8 Streamingtjänster som fortfarande tillåter lösenordsdelning

Om du vill använda en laglig streamingtjänst som erbjuder ett brett utbud av filmer och TV-program, måste du med största sannolikhet betala en månads- eller årsavgift. På grund av detta har många människor valt att dela sina streaminglösenord med vänner och familj så att flera hushåll kan använda ett konto.

Streamingföretag har kommit på detta, med jättar som Netflix och Disney+ som förbjuder lösenordsdelning. Men oroa dig inte, det finns fortfarande massor av bra streamingplattformar som fortfarande låter dig dela ditt konto med andra.

1. Max (tidigare HBOMax)

Max logotyp Credit: Warner Bros. Discovery/Wikimedia Commons

Max, den enormt populära streamingtjänsten tidigare känd som HBO Max, har ännu inte följt Netflix och Disney+ i lösenordsbegränsningar. Däremot står det på företagets webbplats att användare inte ska dela sitt lösenord med personer utanför deras hushåll.

Om du inte är särskilt störd av det här rådet finns det inget som hindrar dig från att dela ditt Max-lösenord med vänner och familj.

Observera att du inte kan komma åt Max om du bor utanför USA eller Sydamerika.

2. Paramount+

Logotypkredit: Paramount Global/Wikimedia Commons

Vi har alla sett Paramount-filmer, men produktionsjätten släppte sin egen streamingtjänst, Paramount+, 2021. Från 2024 och framåt kommer Paramount+ att vara huvudplattformen för alla Paramount-filmer, inklusive globala favoriter som Titanic, Deep Impact, Shrek-serien , och mycket mer.

Om du har eller vill registrera dig för ett Paramount+-konto kan du dela ditt lösenord med andra, oavsett om det är i eller utanför ditt hushåll. Paramount+ rekommenderar att du endast delar ditt lösenord med familjemedlemmar, men det finns inga hinder som hindrar dig från att dela det med andra. Du kan dock bara skapa sex användarprofiler per Paramount+-konto, så det kan vara klokt att bara dela ditt lösenord med en handfull personer.

3. Rysning

Logotypkredit: Shudder/Wikimedia Commons

Om du är stor för skräck, vare sig det är gore, spänning, paranormalt eller i stort sett vad som helst annat, är Shudder streamingplattformen för dig. Den här tjänsten riktar sig till skräckälskare, med ett stort urval av nya och klassiska blodskärande filmer och TV-program.

Du kan enkelt dela lösenordet till ditt Shudder-konto med vänner och familj, oavsett om du bor i samma hushåll som dem. Även om streamingtjänsten avråder från lösenordsdelning har den ännu inte lagt fysiska hinder för att göra det. Tills Shudder upprätthåller begränsningar för lösenordsdelning är du fri att låta vem som helst använda ditt konto.

4. Apple TV+

Apple TV har funnits ett tag, men streamingplattformen Apple TV+ kom först i slutet av 2019. Du kan se några fantastiska filmer och TV-serier med den här tjänsten, inklusive Tetris, The Morning Show, Hijack, Silo och mycket mer.

När det gäller lösenordsdelning kan du göra det med ditt Apple TV+-konto, men det finns risker att ta hänsyn till här. Din Apple TV+-inloggning är densamma som din Apple-ID-inloggning, så du måste se till att du kan lita på vem du än delar dina referenser med. Du kan streama från sex separata profiler samtidigt, vilket innebär att sex personer kan använda ditt konto samtidigt utan några begränsningar.

5. Hulu

Logotyp: The Walt Disney Company, NBC Universal/Wikimedia Commons

Hulu är en älskad streamingtjänst och erbjuder både filmer och TV-program från alla genrer. I skrivande stund streamar Hulu några toppfilmer, inklusive The Grand Budapest Hotel, The Banshees of Inisherin och Akira. Plattformen sänder också sitt eget originalinnehåll, som Saint X, Fresh och No One Will Save You.

Om du vill dela ditt Hulu-konto med andra kan du göra det utan någon pushback från själva plattformen. Hulu har inga begränsningar kring lösenordsdelning och låter dig skapa fem separata profiler per prenumerationskonto.

6. Mubi

Logotypkredit: Mubi/Wikimedia Commons

Om du är ett fan av indiefilmer kan Mubi vara din perfekta match. Denna streamingplattform har fokus på arthouse- och oberoende filmer från mindre kända regissörer. Med andra ord, du kommer inte att hitta storsäljare och filmer på flera miljarder dollar på den här plattformen. Detta är definitivt för dig som letar efter unika verk framför allt.

Lösenordsdelning på Mubi är tillåtet, men företaget begränsar detta till fem personer. Naturligtvis kan du ha flera personer som använder en profil, men du kommer bara att kunna lägga till fem profiler till varje konto. Observera att endast två användare kan strömma innehåll samtidigt på Mubi, vilket kan vara en begränsning.

7. Amazon Prime

Amazon Prime Video har varit ett populärt alternativ för streamingkunder i flera år. Med ett brett utbud av älskade filmer och TV-program, såväl som sin egen uppsättning Amazon-producerat innehåll som Good Omens och Sagan om ringen-serien, är det ingen överraskning att Prime Video fortfarande är en nyckelspelare i streamingspelet.

När det gäller lösenordsdelning gör Prime Video saker lite annorlunda. Eftersom ditt Prime Video-konto är länkat till ditt Prime shoppingkonto är det riskabelt att ge någon åtkomst via dina referenser.

Istället kan du använda Prime-inbjudningsfunktionen för att bjuda in vänner och familj till ditt Prime-konto, så att de kan njuta av Prime Video-innehåll utan att ha tillgång till dina inloggningsuppgifter.

Den här funktionen fungerar dock bara per hushåll. Du kan länka ditt konto till en annan husmedlem för att dela Prime-förmånerna, men du måste bekräfta att du delar betalningarna för prenumerationen.

Du kan dela ditt Prime Video-konto med användare utanför ditt hem, men se till att du litar helt och hållet på dem med dina uppgifter.

Om du har vänner med ett eget Amazon Prime Video-konto men vill se en film tillsammans med dem från en annan plats, kan du använda Primes Watch Party-funktion för att titta som en grupp.

8. Påfågel

Logotypkredit: NBC Universal/Wikimedia Commons

Peacock, NBC:s streamingtjänst, är inte den mest populära streamingplattformen där ute, men är ändå ett gångbart alternativ. Peacock har några fantastiska TV-program, som Yellowstone och Twisted Metal, och är också värd för en rad populära filmer, som Step Brothers, Jurassic Park och Inside Man.

Du kan dela lösenordet till ditt Peacock-konto med personer utanför ditt hushåll, även om streamingtjänsten avråder från att göra det. För tillfället har Peacock inte tillämpat denna regel med restriktioner, så du är fri att dela ditt lösenord med vem du vill.

Lösenordsdelning är inte död än

Medan vi fortsätter att se fler stora streamingplattformar slå ner på lösenordsdelning, tillämpar de flesta anmärkningsvärda val fortfarande inga begränsningar här. Disney+ och Netflix kan nu vara en no-go för lösenordsdelning, men du kan fortfarande streama massor av innehåll samtidigt som du delar ditt konto på andra plattformar. För närvarande lever lösenordsdelning.