8 onlineverktyg för akademisk framgång

Mellan alla studier, gruppprojekt och koffeinfyllda hela nätter kan det kännas som att du kämpar i en uppförsbacke som student. Om du går igenom en sådan fas kanske några onlineverktyg kan ta lite belastning från dina axlar.

Även om dessa verktyg inte kan slå perfekta betyg på dina papper, kan de definitivt göra processen lite enklare. Oavsett om du studerar till tentor, samarbetar med klasskamrater, gör research eller försöker hålla koll på ditt schema, kan onlineverktyg hjälpa dig.

Nedan har jag sammanställt en lista över några kraftfulla onlineverktyg för studenter som hjälper dig med akademisk framgång. Den bästa delen? Alla dessa verktyg är antingen gratis eller har en heltäckande gratis plan. Du kan dra nytta av dem även om du har en begränsad budget som student.

Grammatiskt

Grammatik är ett måste-verktyg för alla som behöver skriva, särskilt studenter, eftersom det hjälper dem att lära sig genom att rätta till sina misstag. Grammarly skannar automatiskt dina uppskrivningar och hjälper dig att fixa grammatik, skiljetecken, stavning, ton och andra skrivfel.

Även om du har en perfekt känsla för grammatik och meningsstruktur är mänskliga fel fortfarande ett problem. För att inte tala om lättheten att automatiskt korrigera stavfel så att du inte behöver trycka på backstegstangenten hela tiden.

Det bästa av allt är att dess gratisversion är mer än tillräckligt för att fixa avgörande misstag som skiljetecken, stavning och ton. Även om för att få dina uppskrivningar att låta bättre, hjälper premiumversionen till att skriva om meningar, använda bättre ord och ändra toner.

Du kan kopiera/klistra in innehållet i webbappen Grammarly för att fixa det. Men att använda Grammarly Chrome-tillägget är mycket bättre eftersom det fungerar på alla webbplatser där du skriver.

Om du vill ha något webbaserat är Hemingway Editor ett bra alternativ till Grammarly.

Mitt studieliv

Trogen namnet hjälper My Study Life dig att hantera hela ditt akademiska liv i en enda app. Appen låter dig skapa scheman, spåra projektframsteg, spåra kommande händelser och ställa in påminnelser helt gratis.

Du kan skapa ett schema för ett helt läsår separerat av termer. Det kommer att organisera alla dina klasser och kommer att berätta om ditt dagliga schema varje dag. Du kan manuellt skapa uppgifter att spåra med hjälp av en förloppsindikator. Det finns också ett särskilt avsnitt för tentor där du kan se alla kommande och avslutade tentor tillsammans med resultaten.

Du kan spåra dina klasser, anpassade uppgifter och prov separat, men det finns också ett avsnitt som visar en översikt över dem alla på ett ställe. Tillsammans med webbappen har My Study Life även Android- och iOS-appar för att komma åt din data var som helst.

Ett mjukt sorl

A Soft Murmur är min favorit webbaserade app för vitt brus eftersom den är väldigt enkel att använda och kommer med alla viktiga funktioner.

Om du behöver studera med bullriga rumskamrater eller bara vill fokusera bättre, är en white noise-app en livsförändrande.

Den kommer med 10 olika ljud gratis. Du behöver bara justera volymreglaget under varje för att skapa din egen blandning av vitt brus. Den har också en slumpmässig mixer för att skapa olika typer av vitt brus automatiskt och spara dem för att använda senare.

Jag tror personligen att gratisversionen räcker för de flesta användare, men om du vill bli lite fancy, så erbjuder betalversionen för $9/år 13 fler ljud inklusive klockspel, vattenfall, fläkt, etc. Du kan också använda A Soft Murmur på din Android- eller iOS-enhet.

Alternativt, om du vill ha en lite mer avancerad white noise-app med fler spakar att dra i, så är Noises Online ett bra alternativ.

MarinaraTimer

En annan app som hjälper dig att hålla fokus medan du studerar. MarinaraTimer är en Pomodoro-app som hjälper dig att fokusera genom att skapa arbets- och pauspass så att du kan studera utan att bli överväldigad. Den följer samma Pomodoro-regler för ett 25 minuters arbetspass med 5 minuters paus och 15 minuters paus efter var fjärde pass.

Vad som är mer intressant är dess anpassade timeralternativ som låter dig skapa anpassade sessioner. Du kan välja vilken tidsperiod för arbete och rast som passar dig bäst. Om du gillar att ha en längre paus däremellan är den anpassade timern perfekt.

Annat än det har den ett gäng aviseringsljud att spela i slutet av en session och den stora klockan i mitten gör det lättare att snabbt se hur mycket tid som är kvar tills sessionen slutar.

Wolfram Alpha

Wolfram Alpha är en speciell sökmotor som fokuserar på att svara på dina frågor med beräkningsdata. Även om det ger beskrivningar av saker när det är tillämpligt, är huvudfokus att prata om saker som kan beräknas.

