare exekvering i ditt JBoss-ekosystem. På så sätt kan du med säkerhet bygga, köra, distribuera och hantera Java-applikationer för företag.

JBoss EAP är en prenumerationsbaserad plattform som fungerar i olika miljöer, inklusive virtuella, lokala och i molnet (privat, offentligt och hybrid). Under huven använder den det molnklara Widfly-projektet med öppen källkod som erbjuder kraftfull hantering och automatisering.

I den här artikeln går vi igenom de bästa JBoss-övervakningsverktygen så att du kan njuta av oöverträffad applikationsprestanda, säkerhet och resurshantering.

Låt oss börja.

Varför behöver du övervaka JBoss?

Det är viktigt att övervaka JBoss. Utan det kan din Java-applikation och infrastruktur drabbas av låg prestanda, säkerhetsproblem och dålig användarupplevelse.

Redhat rekommenderar alla verktyg som kan undersöka Java Virtual Machines (JVM). De rekommenderar JConsole som JBoss EAP eftersom det innehåller ett förkonfigurerat wrapper-skript. Dessutom rekommenderar de också VisualVM.

Dessa verktyg erbjuder dock grundläggande JVM-processövervakning som täcker några aspekter, inklusive trådanvändning, laddade klasser och övervakning av minnesanvändning. Tvärtom, du drar nytta av behovet att inte göra någon konfiguration (endast om JBoss EAP och övervakningsverktyg körs på samma maskin). För fjärrenheter måste du köra installationen.

Varför ens bry sig om en separat övervakningslösning från tredje part?

Jo, det beror på att tredjepartslösningar erbjuder bättre funktioner och möjlighet att övervaka alla aspekter av JBoss ekosystem, inklusive dess komponenter och tillhörande infrastruktur.

Med JBoss övervakningslösningar kan team proaktivt övervaka alla JBoss-resurser och se till att prestandaproblem inte påverkar slutanvändarna.

Dessutom måste du också ta hänsyn till budget- och övervakningskrav.

JBoss-övervakningsverktygets funktioner och möjligheter att leta efter

Funktionerna och funktionerna som ett JBoss-övervakningsverktyg som du bör leta efter inkluderar följande:

 • Den måste erbjuda korrekt applikationsövervakning med webbapplikationsspårning.
 • Få åtkomst till både WildFly och JBoss EAP-data.
 • Systemresurser och Java-aktivitetskorrelation.
 • Verktyget bör ge en gratis provperiod så att du kan prova det innan du gör ett köp.
 • Måste erbjuda en detaljerad analys av prestationsfrågor.
 • Värde för pengar.
 • För att identifiera rotproblem måste verktyget skilja mellan komplikationer på containernivå, kodnivå och JVM-nivå.
 • Ge skalbarhet för att fortsätta övervaka nyligen tillagda servrar och instanser.
 • Erbjudandet ändras till administratörer om specifika serverresurser överskrider en fastställd tröskel.
 • Möjlighet att observera alla eller de flesta applikationsfel för administratörer att reagera i tid.

Läs också: Bästa programvara för övervakning av öppen källkod för IT-infrastruktur

Nu kommer vi att utforska JBoss övervakningsverktyg i detalj.

SolarWinds Server och Application Monitor

SolarWinds Server and Application Monitor är ett populärt JBoss-övervakningsverktyg. Det gör det möjligt för team att övervaka JBoss-applikationsservern med synlighet som täcker olika hälsomått.

  Concrete CMS Review: Är det värt det?

När den väl har installerats upptäcker och övervakar den automatiskt JBoss och alla relaterade applikationer i miljön. Det är också smart nog att ställa in intelligenta baslinjer automatiskt. Det ändrar administratörerna om en kritisk tröskel överskrids.

Dessutom låter den dig hantera Java Runtime Environment med färdiga övervakningsmallar. Dessa mallar låter dig övervaka vital minnesstatistik såsom väntande minne, ledigt minne, sophämtning, etc.

