8 nyckelordsklustringsverktyg för att organisera och förbättra din SEO-strategi

Spread the love

Att hålla koll på SEO-marknadsföringskampanjer är utmanande. Och det är där verktyg för sökordsklustring kommer in i bilden.

Nyckelordsklustringsverktyg är program som organiserar nyckelord i aktuella kategorier. Det innebär att gruppera liknande sökord så att du kan använda dem på hela din webbplats för bättre sökmotorranking.

Det finns några olika typer av sökordsklustringsverktyg, så det är viktigt att välja det som bäst passar dina behov. Vissa verktyg låter dig gruppera efter land, region, ämne eller andra kriterier.

Innan vi börjar vår lista över verktyg för sökordsklustring är det viktigt att först förstå sökordsklustring.

Vad är nyckelordsklustring?

Nyckelordsklustring är en SEO-term som syftar på att gruppera sökord med samma sökavsikt. Det är en avancerad SEO-praxis; men de flesta SEO:are missar det. Sökordsgruppering hjälper till och med att fatta bättre SEO-beslut.

Tänk på ett vanligt scenario där marknadsförare och redaktörer har svårt att dela upp innehåll i underämnen. Med hjälp av sökordsgruppering blir det enkelt att använda flera sökord i samma innehåll istället för att skapa flera innehållsbitar. Det betyder helt enkelt att du inte behöver skapa separata artiklar för sökord som matchar dina primära sökord.

Sökordsklustring gör det möjligt för marknadsförare, innehållsskribenter och webbutvecklare att effektivt organisera, rikta in sig på och optimera innehåll för sökmotoroptimering. Genom att gruppera relaterade sökord kan marknadsförare skapa mer strukturerade och effektiva kampanjer som riktar sig till den målgrupp de letar efter.

Om den körs på rätt sätt kan sökordsgruppering rankas för sökord med låg svårighetsgrad utan att skriva olika artiklar. Istället för att optimera din målsida för ett enda sökord kan du börja rangordna efter långa varianter av ditt sökord och avsevärt öka trafiken på din webbplats.

Vikten av verktyg för sökordsklustring för SEO

Det slutliga målet med SEO är att maximera möjligheter till bakåtlänkar, och verktyg för sökordsklustring kan hjälpa dig att göra det.

Du kommer inte bara att kunna rikta in dina ansträngningar bättre, utan du kommer också att se förbättringar i trafik och omvandlingsfrekvenser. För att få ditt företag att växa online måste du integrera sökordsklustring i din SEO-strategi.

Det är dock ett analytiskt arbete. Du måste ägna en god tid åt att undersöka nyckelord, kombinera dem i grupper och ordna dem i Excel-ark.

När du utför denna process manuellt kommer du sannolikt att göra misstag och bli överväldigad. Du kan kombinera ord med olika sökavsikter och icke-matchande aktuella teman, vilket resulterar i en felaktig gruppering. Även med minimala misstag kan det till och med ta några dagar att organisera tusentals sökord manuellt.

  Totalt värde låst (TVL) i krypto: Förklarat

Nyckelordsklustringsverktyg är utformade för att utföra alla dessa uppgifter felfritt och snabbare än människor.

Fördelar med att använda verktyg för sökordskluster

För att sammanfatta, här är några anledningar till varför verktyg för sökordsklustring är viktiga för SEO:

✅ Automation: Nyckelordsklustringsverktyg automatiserar sökordsforskningsprocessen. På så sätt sparar du timmar av manuellt arbete och låter dig till och med delegera uppgifter till SEO-praktikanter.

✅ Fokuserad SEO: Nyckelordsklustringsverktyg säkerställer att du skapar riktat och relevant innehåll, länkbyggande och andra SEO-relaterade aktiviteter.

✅ Relevans: Verktyg hjälper till att identifiera relevanta nyckelord för innehållet som skapas och ger strategisk tydlighet för att gruppera dem tillsammans.

✅ Sparar tid: Manuell sökordsgruppering är tidskrävande och ineffektiv när du måste förstå användarens avsikt i stor skala.

