9 av de bästa webbplatserna för mental hälsa för män

Spread the love

Många män möter psykiska problem, men rädslan för stigmatisering, skam och en begränsad förståelse för tillståndet hindrar dem ofta från att söka hjälp. Det är vanligt att män förbiser sina psykiska problem och istället ser livet som överväldigande.

Att ge rätt stöd och resurser kan förändra mäns mentala hälsa och förbättra deras allmänna välbefinnande. Här är en lista över män-centrerade webbplatser som täcker olika psykiska ämnen och stödjer dem som brottas med psykiska problem.

Man Therapy, en webbplats grundad av Dr Rich Mahogany, använder humor för att ge män medvetenhet om mental hälsa. Den ger råd om att hantera psykologiska problem genom ett ”manligt” tillvägagångssätt och ger resurser för att ta itu med specifika psykiska problem.

Webbplatsen erbjuder flera resurser för mental hälsa organiserade i kategorier som ilska, ångest, depression och självmord, relationer och sex, trauma och sorg. Dessutom erbjuder det resurser från stater, inklusive Arizona, Kalifornien, Idaho, Kansas, Minnesota och Utah, för att nämna några.

Man Therapy har också ett gratis, anonymt 20-punkters frågesport om mentalt välmående som hjälper till att bedöma mental hälsa och identifiera förbättringsområden. Den innehåller också vittnesmål från män som har kämpat med psykiska hälsoproblem.

Dessutom är Man Therapy värd för länkar till andra webbplatser där användare kan diskutera sina psykiska problem. Den länkar till exempel till 988 Lifeline Chat and Text för krisrådgivning via webbchatt eller sms och Copline, en ideell organisation som hjälper brottsbekämpande poliser med psykiska problem.

Självmord är en av de vanligaste dödsorsakerna för män under 50 år. För att ta itu med detta problem etablerade University of British Columbia HeadsUpGuys, ett program utformat för att stödja män att återhämta sig från depression och förhindra självmordsdöd.

Initiativet stöds av ett team av forskare, kliniker och förespråkare för mental hälsa som är förenade för att utbilda män om mental hälsa, bekämpa stigma och underlätta tillgången till mentalvårdstjänster.

  Hur man gör en transparent bakgrund i MS Paint

Webbplatsen innehåller användbara artiklar och berättelser organiserade i kategorier som behandlingsalternativ, tips och färdigheter och återhämtningsberättelser. Den har också ett verktyg för depressionsscreening som låter dig själv kontrollera din mentala hälsostatus.

Verktyget innehåller frågor om olika depressionssymtom och deras potentiella inverkan på ens liv. När du besvarar frågorna får du testresultat och personliga tips om mental hälsa.

Webbplatsen erbjuder också en ”Hitta en terapeut”-sida som låter användare söka efter psykiatrisk vårdpersonal efter land och stat. Länder som omfattas inkluderar USA, Kanada, Irland, Australien och Storbritannien.

MenTalkHealth är en registrerad välgörenhetsorganisation som har åtagit sig att främja konversationer om mäns mentala hälsa. Deras kärnuppdrag är att stödja HBTQ+-män och ta itu med stigma för psykisk hälsa.

Organisationen arbetar mestadels över Englands sydkust och tillhandahåller gratis och betald utbildning i mental hälsa till andra välgörenhetsorganisationer.

MenTalkHealth tar upp mental hälsa på sin webbplats, podcast och sociala medieplattformar, i syfte att uppmuntra fler män att öppna sig om sitt psykiska välbefinnande. Podden, i synnerhet, innehåller gäster som delar personliga berättelser och erfarenheter kring psykisk hälsa.

Movember är en välgörenhetsorganisation dedikerad till att förhindra för tidig död hos män på grund av oftast förebyggbara orsaker. Den tar upp olika hälsoproblem som påverkar män, inklusive prostatacancer och testikelcancer, självmord och mental hälsa.

I samband med psykisk hälsa fokuserar Movember på förebyggande, tidig upptäckt och kontinuerligt välbefinnande. Dess vision är att främja samhällen där män vidtar åtgärder som hjälper till att förbättra deras mentala välbefinnande, med stöd från omgivningen.

Välgörenhetsorganisationens webbplats är en värdefull resurs för information om mental hälsa som syftar till att hjälpa män att leva lyckligare, friskare och längre liv. Den innehåller ett konversationsverktyg som är utformat för att lära dig hur du startar samtal med män som kanske kämpar med psykiska problem.

