8 Fjärrskrivbordsklienter (RDP) för Windows, macOS och Linux

Spread the love

Avstånd är aldrig ett problem om du har fjärrskrivbordsklientprogramvara med dig eftersom det hjälper dig att komma åt ett anslutet skrivbord och styra det från var som helst i världen.

Föreställ dig att du har glömt att ta med din bärbara dator till kontoret som har filer du behöver för presentationen. Och mötet börjar snart. Skulle du vilja åka tillbaka hela vägen till ditt hem för att ta med den bärbara datorn? Vad skulle du göra om ditt hem är långt borta?

Istället för att besvära dig själv med allt detta kan du ansluta din bärbara dator med hjälp av en fjärrskrivbordsklientprogramvara och starta din presentation som du har förberett med stor möda.

Så här kan det här verktyget fungera för dig. Du kan komma åt vilken enhet som helst var som helst, oavsett om du vill hjälpa dina föräldrar med deras enhet eller hjälpa kunder med tekniska problem utan att faktiskt gå till deras plats.

Är inte denna teknik fantastisk?

Ja, och mycket användbart också. Dessutom, i denna post-covid-värld arbetar de flesta hemifrån, och om de stöter på något problem kan administratörer ta över deras enheter för att lösa problemet så att ingenting kan hindra deras arbete.

Så låt oss förstå vad denna klientprogramvara för fjärrskrivbord handlar om och hur den fungerar.

Vad är Remote Desktop Client-programvara?

Fjärrskrivbordsklientprogramvara är ett verktyg som låter dig ansluta och interagera med en annan dator var som helst i världen via internet eller ett internt nätverk. Det gör att du kan se och styra den anslutna datorn och ta kontroll över musen och tangentbordet som om du är fysiskt närvarande på den platsen.

Den används för en mängd olika ändamål, inklusive:

  • Överföra filer mellan datorer utan att använda en fildelningstjänst eller e-post
  • Skärmdelning
  • Fixar tekniska problem på distans
  • Nätverksövervakning av uppkopplade system
  • Hantera en enhet, nätverksresurser och lagring
  • Skriva ut filer lagrade på en annan dator med en skrivare som är ansluten till din dator
  • Samarbeta i realtid i projekt

Blanda inte ihop fjärrskrivbordsklienter med fjärrskrivbordsserverprogramvara.

Hur fungerar det?

Fjärråtkomst kräver programvara installerad på den dator du vill ansluta och komma åt. Det kallas värd som finns var som helst i världen. En annan dator med rätt behörighet och autentiseringsuppgifter som ansluter och styr värden kallas klienten.

Värddatorn driver fjärrskrivbordsklienten och operativsystemet för att visa skärmen på klientdatorn. Programvaran fångar tangentbords- och musingångar från klienten och skickar dem till värden.

Fördelar med Remote Desktop Client-programvara

Fjärrskrivbordsklientprogramvara har blivit allt viktigare i post-covid-världen där företag driver på distans. Och det kommer att finnas kvar, eftersom många företag sannolikt kommer att anpassa sig till denna arbetskultur även när pandemin är över. Här är några av fördelarna med denna programvara:

Fungerar på distans

Som namnet antyder är den viktigaste fördelen med klientprogramvara för fjärrskrivbord att den fungerar på distans på vilken enhet som helst som finns var som helst. Du behöver ingen extra hårdvara för att göra anslutningen; bara en internetanslutning räcker.

Enkelhet

Programvara för fjärrskrivbord erbjuder ett enkelt sätt att köra uppdateringar, patchar, diagnostik, åtgärda problem, etc., för IT-team. På så sätt behöver de inte resa hela vägen till användarnas kontor eller hem.

  Fixa Hamachi VPN-fel i Windows 10

Minskad kapitalkostnad

Programvaran hjälper till att minska ett företags kapitalkostnader på hårdvara eller omkostnader till IT-avdelningar. Programuppdateringar, säkerhet, prestanda, etc., sköts av företaget som tillhandahåller programvaran för fjärrskrivbord. Dessutom kan du alltid spara pengar på att resa eftersom allt är online.

Prestanda och säkerhet

Genom att välja en bra klientprogramvara för fjärrskrivbord kan du förbättra din säkerhet och IT-prestanda. Du kan felsöka problem snabbt innan de kan orsaka skador och optimera din enhets hälsa så att den kan fungera optimalt. Dessutom bidrar det till att öka de anställdas produktivitet så att de kan arbeta sömlöst utan frekventa störningar.

Låt oss nu ta reda på några av de bästa klientprogramvaran för fjärrskrivbord på marknaden för Windows-, Linux- och macOS-enheter.

mRemoteNG

mRemoteNG är en öppen källkod, flera fjärranslutningar, flera protokoll, nästa generations, flikar och fjärranslutningar för Windows. Det låter dig visualisera alla fjärranslutningar i ett kraftfullt men enkelt flikgränssnitt.

mRemoteNG har lagt till nya funktioner och buggfixar till mRemote. Den stöder också många protokoll som RDP, VNC, ICA, SSH, Telnet, HTTP/HTTPS, rlogin och Raw Socket Connections. Dessutom stöder den kortkommandon och teman för att ge dig en bättre upplevelse.

mRemoteNG använder paneler och flikar för att låta dig hålla ordning och skapa en perfekt bild av de uppgifter som utförs i applikationen. Du hittar ett anslutningsalternativ som hjälper dig att snabbt ansluta till en fjärrvärd med hjälp av olika nätverksprotokoll.