SolarWinds Server och Application Monitors nyckelfunktioner inkluderar följande:

 • Övervaka servertillgänglighet
 • Övervaka nyckelserverns prestandamått som latens, paketförlust eller svarstid
 • Övervaka hårdvarukomponenter och deras mätvärden
 • Identifiera problem med flera trådar och andra CPU-relaterade mätvärden
 • Felsök Java-miljö för prestandaproblem
 • Få synlighet i realtid för JBoss tjänster och komponenter

Innan du köper övervakningsverktyget kan du prova SolarWinds Server och Application Monitor i 30 dagar.

ManageEngine

ManageEngine Applications Manager (APM) är ett toppverktyg för JBoss-övervakning. Och det stöds av dess tionde i rad i Gartners Magic Quadrant i kategorin Application Performance Monitoring and Observability.

Det är en företagsklar applikation som fungerar i lokala (fysiska och virtuella) och molnmiljöer. ManageEngine APM låter team övervaka varje JBoss-komponent. Du kan till exempel använda den för att övervaka driftsatta webbapplikationers prestanda, latens och tillhörande komponenter som Enterprise Java Beans (EJBs), Java Virtual Machine (JVM), etc.

Sammantaget kan ManageEngine APM övervaka, upptäcka och lösa nätverks- och resursprestanda relaterad till infrastruktur och applikationer.

ManageEngine Applications Managers nyckelfunktioner inkluderar:

 • Övervaka databasanslutning och relaterad statistik som JDBC-anslutningspoolstorlek, anslutningar som används, etc.
 • Använd JMX MBean-operationer för att öka storleken på databaspoolen eller starta om JBoss-servern för att lösa minneströskeln.
 • Felsök Java-runtime-minnesläckor, inklusive Java-hög och icke-hög-minne.
 • Gör server- och databaskapacitetsplanering genom att förutse resursförbrukning genom KPI-övervakning.
 • Lär dig om flaskhalsar och gör trendanalyser med direkta rapporter.

Du kan prova deras 30-dagars provperiod innan du gör något köp.

Appdynamik

Appdynamics är en Software-as-a-Service (SaaS)-lösning som erbjuder full-stack applikationsprestandaövervakning. Det fungerar i moln och lokala IT-infrastrukturmiljöer, så att du kan hantera och övervaka din JBoss-miljö.

Out-of-the-box, Appdynamics kan övervaka affärstransaktioner som körs på JBoss. Den upptäcker automatiskt och visar AppDynamics Java-agenter på nodpanelen utan att behöva göra någon konfiguration.

Med den kan du hålla koll på alla viktiga problem relaterade. Den ansluts också enkelt till JMX MBeans, vilket hjälper till att se exponerade hanteringsbönor. Slutligen låter den dig övervaka och visualisera resursmått, inklusive CPU, minne och disk. På så sätt kan administratörer säkerställa optimal prestanda i hela Java-miljön.

Appdynamics nyckelfunktioner inkluderar:

 • Det ger en djupgående minnesvy inom JBoss och JVM, inklusive information om sophämtning, hög och minnesanvändning i realtid.
 • Ger komplett JVM-miljösynlighet, inklusive miljöegenskaper och startalternativ.

Till skillnad från ManageEngine APM och SolarWinds Server and Application Monitor (SAM), erbjuder den bara en 15-dagars gratis provperiod.

DynaTrace

DynaTrace är ett AI-drivet agentbaserat JBoss-övervakningsverktyg. Den utmärker sig i att observera full-lösningsstack, inklusive övervakning av infrastruktur, applikationer och mikrotjänster.

Dessutom visualiserar den JBoss servicebegäran från slut till slut genom sitt Serviceflöde för att ge dig en komplett bild. Här kan du se hur enskilda tjänster utförs och deras detaljer.

Dessutom kan den dyka djupt in i CPU-användning genom att visa upp CPU-förbrukning i schemaläggare, bakgrundstrådar och andra JBoss-proprietära tjänster. Dessutom kräver det minimal konfiguration eftersom Dynatrace automatiskt lär sig om applikationsarkitekturdetaljer.

