9 bästa GRATIS Looker Studio Dashboards för SEO

Spread the love

Att bygga en Looker Studio SEO-instrumentpanel från början kan vara komplicerat, särskilt om du inte är för praktisk med kod. Betyder det att du inte kan utnyttja Looker Studio för en djupgående översikt över dina nyckeltal? Självklart inte! Det finns många mallar för att skapa meningsfulla Looker Studio SEO-instrumentpaneler som kan hjälpa dig att få handlingskraftiga insikter och fatta datadrivna beslut.

Det bästa är att de är gratis och du kan börja använda dem på några minuter. Allt du behöver göra är att anpassa filtren och ladda upp dina egna datakällor för att generera rapporter, diagram och diagram som hjälper dig att visualisera din SEO-prestanda. Om du inte visualiserar din SEO-prestanda och trycker på viktiga mätvärden som klick, position och CTR, kommer du aldrig att kunna veta om dina SEO-insatser fungerar eller inte.

Dessutom, hur vet man om dina konkurrenter gör det bättre än dig? Vilka frågor rankar du för? Vilka frågor kan du dra nytta av ytterligare? Hitta svar på dessa och mer genom att visualisera dina data med Looker Studios instrumentpaneler. Ta hjälp av gratis mallar för att komma igång.

Mätvärden för en bra SEO Dashboard

Du bör spåra några nyckelprestandaindikatorer (KPI:er) på din GSC för att avgöra om dina SEO-insatser lönar sig. Om du inte övervakar och mäter dessa KPI:er kan du aldrig göra konsoliderade ansträngningar för att göra framsteg:

En affärskvinna som arbetar på en bärbar dator

 • Organisk trafik mätt med visningar och klick
 • Klickfrekvensen (CTR) för att mäta framgång
 • Leads, genomsnittlig position/ranking

Och övervakning av framsteg är en integrerad del av alla sunda SEO-strategier.

Hur man använder Looker Studio-mallar på GSC/GA4

För att använda de flesta Looker Studio-instrumentpanelsmallar, här är stegen du behöver följa:

 • Gå till mallwebbplatsen och till malllänken
 • När du klickar på rapporten kommer du att loggas in på din Looker Studio; om du är inloggad

 • Därefter kommer de flesta mallar att uppmana dig att lägga till din datakälla. Du kan se detta som Använd mina egna data eller auktorisera anslutning
 • Du kommer att visas alla datauppsättningar du har laddat upp så att du väljer lämplig
 • Du kan använda rullgardinsknapparna för att ändra filter, segmentering och kategorier

Mer eller mindre förblir processen liknande, men den kan variera beroende på vilka mallar du använder. Låt oss nu ta en titt på de bästa gratis mallarna som finns tillgängliga för Looker Studios instrumentpaneler som du kan utnyttja för att få dessa SEO-betyg!

Aleyda Solis

Aleyda Soliss GSC Dashboard för Looker Studio mallen är kort och okomplicerad. Du kan övervaka de viktigaste SEO-KPI:erna för din webbplats, som visningar, klick och position.

Bortsett från detta kan du också ställa in anpassade startdatum och slutdatum och mäta data för valfri tidpunkt. Faktum är att du också kan få en snabb översikt över visningar, klick och positioner under de senaste 30 dagarna högst upp på instrumentpanelen.

Du kan söka efter vilken fråga som helst, kartlägga målsidor som du vill spåra och välja enhetskategori mellan mobil, surfplatta, PC eller allt för en mer omfattande bild. Förutom position och klick kan du spåra klickfrekvensen (CTR) för webbplatsen. Klickfrekvens är antalet klick ditt inlägg/annons får, dividerat med antalet gånger den visades.

  Hur man ändrar WiFi-nätverksnamn

Så, post CTR = postklick ÷ postvisningar. Dessutom kan du också kontrollera dina bästa målsidor genom att rulla nedåt. Samtidigt som du mäter framgången på målsidan kan du förstå om din sökordspositionering, placering och innehåll fungerar, men det låter dig också se vilka innehållsdelar som rankas för relevanta sökfrågor.

