9 användbara Netflix-funktioner du kanske har missat

Spread the love

Oavsett om du är helt ny på Netflix eller en ivrig användare, finns det mindre kända men mycket användbara Netflix-funktioner du kan använda för att få ut det mesta av din tittarupplevelse.

1. Hitta filmer och TV-program med dina favoritskådespelare

Visste du att du inte bara kan söka efter något att titta på på Netflix efter titel eller genre, utan också efter skådespelare? Det är lika enkelt som att skriva in en skådespelares namn i sökfältet och vänta på resultatet.

Men det finns ett annat sätt att göra det. Om du precis har sett klart The Lost City med Sandra Bullock i huvudrollen, till exempel, och du vill upptäcka och se fler av hennes filmer, tryck helt enkelt på Mer info och sök på hennes namn under Cast. Det är viktigt att notera att du bara kan trycka på en skådespelares namn och söka på detta sätt om du använder Netflix på din mobila enhet eller webbläsare.

När du har valt eller sökt efter en skådespelares namn kommer du att kunna se en fullständig lista över alla TV-program och filmer som de har varit med i som är tillgängliga på Netflix.

2. Använd hemliga Netflix-koder för att upptäcka dolda ädelstenar

Netflix är fullt av utmärkt innehåll, som nya originalfilmer, klassiska TV-program, kritikerrosade dokumentärer och mycket mer. Men om du har varit begränsad till att bara titta på det du hittar på din Netflix-hemsida så har du använt streamingtjänsten helt fel.

Det finns hundratals hemliga koder som hjälper dig att upptäcka dolt Netflix-innehåll. Varje kod är kopplad till en specifik genre som sträcker sig från slapstick-komedier och tonårsdramer till övernaturliga tvålar och HBTQ-TV-program.

  Bästa 10 spelmusmattor för exakt och jitterfri rörelse

Den enda nackdelen med dessa hemliga koder är att du inte kan använda dem på din smarta TV eller mobila enhet, du kan bara använda dem medan du tittar på Netflix i din webbläsare. Du behöver bara veta hur du anger Netflixs hemliga koder för att få tillgång till dessa kategorier.

3. Ladda ner innehåll för att titta offline

Det är inte alltid möjligt att ha en aktiv internetuppkoppling. Kanske är du på resande fot eller så fungerar inte Wi-Fi. Oavsett vad fallet kan vara, finns det goda nyheter – du kan fortfarande titta på dina favoritfilmer och serier från Netflix offline.

Allt du behöver göra är att ladda ner det du vill titta på för offlinevisning. Välj serien eller filmen, tryck på den och tryck på Ladda ner. För tv-program med flera serier kan du välja om du bara vill ladda ner ett specifikt avsnitt eller en hel säsong.

Tryck på Appinställningar för att anpassa dina nedladdningsinställningar som videokvalitet, nedladdningsplats och smarta nedladdningar. Tänk på att du bara kan ladda ner innehåll med en enhet som har Netflix-appen installerad.

4. Begär en specifik show eller film som du vill se på Netflix

Medan Netflix har ett omfattande utbud av serier och filmer, vad händer om det du vill se inte är tillgängligt? Oroa dig inte, det finns ett sätt att låta Netflix veta om det specifika innehåll du vill se, och det är lika enkelt som att skicka in en förfrågan.

För att begära en titel, navigera till hjälpsidan på din mobiltelefon eller webbläsare och rulla ner tills du ser Begär en titel eller Begär TV-program eller filmer.

Därifrån kan du skriva in tre titelförslag och skicka in din förfrågan. Att begära en titel är också ett bra exempel på vad du ska göra om Netflix ställer in ditt favoritprogram.

Var medveten om att bara för att du begär något betyder det inte att det omedelbart läggs till på Netflix-plattformen nästa dag. När eller om det någonsin läggs till beror allt på hur hög efterfrågan är.

  8 sätt att förbättra sociala signaler och dess inverkan på SEO

5. Rensa din visningshistorik för att återställa Netflix-algoritmen

Oavsett om du inte vill att din partner ska veta att du har tittat på Love Island eller om du vill återställa dina rekommendationer, är att rensa din Netflix-visningshistorik ett alternativ som du förmodligen aldrig visste att du hade. Dessutom är det otroligt lätt att göra.