  Förstå implementering av kö i Python

DynaTrace nyckelfunktioner inkluderar följande:

 • Få prestandastatistik, inklusive anpassade JMX-mätvärden, JVM-statistik, alla databassatser, mätvärden för sophämtning, avstängningsfrekvens, alla förfrågningar och alla beroenden.
 • Ingen manuell konfiguration behövs.
 • Upptäcker automatiskt nya virtuella maskiner och börjar övervaka dem direkt efter driftsättning.
 • Visar processspecifika nätverksstatistik.

I likhet med Appdynamics erbjuder den också en 15-dagars gratis provperiod. Dessutom erbjuder de också en flexibel prismodell för att välja mellan årlig eller evig licensiering.

Nagios

Nagios är ett funktionsrikt övervaknings- och ledningssystem för IT-infrastruktur som skyddar kritiska affärsprocesser. Det hjälper team att förbättra systemets driftstopp och server- och nätverkshälsa. Ett proaktivt tillvägagångssätt förbättrar också responstiden för incidenter.

Till skillnad från våra andra JBoss-övervakningsverktyg kommer Nagios i två paket: Nagios Core och Nagios XI. Nagios Core är ett agentbaserat gratis JBoss-övervakningsverktyg.

Däremot erbjuder Nagiox XI en agentfri GUI-baserad kommersiell utgåva. Så om du letar efter ett mer enkelt tillvägagångssätt är det inte lätt att välja Nagiox XI eftersom det erbjuder ett användarvänligt GUI.

Dess omfattande övervakning tar hand om varje infrastrukturkomponent. Dessutom gör dess API:er det möjligt för teamet att övervaka interna och anpassade applikationer, system och tjänster.

Nagios nyckelfunktioner inkluderar följande:

 • Låt dig proaktivt planera för åldrande infrastruktur med trend- och kapacitetsplaneringstillägg.
 • Erbjuder varningar för att meddela teknisk personal via SMS eller e-post.
 • Den levereras med ett webbgränssnitt för detaljerad statusinformation.
 • Stöder multi-tenant kapacitet.
 • Den erbjuder utmärkt rapportering som du kan använda för att säkerställa att SLA uppfylls.
 • Programvara med öppen källkod låter dig anpassa koden.
 • Den kommer med utdragbar arkitektur som fungerar för interna applikationer.

Det bästa sättet att prova Nagios är att testa dess onlinedemo. Du kan också använda Nagios Core men behöver teknisk expertis för att installera och köra det. Om du vill välja Nagios XI kan du få den i Standard- eller Enterprise-utgåvan.

SolarWinds Appoptics

SolarWinds Appoptics är en skalbar kontinuerlig övervakningslösning för JBoss ekosystem, inklusive servrar, värdar, applikationer, behållare och affärsprocesser. Den stöder en full-stack-kontext som fungerar utmärkt för äldre och framtida IT-implementeringar.

Out-of-the-box, hittar du Appoptics lätt att installera och använda. Det ger ett användarvänligt tillvägagångssätt där du får alla dina JBoss-mått på din AppOptics centrala instrumentpanel.

Dessutom kan du övervaka JBoss-serverns hälsa i realtid med tillgång till detaljerad visuell analys. På så sätt kan du märka och åtgärda flaskhalsar innan de orsakar problem.

Förutom minnesvisualisering kan du också övervaka trådar, så att du kan identifiera flertrådsproblem och lösa CPU-baserade flaskhalsar tidigt.

SolarWinds Appoptics nyckelfunktioner inkluderar:

 • Fungerar med en mängd olika JBoss-miljöer, inklusive 4.x till 7.x.
 • Erbjuder en APM-instrumentpanel med visuell JBoss-systemfeedback i realtid.
 • Visualisera specifik minnescache förutom totalt minne, sopsamlare, ledigt minne och mycket mer.
 • Ställ in tröskelbaserade ändringar för JBoss-övervakningsstatistik och lös dem innan det påverkar användarupplevelsen.
 • Felsök dålig trådprestanda genom JBoss trådövervakning.
 • Visualisera serverns prestanda helt med en central instrumentpanel och inbyggda mallar.

