8 Pixel Watch-funktioner du inte bör förbise

Spread the love

Har du en ny Pixel Watch eller Pixel Watch 2? Googles smartklockor Wear OS innehåller många värdefulla funktioner som du kanske inte känner till. Här kommer vi att avslöja dem för att hjälpa dig att få ut det mesta av din Pixel Watch.

1. Anpassning av träningsskärmen

Om du gillar att spåra dina träningspass bör du först anpassa klockans träningsskärm. På så sätt kan du visa viktig statistik överst samtidigt som du flyttar resten till botten eller döljer dem. Du kan ha en anpassad träningsskärm för varje aktivitet.

Följ dessa instruktioner för att anpassa träningsskärmen:

 • Öppna appen Fitbit Exercise på din Pixel Watch 2.
 • Välj den aktivitet vars träningsskärm du vill anpassa.
 • Tryck på ikonen Inställningar till vänster om start- eller uppspelningsknappen.
 • Välj Statistik som visas från menyn Anpassa.
 • Du får fyra platser som du kan ordna om efter betydelse. För att ändra data som visas i en plats, tryck på den och välj ett av de många tillgängliga alternativen.
 • Anpassning av träningsskärmen är den enda funktionen på den här listan som är begränsad till Pixel Watch 2; originalmodellen saknar detta.

  2. Synkronisera läggdagsläge med din Pixel-telefon

  Har du ställt in läggdagsläge på din Android-telefon? Om så är fallet vill du att din Pixel Watch ska synkroniseras med den och se till att din sömn inte störs. På samma sätt kanske du vill att Stör ej-läget ska synkroniseras över din telefon och klockan så att du inte distraheras av inkommande aviseringar medan du är i ett möte.

  Du kan ställa in detta i Pixel Watch-appen. Gå helt enkelt till avsnittet Meddelanden och se till att inställningen Synkronisera mellan klockan och telefonen är påslagen.

    Hur man loggar in på flera Outlook-konton

  Observera att om du har parat ihop din Pixel Watch med en icke-Pixel-telefon (som en Samsung-enhet) kommer du inte att kunna synkronisera läggdagsläge mellan de två enheterna.

  3. Akut SOS för assistans

  Om du inte redan har gjort det är det första du bör göra efter att du har parat ihop en Pixel Watch med din telefon att ställa in Emergency SOS. Funktionen låter dig snabbt kontakta räddningstjänsten under en livshotande situation. Du kan utlösa Emergency SOS genom att trycka på kronan fem gånger.

  Följ stegen nedan för att ställa in Emergency SOS på din Pixel Watch:

 • Svep nedåt på skärmen på din Pixel Watch 2 för att få upp panelen Snabbinställningar. Tryck på ikonen Inställningar härifrån.
 • Rulla ned och välj Säkerhet och nödsituation.
 • Rulla ned och tryck på Emergency SOS under Funktioner.
 • Aktivera växeln Emergency gest.
 • I samma meny kan du bläddra ner och välja nödkontakt eller nödtjänster och aktivera eller inaktivera nedräkningslarmet.
 • Gå tillbaka till Emergency SOS-menyn. Navigera till botten och tryck på Emergency Location Service.
 • Aktivera växeln Använd nödlägestjänst.
 • Från samma meny för Säkerhet och nödsituationer kan du även aktivera falldetektering och tillgång till nödinformation på din Pixel Watch. Det är värt att ta sig tid att konfigurera säkerhets- och nödfunktioner på din Pixel-telefon också.

  4. Problemfria skärmdumpar

  Att ta skärmdumpar på vissa Wear OS-klockor är jobbigt, eftersom du måste använda den medföljande appen på din telefon för detta. Tack och lov är detta inte fallet med Pixel Watch eller Pixel Watch 2.

  Du behöver bara trycka på sidoknappen och kronan samtidigt för att ta en skärmdump. En uppmaning om skärmdumpen visas på den ihopparade telefonen, som du kan trycka på för att dela bilden.

  Observera att om du inte agerar på aviseringen kommer din enhet inte att spara skärmdumpen. Detta är en betydande begränsning eftersom det hindrar dig från att ta flera skärmdumpar rygg mot rygg.

