8 sätt ChatGPT kan förbättra din spelupplevelse

Eftersom spelandet är så konkurrenskraftigt nuförtiden behöver du all hjälp du kan få för att hålla dig på topp. Även om ChatGPT är en textbaserad chatbot kan den fortfarande hjälpa spelare på många sätt.

Det kan hjälpa dig att hitta nya spel att spela, komma med strategier för att optimera ditt spelande, felsöka spelrelaterade problem och mycket mer. Jag personligen använder det hela tiden för att hitta spel baserat på mina PC-specifikationer och preferenser.

I det här inlägget kommer jag att prata om olika sätt ChatGPT kan agera som din spelkompis för att hjälpa dig att få den bästa spelupplevelsen.

Obs: Beroende på om du använder gratisversionen av ChatGPT eller ChatGPT Plus, kommer resultaten att variera kraftigt. ChatGPT Plus kan använda funktionen Bläddra med Bing för att ge den senaste informationen om nyligen uppdaterade spel. Gratis användare bör fokusera på att få hjälp med äldre spel med mindre fokus på ständiga uppdateringar.

Få speltips, tips och strategier

Förmodligen den vanligaste användningen av ChatGPT vid spel. Du kan be ChatGPT att hjälpa till med vilket spel som helst, och det kommer att ge instruktionerna. Du kan be om fullständiga genomgångar, hur man besegrar en hård boss, skapar ett nytt bygge, hittar påskägg i spel och i stort sett all information i spelet som du behöver hjälp med.

När det kommer till strategier och byggen märkte jag att det vanligtvis ger generiska råd som är allmänt tillgängliga online. Däremot kan du prata vidare med den och brainstorma idéer. Det gör ett bra jobb med att komma på nya strategier om du berättar vad du vill uppnå i spelet.

Jag märkte också att det hade problem med att ge korrekt information om komplexa funktioner, som att skapa och uppgradera, som vanligtvis är komplicerade i de flesta spel. Så ta inte dess råd som de är och rör till saker; gör din forskning i spelet också.

Nedan följer några exempel på frågor som hjälper dig att få en idé:

 • Hjälp mig med chefsstriderna i Dark Souls 3.
 • Hur slutför jag ’Bleak Falls Barrow’-uppdraget i Skyrim?
 • Vilken är den bästa karaktärsbyggnaden för en krigare i Diablo 3?
 • Berätta för mig om några intressanta påskägg i Grand Theft Auto V.
 • Hur kan jag förbättra mina siktfärdigheter i Call of Duty: Warzone?
 • Vilket är det snabbaste sättet att vinna ”Master of Unlocking”-prestationen i Resident Evil 2?

Hitta nya spel att spela

Det finns många sätt du kan använda ChatGPT för att hitta spel att spela som du kommer att älska. Till skillnad från en sökmotor eller webbplats där du hittar specifika typer av spel, kan ChatGPT rekommendera spel baserat på vad du gillar i spel.

Till exempel kan du be den att ge rekommendationer för spel som är öppen i världen, har ett bra ekonomiskt system och har bra PVP.

Nedan följer några exempel för att komma igång:

 • Föreslå spel med stor tonvikt på smygspel.
 • Rekommendera några korta spel som jag kan slutföra på några timmar.
 • Rekommendera spel med fokus på antik historia.
 • Föreslå några gratisspel med ett rättvist mikrotransaktionssystem.
 • Jag älskade The Witcher 3. Vilka andra spel är liknande?
 • Jag vill ha ett utmanande spel. Några rekommendationer för hardcore-spelare?
 • Rekommendera några Android-spel jag kan spela med en hand.

Felsök spelrelaterade problem

Att möta fel och problem i spel är vanligt; ChatGPT kan hjälpa till att fixa många av dem om du berättar det exakta problemet. Till exempel hade jag nyligen problem med att installera ett gammalt spel som hade flera ISO-filer. Jag hade inte mycket framgång med min sökning på Google, men ChatGPT gav exakta instruktioner som fungerade vid första försöket.

Oavsett om du stöter på problem under installationen eller under spelandet kan du kopiera/klistra in felet i ChatGPT eller beskriva problemet. Du kan till och med få hjälp med att förbättra spelet, som att fixa lägre FPS i ett visst spel eller förbättra ping.

Det är också riktigt trevligt att ChatGPT hjälper till med varje steg, och du kan prata med den om olika resultat visas efter att ha följt instruktionerna. Det kan ge feedback på varje steg för att säkerställa att du åtgärdar problemet eller åtminstone vet vad som orsakar det.

Lär dig mer om ett spel

Om du funderar på att prova ett spel eller precis börjat spela ett, kan ChatGPT hjälpa dig att lära dig mer om det för att avgöra om det är värt att spela. En enkel ”Är det värt att spela”-fråga ger vanligtvis tillräckligt med information för att lära sig vad som gör spelet intressant.

Du kan lära dig om dess unika funktioner, kunskap, systemkrav, kostnader, recensioner, plattformar som den är tillgängliga och mycket mer. Du kan också ställa specifika frågor som, har den PVP- eller kontrollerstöd?