Att ta bort hela din visningshistorik eller ta bort en enda titel kan göra underverk om du är trött på att få rekommendationer för serier och filmer som inte är relevanta för dig längre. Det kan bero på att din smak har förändrats och att du inte vill att en lista över gamla program fyller upp ditt flöde.

Det är enkelt att rensa ut röran för en ny återställning, gå över till Konto, välj din profil, tryck på Visa aktivitet och rensa en titel eller hela din historik.

6. Betygsätt vad du tittar på för att förbättra dina rekommendationer

I likhet med din visningshistorik använder Netflix dina betyg för att rekommendera vissa serier och filmer som du kan vara intresserad av. Alternativt fungerar det för den typ av innehåll som du inte är intresserad av samt det du vill undvika helt.

Så om du vill ha bättre förslag måste du meddela Netflix-algoritmen. Det betyder att du måste ta för vana att trycka på tummen upp eller tummen ned på det du tittar på. Dessutom finns det till och med en dubbel tummen upp-knapp som låter Netflix veta att du verkligen älskar det du tittar på.

Den stora delen är att detta klassificeringssystem är tillgängligt på alla enheter inklusive din smarta TV, webbläsare och mobila enhet.

7. Anpassa dina undertexter för att passa din tittarupplevelse

Chansen är stor att du är väl medveten om att Netflix erbjuder undertexter tillgängliga på en rad olika språk. Men visste du att du helt kan anpassa undertexterna på Netflix för att passa din tittarupplevelse?

  Är Mixpanel det Google Analytics-alternativ du letar efter?

Den här funktionen kan vara lite knepig att hitta, men här är hur du ändrar utseendet på Netflix-undertexter. Gå vidare till Konto, välj din profil och scrolla ner tills du hittar Undertextens utseende. Från den här sidan kan du ändra det visuella utseendet på undertexter inklusive teckensnitt, teckensnittsfärg, textstorlek, bakgrundsfärg och skugga.

Även om anpassning av undertexter på Netflix kanske inte är den mest spännande funktionen, är det ett praktiskt alternativ om du behöver göra undertexter lättare att läsa baserat på dina personliga krav.

8. Ta bort titlar från avsnittet Fortsätt titta

Om din Fortsätt titta-sektion på Netflix är full av program du inte längre tittar på eller filmer som du har övergett halvvägs, så här kan du bli av med dem på Netflix-appen på din TV eller webbläsare.

Rulla ner till listan Fortsätt titta, välj titeln du vill ta bort och välj X-symbolen för att ta bort den från raden Fortsätt titta.

Alternativt, om du använder Netflix-appen på din smartphone, scrolla ner på fliken Hem för att hitta Fortsätt titta eller titta under My Netflix. Därifrån är det lika enkelt som att hitta titeln, trycka på de tre vertikala prickarna och välja Ta bort från rad.

9. Återställ Watch Progress on a Series

Oavsett om du vill se om en TV-serie från säsong ett eller starta om ett avsnitt är det ganska enkelt att återställa dina tittarframsteg. I huvudsak kan du följa samma steg som att rensa din Netflix-visningshistorik. Öppna Netflix i din webbläsare, navigera till Konto, hitta din profil och scrolla ner till Visningsaktivitet.

På den här sidan kommer du att kunna se varje avsnitt av varje serie du har sett. Tryck på symbolen för en cirkel med en linje genom den, så kan du återställa det specifika avsnittet eller så kommer Netflix att ge dig möjligheten att återställa hela serien.

Dra nytta av alla funktioner som Netflix har att erbjuda

Streamingtjänsten Netflix har verkligen allt, från populära TV-program och populära Hollywood-filmer till roliga spel och till och med träningspass från Nike Training Club. Men förutom allt fantastiskt innehåll finns det mindre kända funktioner som Netflix erbjuder som du förmodligen har tittat över utan att ens tänka efter.

Även om du har använt Netflix på en daglig basis i flera år, kanske du inte har stött på dessa dolda funktioner. Dessutom kan några av dessa funktioner – som betyg och hemliga koder – ta din Netflix-upplevelse till nästa nivå.