9 bästa ASN Online-uppslagningar, skript och API

Spread the love

Området för cybersäkerhet och nätverk är spännande men ändå intressant, och involverar områden du måste utforska för att gynna ditt företag på många sätt.

På tal om nätverksinformation är införandet av internetprotokoll eller IP-adresser en av de viktiga delarna av Internet. På samma sätt är ASN en besläktad term i detta avseende som du måste känna till om du vill utöka ditt företags nätverkshorisonter.

Eftersom IP-adresser tillsammans med internetanslutna enheter ökar i dessa dagar på grund av cybersårbarheter, har bestämmelser som ASN blivit viktigare än någonsin.

För att hantera den enorma mängden daglig datakommunikation på Internet har regulatoriska grupper som Internet Assigned Numbers Authority (IANA) och andra övergått från det tidigare systemet IPv4 till IPv6. Detta system har den extra numeriska kapaciteten för att hantera de växande kraven.

Som sagt, ASN är ett sätt att reglera sådan överskottskommunikationsdata som sker genom ett stort antal noder, inklusive IP-adresser och internetenheter.

Så låt oss ta reda på exakt vad ASN är och hur det kan hjälpa ditt företag.

Vad är ett ASN?

Ett autonomt system (AS) är en grupp av flera IP-nätverk som har sin separata ruttpolicy. Så om dessa autonoma system ska interagera med varandra behöver de ett unikt nummer eller identifierare.

Ett Autonomous System Number (ASN) är det unika nummer som är tillgängligt globalt, vilket gör att dess associerade autonoma system kan utbyta routingdata med andra anslutna system. Ett ASN kan vara privat eller offentligt.

Medan ett offentligt ASN behövs när system utbyter data på Internet, behövs ett privat ASN för att kommunicera med endast en leverantör genom Border Gateway Protocol (BGP).

IANA tilldelar dessa ASN:er till de autonoma systemen genom Regional Internet Registries (RIR), organisationen som ansvarar för att hantera internetnummer i en specifik region i världen. Det finns fem RIR:

 • Asia-Pacific Network Information Center (APNIC)
 • African Network Information Center (AFRINIC)
 • American Registry for Internet Numbers (ARIN)
 • Latin American and Caribbean Network Information Center (LACNIC)
 • Réseaux IP Européens Network Center (RIPE NCC)

Hur hjälper ASN?

Om ditt företag behöver kontakta omvärlden i en säker miljö kan du göra det genom enskilda noder eller flera arbetsstationer på Internet. På så sätt kan du samla ihop dina resurser, kombinera systemen och sedan ge en IP-adress till varje arbetsstation.

  Hur du snabbar upp din internetanslutning

Du kan begära ASN från den berörda myndigheten baserat på din region och använda den för att upprätta en gateway-punkt.

ASN:er kan förse ditt företag med olika slutnoder för att skicka och ta emot information via Internet. Du kan få ett gäng med flera slutanvändarlinjer eller noder som är anslutna till en enda central gateway.

Låt oss ta reda på några av sätten som ett ASN kan gynna ditt företag:

 • Öka flexibiliteten i ditt nätverk
 • Att använda din egen ASN och IP-adress främjar portabiliteten av IP-adresser.
 • Det underlättar direkt peering med olika Internet Exchange-punkter (IXP)
 • Bättre trafikkontroll
 • Du kan få din nätverksidentitet, både externt och internt.
 • Du kan upprätta din egen BGP med ett offentligt ASN.

Låt oss sedan diskutera några av de bästa ASN-onlinesökningarna, skripten och API:et. Det primära målet med dessa verktyg är att kontrollera ASN:erna för att hämta den fullständiga AS-informationen.

Det är superenkelt att få information om ett ASN UltraTools. Du behöver bara ange ett AS-nummer, företagsnamn eller IP-adress och sedan trycka på ”Go”.

Den kommer att visa all information du behöver om den specifika IP-adressens ASN, inklusive IP-ägaren, utfärdande registrator, registreringsdata, dess maximala intervall mot totala IP-adresser och så vidare.

Till exempel har vi tagit företagsnamnet som Apple, så vi fick följande information.

Asia Pacific Network Information Center (APNIC) är en ideell, öppen och medlemsbaserad organisation som hanterar och distribuerar Internetnummerresurser, inklusive ASN- och IP-adresser i de 56 ekonomierna i Asien och Stillahavsområdet.

APNIcs Whois-databas upprätthåller all data om organisationer som har ASN- och IP-adresser i denna region.

Så, använder APNIC Whois Search, kan du bestämma ASN och IP-adress för en organisation. Denna databas visar också upp när och var resurserna distribuerades tillsammans med kontaktinformationen för varje nätverk.

Klicka bara på ”Sök APNIC Whois.” Det kommer att leda dig till en annan sida där du kan ange den IP-adress du är villig att söka för att fastställa informationen.