✅ Eliminera misstag: Att gruppera sökord manuellt är benäget att göra misstag. Saknad sökavsikt, sökordsförvirring och bristande kunskap om synonymer är några av de vanligaste orsakerna till fel gruppering.

✅ Obegränsat sökordsstöd: De flesta sökordsklustringsverktyg stöder 5000-1000 sökord i gratisversionen. Med en minimal prenumerationsavgift kan du skala antalet till 10 000 sökord.

Och många fler skäl anger tydligt vikten av verktyg för sökordsklustring för SEO. Det är dags att utforska några av de mest använda verktygen för sökordsklustring som finns på marknaden.

Låt oss börja.

KeywordInsights.AI

KeywordInsights.ai är en innehållsmarknadsföringsplattform som använder artificiell intelligens (AI) för sökordsforskning, skapande av innehållsunderlag och sökordsklustring för bättre SEO-resultat.

Plattformen har ett verktyg för att hitta sökord där du bara behöver lägga till ett nyckelord. Sedan genererar verktyget för sökordsupptäckt hundratals liknande termer direkt. Du kan använda dessa sökord i deras sökordsklustringsverktyg och använda dem alla som riktade sökord på en enda sida.

Nyckelordsklusterverktyget tar bort smärtan med att hitta och gruppera liknande ord att rangordna för. Plattformen använder livesökresultatsidor för att generera en grupp nyckelord. Dessa är lätta att rangordna, har låg volym och låg svårighetsgrad. Och därför kan den användas för att skapa innehåll i ett stycke istället för att skapa separata sidor.

NeuralText

NeuralText är en plattform för innehållsplanering online som erbjuder verktyg för att automatisera dina innehållsmarknadsföringsuppgifter som att hitta sökord, SEO-analys av din webbplats och till och med generera text med hjälp av artificiell intelligens.

Med hjälp av NeuralText-plattformen kan du slutföra din sökordsforskning genom att hitta long-tail sökordsförslag. När du får resultaten kan du snabbt gruppera alla förslag med hjälp av deras sökordsklustringsverktyg.

  25 Excel-formler och kortkommandon för att spara tid och ansträngning adminvista.com

NeuralText Clustering Tool integreras sömlöst med populära verktyg som SEMRush och Ahrefs. Du kan enkelt importera sökordsrapporter från dessa plattformar och ladda upp dem på det här verktyget. När du har ställt in land och språk får du sökordskluster baserade på geografiskt placerade SERP-rankningar.

SerpStat

SerpStat är en SEO-hanteringsplattform som är mycket populär för funktioner som bakåtlänksanalys, sökordsforskning, SEO-sökordsrankning, konkurrentanalys och webbplatsrevisioner.

Liksom många andra SEO-funktioner erbjuder det ett sökordsklustringsverktyg som automatiskt grupperar upp till 50 000 sökord enligt SERP-likhet. SerpStat är lätt att använda, eftersom det ber dig att lägga till de nödvändiga parametrarna för gruppering. När det är klart returnerar det en lista över skapade kluster och en lista över nyckelord som ingår i varje kluster.

Du kan jämföra sökordsvolymerna och kontrollera deras sammanlänkade styrka genom att matcha webbadresser i de 30 bästa sökresultaten. Du kan till och med lägga till, ta bort och flytta nyckelorden till andra kluster och exportera dem enligt dina krav för vidare bearbetning.

Thruuu

Thruuu är ett gratis SEO-skrotningsverktyg som hjälper innehållsmarknadsförare med copywriting-aktiviteter efter att ha analyserat resultatsidor för Googles sökmotorer. Vid en given tidpunkt ger den dig en blick på de 100 bästa sidorna med Googles organiska resultat, inklusive SEO-data på sidan.

Med hjälp av dessa data kan du få insikter från rankningsresultat och bygga bättre innehållsöversikter. Med Thruuus ämneskluster-funktion kan du gruppera semantiska nyckelord i skala.

Precis som andra verktyg för sökordsklustring börjar Thruuu också skapa sökordsgrupper efter att du laddat upp en CSV-fil för nyckelord. Den grupperar sökord automatiskt baserat på sökavsikten, och du kan använda dessa insikter för att effektivisera din innehållsplaneringsprocess.