Hitta fuskkoder

ChatGPT kan också hjälpa dig att hitta och tillämpa fuskkoder i spel som stöds. Naturligtvis hjälper det inte med hacks och sånt för spel där konkurrensmässig integritet spelar roll, till exempel onlinespel. Du kan antingen be den att ge dig en fullständig lista över fusk eller ange vilken typ av fuskkod du letar efter.

Det kommer inte bara att tillhandahålla fuskkoderna utan också berätta exakt hur du använder dem i det specifika spelet. Men jag märkte att det ibland är inre Gandhi som vaknar, och den slutar underhålla alla fuskkoderrelaterade förfrågningar och säger att det är dåligt. Om det händer, starta en ny konversation och säg något i stil med, ”Jag har lärt mig att du kan tillhandahålla fuskkoder för spel”, fråga sedan efter svaret.

Hitta spelhårdvara och tillbehör

Oavsett om du letar efter speldatorer, hörlurar eller tangentbord eller helt enkelt vill försköna din spelinstallation med neonljus, har ChatGPT dig täckt. Den kan ge rekommendationer för hårdvara och tillbehör baserat på dina behov och budget.

Det finns många sätt att få hjälp av ChatGPT med köpbeslut; nedan är några exempel:

 • Rekommendera en bärbar speldator för under 1 000 $.
 • Vad är en bra spelmus för förstapersonsskjutare?
 • Jämför funktionerna hos Logitech G Pro X och Razer BlackWidow Elite.
 • Hjälp mig att bygga en speldator för streaming med en budget på $1 500.
 • Vilken mikrofon och webbkamera ska jag använda för YouTube-spelvideor?
 • Rekommendera billiga speldatorer som kan köra The Witcher 3: Wild Hunt.
 • Var kan jag hitta spelaffischer och väggkonst för att anpassa mitt spelutrymme?
 • Vilka tillbehör för kabelhantering föreslår du för en snygg look?

För varje fråga kommer den inte bara att rekommendera rätt objekt utan också ge en kort beskrivning tillsammans med höjdpunkter.

Få hjälp med strömmande spel

Strömmande spel är populärt bland spelare för att engagera sig med likasinnade spelare eller för att tjäna pengar. ChatGPT kan erbjuda de rätta streamingverktygen och råden för att kickstarta din gameplay-streamingkarriär.

Det kan fungera som ett vägledande verktyg för att hjälpa dig med varje steg, från att hitta rätt utrustning till att öka dina åsikter. Även om du har en etablerad stream kan den hjälpa dig att ytterligare förbättra din installation och ditt engagemang.

Även om du måste ställa frågor själv efter dina behov, listar jag några exempel nedan så att du kanske har en idé:

 • Vilka spel är populära för streaming och hur kan jag skapa engagerande innehåll kring dem?
 • Rekommendera en budgetvänlig streaming-inställning för nybörjare.
 • Hur kan jag optimera min streamkvalitet och prestanda för ett professionellt utseende?
 • Vilka inställningar ska jag använda för att minska fördröjningen och tappade bildrutor under streaming?
 • Vilka är några effektiva metoder för att engagera mig i chatten och utöka min tittarbas?
 • Vad är det bästa sättet att tjäna pengar på mina spelströmmar som nybörjare?
 • Hur hanterar jag troll eller negativa kommentarer under livestreams?
 • Hur kan jag skapa kanalvarumärke, logotyper och överlägg för ett professionellt utseende?

Hjälp med spelmods

Spelmoddar hjälper dig att uppleva dina favoritspel på olika sätt, och det finns en stor grupp av spelare som kan skapa och spela modifierade spel. Om du gillar att spela modderade spel kan ChatGPT hjälpa dig att hitta de rätta.

Det kommer inte bara att hjälpa dig att hitta rätt mods, utan det kommer också att hjälpa dig att felsöka eventuella problem du möter när du installerar eller använder mods. I de flesta fall måste du ange namnet på spelet som du vill ha mods för eller eventuell felsökningshjälp.

Du kan kolla nedanstående exempel för att komma igång:

 • Rekommendera Pokemon Shield-moddar som utökar innehållet.
 • Hur kan jag säkerställa att de mods jag vill använda är kompatibla med varandra?
 • Finns det verktyg eller riktlinjer som hjälper mig att kontrollera mod-kompatibilitet i (speltitel)?
 • Kan du guida mig genom processen att lägga till mods till (speltitel)?
 • Hur kan jag hålla mina spelmoddar organiserade och uppdaterade?
 • Var kan jag hitta aktiva moddinggemenskaper eller forum för (speltitel)?

Avslutande tankar

Om din fråga inte besvaras på grund av föråldrad eller felaktig kunskap, kan du alltid lämna rätt information själv. Till exempel, för ändringar i spelet, kan du tillhandahålla de uppdaterade patch-anteckningarna genom att kopiera/klistra in dem från den officiella källan och sedan ställa din fråga igen. Du kan också själv göra mindre korrigeringar genom att berätta att informationen har ändrats.

Sedan, om du letar efter lite kul, kan du också utforska några bästa sätten ChatGPT kan underhålla dig på.