9 bästa dedikerade serverleverantörer i Storbritannien

När ditt företag börjar blomstra och efterfrågan ökar, blir det nödvändigt att leta efter uppgraderingar.

Om det är ett onlineföretag bör uppgradering av din server vara en av de första sakerna du bör uppgradera eftersom du inte vill att din webbplats ska sakta ner eller ens krascha. Detta kan resultera i att du förlorar potentiella kunder, och det är inte bra för ditt företag.

Om du för närvarande är på en delad server skulle det vara idealiskt att uppgradera till en dedikerad server. En dedikerad server är en typ av fjärrserver som endast är avsedd för dig och ingen annan. Detta innebär att du inte kommer att dela dina serverresurser med andra företagsägare.

Det har många fördelar, och det är därför vi kommer att undersöka de bästa dedikerade brittiska servrarna du kan använda om ditt företag är bosatt i Storbritannien. Dessa serverleverantörer är noggrant utvalda för att bara ge dig de bästa alternativen.

Om det låter intressant, låt oss ta reda på mer.

Funktioner hos dedikerade servrar

Oavsett om du har en webbplats eller en applikation, måste värd för den på en dedikerad server vara en av de säkraste insatserna.

Här är några av de många funktioner som dedikerade servrar vanligtvis tillhandahåller.

#1. Skalbarhet

Området där dedikerade servrar enkelt tar om delade servrar är skalbarhet. Eftersom ditt företag vill växa är det viktigt att ha utrymme att skala saker för att passa in fler kunder och potentiellt mer intäkter.

Dedikerade servrar lägger den perfekta grunden för dig eftersom de ger dig friheten att skala resurserna för 100 % prestanda på begäran.

#2. säkerhet

Eftersom dedikerade servrar är helt ”dedikerade” till dig, finns det inga andra webbplatser eller applikationer som får en del av dina tilldelade resurser. Detta eliminerar all osäkerhet om korrekt användning av resurser.

Du har också tillåtelse att installera din föredragna säkerhetsprogramvara som brandväggar, anti-malware-program och mer.

Läs också: Säkerhetsfunktioner som ditt webbhotell ska ha.

För att skärpa saker och ting ytterligare tillåter det säkerhetskorrigeringar och bekväma uppgraderingar med jämna mellanrum.

#3. Pålitlighet

Med dedikerade servrar får du en bra mängd säkerhet angående prestanda och hantering. Det använder resurser sömlöst för att säkerställa att allt används väl i processen.

Den har också företagsstyrning till toppen.

#4. Flexibilitet

Eftersom resurserna inte delas på dedikerade servrar kan du njuta av stor flexibilitet genom att använda dem enligt dina önskemål. I själva verket skulle du nästan känna att det inte finns något tak för de saker du kan installera och göra på den dedikerade servern.

Du kan installera program som du väljer och njuta av bättre webbplatsprestanda utan latens.

#5. Tillgänglighet

Dedikerade servrar är skyddade dygnet runt och säkerställer en drifttid så hög som 99,9 %, så din webbplats är fri från krascher, meddelanden om ”server ner” och andra problem.

Eftersom du får hög tillgänglighet med en dedikerad server skulle du kunna behålla fler besökare och ge ett bra första intryck av användarupplevelsen.

Vikten av att vara värd för ditt onlineföretag nära kunderna

Att välja en värdserverplats som är nära dina kunder har många fördelar. De dedikerade brittiska servrarna vi kommer att gå igenom i det här inlägget kommer att hjälpa på många områden, varav några är:

#1. Snabbare hastighet

Eftersom avståndet är kortare blir värdhastigheten snabbare för dina besökare. Människor som surfar från Storbritannien kommer att uppleva snabbare laddningstider, eftersom geografisk plats spelar en mycket viktig roll för att din webbplats laddas snabbare.

Det är dock också viktigt att nämna att personer som surfar utanför Storbritannien kommer att uppleva långsammare laddningstider, eftersom din webbplats kommer att behöva täcka ett avstånd som kan orsaka flera hopp i nätverket.

#2. Perfekt för SEO

Eftersom det snabbar upp din webbplats påverkar det din SEO-prestanda direkt.

Sökmotorer älskar webbplatser som laddas snabbt, och geografisk platsbaserad värd gör att din webbplats laddas snabbt för lokala besökare, vilket innebär att din webbplats kommer att skjutas upp i rankingen av lokala sökresultat.

Din målgrupp kan mycket lättare hitta din webbplats på Google.