Topvisor

Topvisor är ett populärt SEO- och PPC-verktyg för att utföra standard SEO-praxis som sökordsforskning, kontrollera rankningen i SERP:er och analysera webbplatsernas prestanda baserat på olika rankningsparametrar.

Med hjälp av Topvisors klustringsverktyg kan du skicka automatiska frågor till sökmotorer baserat på de nyckelord du angett. Den matchar webbsidor från sökresultat till varje sökord i topp-10 sökresultaten. Beroende på antalet matchande webbadresser i den tillämpade sökmotorn jämför den detta sökord med de för de andra topp-10 sökorden.

Om sökmotorn returnerar liknande webbsidor för olika sökord och det finns många matchningar för dem, kommer sökorden att klubbas ihop.

SE-ranking

SE Ranking är en allt-i-ett SEO-plattform som tillhandahåller massor av SEO-relaterade verktyg för att spåra sökord, bakåtlänkar, SEO-revisioner, övervakning och rapportering av webbplatsprestanda på sökresultatsidor.

Plattformen har också en sökordsgruppfunktion som exakt grupperar alla liknande sökord så att du kan planera en bättre SEO-arkitektur för din webbplats.

  Hur man avbryter Sirius XM-prenumeration

Genom att använda SE Rankings sökordsgruppare kommer du att kunna utöka din semantik och identifiera synonymer såväl som närbesläktade termer. Du kan använda dessa identifierade nyckelord i dina titel- och beskrivningstaggar för att förbättra SEO och rankas högre i sökresultaten.

Keywi.io

KeyWI är en AI-baserad innehållsmarknadsföringsplattform som hjälper marknadsförare att enkelt skapa SEO-säkert innehåll och kontrollera dess prestanda. Med sin AI-forskningsalgoritm eliminerar verktyget behovet av tidskrävande sökordsforskning och konkurrentanalys.

En av KeyWIs funktioner är ett ämnesklusterverktyg som grupperar sökord som liknar sökmotorer. Det sparar dig mycket tid som marknadsförare vanligtvis spenderar på Excel-ark. KeyWI använder datavetenskapliga matematiska tekniker som Natural Language Processing för att gruppera nyckelord.

Du kan komma igång genom att lägga in dina nyckelord i KeyWI i ett CSV-filformat tillsammans med deras sökvolymer. KeyWI kommer att använda dessa nyckelord och samla in sökmotordata för vart och ett av dem. Slutligen kommer KeyWI att gruppera sökorden baserat på de hittade relationerna mellan alla sökord så att du kan strö över dem bättre för att rangordna webbplatssidor.

Nyckelkluster

KeyClusters är en dedikerad nyckelordsgrupperingsprogramvara som använder SERP-data i realtid för att skapa ämnesrelaterade nyckelordskluster. Du kan använda dessa kluster på riktade sidor och hitta sätt att länka ihop dem för bättre ranking i sökmotorer.

Att använda KeyClusters-verktyget är enkelt. Du kan börja med att ladda upp en CSV-fil med nyckelord från populära sökordsverktyg som Ahrefs, SEMRush eller anpassade filer. Plattformen kommer att köra dina sökord genom sökmotorer som Google och analysera de 10 bästa rankningssidorna. När det är klart grupperar det sökord som har tre eller fler av samma sidor gemensamma.

Och inom några minuter har du en Excel-fil med alla nyckelord samlade i aktuella formatgrupper. Den bra delen är att du kan använda så många sökord du vill eftersom det effektivt kan hantera massor av sökord och ger resultat i realtid utan att blockera frågor.

Slutord

Nu när du känner till några av de framträdande verktygen för sökordsklustring är det okej att ha lite förvirring om vilket du ska använda.

Om du börjar optimera ditt gamla innehåll och vill experimentera med sökordsgruppering, använd de kostnadsfria verktygen först. Det hjälper dig att få en kort uppfattning om processen och de steg du kan behöva för att börja använda betalverktyg.

Denna SEO-strategi kommer att förbättra din webbplats synlighet och hjälpa dig att rankas högre i sökresultaten.

Kolla sedan in de bästa SEO-verktygen för rankning och sökordshanterare.