Du kan centrera din sökordssökning och innehållsgenerering kring de vanligaste sökfrågorna för att öka din tittarsiffra och omvandlingsfrekvens. Det är lätt att visualisera prestandan i jämförelse med tidigare månader här.

Piped ut

GA4 förbi Piped ut är en Looker Studio-instrumentpanel för att mäta SEO-prestanda, särskilt organiska, mål- och intäktssessioner. Så, med enkla ord, kan du hitta svar på varför din organiska trafik har gått upp eller ner, var den kommer ifrån, vilka sidor som fungerar och vilka segment som behöver förbättras.

Källa: GA4-blogginlägg, utpipad

För att använda denna SEO-instrumentpanel börjar du med att göra en kopia av Google Updates ark och rapporten. Sedan kan du anpassa sektionerna som sidkategorier och filter enligt dina SEO-behov och data du kommer att spåra.

Se sedan var din organiska trafik kommer ifrån. Dyk djupare in i segmenten och se hur du presterar i olika dimensioner, som olika länder och sidkategorier. Du kan övervaka avvisningsfrekvens, engagerade och köp/intäkter som enkelt har konverterat.

Du kommer också att kunna kontrollera mätvärden över tid, som att % av det totala antalet sessioner ändras och efterföljande % av de totala intäkterna ändras. Den här kostnadsfria rapporten ger dig dock inte tillgång till provtagning eller kardinalitet. Du kan inte anpassa rapportstatistik eller göra saker snabbt. Det är inte en supersnabb instrumentpanel, men den gör jobbet med att visa dig hur trafiken har förändrats och vilka målsidor som kräver din uppmärksamhet.

Andy Simpson

Andy Simpsons Looker Studio frågeinstrumentpanel är ett kort och enkelt GSC-frågefilter som hjälper dig att förstå vilken typ av sökfrågor du dyker upp för.

Frågor kan placeras i fyra kategorier:

 • Vilka frågor, som: Vad är en ljussabel? Vad är storleken på en ljussabel?
 • Där frågor som: Var är min ljussabel? Var är mitt spel?
 • När frågor som: När blev ljussabel populära? När kommer nya ljussvärd att läggas till i Star Wars?
 • Varför frågor, som: Varför är en ljussabel populär? Varför är Star Wars populärt? Eller varför är en ljussabel blå?

Du kan också kontrollera frågor som har hur, är, nära, kan, vem som är, vill och gör i sig. När du har auktoriserat Looker Studios instrumentpanel kan du se din egen data genom att ställa in filter som fungerar i sammanhanget med dina data.

Jordan digital marknadsföring

Spårning av SEO-trafik och SEO-förvärv är två avgörande komponenter för att mäta ett företags SEO-insatser. De SEO Dashboard Mall – JDM förbi Jordan digital marknadsföring tar hand om båda.

Kartlägg din SEO-trafik över längre tidsperioder och kontrollera prestanda för icke-varumärkta sökord år efter år, såväl som månad till månad, för att få en heltäckande bild.

Gå sedan vidare till SEO-förvärvsfliken och kontrollera din registreringstratt, registreringar per kanal, registreringar över tid och målsidor som har föranlett dessa registreringar.

Du kan också välja sessionens standardkanalgruppering som organisk, direkt, organisk social, remiss, e-post eller betald social.

Porter

Du ska inte behöva förlita dig för mycket på utvecklare för att få ihop dina marknadsförings-KPI:er för otrolig SEO-framgång. Porters Rapportmall för Google Data Studio kan hjälpa dig att få en detaljerad inblick i förvärv, engagemang, publik och e-handelssegment med en översikt över prestanda.

Du kan lägga in förvärvsstatistik och få en sammanfattning för att spåra resultatet. För engagemang kan du få en tjuvtitt på högtrafik, toppevenemang och topppresterande sidor över tiden. När det gäller publiken kan du kontrollera distribution, enhet, land, stad, språk och tekniska beroenden som kan ha en inverkan på dina SEO-KPI:er.

  NVMe vs. SATA: Vilken SSD-teknik är snabbare?