#3. Bättre användarupplevelse

Bättre laddningstid, smidig surfning och minimala fel förbättrar användarupplevelsen. Alla dessa faktorer kan uppnås när du är värd för din webbplats eller applikation på en geografisk plats nära dina besökare.

#4. Ingen ytterligare efterlevnad

Att vara värd för din webbplats eller applikation i ett helt annat land snarare än ditt eget skulle innebära att du måste hålla dig inom gränserna för det landets efterlevnadspolicyer.

Du måste följa bestämmelserna för att lagra dina uppgifter i dessa regioner. Att inte följa reglerna kan resultera i ekonomiska återverkningar, och det är inget man vill.

Om du är värd för din webbplats i ett land, är du bekant med och nära din målgrupp, du behöver inte göra ytterligare efterforskningar om reglerna, eftersom du kanske redan känner till dem.

Jag är säker på att du skulle vara väl insatt i Storbritanniens efterlevnadspolicy eftersom vi kommer att avslöja de bästa dedikerade brittiska servrarna.

Dedikerade servrar kontra delad värd

Både dedikerade servrar och delad hosting har för- och nackdelar, och att välja en kokar ner till ditt krav.

Vi kan se både som lägenheter i flerbostadshus och som stuga. Även om båda är bra platser för dig att bo i, har de sina egna fördelar och nackdelar – men med ena sidan som uppväger den andra. ⚖️

För att bättre illustrera skillnaderna mellan dem, här är en tabell:

Dedikerad serverDelad värdKostHög kostnadPocketvänligHastighetHög hastighet på grund av 100 % bearbetningskraftMindre hastighet på grund av delade resurserSetupSetup kan ta lite tid, och du kan behöva lite teknisk kunskap för ohanterade paketSnabb installationPrestandaHög prestanda, oavsett antalet besökare eftersom det inte kan hantera ett stort antal besökare eftersom det inte kan hantera ett stort antal besökare. antal besökareSkalbarhet Mycket skalbar, eftersom du kan uppgradera dina resurser när som helst. Inte skalbar alls i de flesta fall SäkerhetMycket sträng säkerhet av olika anledningar, inklusive det faktum att du är den enda enstaka hyresgästen av servern. Det kan ha säkerhetsintrång eftersom det rymmer flera användare som delar resurserAnpassningFullständig anpassning av servern, inklusive operativsystem, bandbredd, miljö med mer entsMåste hålla sig till den begränsade bandbredden som delas mellan flera användare

Tabellen ovan visar tydligt att en dedikerad server erbjuder mycket mer än delad hosting, vilket är rättvist eftersom det kostar mer.

Det är kraftfullt och flexibelt, men allt beror på dina krav. För någon som startar sin onlineverksamhet kan delad hosting vara rätt väg att gå innan man uppgraderar till en dedikerad server.

När du väl byter till en dedikerad server blir det mycket bekvämare för dig eftersom du kan luta dig tillbaka och inse att din webbplats eller applikation kan hantera antalet besökare som den får dagligen utan missöden.

Nu när vi är medvetna om dedikerade servrar och hur bra de är, låt oss hoppa in i listan över dedikerade brittiska servrar som du kan registrera dig för och vara värd för ditt onlineföretag.

Snabbvärdar

Denna dedikerade Intel-server från Fasthosts har en rejäl kraft med de funktioner den ger. Det ger dig full root-åtkomst, obegränsad bandbredd och de senaste operativsystemen som kan installeras direkt.

Du kan förvänta dig följande:

 • Säkerhet på högsta nivå
 • Bra hårdvara
 • Hårddisk/SSD-lagring
 • 24/7 teknisk support

Du behöver inte betala ytterligare installationsavgifter, eftersom allt kommer att inkluderas i en av dina valda planer. Fasthosts kommer att vara igång inom några minuter, så att du kan börja jobba direkt.

Servrar

Som namnet antyder erbjuder servrar en robust dedikerad server med molnflexibilitet och skalbarhet.

Det tar 40 minuter eller mindre för dem att ge dig full åtkomst till servern i något av världens datacenter, inklusive Storbritannien och mer specifikt i London. Processen börjar så snart du väljer modell och konfiguration av en server.

Upp till 40 Gbps/server, låg latens, ett gratis globalt privat nätverk och 24/7 support är några av de många funktioner du får med servrar.

Krystal

Krystal stöder sig själv som en av de mest pålitliga och ärliga dedikerade serverleverantörerna i Storbritannien, och det är inte särskilt svårt att tro det.

