9 Bästa föröka som appar för Windows

Spread the love

Letar du efter en digital konstplattform som du utan tvekan kan kalla Procreate för Windows? Tja, det finns några som konkurrerar bra jämfört med Procreate.

Utan tvekan är Procreate något speciellt när du pratar om bildkonst på handhållna enheter. Det är endast för avancerade och de senaste iPad-enheterna. Men artister runt om i världen som använder Windows eller andra operativsystem vill också njuta av att skapa på Procreate.

För att tillgodose efterfrågan från begåvade och extraordinära artister över hela världen, ger vi dig den ultimata listan över Procreate-alternativ för Windows. Prova något av följande utan att tänka efter och skapa fantastiska illustrationer, tecknade serier, tv-spelkaraktärer, etc. som din publik längtar efter.

Procreate: En kraftfull app för bildkonstnärer

Procreate är en komplett bildkonstlösning som gör att du kan skapa rika målningar, uttrycksfulla skisser, vackra animationer och underbara illustrationer. Istället för att packa hela din konststudio kan du helt enkelt installera Procreate-appen på din kompatibla iPad-enhet.

Nu räcker det! Nu har du allt du behöver för konst under semestern eller på resan. Procreate har allt du behöver, som penslar, grafitpennor, färg, målarpalett, maskeringstejp, svampar, brayer, stenciler, you name it. Men alla dessa är i digital form.

Här är anledningarna till att Procreate är en robust virtuell konststudio och varje nybörjare och expertkonstnär längtar efter det:

Berikat bibliotek med målarpenslar

För måleriska texturer behöver du riktiga målarpenslar. Procreates penslarbibliotek består av verkliga penslar som bläck, pennor, kol, form, våtblandning, korn och mer.

Färger som du kan drömma om

Den kommer med ett lättanvänt färghjul så att du kan skapa färgkombinationer som konstnärer bara kan drömma om. Dess färgverktyg är Color Dynamics, Color History, Color Harmony och Color Companion. Genom att använda alla dessa stannar du mer på ritduken snarare än att blanda färger för att trial and error.

Höghastighets- och komplexa beröringsrörelser

Du kan använda fingrarna eller en Apple Pencil för att rita vad du vill. Den kommer med flera beröringskänsliga punkter. Därför kan du utföra samma sak som du gör i en riktig konststudio som att blanda färger med fingrar, använda pennor för skarpa linjer, fingerbaserad texturritning och mer.

Strokestabilisering

Grafikmotorn i Procreate kan rita linjer, former och texturer genom att känna av tryck, gester och mer. Dessutom stabiliserar motorn alla slag så att du får precis vad du vill ha, absolut noll färgsmetande.

3D-modellmålning

Importera 3D-modeller för att skapa och förvandla dem till fantastiska 3D-illustrationer genom att lägga till texturer, färger, etc.

Page Assist

Du kan aktivera läget Page Artists för att förvandla Procreate-appen till en öppen storyboard. Page Artists är perfekt för filmregissörer, serieskapare, storyboardskapare eller bara för att visualisera alla idéer på en stor duk.

Grafikbearbetningsprestanda

Dess Valkyrie-grafikmotor använder M1-chippet till fullo för att erbjuda smidig grafikåtergivning, 120 FPS rithastighet, etc.

  Vad du ska göra om ditt Windows 10-tangentbord eller -mus inte fungerar

Digitala konstnärliga superkrafter

Den innehåller också toppmoderna och nästa generations konstnärliga funktioner som QuickShape, Drawing Assist, ColorDrop, StreamLine, kollaborativ konst, etc.

Special FX

Det låter dig också lägga till speciella FX till ditt konstnärliga arbete. Till exempel, Bloom, Perspective Blur, Finishing Filter, etc., gör din konst vacker.

Plattformsbegränsningar för Procreate

Procreate by Savage Interactive är endast tillgängligt för iPad-enheter av följande modeller:

 • iPad Pro 12,9-tum upp till 5:e generationen
 • iPad Pro 11-tum upp till 3:e generationen
 • iPad Air upp till 5:e generationen
 • iPad Pro 10,5 tum
 • iPad mini upp till 6:e generationen

Förutom ovanstående modeller är vissa andra iPad-enheter också kompatibla. Om enhetens App Store visar den här appen med en Hämta-knapp kan du använda appen. Men appen fungerar fantastiskt på iPads med ett Apple M1-chip, 8-core GPU, 8-core CPU, Apple Neural Engine och 8GB RAM.

För Windows-, Android- och Linux-användare är den här appen ännu inte tillgänglig. Vissa försöker dock använda emulatorer på operativsystem som inte stöds för att köra Procreate.

Eftersom emulatorer är tredjepartsappar och inofficiella appar är det inte klart om dessa appar är bra för nya och unika bildkonstidéer. Det kan finnas säkerhetsintrång som stjäl ditt koncept eller konst.