  Hur du tar hand om ditt icke-borttagbara batteri

Movember ägnar vidare resurser till kulturspecifika hälsoprojekt med fokus på mäns hälsa. Sedan starten har det finansierat över 1 000 mäns hälsoprojekt över hela världen, stöttat forskning och förbättrat leveransen av hälsotjänster till män.

Terapi för svarta män härrörde från förståelsen att färgade män möter unika utmaningar och stigmatisering och därför behöver ett utrymme som är skräddarsytt för dem att hitta stöd för psykisk hälsa. Dess kärnuppdrag är att skingra uppfattningen att att söka hjälp är ett tecken på svaghet och att stödja tillhandahållandet av gratis terapi till män över hela USA.

Organisationen har en digital katalog som omfattar hundratals terapeuter i alla 50 stater. Katalogen låter dig söka efter terapeuter eller coacher utifrån deras specialisering eller plats, se deras kvalifikationer och de hälsoproblem de kan ta itu med.

Face It Foundation, som grundades 2009, grundades för att ge män det stöd de behöver för att hantera depression och leva ett normalt liv. Det syftar till att minska antalet självmord bland män genom att erbjuda kostnadsfria tjänster, inklusive kamratstöd och retreater för individer.

Stiftelsens primära fokus är att tillhandahålla olika stödtjänster utifrån deras förståelse för de hinder som hindrar män från att söka hjälp.

Deras tjänster inkluderar en-mot-en-kamratstöd, stödgrupper för män och utbildning för mentalvårdspersonal. Viktigt är att stödgrupper underlättas av män som personligen har kämpat mot depression.

MENTalk är en community för män som uppmuntrar dem att diskutera sin mentala hälsa. Dess grundare har förstahandserfarenhet av psykiska problem och tillhörande stigmatiseringar.

MENTalks uppdrag är att få slut på stigmat kring mäns psykiska hälsa. Organisationen har en podcast med berättelser från grundarna, gästerna och proffsen och driver en bedömningsfri Facebook-grupp.

Men’s Minds Matter är en gemenskap av passionerade individer som är engagerade i att öka självmordsmedvetenheten och implementera interventionsstrategier.

Initiativet erbjuder självmordsförebyggande utbildningsprogram för läkare, vårdgivare, familjer och vänner och tillhandahåller både personliga och onlineinterventionstjänster. Tjänsterna är genusinkluderande, men deras fokus ligger främst på att förbättra mäns mentala hälsa i Storbritannien.

  Kan du börja om på TurboTax?

Webbplatsen har ett avsnitt för psykisk hälsa som täcker mäns frågor, inklusive självmord, känslor, relationer och hemlöshet. Den innehåller också en resurssida med en gratis guide som är skräddarsydd för dem som upplever aktiva självmordstankar och en annan för att hjälpa självmordsvänner.

ManHealths uppdrag är att hjälpa män under fysiska hälsokamper och att förebygga psykisk hälsarelaterat självmord. Organisationen är involverad i flera insatser, inklusive att vara värd för kamratstödsgrupper, erbjuda arbetsplatsträning och främja insamlingsevenemang i England.

Deras sessioner underlättas av män med personlig erfarenhet och är ett säkert utrymme för män att uttrycka sina känslor öppet. Sessionerna tar upp olika frågor, inklusive ångest, depression, självkännedom och sömnvanor.

Organisationen har en användbar blogg som ger tips om att förbättra mental hälsa genom träning, sömn, kost, kamratstöd och andra livsstilsförändringar.

Ta hand om din mentala hälsa

Att diskutera psykisk hälsa, särskilt för män, har traditionellt sett varit tabu. Men eftersom vikten av att ta itu med mental hälsa hos män fortsätter att få erkännande, förändras attityderna.

Att stödja mäns psykiska hälsa är avgörande för deras eget välbefinnande och samhällets psykiska hälsa. Mäns känslomässiga kamp kan påverka dem som står dem nära, inklusive andra män, kvinnor och barn.

Webbplatser som ger män stöd och resurser för mental hälsa inkluderar Therapy for Black Men, Men’s Minds Matter, MenTalkHealth och Movember. Vissa av dessa webbplatser erbjuder till och med utbildning till allmänheten, eftersom de ofta är de första som svarar på individer som står inför psykiska problem.