8 GitHub-förråd du borde stjärna nu!

Om du är inom IT-området eller är en blivande utvecklare, är chansen stor att du har hört talas om och använt GitHub. GitHub är hem för en stor del av världens mjukvarukod. Förutom att inrymma programvarukodbaser, har GitHub också använts av bidragsgivare med öppen källkod för att skapa unika arkiv för att lagra kurerade resurser som kan hjälpa en blivande utvecklare eller till och med en erfaren utvecklare att själv lära sig ämnen, lösa problem, utveckla sina färdigheter eller till och med få ett jobb.

Låt oss ta en titt på några av de bästa GitHub-förråden du bör stjärna!

”Det jag inte kan skapa förstår jag inte” är ett berömt citat av den kända fysikern Richard Feynman. Det här förrådet är byggt och underhållet med detta citat i åtanke eftersom det tillhandahåller utvalda listor över gör-det-själv-handledningar för att bygga alla typer av programvara från grunden. Det kan hjälpa studenter eller utvecklare att på djupet förstå teknikens inre funktion när de skulle bygga den från grunden.

Det här förrådet kan vara väldigt användbart för dig om du försöker lära dig det interna i programvara som webbservrar, Git, etc., eller letar efter allmänna idéer om programmeringsprojekt.

Awesome-förrådet är en kurerad samling av högkvalitativa resurser, verktyg och bibliotek som täcker ett brett spektrum av ämnen inom teknikvärlden. Från programmeringsspråk och ramverk till maskininlärning och cybersäkerhet erbjuder detta förråd ett stort urval av värdefulla länkar att utforska.

Underhålls av en blomstrande community, Awesome utvecklas ständigt med nya tillägg och uppdateringar, vilket säkerställer att du alltid är uppdaterad med de senaste och mest relevanta resurserna.

Open Source Alternatives förespråkar öppen källkod och erbjuder gratis och funktionsrika alternativ till populär proprietär programvara. Den presenterar en mångsidig samling av lösningar med öppen källkod för uppgifter som grafisk design, produktivitet, kommunikation och mycket mer. Nyligen har även alternativ till ChatGPT lagts till, som alla är gratis och med öppen källkod.

Med tonvikt på gemenskapsdriven programvara uppmuntrar detta förråd användare att utforska alternativ med öppen källkod som respekterar integritet, säkerhet och användarfrihet. Att välja alternativ med öppen källkod sparar inte bara kostnader utan bidrar också till ett mer hållbart och inkluderande tekniskt ekosystem.

Open Source Society University (OSSU) Computer Science repo är ett ambitiöst initiativ som syftar till att erbjuda en omfattande och självlärd läroplan för datavetenskaplig utbildning. Det här arkivet presenterar en strukturerad kursplan på universitetsnivå som täcker allt från grundläggande programmering till avancerade datavetenskapliga ämnen.

Oavsett om du vill utöka din befintliga kunskap eller dyka in i datavetenskapens sfär från grunden, guidar detta förvars väldesignade kursplan dig genom en rigorös och givande inlärningsresa. Läroplanen innehåller teori, praktiska övningar och praktiska projekt för att säkerställa en väl avrundad utbildning.

Som namnet antyder är Free Programming Books ett förråd som innehåller många gratis e-böcker relaterade till datorer och programmering. Det här arkivet täcker ett brett utbud av programmeringsspråk, ramverk och teknologier och tillhandahåller resurser för olika domäner, inklusive webbutveckling, datavetenskap, artificiell intelligens, spelutveckling och mer.

Varje bok som finns tillgänglig i det här arkivet genomgår noggrant urval och granskning av en grupp av bidragsgivare, vilket säkerställer resursernas kvalitet och tillförlitlighet. Om du precis har börjat med programmering kan det vara värt att kolla in det här arkivet och välja en nybörjarvänlig bok för dig själv för att kickstarta din utvecklarresa.

Coding Interview University är en omfattande och gratis resurs utformad för att hjälpa dig att utmärka dig i tekniska anställningsintervjuer inom den konkurrensutsatta tekniska industrin. Det här arkivet presenterar en välorganiserad färdplan som guidar dig genom förberedelseprocessen för kodningsintervjuer hos toppteknikföretag.

Skaparen själv blev anställd på Amazon genom att lära sig av resurser i förvaret. Resurserna i det här förrådet förbereder dig för att bli en mjukvaruingenjör och är inte fokuserade på någon nischdomän som Full stack Development, Cybersecurity, etc. Om du vill anställas som mjukvaruingenjör om mindre än ett år och är redo att installera ansträngningen, då bör du definitivt kolla in det här förrådet.

Systemdesign är en grundläggande process inom området mjukvaruteknik som involverar förståelse, definition och organisering av komplexa system för att säkerställa att de fungerar effektivt och effektivt. Det är också en kritisk färdighet för mjukvaruingenjörer eftersom det ofta är en del av intervjuprocessen i många teknikföretag.

System Design Primer-förrådet är en ovärderlig resurs för alla som är intresserade av att lära sig systemdesign eller förbereda sig för tekniska intervjuer. Detta arkiv ger en omfattande guide för att designa robusta storskaliga system.

Den täcker ett brett spektrum av ämnen relaterade till systemdesign, och tillhandahåller en organiserad samling av resurser som hjälper dig att förstå hur man bygger skalbara system. Den innehåller också vanliga intervjufrågor för systemdesign, tillsammans med exempellösningar som inkluderar diskussioner, kod och diagram.

Färdplaner är bra att ha. De ger dig klarhet, effektiviserar ditt lärande och ger en känsla av stabilitet eftersom du har tydliga milstolpar att uppnå. Developer Roadmap-förrådet är en omfattande och visuellt tilltalande guide som, som namnet antyder, fungerar som en färdplan för både blivande och erfarna utvecklare.

Den presenterar tydliga, steg-för-steg-vägar för olika programmeringsspråk, teknologier och karriärspår. Oavsett om du är intresserad av frontend-utveckling, DevOps eller till och med datavetenskap, har det här arkivet dig täckt.

Färdkartan delar upp varje väg i olika steg, från nybörjare till avancerade, och beskriver de väsentliga färdigheterna och koncepten att bemästra på varje nivå. Den tillhandahåller också värdefulla resurser som handledningar, artiklar och onlinekurser som hjälper dig på din inlärningsresa.

Om du inte är nöjd med de färdplaner som finns i det här arkivet, bör du överväga att bygga din egen karriärplan.

Öka dina färdigheter med dessa bästa GitHub-repos

Nu när du känner till dessa förvar borde det vara väldigt enkelt för dig att kartlägga en väg till ditt utvecklarmål – kan det vara att bli anställd eller bygga ditt drömprojekt. Förutom att lära dig och dra nytta av dessa gratis och öppen källkodsförråd, är det viktigt att du försöker ge tillbaka till samhället genom att göra bidrag med öppen källkod.