Dessutom är du en artist, inte en mjukvaruknäckare. Din uppgift är att investera dig i kreativitet. Om du investerar för mycket tid i komplexa emulatorverktyg kanske det inte är fruktbart alls.

Webbappar anses vara Procreate för Windows

Nedan hittar du några enastående appar som du kan använda i stället för Procreate:

Adobe Fresco

Medan Procreate endast är till för högpresterande iPads, stöder Adobe Fresco en mängd olika enheter. Du kan till exempel köpa det en gång och använda verktyget på flera operativsystem som Windows, iOS och iPadOS.

Dess viktigaste konststudiofunktioner är:

 • Levande penslar för naturmålningar
 • Raster och vektor penslar
 • Den digitala konststudion är lämplig för animatörer, skisser, konstnärer, illustratörer, etc.
 • Tusentals kreativa penslar från mästare Kyle T. Webster och Adobe Photoshop
 • Modifieringar av ritytan låter dig använda akvarell- och oljefärger på samma duk
 • Smeta och virvla effekter på din konst och illustratörer
 • Virtuell färgtjocklek för att visualisera 3D-texturer med höjd och djup
 • Molnbaserad rityta låter dig börja rita på iPhone och avsluta på Windows PC eller vice versa

För närvarande är appen tillgänglig för en 30-dagars provperiod. Efter provperioden kan du betala $9,99/månad för att fortsätta skapa fängslande konstverk, animationer och illustrationer.

Skissbok

Sketchbook tar din kreativitet till nästa nivå med sina funktioner för att rita snabba skisser och avsluta konstverket. Du kan enkelt namnge den för att skapa för Windows med tanke på alla professionella funktioner.

Användare får en stor samling anpassningsbara penslar, linjaler, guider och streckverktyg med vilka de kan uppnå den bestämda precisionen och stilen. Med lagren och blandningslägena i detta verktyg kan du få den flexibilitet som behövs för att utforska olika domäner av ritningar och färger.

Sketchbook kommer med ett rent gränssnitt som ger dig känslan av att rita på papper. Användare får fullständig kontroll över verktyg som penslar och pennor eftersom de kan användas smidigt. När det inte behövs kan du också dölja verktygen och paletterna från appgränssnittet och koncentrera dig på dina konstverk.

Inkscape

Letar du efter ett program med öppen källkod som fungerar som Procreate för Windows? Om ja, är Inkscape ett utmärkt val för både professionella och amatörkonstnärer, illustratörer och webbdesigners.

  Hur man flyttar ett fönster som är off-screen i Windows 11

För att rita ger den dig penna, penna och kalligrafiverktyg för raka linjer, kurvor, frihandsteckning och kalligrafidrag. Formverktyg är en annan användbar funktion i denna applikation som låter dig lägga till vilken form som helst till ditt arbete.

Andra saker du kan göra med denna programvara inkluderar skalning, rotering, Z-ordningsoperationer, objektgruppering, justering och lager. För färgläggning kan du använda färgväljarverktyget för färgval, mönsterfyllning, gradientredigerare, banmarkör och många fler.

Inkscape är också kompatibelt med alla konturteckensnitt som är installerade på ditt system så att du kan inkludera flerradstext i ditt konstverk. Dessutom låter den här appen dig skapa och redigera SVG-filer samtidigt som den stöder PNG, OpenDocument Drawing, DXF, sk1, PDF och EPS för export av konstverk.

Affinitetsdesigner

Affinity Designer är en annan Procreate för Windows-app för illustration och fotoredigering som kan användas på Windows, Mac och iPad. Det är en prisbelönt professionell programvara idealisk för grafiska designers.

Med den kan du skapa konceptkonst, logotyper, ikoner, UI-designer, tryckta projekt och mock-ups som är bäst i klassen. Konstnärer som vill ha en smidig blandning av 2D- och vektordesignverktyg. När du arbetar med det kan du panorera och zooma arbetet med 60 fps för att se det i detalj.

Artister kan förhandsgranska alla transformationer och kurvredigeringar innan de slutligen sparas. Förhandsvisningar av blandningsläge är också tillgängliga i realtid på det här verktyget. Effekter, livetoningar och justeringar är några andra viktiga funktioner i Affinity Designer.

Den stöder också sömlös hantering av tusentals objekt utan att släpa. Även när du arbetar med en komplex design kan du hålla den organiserad med färgmärkning och lagergrupper.

Koncept App

Ännu en professionell skissapp med realistisk kreativitet är Concepts App. Det är ett visuellt idéverktyg för alla som behöver:

 • Snabb skiss för att visualisera konstnärliga koncept
 • Skapa storyboards för film eller serier
 • Planera kreativ grafik online
 • Samarbeta för att skapa visuellt innehåll

Några av de anmärkningsvärda funktionerna i denna digitala konststudio är:

 • Avancerade transformationer
 • Anpassade borstar
 • Eget bibliotek med föremål och penslar fritt från royalties
 • Upprepande konstarbetsflöde via dra och släpp-gester

Hittills är det den mest kompatibla appen eftersom den stöder de flesta av de populära enhetens ekosystem. Till exempel kan du få appen för Android-, iOS-, Windows- och Samsung-enheter.

