8 POS att välja mellan för din restaurang/bistro

Point-of-sale (POS)-system är avgörande för restauranger och kaféer där du kan äta middag. De är ansvariga för att ta emot betalningar, påskynda beställningsprocessen och leverera noggranna försäljningsregister.

Restaurangverksamheter har många utmaningar på grund av branschens snabba omvandling och ständigt förändrade konsumentkrav. De måste påskynda utvecklingen för att möta konsumenternas förväntningar samtidigt som de sköter all verksamhet korrekt.

Du kan se till att din restaurang fungerar effektivt och gör vinst genom att hålla en korrekt inventering, hålla reda på de anställdas prestationer och ge utmärkt kundservice. Det kan dock vara svårt att hålla reda på all denna data på egen hand; det är här POS-system är fördelaktiga.

Varför är POS-system viktiga för restauranger och matställen?

De flesta restauranger och matställen har ett kassasystem (POS) för ändamålsenlig fakturering och annan hantering.

Ett omfattande kassasystem (POS) gör varje procedur enklare, snabbare och mer hanterbar.

För restauranger och kaféer där kunderna äter på är kassasystem (POS) nödvändiga. Ett integrerat system för att hantera dagliga transaktioner och kunddata tillhandahålls av ett POS-system, som består av en kombination av hårdvara och mjukvara.

Dessa teknologier gör det möjligt för kunder att betala snabbt och korrekt samtidigt som beställningsprocessen effektiviseras. Restauranger kan spåra lager, övervaka försäljning och granska konsumentdata på grund av POS-system.

Restaurangoperatörer kan automatisera utcheckningsprocessen och optimera sin verksamhet med hjälp av POS-system, vilket ger gästerna en snabbare och mer produktiv matupplevelse. På lång sikt kan POS-system spara tid och pengar för restauranger och förbättra effektiviteten.

Restaurangägare får en perfekt upplevelse tack vare dessa lösningar, som också hjälper till att effektivt hantera företagens verksamhet.

Ett POS-system gör det också möjligt för restauranger att hålla reda på kundinformation och preferenser, vilket gör det enklare att anpassa beställningar och ge bättre kundservice. Teknikframsteg har gjort POS-system mer sofistikerade och till och med kapabla att ge insikter om konsumentbeteende.

Vilka funktioner bör en restaurangägare leta efter när han väljer ett POS-system?

Point-of-sale (POS)-leverantörer finns i en mängd olika, var och en med en unik produkt riktad till ett annat marknadssegment, från stora restauranger till små kaféer. Beroende på din restaurangs krav kan POS-system antingen vara molnbaserade eller hybrida.

Även om POS-system inkluderar ett brett utbud av funktioner, finns det särskilt en handfull som kan hjälpa restaurangägare att snabbt och effektivt uppnå sina affärsmål, som:

Omfattande rapportering

Fullständig POS-programvara bör kunna tillhandahålla omfattande rapporter för att analysera affärsresultat. Det gör det möjligt för ägare eller ledning att hålla reda på försäljning, kredit, lager, lager, mest sålda varor, etc., vilket hjälper dem att fatta bättre beslut.

Rabattprogram

POS-programvara måste kunna spåra och lösa in lojalitetspoäng, lagra kundinformation och tillämpa rabatter på fakturor. Rabattprogram och lojalitetsinitiativ är beprövade sätt att attrahera nya kunder, öka försäljningen och utöka din publik.

Lagerspårning

För att restauranger och kaféer ska kunna expandera och gå med vinst är det avgörande att hantera matutgifterna. Ett POS-system bör återspegla den dagliga konsumtionstrenden och kunna spåra lager. Denna information hjälper ledningen och ägaren att minska avfallet och säkerställa att endast de nödvändiga förnödenheterna finns i lager.

Automatisk dataanalys

Dataanalys bör göras automatiskt av POS-programvara, som ska kunna analysera matrabatter, lojalitetsprogram och andra incitamentsprogram, såväl som relaterat konsumentbeteende. Med hjälp av denna information kan restauranger och andra matställen planera sina planer, förbättra kundinteraktionen och öka deras resultat.

