8 fördelar med att köpa en barnvänlig bärbar enhet för dina barn

Viktiga takeaways

  • Barnvänliga kläder gör fysisk aktivitet rolig genom funktioner som stegspårning, aktivitetsutmaningar och virtuella belöningar.
  • Wearables främjar en känsla av oberoende genom att tillhandahålla GPS-spårning och kommunikationsfunktioner som föräldrar kan övervaka i realtid.
  • Smartklockor och träningsspårare erbjuder inlärningsmöjligheter genom spel och pedagogiska aktiviteter, vilket hjälper barn att utveckla viktiga färdigheter.

Föräldrar kan dra nytta av bärbar teknik för barn på grund av aspekter som föräldrakontroll och GPS-spårning. Men hur kan barn faktiskt dra nytta av att bära dessa enheter?

Från att uppmuntra träning och upprätthålla hälsosamma vanor till att visa upp sin distinkta identitet, här är flera fördelar med barnvänliga kläder för barn.

1. Gör fysisk aktivitet roligt

De vanligaste bärbara enheterna för barn är främst träningsspårare eller smartklockor. Dessa enheter erbjuder vanligtvis funktioner som uppmuntrar barn att förbli glada och friska genom att förvandla fysisk aktivitet till något roligt.

Ofta kan det vara svårt att få dina barn att röra på sig, men det behöver inte vara med bärbara kläder som Fitbit Ace 3 och den Garmin Vivofit Jr. 3. Ace 3 har stegspårning och aktivitetsspårning hela dagen samt virtuella märken och troféer som barn kan samla när de slutför utmaningar.

Å andra sidan gör Vivofit Jr. 3 fysisk aktivitet rolig genom att erbjuda samlarpärlor, träningskort och roliga spel och aktiviteter efter 60 minuters daglig träning.

2. Uppmuntrar en känsla av självständighet

När barnen blir äldre vill de troligen känna någon form av självständighet. Och wearables kan ge dem just det genom att ge föräldrar sinnesro att deras små är säkra samtidigt som de ger dem sin frihet.

Många smarta klockor för barn, som Gabb Watch 3, har funktioner som barn förmodligen inte är intresserade av, som GPS-spårning och geofencing. Men de kan stödja sin känsla av självständighet utan att de verkligen känner igen det. Oavsett om de går till skolan eller går ut och leker med vänner kan föräldrar använda dessa funktioner för att kontakta och övervaka dem i realtid.

3. Skapar roliga inlärningsmöjligheter

När det gäller barnvänliga smartklockor och träningsspårare är en av de mest uppenbara inlärningsmöjligheterna för barn att lära dem hur man talar om tiden.

VTech KidiZoom Smartwatch DX3 innehåller en speciell inbyggd aktivitet som heter Time Master för att hjälpa barn att lära sig hur man talar om tiden. Men förutom att visa tid, erbjuder den här smartklockan roliga inbyggda inlärningsmöjligheter och flera intressanta spel.

Barn kan till och med para ihop sig med sina vänner som också äger KidiZoom-smartklockor och spela utbildningsspel för två spelare som Find the Diamonds, Treasure Hunt och Tic-Tac-Toe.

En annan utmärkt bärbar för barn är Little Tikes Tobi Robot Smartwatch, eftersom den har ett bibliotek med gratis pedagogiska spel och aktiviteter.

4. Upprätthåll kommunikation med vänner och familj

De flesta bärbara prylar för barn inkluderar kommunikationsfunktioner, några av de vanligaste är röstsamtal och sms. Att upprätthålla en digital kommunikationslinje med andra kan hjälpa barn som känner sig ensamma eller blyga.

Barn kan använda dessa wearables för att kommunicera inte bara med sina föräldrar utan också med skolkompisar och andra familjemedlemmar. Lyckligtvis är alla kontaktlistor föräldrakontrollerade, så barn behöver aldrig oroa sig för att interagera med främlingar.

Letar du efter en rolig men säker smartklocka som barn kommer att älska att kommunicera med? Videosamtal, röstsamtal och textmeddelanden är alla tillgängliga på TickTalk 4 smartwatch.