Du kan också kontrollera intäktsstatistik för e-handel med retention % och en kohortanalys. Porters mall är så omfattande och väl sammankopplad att den syftar till att ge dig en 360-graders bild av din SEO-analys genom att utnyttja företagsdata. Du måste dock auktorisera Porter och ansluta den till din GSC innan du kan se eller kontrollera en mall.

Data Bloo

Vill du ha en översikt från år till år över SEO-statistik genom sökordsanalys efter varumärke kontra generisk och sidrankning? Få allt det och en organisk överblick med detta allt-i-ett Search Console-mall förbi Data Bloo.

Den organiska översikten hjälper dig att komma åt indexerade sidor på Google och indexerade frågor genom att sortera procentuell förändring och absolut förändring i unika sidor och unika sökord. Du kan också se siffrorna för varje enhetskategori, som mobil, dator och surfplatta. Inte nog med det, du kommer också att kunna spåra KPI:er för organiska sökningar som klick, visningar, webbplatsens CTR och genomsnittlig position genom ökning eller minskning av cirkeldiagram och grafiska presentationer.

Dessutom kan KPI:er också ses per land, och detta är särskilt relevant om din är en global webbplats som vänder sig till en bred publik. Du kan se frågor, klick och positioner och en ökning eller minskning av dessa mätvärden för generiska sökord och varumärkessökord.

Du kan också göra sökordsanalys med hjälp av denna Looker Studio-mall för SEO mellan kort svans vs. lång svans. Gör dessutom sidanalys genom att visa sökfrågor, nyckelord och SERP-länkar, med klick och CTR för topprankade sidor på Google.

Windsor.ai

Om du inte kan visualisera data kan du inte förstå om SEO-insatser ger din önskade avkastning på investeringen. Det är där SEO Reporting Dashboard förbi Windsor.ai kommer in.

Genom grafer, diagram och en mycket levande visuell estetik låter Windsor, ais GSC-instrumentpanelsmall dig se den bästa målsidans prestanda med matchande frågor och viktiga mätvärden.

Du kan kontrollera hur prestandan är under en viss anpassad tidsperiod, över olika enheter, och om det har skett en ökning eller minskning av CTR, visningar eller genomsnittliga positioner.

För att använda mallen kan du bara kopiera instrumentpanelen, välja en ny datakälla och välja Google Connectors under Google Search Console. Detta gör din SEO-revisionsprocess desto enklare.

Lazarina Stoy

Att spåra din konkurrents statistik är lika viktigt som att spåra din egen. Du vill veta hur de presterar för spårade sökord eller vad deras andel är som potentiellt kan vara din! För att hjälpa dig kartlägga konkurrentens SEO-landskap, Lazarina Stoys ML-aktiverad SERP-analysinstrumentpanel är en pärla.

Du kan göra så mycket med den. Du kan kontrollera andelen av sökningen baserat på domän, webbplatskategori, avsiktskategori och korrelationerna dessa har till klick, visningar och positioner för de sökord du använder.

Det är inte allt! Du kan också göra bulkanalys av konkurrenten baserat på domäner och webbadresser som rankas högst för dina valda sökord. Vad detta innebär är att du kan ha en helhetssyn på alla konkurrenter och deras viktiga KPI:er på ett ögonblick.

Du kan också göra API- och sentimententitetsanalyser. Kontrollera vilka som är de mest använda enheterna i dina webbadresser, metabeskrivningar, antal omnämnanden och sentimentalitetspoäng. Du kan också göra en fokuserad sentimentanalys med bubbeldiagram, färgade sentimenttaggar och storleken eller styrkan av ett sentiment.

Cronyx Digital

Cronyx Digitals GA4 organisk sökmall kan hjälpa dig att hålla koll på viktiga SEO-statistik efter visningar, klick, användare, webbplatsens CTR, position, sessioner, engagemangsgrad och genomsnittlig engagemangstid.