    Samsung sväller allt med McAfee – även smarta TV-apparater

  5. Native Cloud Backups

  Att säkerhetskopiera data på din Pixel Watch med jämna mellanrum kommer att göra återställningen mycket lättare när du byter enhet eller i händelse av en olycklig händelse som kräver en återställning.

  Wear OS 4 och senare inkluderar ett inbyggt alternativ för molnsäkerhetskopiering, vilket gör det mycket enklare att säkerhetskopiera din Pixel Watch:

 • Öppna Pixel Watch-appen på den parade telefonen.
 • Navigera till System > Säkerhetskopiera och återställ.
 • Slå på Backup by Google One här.
 • Du kan också aktivera molnsäkerhetskopiering direkt från din Pixel Watch genom att navigera till Inställningar > System > Säkerhetskopiering.

  Din klocka kommer automatiskt tillbaka till det länkade Google-kontot när den är laddad och ansluten till Wi-Fi. Du kan hitta den senaste säkerhetskopieringsinformationen från samma inställningssida.

  6. Spegla vägbeskrivningar för Google Maps

  Vill du använda din Pixel Watch för att navigera med Google Maps? Att använda Google Maps-appen på din telefon för att få vägbeskrivningar speglar inte automatiskt instruktionerna på klockan. Du måste aktivera spegling manuellt genom att följa dessa steg:

 • Öppna Google Maps-appen på din Pixel Watch.
 • Rulla ned och välj Inställningar.
 • Tryck på Spegling från menyn som öppnas.
 • Aktivera navigationsspegling för bilkörning, promenader och cykling.
 • Nästa gång du använder Google Maps för att navigera till en plats på din telefon kommer Maps-appen på Pixel Watch att spegla instruktionerna.

  7. Handy Google Assistant Tile

  Använder du ofta Google Assistant för att styra dina smarta hemenheter eller ställa in ett alarm? Använd rutan Google Assistant för att lägga till en genväg till dina ofta använda röstkommandon för snabb åtkomst. På så sätt kan du helt enkelt trycka på genvägen i rutan för att utlösa åtgärden istället för att anropa Google Assistant varje gång.

  Du kan bara ha en Assistent-bricka med två genvägsåtgärder, vilket kan kännas begränsande – speciellt om du är mycket beroende av röstassistenten.

    Vad det är, hur det fungerar och lärresurser

  Få åtkomst till Google Assistant-brickan genom att svepa åt vänster eller höger på urtavlan och cykla igenom alla tillgängliga brickor. Om du inte ser det, tryck länge på skärmen och lägg till Assistent-rutan.

  Det är värt att notera att Google Assistant kommer att förlita sig på din telefon för att bearbeta kommandot, så åtgärden kommer inte att utlösas direkt när du trycker på genvägen på brickan.

  Om du går genom ett osäkert område eller reser ensam och är orolig för din säkerhet kan du använda säkerhetskontrollen på din Pixel Watch för sinnesfrid.

  För att dra nytta av det måste du ställa in en incheckningstimer i slutet av vilken du måste bekräfta att du gör OK. Om du inte ger bekräftelse kommer din plats automatiskt att delas med dina angivna nödkontakter.

  När du startar en säkerhetskontroll kan du välja om du går ensam, springer, vandrar eller tar transport. Efter detta kan du ställa in en tid och bestämma om du vill meddela dina nödkontakter om detta. På samma sätt, när du bekräftar din säkerhet vid slutet av timern, kan du välja att låta dina kontakter veta för deras bekräftelse.

  Du kan ställa in och konfigurera säkerhetskontroll från Inställningar > Säkerhet och nödsituation > Säkerhetskontroll. Tänk på att säkerhetskontrollen kräver nöddelning för att fungera korrekt. Konfigurera det senare på din Pixel Watch genom att gå till Inställningar > Säkerhet och nödsituation > Nöddelning.

  Säkerhetsfunktioner som denna gör Pixel Watch till en av de bästa Wear OS-klockorna att äga. ​​Eftersom Pixel Watch har så många praktiska funktioner är det möjligt att du inte känner till dem alla, vilket kan hindra dig från att använda din bärbara enhet till sin fulla potential. Nu när du är medveten om alla mindre kända funktioner, kan du använda några av dem och få pengarna värda.