Du får fullt hanterade och högt specificerade dedikerade servrar som alltid garanterar 99,99 % drifttid. Här är några ytterligare funktioner i Krystal:

 • 100 % SSD-diskar
 • Gratis serverinstallation med ditt köp
 • Dell Enterprise Grade-servrar
 • 32 GB ram, utbyggbar upp till 96 GB
 • 2x XEON E5 CPU
 • 2x 960 GB SSD

Du kan kontakta deras prisbelönta supportteam, som är tillgängligt när du har några problem eller tvivel. Krystal har flera datacenter över hela London.

OVHmoln

OVHcloud är ett välkänt namn inom värdområdet och har en fantastisk dedikerad brittisk server som kan hantera storvolymstrafik och förse dig med alla resurser du behöver i processen.

Här är några av de områden där OVHcloud-leverantören inte kompromissar alls:

 • Skalbarhet
 • Prestanda
 • Tillgänglighet
 • Varaktighet
 • Bandbredd

Du får tillgång till en mängd olika distributioner som du kan installera. Dessutom ger det dig GRATIS 500 GB säkerhetskopieringsutrymme att använda hur du vill.

IONOS

Packad med ledande säkerhetsteknik, robust prestanda och företagshårdvara, IONOS dedikerade server är en att hålla utkik efter.

Det tillåter obegränsad trafik för både inkommande och utgående data. Du kan konfigurera servern med ditt val av RAM-, CPU- och lagringsalternativ.

Du kan också dela dina åtkomstbelastningar och ansluta din server till virtuella maskiner för att bygga anpassad infrastruktur. Detta är möjligt med hjälp av deras API och molnintegration.

Det finns så många funktioner hos denna tjänsteleverantör som jag inte har nämnt, så jag rekommenderar att du kollar in den här. IONOS har sitt brittiska datacenter i hjärtat av London.

Leaseweb

Leaseweb levererar kompromisslös prestanda för att växa ditt företag utan några gränser. Faktum är att du får allt du behöver för att säkerställa att din onlineverksamhet fungerar smidigt. Några av funktionerna inkluderar:

 • Fullt anpassningsbara konfigurationsalternativ
 • Global tillgänglighet och skala
 • Hårdvara för datacenter på toppnivå
 • Fullt kommando och kontroll över resurser
 • 24/7 teknisk support
 • Säkerheten på topp

Leaseweb har flexibla månadsavtal så att du bara kan betala för det du behöver och när du behöver. Du kan välja från en rad konfigurationer av dedikerade servrar som finns i London, Storbritannien.

RapidSwitch

Du kan välja mellan förbyggda dedikerade servrar eller skapa din egen anpassade dedikerade server enligt dina krav med RapidSwitch.

De är en av de äldsta dedikerade serverleverantörerna i Storbritannien med helägda datacenter och ett privat nätverk i hela Storbritannien. Detta är direkt relaterat till minskade kostnader utan att kompromissa med prestanda.

Offentliga molnanslutningar, säkerhetskopiering och katastrofåterställning och cybersäkerhetsportfölj är några av de många fördelarna med att använda RapidSwitchs dedikerade servrar.

Det har datacenter i London, Manchester, Maidenhead, Nottingham, Gosport, St. Asaph, Glasgow och Leicester.

ANS

Med 24/7 support året runt tillhandahåller ANS dedikerade servrar i Storbritannien som är byggda på maskinvara av företagsklass.

Faktum är att deras supportteam har visat sig vara mycket hjälpsamt, och de utför gärna kritiskt underhåll, installerar uppdateringar och patchar och hanterar andra uppgifter för din räkning.

Servern är även ISO 27001 OCH PCI-DSS-kompatibel, förutom att ha ett starkt grepp om säkerheten.

Zare

Sist men definitivt inte minst, Zares dedikerade servrar är lika bra som de andra på den här listan. Den har en massa fantastiska funktioner, såsom:

 • DDoS-skydd
 • Fördjupade brandväggsinställningar
 • Fördjupad serverstatistik
 • Automatiserad provisionering
 • Svartlista övervakning
 • DNS-poster

Zare låter dig välja mellan olika serveralternativ med olika priser, lagring, processorkärnor etc. Du kan välja den du behöver och sätta igång och köra i ett nafs. London, Glasgow och Edinburgh är datacenteralternativen i Storbritannien.

Slutord

En dedikerad server är idealisk för människor som älskar bättre prestanda och säkerhet utan att tappa kontrollen över sina resurser.

Om du hanterar en webbplats eller applikation som tar emot många besökare dagligen, kommer dessa dedikerade brittiska servrar att göra din uppgift mycket enklare. Det är ett av de bästa och mest pålitliga valen som finns.

Kolla sedan in dessa verkliga användarövervakningsverktyg för att förbättra användarupplevelsen.