Affärsinsikter

POS-systemet bör producera rapporter som visar försäljning, lager, order, försäljning och andra indikatorer för att göra det möjligt för ägare och annan ledningspersonal att bestämma vilka ytterligare åtgärder de ska vidta för att driva sin verksamhet lönsamt.

Möjligheten att utöka instrumentpanelen, säkra transaktioner och felkontroll är ytterligare funktioner som kan vara användbara.

Vill du ta din restaurangverksamhet till nästa nivå? Du behöver ett kassasystem (POS)! Här utforskar vi en lista över bästa Point-of-Sale (POS) system.

Fyrkant

Square POS-systemet ger restaurangen ett allt-i-ett sätt att hantera sin försäljning, lager och kunder.

Med Square for Restaurants kan företag få tillgång till en mängd olika lösningar som gör driften av en restaurang enklare och effektivare, från integrerad teknik till kassasystem. Restaurangen kan även spåra kundorder och utveckla lojalitetsprogram tack vare Squareups kundhanteringsplattform.

Genom en sömlös kundupplevelse gör Square for Restaurants det möjligt för restauranger att ta kontroll över sitt varumärke och öka intäkterna.

Det finns många alternativ tillgängliga som tillgodoser varje anläggnings krav. Webbplatsen ger restaurangägare som vill göra det bästa valet för sina företag användbar information och vägledning utöver utrustningen för försäljningsställen och mobila betalningsalternativ.

Förutom mjukvara för hantering av lager, menyer och annan kunddata innehåller den integrerade hård- och mjukvarulösningen även hårdvara som ett register, iPad och olika betalningsprylar.

Toppfunktioner

 • Meny- och tabellhantering
 • Automatisk dricks
 • Anpassning av planlösning
 • Synk för flera enheter

Webbplatsen tillhandahåller också värdefull utbildning och videor för att hjälpa restaurangägare att lära sig hur de använder sitt nya kassasystem. Dess pris består av tre variabla alternativ, allt från en gratis grundplan till ett premiumalternativ för företag med höga handläggningstider.

Gofrugal

Gofrugal är det perfekta försäljningsstället (POS) om du äger en hektisk restaurang och behöver något uppdaterat och effektivt. Många funktioner i detta omtyckta POS-system hjälper dig att organisera ditt arbete, spara tid och förbättra noggrannheten.

Detta tillvägagångssätt kan stärka din personal och göra det lättare för dem att betjäna konsumenterna effektivt.

Det gör det möjligt för restauranger att förbättra produktiviteten, effektivisera verksamheten och säkerställa kundnöjdhet. Programvaran kan användas på flera sätt för att öka försäljningen, kontrollera lager och ta emot betalningar.

Dessutom innehåller programvaran utmärkta rapporteringsfunktioner som ger chefer en heltäckande bild av restaurangverksamheten och låter dem vidta viktiga steg för att öka vinsten och minska avfallet.

Toppfunktioner

 • Hantering av köksbeställningsbiljetter
 • Köksvisningssystem
 • Hantera menyer och recept
 • Bordshantering

Det är enkelt att navigera tack vare den tydliga layouten och de noggranna rapporterna ger den kunskap du behöver för att fatta smarta beslut. Dessutom ger det ledningen en komplett överblick i realtid av all restaurangaktivitet, vilket gör att de kan förbättra arbetsflödet och svara på lämpligt sätt.

SlickPOS

Slick Solutions Inc. skapade och ägde SlickPOS, ett webbaserat försäljningsställe och lagerhanteringssystem. Det är avsett att hjälpa restauranger och detaljhandeln att hantera sin försäljning, lager och kunder.

Dess användarvänliga gränssnitt och flera funktioner gör det möjligt för företag att hålla reda på försäljning, kontrollera lager och kommunicera med konsumenter. Dessutom ger det starka rapporteringsmöjligheter som hjälper företag att se trender och välja det bästa tillvägagångssättet.