  En jämförande guide för Blockchain Consensus Algoritmer: PoW vs. PoS

Det börjar med en enkel översikt över dessa mätvärden och går sedan vidare till grafiska diagram som mäter mätvärden mot varandra. Till exempel klick kontra visningar eller engagemang jämfört med sessioner. Dessa jämförelser låter dig förstå hur mycket av dina SEO-ansträngningar som konverterar till potentiella kunder.

Du kommer också att kunna övervaka de främsta organiska sökorden och skilja användare efter användartyper, länder och enhetskategorier för att få en heltäckande bild av publikens reaktion och framgångsfrekvens.

De bästa rekommendationerna för avancerad rapportering

Gratis instrumentpaneler är bra bildrepresentationer för att börja analysera din data. Men de räcker inte! För att få en helhetsbild och fatta datadrivna beslut kan du behöva förlita dig på avancerade rapporteringsstrategier:

#1. Supermetrics

Arbetar du med SEO-data på flera kanaler som Google, Facebook och sökordsverktyg från tredje part som SEMrush och Ahrefs? Samla dem alla till en enda plattform för en integrerad upplevelse i Supermetrics. Åtgärda trasiga länkar, förbättra indexeringen och identifiera organiska tillväxtmöjligheter i en centraliserad plattform.

Du kan också använda Supermetrics för att automatisera din sökordsforskning så att du inte spenderar manuella timmar med tråkiga uppgifter. Faktum är att med deras tredjepartsintegrationer och 14-dagars provperiod kan du ta Supermetrics för att se hur avancerad rapportering kan göra skillnad.

#2. Power My Analytics

Om du inte vill utforska SEO-lösningar och hålla dig till mallar för Looker Studio, gå med denna avancerade SEO-rapportmall av Power My Analytics. Du kan kombinera data som matas in i dina GSC- och GA4-trattar och ta kontroll över sessioner, engagemang, klick, CTR, position och mer!

Håll dig före kurvan genom att övervaka KPI:er för organiska sökningar över tid och kontrollera sökresultat baserat på frågor. Vilken målsida visas för vilken fråga? Hur kan det förbättras? Vad är den genomsnittliga tiden som spenderas på en målsida? Hitta svar och utnyttja dina datakällor för att förstärka dina SEO-ansträngningar i rätt riktning.

#3. Dataddo

Tänk om vi sa att du nu kan skicka data från dina onlinekällor till datadashboard-appar direkt? Tro oss därför att Dataddo har alla kontakter du kan tänka dig!

Faktum är att deras portföljutbud är så stort att om det finns en kontakt du behöver och de inte har, kommer de att bygga den åt dig. Hur fantastiskt det än låter, här är det som är ännu mer anmärkningsvärt med Dataddo: det hjälper dig att snabbt få insikter.

Att få snabba insikter är ett problem med gratis Looker Studio-instrumentpanelmallar, men inte längre! Det är inte allt. Du kan också lagra historisk data utan ett lager, skala dina ansträngningar i framtiden och vara säker på teknisk support.

Dessutom kan du prova deras gratisplan för tre dataflöden tills du är redo att prova deras premiumplaner.

Låt instrumentpaneler vara vägen framåt

Att fatta datadrivna beslut har blivit avgörande, och om du fortfarande inte kan spåra dina SEO-mått på GSC eller GA4, är det dags att du börjar med de kostnadsfria instrumentpanelerna vi har nämnt!

De låter dig ta kontroll över alla viktiga mätvärden som CTR, % ökning eller minskning, fråga och genomsnittlig tid för att se om din SEO-strategi fungerar.

Om du redan har förbrukat gratisresurser och behöver ta din SEO-data till nästa nivå, prova avancerade lösningar som Datadoo eller Supermetrics. Du kommer att kunna låsa upp toppmoderna funktioner som inget lager, kraftfulla integrationer och automatiserad sökordsforskning. Om du bara vill gå upp till en avancerad Looker Studio-instrumentpanel för SEO och rapportering kan du ta SEO-rapportmallen från Power My Analytics och låta din data tala för dig.

Nästa steg, nu när din försäljning är igång, kolla in dessa verktyg för att skapa en försäljningsinstrumentpanel.