Till exempel att fråga ”Vad är Kinas huvudstad?” kommer inte att ge ett svar som ger en beskrivning av Peking tillsammans med dess historia. Istället kommer Wolfram Alpha bara att visa Pekings namn tillsammans med separata kolumner som visar dess plats, befolkning, lokal tid, höjd, hittat datum och andra sifferbaserade data.

Dessutom kan du också ställa matematiska frågor och det kommer att ge detaljerade svar tillsammans med relaterade diagram. Det finns en trevlig steg-för-steg-lösningsknapp som låter dig interagera och lära dig de exakta stegen som tas för att lösa ett problem tillsammans med en beskrivning av varje steg.

Som student kräver projekt djup statistik, och självklart behöver du extra hjälp med matematik och fysik. Allt detta kan hanteras av Wolfram Alpha, du behöver bara ange din fråga. Även för steg-för-steg-instruktioner behöver du Pro-versionen.

ChatGPT

ChatGPT tog världen med storm de senaste månaderna, och det med rätta. En AI-bot som kan ge skräddarsydda svar på allt på naturligt språk är definitivt en bra följeslagare att ha som student.

Du kan fråga vad som helst till ChatGPT, och du kommer att få ett exakt svar så länge det inte är något nytt eftersom ChatGPT-kunskapen avbröts 2021. Detta inkluderar även steg-för-steg matematiska lösningar och fullständig kodskrivning.

Det bästa av allt är att du kan förbättra ChatGPT-beteendet ytterligare genom att använda uppmaningar. Som att skapa frågesporter, få projektidéer, hjälpa till med tal och få inspiration till dina skrivningar. Du kan till och med förbättra ChatGPT ytterligare med Chrome-tillägg.

Det finns också alternativa chatbots som ChatGPT som utan tvekan erbjuder ännu bättre funktioner. Jag personligen gillar YouChat eftersom det också kan erbjuda den senaste informationen och till och med innehålla länkar.

Rytr

Baserat på samma teknik som ChatGPT fokuserar Rytr enbart på att automatiskt skriva innehåll. E-postmeddelanden, blogginlägg, uppsatser, titlar, följebrev och nästan alla typer av innehåll. Som student kan du använda Rytr för att få inspiration till att skriva intro eller till och med kompletta uppsatser.

Det kommer att skriva en väl undersökt artikel med korrekt formatering, inklusive rubriker och underrubriker. Du bör dock inte ta Rytrs verk och visa det som ditt eget, eftersom det fortfarande är plagiat, och det kan upptäckas.

Du kan få inspiration till att ta bort writer’s block och ha all relaterad information på ett ställe. Formateringen av Rytr kan ge idéer om vad du bör ta upp relaterat till ämnet.

Dess gratisversion är begränsad till 10 000 tecken per månad, vilket räcker för ett enda projekt. Men om du vill ha obegränsad åtkomst måste du skaffa ett betalabonnemang.

Google Docs Editors Suite

Uppsatser, presentationer, datablad och undersökningar är vanliga aktiviteter på högskolor, och Google Docs Editors Suite erbjuder en lösning för alla. Google Dokument, Presentationer, Kalkylark och Formulär är en omfattande uppsättning webbaserade verktyg som låter dig skapa innehåll med kraftfulla funktioner och hantera dem på ett ställe.

Jag personligen skriver och hanterar alla mina inlägg i Google Docs och flyttar dem sedan till WordPress. En sak jag gillar med dessa verktyg är möjligheten att använda tredjepartstillägg som låter dig lägga till fantastiska funktioner. Om du inte hittar en funktion du behöver i något av dessa verktyg, finns det en god chans att ett tillägg kan tillhandahålla det.

Förutom alla nödvändiga funktioner som också finns i andra kontorssviter, får du också fantastiska samarbetsfunktioner, omfattande formatstöd, en omfattande historik över förändringar, webbsökning, utbildningsresurser och mycket mer.

Om du inte gillar att arbeta online eller behöver gå någonstans utan internetanslutning, kan du också få dessa verktyg att fungera offline med lite tidigare inställningar.

Bonus 😎

Även om det inte precis är en app, är TEDEd en fantastisk onlineresurs för att lära sig saker som vanligtvis inte finns i läroplanen. Det är huvudsakligen en pedagogisk YouTube-kanal, men dess webbplats har ett särskilt avsnitt för studenter. Klicka bara på knappen Studenter börja här på webbplatsen så kommer du att se hundratals ögonöppnande videor.

Varje video är animerad och vanligtvis bara 4-5 minuter lång. Videorna är skapade av olika bidragsgivare, så animationerna och berättarna kommer att vara olika från video till video.

Slutord

Sammantaget kommer verktygen ovan att hjälpa dig att skriva, undersöka och fokusera bättre. Grammarly och Editors Suite från Google är definitivt måste-ha verktyg för studenter, eftersom studier kräver mycket skrivande. Jag kommer också att rekommendera dig att gå ombord på AI-tåget och lära dig ChatGPT och hur du får ut det mesta av det, särskilt användningen av uppmaningar.

Du kan också utforska några omfattande plattformar för studentengagemang som erbjuder lärande i världsklass.