Appoptics erbjuder en 30-dagars provperiod.

  Felsökning av nätverkslatens med Wireshark

OpsView JBoss-övervakning

OpsView är en Business Service Monitoring som låter dig övervaka JBoss infrastruktur. Det ger dig djupa insikter i din IT-infrastruktur. Det håller sig på toppen av marknadens efterfrågan genom att se till att du uppfyller SLA-kravet för kritiska affärsprocesser.

Med den kan du övervaka olika aspekter av JBoss-servern, inklusive dess process- och statustillstånd. Du kan till exempel använda den för att övervaka kritiska JMX-värden, för att säkerställa att din JBoss-miljö är tillförlitlig.

OpsView JBoss Monitoring-nyckelfunktioner inkluderar:

 • Lätt att ställa in med värdmall.
 • Övervaka kritiska JMX-värden.
 • Se till att SLA/OLA-kraven uppfylls.

De erbjuder en gratis provperiod.

Atatus

Atatus är en fullstack JBoss prestandaövervakning som ger utmärkt synlighet för företagsapplikationer och processer. Med Atatus kan du övervaka olika områden, inklusive applikationsövervakning, loggövervakning, infrastrukturövervakning, syntetisk (upptids)övervakning och verklig användarövervakning.

För JBoss måste du lita på Atatus APM, som ger dig fullständig synlighet i realtid av applikationsprestanda. Det ger djupgående transaktionsdetaljer, nätverksdetaljer, databasövervakning och mer. Du kan också leta efter API-fel och releasespårning för bättre appversioner.

Atatus nyckelfunktioner inkluderar:

 • Med transaktionsövervakning kan du spåra dåliga rutter med hjälp av percentiler, histogram och felfrekvenser.
 • Lär känna de långsamma SQL-frågor som påverkar din JBoss-applikation.
 • Lär dig hur externa tjänster påverkar din applikations prestanda.
 • Hitta och fixa enkelt flaskhalsar för att förbättra JBoss-applikationsprestanda.
 • Ta emot ändringar via olika medier, inklusive Teams, Slack, webhooks, e-post, etc.
 • Få tillgång till mätvärden i realtid för att identifiera prestandaproblem.

De erbjuder en pay-as-you-go-modell. Du kan också prova det genom att begära en demo eller använda deras kostnadsfria 14-dagars obegränsade provperiod.

Eginnovationer

Eginnovations låter dig förstå din JBoss-infrastruktur med prestandasynlighet över EJB-behållare, JVM, databasanslutningar, externa serviceanrop och mer. Kort sagt, det erbjuder ett fullstack JBoss prestandaövervakningsverktyg.

Genom att ha tillgång till flera nyckeltal kan du felsöka snabbare genom att lära dig om flaskhalsar, långsamma frågor och felfrekvenser. Dessutom kan du också använda den för att få synlighet på kodnivå, vilket ger dig verktygen för att optimera applikationsprestanda. På så sätt kan du ändra applikationskoden och orsaka långsamma affärstransaktioner.

Eginnovations nyckelfunktioner inkluderar:

 • Spåra varje JVM-aspekt och dess relaterade prestanda.
 • Fungerar direkt för JBoss EAP och WildFly.
 • Mät varje EJB-mått, inklusive exekvering, skapande, borttagning och anrop.

Du kan prova Eginnovations i 30 dagar.

Slutord

JBoss övervakningsverktyg som är nödvändigt för alla företag som utvecklar Java-applikationer. Genom att göra det undviks tillförlitlighetsproblem samtidigt som prestandan hålls optimal, vilket resulterar i en utmärkt användarupplevelse. Vår lista täcker de bästa JBoss-övervakningsverktygen, och du är fri att välja den som passar dina behov.

Kolla sedan in JBoss 7-åtkomstloggkonfigurationen.