ASNLookup

ASNLookup erbjuder ett användarvänligt gränssnitt för att hitta en organisations IP-adresser genom att utnyttja ASN:er.

  Vad är rotorsaksanalys? [+3 Template Resources]

För att få information, skriv bara in namnet på organisationen.

ASNLookup erbjuder också en API-slutpunkt gratis som du kan använda för att hämta data i JSON-format. Detta är användbart om du vill integrera det med en applikation eller ett verktyg.

Till exempel har vi angett ”Salesforce” som indata, så det visar följande utdata. Du kan till och med ladda ner resultaten och lagra dem för din referens.

För att hämta ASN-information, MX Verktygslåda tar AS-namn eller AS-nummer som indata. Vid inmatning av en partiell AS-ingång kommer den att visa alla AS-nummer som matchar det partiella namnet.

Så du kan ange en IP-adress, värdnamn eller domännamn för att få ASN-informationen. Om du anger en länk leder den dig till relevant data eller verktyg. Du kan också se en kronologisk resultathistorik.

Hackermål

Kontrollera ASN för en IP-adress för att hämta information om ett specifikt AS som använder Hackermål. Ange bara ASN- eller IP-adressen för en organisation som inmatning, så returnerar den matchande ASN:er separerade med kommatecken.

Den kommer att visa organisationens namn, dess geografiska plats och alla relaterade IP-adresser.

Med hjälp av Hacker Targets uppslagsverktyg kan du kontrollera ägaren till en specifik IP-adress på nolltid. Det finns dock en hake som du inte får förbise för organisationer med sina AS placerade på olika kontinenter.

Så om du får en IP-adress för ett AS som visas i USA, betyder det inte alltid att systemet är fysiskt lokaliserat till USA.

Det här verktyget är byggt för ad hoc-sökningar. Om du använder gratisversionen kan du kontrollera 100 resultat per dag. Det kräver inga nycklar eller registreringar.

IPtoASN

IPtoASN är en annan onlineuppslagning med ett ganska enkelt sätt att hitta ASN som tillhör en organisation. Ange bara IPv6- eller IPv6-adress och tryck på ”Sök”.

Programmeringsspråk som Go och Rust driver plattformen för IPtoASN. Operativsystemet OpenBSD med avancerad säkerhetsteknik driver också IPtoASN för att skydda dina brandväggar i en distribuerad atmosfär.

purplepee

Du kan enkelt få ASN-information från purplepee, som är en ASN-sökning med öppen källkod. Förutom detta kan du också se information om en webbplats DNS-poster, HTTP-huvud, TCP-portar och SSL-certifikat.

Dess sökfilter måste innehålla vissa nyckelord för att spegla exakt vad du vill att purplepee ska söka efter. Du får inte ange något mellanslag mellan ditt angivna filternamn och värde.

  Hur man konverterar text till datumvärden i Microsoft Excel

Till exempel: om du vill söka i ASN för en specifik organisation, låt oss säga Digital Ocean, skriv in indata som:

org:DIGITALOCEAN-ASN – DigitalOcean, LLC, USA

Den kommer att returnera all information, inklusive IP-adress, geolokalisering, ASN CIDR, datum, landskod, register, beskrivning, tillsammans med SSL-certifiering och HTTP-huvud.

IPWHOIS

IPWHOIS låter dig hämta och sedan analysera whois-information för IPv6- och IPv4-adresser. Med det här skriptet kan du hitta ASN, webbplatsnamn eller IP-adresser.

Det är ett Python-baserat paket för att analysera och hämta data. Den kan analysera ett brett spektrum av fält till en standardordbok. Det ger stöd för RDAP-frågor, äldre protokoll, fullständig CLI, valfri ANSI-färgad konsolutgång.

IP-info

Är du trött på kommandobaserade lösningar och vill fortfarande ha ASN-data?

Det är möjligt, lyckligtvis!

Få all ASN-information tillgänglig till hands genom att använda detta fantastiska API – IP-info.

Ange bara en ASN- eller IP-adress och få resultaten på några sekunder.

API:t returnerar utdata i JSON-format med information för både IPv6- och IPv4-prefix. Denna information inkluderar ID:n, namn, nätblock, länder och ISP:er eller Internetleverantörer.

Genom att erhålla sådan data kan du få insikter om internetanslutningen, databegränsningar och dina besökares hastighet. Du kan också kontrollera om en specifik IP-adress tillhör ett företag, en värdleverantör eller en konsument.

Samla all denna information för att planera hur du kan förbättra upplevelsen för dina användare. IPinfo är pålitligt eftersom det ger exakta resultat och uppdaterar sina nätverksdatauppsättningar varje dag.

Slutsats

Ett säkert nätverk är timmens behov. Med ovanstående information om olika onlineuppslagningar, skript och API kan du samla in ASN-data i realtid för att etablera ett bättre affärsnätverk runt om i världen i en helt säker miljö och samtidigt förbättra dina besökares upplevelse på din webbplats .