Mer än 2000 matställen och matställen litar på programvaran, som kan användas på olika plattformar, inklusive webbläsare, Android, Apple och stationära datorer. Att kombinera plattformen med onlineleveranstjänster som Zomato, Swiggy och Uber Eats är enkelt.

Toppfunktioner

 • Ansökan om kapten eller servitör.
 • Marketing automation och lojalitet.
 • Betalningsintegration.
 • Stöder franchiseavtal och flera butiker.

SlickPOS är en pålitlig programvara med regelbundna uppdateringar så att företag kan njuta av de senaste funktionerna. Programvaran kan laddas ner och användas i 14 dagar utan kostnad. Efter det kan månads- eller årsplaner köpas.

Shopify

I dagens digitala första värld erbjuder Shopify en rad hårdvarualternativ för försäljningsställen för företag av alla storlekar och branscher. Det är en komplett produktlinje som kan användas för att spåra lager, behandla betalningar och hantera kundinteraktioner. Den består av surfplattor, terminaler och enheter för försäljningsställen.

Det är en heltäckande lösning för dataanalys, lagerhantering och försäljningsställen. Detta system består av en iPad, en kassalåda, en kvittoskrivare och en streckkodsläsare. Dessa komponenter hanteras alla via ett enda gränssnitt och ansluts via iPad.

Små företag kommer att vara fria att designa unika upplevelser för sina kunder och ha kapacitet att snabbt och säkert behandla betalningar med Shopifys POS-hårdvara.

Toppfunktioner

 • Helt integrerad hårdvara
 • Enkel utcheckning
 • Minimala kortpriser
 • Säker plattform för att skydda betalningsdetaljer

Dessutom erbjuder det en plattform för företag att ta Apple Pay, Google Pay och andra viktiga kredit- och betalkort. POS-hårdvaran från Shopify är byggd för att vara enkel, hållbar och intuitiv, vilket gör den till det perfekta alternativet för en restaurang av alla storlekar.

Restora

Restora POS erbjuder en restaurangaffärslösning och ett kassasystem. Det är ett heltäckande restaurangledningssystem som hanterar hela livsmedelshanteringen. I verktyget som hjälper dig att hantera din restaurang med hjälp av affärsanalyser får du varje funktionellt element.

Den robusta restaurangteknologin som ingår i Restora POS stöder många matserveringar, inklusive kaféer, snabbmatsrestauranger, molnkök, barer och bryggerier, fullservicerestauranger och flera franchisetagare.

Den tillhandahåller en grafisk interaktiv instrumentpanel för att jämföra försäljning, kostnader och andra variabler. Den ger en översikt över det aktuella läget för ditt företags verksamhet. Om ett problem uppstår är deras besättning tillgänglig för att hjälpa till dygnet runt.

Många säkra betalningsgateways stöds, inklusive Cash, Paytm, Stripe, Paypal, SSL Commerz och Raorzpay.

Toppfunktioner

 • System för att boka bord.
 • Kontaktlös betalning och en QR-skanner.
 • Flera betalnings- och leveranssätt
 • Konto- och HR-ledning

Förutom att vara ett onlinebeställningssystem har Restora POS också inventering, HR & lönehantering, CRM, leveranskedja, rapportering och analyser, bland andra funktioner.

Lightspeedhq

Lightspeedhq är en avancerad och helt integrerad restaurang som driver POS. Det är en otrolig plattform för restaurangägare. Den erbjuder en komplett uppsättning funktioner och verktyg som gör det möjligt för restaurangägare att hantera sina företag mer effektivt och effektivt.

Det är ett omfattande kassasystem för restauranger, kaféer och barer. Det är en allt-i-ett-lösning för att hantera lager, spåra beställningar, bearbeta betalningar, skapa reklamkampanjer och mer.