Därför, om du driver en liten eller medelstor spelning av distribuerade kreativa proffs, så är detta den perfekta affärsappen för bildkonst. Du kan helt enkelt köpa så många licenser du vill utan att behöva oroa dig för enhetskompatibilitet.

Krita

Virtuella studioappar för kreativ konst är kostsamma investeringar. Om du är en konstnärspraktik eller kämpar för att skapa ett namn i bildkonstutrymmet utan mycket ekonomisk backup, kan du prova Krita. Det är en app med öppen källkod med kommersiella och personliga användningslicenser.

Några nyckelfunktioner som du får från Krita är:

 • Anpassningsbara paneler och dockningsverktyg inom ritytan
 • Mer än 100 professionella borstar
 • Borststabilisatorer för personer med skakiga händer
 • Vektorverktyg och texter för snabbt skapande av seriepaneler
 • Borstmotorer för anpassade borstar
 • Sömlösa och obegränsade mönster eller texturer
 • Importera kreativa verktyg från andra artister på samma plattform

Krita är produkten av KDE-gemenskapen som utvecklar datorprogramvara med öppen källkod för hela världen. Den har inrättat Krita Foundation för att hantera insamlingar för alla utvecklingsarbeten på Krita.

  Hur man använder Rufus för att skapa Windows för att gå till USB-enhet

Corel målare

Corel Painter är ett pålitligt och professionellt verktyg för digitala konstverk. Tack vare dess realistiska penslar, överlägsna blandning och konstverktyg kan du rita, måla eller illustrera med en oöverträffad skicklighet.

På den här plattformen får du fotokonstverktyg i världsklass för målning av tom duk. Med hjälp av dess digitala konstpenslar och Natural-Media-emulering kan du omvandla din fantasi till verklighet. Dessutom låter den här appen dig anpassa penslar, texturer, mönster och paletter enligt ditt val.

Funktioner som penselkontroll, dukkontroll, färgblandning och anpassning gör det till ett unikt verktyg. Även om det är ett prenumerationsbaserat verktyg kan du välja en 15-dagars gratis provperiod. Dessutom får nya prenumeranter 285 gratis penslar tillsammans med Creative Photo Bundle.

Clip Studio Paint

Ytterligare en annan virtuell konststudio med alla plattformar som du kan referera till som Procreate för Windows, är Clip Studio Paint. Den är tillgänglig för Windows, macOS, iPadOS, iOS, Samsung Galaxy, Android och Chromebook.

Appen är lämplig för följande typer av konstverk:

 • Konceptkonst och målning
 • Karaktärsteckning och konst
 • Illustrerar karaktärer, mönster, abstrakta teman, etc.
 • Webtoons, serier, manga, etc.
 • Animerat innehåll

Det låter dig synkronisera ditt arbete på olika enheter så att du kan fånga dina konstnärliga tankar på en virtuell duk när du vill. Du kan börja rita från din Android eller iPhone medan du pendlar. När du kommer hem eller på kontoret kan du hämta där du lämnade på din Macbook, Chromebook eller Windows PC.

Du kan börja med $49,99-planen, Clip Studio Paint Pro, för uppgifter som illustration, karaktärskonst och konceptkonst. Men skaffa Clip Studio Paint EX om du vill känna dess fulla kraft av bildkonst.

Artrage Vitae

Artrage Vitae är det bästa valet av konstnärer som vill skapa realistiska naturmålningar. Denna applikation fungerar som den digitala studion för en konstnär som innehåller den kompletta samlingen av nödvändiga ritverktyg.

Här kan du blanda tjocka oljor för att skapa naturliga färggradienter. Å andra sidan kan konstnärer som föredrar blyertsskisser använda funktioner som pennor och nyanser av detta verktyg. Dessutom kan man använda den för att göra akvarellmålningar med känsliga drag.

Oavsett om du är en amatör eller professionell, kan du välja den här appen utan några bekymmer. Denna programvara är tillgänglig för $79,99 på Microsoft Store.

Slutord

Hittills har du gått igenom några fantastiska verktyg som är lämpliga för din Windows-arbetsstation där du gör regelbundna skissar och illustrationer.

Om du hoppas kunna injicera Procreate-liknande prestanda och kreativitet i dina bildkonstprojekt, bör du prova något av ovanstående verktyg. Efter att ha använt dem kommer du också att säga att dessa bildkonstverktyg är lika bra som Procreate för Windows.

Du kanske också är intresserad av 3D-animationsdesignprogramvara för att bli en professionell designer och animatör.