5. Ger barnvänlig underhållning

En bärbar gadget som ger barnvänlig underhållning är något barn skulle ha stor nytta av. Dessutom är det förmodligen den främsta anledningen till att barn vill bära dem! Enligt a Cambridge engelsk artikelkan barn få bättre engagemang, deltagande, prestationer och återkalla sitt lärande med hjälp av spel.

Förutom att den är cool och bekväm har Gabb Watch 3 en förinstallerad app som heter Gabb Go. Det låter barn ta hand om sina alldeles egna virtuella husdjur. Barn måste ta hand om sina små vänner för att tjäna mynt och låsa upp andra unika husdjur som en enhörning eller en axolotl.

TickTalk 4 är en annan smartklocka med underhållning som barn kommer att älska och som kommer i form av obegränsad musik, podcaster och berättelser. Se dock alltid till att överväga fördelarna och nackdelarna med en smartklocka för barn innan du köper en.

6. Uttryck sin unika stil och personlighet

Förutom spel och underhållning är en av de andra framstående fördelarna som barn älskar med wearables att de får använda dem för att uttrycka sin unika känsla för stil och personlighet.

Den tidigare nämnda Garmin Vivofit Jr. 3, till exempel, finns i olika utföranden för barn att välja mellan. Dessa mönster inkluderar de ursprungliga Garmin-designerna tillsammans med Disney Princess, Marvel och The Mandalorian. Det bästa är att designen de väljer integreras med klockans display och övergripande upplevelse.

Dessutom ger de flesta smartklockor och fitnesstrackers för barn, som Fitbit Ace 3, dem valet av olika färger samt valfria tillbehör.

7. Var alltid säker och sund

Nöd- och säkerhetsfunktioner är de viktigaste aspekterna som föräldrar överväger när de bestämmer sig för en bärbar till sina barn. Men dessa funktioner kan också gynna barnen själva. Barn kan känna sig mer bekväma utan att deras föräldrar eller vårdgivare vakar över dem om de helt enkelt kan trycka på en knapp när de känner att de är i fara.

Dessutom kan barn känna sig tillfreds med att veta att deras föräldrar alltid vet var de använder GPS-spårning – detta fungerar särskilt bra för barn som ofta går iväg eller går vilse.

Dessutom kommer de flesta bärbara enheter som smartklockor automatiskt att inkludera GPS-platsspårning och säkerhetszoner; ett enkelt bärbart alternativ med imponerande säkerhetsfunktioner är AngelSense-enheten. Den kan fästas på kläder, ryggsäckar eller fickor och inkluderar en SOS-knapp och live GPS-spårning.

8. Bygg hälsosamma vanor

Det är viktigt för barn att börja bygga upp hälsosamma vanor, som att hjälpa till med sysslor och hushållsuppgifter, från en tidig ålder. Dessa vanor kan hjälpa barn att bygga upp självkänsla, självständighet och organisatoriska färdigheter.

Bärbara enheter, som Gabb Watch 3, kan vara till stor hjälp när det kommer till dessa hälsosamma vanor och minskar den överväldigande känslan som kommer med vardagliga sysslor och uppgifter. Genom att använda den förinstallerade Gabb Go-appen kan barnen hålla jämna steg med att göra-listor som föräldrar har skapat åt dem. Barn kan samla mynt för att slutföra dessa uppgifter och ta ut dem för priser.

Dessutom har Garmin Vivofit Jr.3 en medföljande app som föräldrar kan använda för att tilldela barnsysslor tillsammans med myntbelöningar. Barn kan sedan använda sina mynt för att lösa in belöningar som spel.

Bärbara enheter är ett måste för barn nuförtiden

Från inbyggda pedagogiska aktiviteter och inlärningsverktyg till roliga spel och läckra design – kläder för barn kan vara utrustade med nästan allt! Dessutom kan enbart bära en förbättra ett barns självständighet, kommunikation och fysiska aktivitet.

Barn kommer säkert att älska fördelen med att bära en cool och färgstark enhet med spel och aktiviteter, medan föräldrar kan dra nytta av säkerhetsfunktionerna utan att vara helt invasiva.