Plattformen hjälper restaurangägare att hantera sin ekonomi, anställda och kunder på ett ställe. Det gör det också möjligt för restaurangägare att spåra kundorder, skapa kundprofiler och analysera data för att fatta bättre beslut.

Att automatisera tråkiga uppgifter som lagerhantering och personalschemaläggning frigör värdefull tid för restaurangägare att fokusera på det som betyder mest: deras kunder.

Med dess inbyggda rapporteringsmöjligheter kan restaurangägare spåra sina nyckeltal – inklusive försäljning och personalnivåer – i realtid, vilket gör att de kan fatta välgrundade beslut snabbt.

Toppfunktioner

 • Spåra medarbetarnas prestationer med personalens resultatrapporter
 • Tillgång för att skräddarsy meny och lager för att maximera vinsten och minska matsvinnet
 • Lätt att räkna lager för att få insikter om köp, bortkastade eller sålda
 • Flexibla betalningar med kontanter, kort och mobilbetalningar

Detta molnbaserade POS-system tillåter restauranger att hålla koll på sin verksamhet utan att behöva oroa sig för dedikerad hårdvara eller underhåll. Plattformen kommer i fyra versioner baserade på en rad funktioner.

Klöver

Clover är idealiskt för restauranger av alla storlekar på grund av dess användarvänliga gränssnitt, robusta analys- och rapporteringsmöjligheter och unika hårdvarulösningar. Eftersom deras system är molnbaserade kan alla med en internetanslutning komma åt dem.

Som ett resultat av Clovers flexibilitet att interagera med tredjepartslösningar kan företag anpassa systemet för att möta deras unika krav. Varje restaurang kan använda Clovers resolutioner, som sträcker sig från kundlojalitetsprogram till lagerhantering.

Toppfunktioner

 • Få insikter om försäljning och konkurrenstrender
 • Hantera anställda mer effektivt
 • Kunna kartlägga bord och gästbeställningar
 • Tjänsten är alltid på även om internet är nere

Deras system kommer med en mängd funktioner som är avsedda att öka produktiviteten och förbättra restaurangverksamheten. De tillhandahåller olika tjänster, inklusive integrerad betalningshantering, lagerhantering och kundlojalitetsprogram. Det finns tre versioner av POS: Starter, Standard och Advanced.

Exakt

Med alla möjligheter som behövs för en restaurang eller kafé för att maximera genomströmningen, öka intäkterna och öka kundnöjet, erbjuder Spoton en komplett, anpassningsbar POS. Genom att hantera återkommande besök med marknadsföringsmail, engångserbjudanden, lojalitetsförmåner och andra funktioner, gör POS marknadsföring enklare.

Med hjälp av Spoton POS kan restauranger utöka sitt serviceområde med Wi-Fi och 4G LTE-anslutning, hantera fler bord, överföra beställningar till köket och baren i realtid och acceptera betalningar vid bordet med EMV, Apple Pay, Android Pay och mer.

De fullständiga rapporterna, inklusive de om försäljning och arbete per timme, produktmix, personalförsäljning och transaktioner, produceras av detta system.

Enkelt gränssnitt med tredjepartshanterings- och driftsverktyg, inklusive redovisningsprogram Quickbooks, matleveransprogrammet DoorDashDrive, programvara för lagerhantering QSRonline och många fler.

Toppfunktioner

 • 90+ interaktiva rapporter
 • Automatiserade SMS-bekräftelser och digitala bokningar
 • Personaladministration
 • Omfattande rapportering

För att möta kundernas ständigt föränderliga behov erbjuder Spoton direktbeställning via sin webbplats, Googles företagsprofil och QR-kod vid bordet för enkel beställning och betalning.

Slutord

Efter att ha läst inlägget bör du förstå hur POS-system effektiviserar restaurangverksamhet och andra restauranger. Även om det finns många olika alternativ, delar alla några grundläggande egenskaper, så att välja det bästa beror helt på kraven från den speciella restaurangbranschen.