Ett annat alternativ är Port Scan som liknar Nmap port scan. Det hjälper dig att skanna intervallet av IP-adresser och avgöra om protokoll som stöds är aktiva. Du kan använda meddelandepanelen för att se fel som uppstår under anslutningen, få information om den förlorade anslutningen och mer.

Exportera eller importera dessutom dina anslutningar på olika sätt till mRemoteNG. Överför filer till fjärrvärden säkert över den krypterade tunneln genom att använda SCP eller SFTP med hjälp av SSH-filöverföringsfunktioner. Du kan också starta några externa verktyg för att få saker gjorda mer effektivt.

SupRemo

SupRemo är en kraftfull lösning för fjärrstyrning av datorer och servrar som är enklare och billigare än många av sina konkurrenter. Den kan användas på Windows, macOS och Linux (via Wine), men även på mobila Android- och iOS-enheter.

De programvaran är gratis för icke-professionellt bruk, mycket lätt att köra och kräver ingen installation eller konfiguration: ladda bara ner den från webbplatsen och starta filen.

Användningen av denna programvara är verkligen inom räckhåll för alla, vilket gör den till en perfekt lösning för både fjärrassistans och hemmaarbete. För att upprätta anslutningen är det nödvändigt att starta SupRemo på din enhet och på enheten som ska styras och att ange identifieringskoden och lösenordet som är synligt på styrenheten på ditt mjukvarugränssnitt.

Särskilt intressant är möjligheten att köra SupRemo som en tjänst, som låter dig ansluta till fjärrdatorer även om ingen fysiskt befinner sig framför dem.

En annan viktig aspekt är säkerheten: användaren behöver inte befara att data är i fara eller att någon annan kan komma åt hans/hennes arbetsstation eftersom applikationen fungerar genom ett krypterat dataflöde med TLS 1.2 anslutningsprotokoll.

SupRemo tillhandahåller också en rad funktioner som främst, men inte uteslutande, är tillägnade företag och proffs, såsom möjligheten att anpassa mjukvarugränssnittet med din egen logotyp eller möjligheten att registrera kontakterna i en gratis obegränsad adressbok och även rapporten från de kopplingar som gjorts.

  Åtgärda Kan för närvarande inte skicka ditt meddelande på Windows 10

De prenumerationsplaner är mycket billiga och skalbara baserat på det maximala antalet samtidiga anslutningar du tror att du behöver upprätta. Till skillnad från annan programvara kan varje licens användas på ett obegränsat antal datorer och kan köpas på kvartals- eller årsbasis.

För att få mer information eller för att prova det just nu kan du besöka SupRemos hemsida direkt och ladda ner den gratis – ingen e-post eller kreditkort krävs.

RustDesk

Få en säker, anpassningsbar och snabb fjärrskrivbordsprogramvara – RustDesk skriven i Rust och använd den utan någon konfiguration. Det låter dig ha fullständig kontroll över dina data utan att behöva oroa dig för säkerheten.

RustDesk låter dig använda deras relä-/träffserver, skriva din relä-/träffserver eller ställa in allt själv. Du kommer att få den senaste TLS 1.3 end-to-end krypteringsteknik som skyddar ditt skrivbord från obehörig åtkomst.

Dessutom kan du ta fullständig datakontroll genom att enkelt konfigurera ditt företagsnätverk. Du kan snabbt ställa in bildkvaliteten genom att justera kvantiseraren och bithastigheten. Använd en inbyggd filhanterare för att överföra dina filer mellan stationära datorer. Ställ också in TCP-tunnling och använd RDP-anslutning med ett enda klick.

RustDesk tillhandahåller relä- och ID-serverprogram på serversidan som du enkelt kan installera utan komplex konfiguration. Relä-/ID-serveradresser kan också enkelt ställas in på klientsidan.

FreeRDP

FreeRDP är en Remote Desktop Protocol-klient och ett bibliotek tillgängligt gratis. Den släpps under Apache-licensen och ger dig friheten att använda programvaran var som helst och hur du vill.

På så sätt låter FreeRDP dig sträva efter en värld av interoperabilitet och känna en befriande datorupplevelse.

kvasar

Om du är en Windows-användare, detta fjärradministrationsverktyg – kvasar – är för dig. Det är ett gratis verktyg med öppen källkod som är lätt och snabbt. Quasar är skrivet i C# och har MIT-licensen, och 4,5k startar på GitHub. Du kan använda den för användarstöd för den dagliga administrationen och medarbetarövervakning.

Quasar kommer med ett lättanvänt gränssnitt och hög stabilitet för att hjälpa dig när du behöver det. Den har många användbara funktioner, såsom en TCP-nätverksström med IPv4- och IPv6-stöd, TLS-krypterad och komprimerad kommunikation och höghastighetsnätverksserialisering.

Du får en filhanterare, uppgiftshanterare, UPnP-stöd, starthanterare, fjärrskal, fjärrskrivbord och fjärrexekvering. Dessutom tillhandahåller Quasar en registerredigerare, keylogger, systemströmkommandon såsom avstängning, omstart och standby; omvänd proxy, lösenordsåterställning och mer.

Quasar stöder .NET-ramverket (4.5.2 eller uppåt) och operativsystem som Windows 10, 8, 8.1, 7, Vista, Server 2008, 2012, 2016 och 2019.

Kunglig TS

Få en komplett fjärrhanteringslösning med Kunglig TS. Den är kompatibel med olika typer av anslutningar som RDP, SSH, VNC, S/FTP, etc., och du kan dela deras lista utan att oroa dig för att dela personliga referenser.

Få säkra teamdelningsfunktioner och inbyggd behörighetshantering. Key Sequence Task och Command Task gör arbetet enkelt att automatisera repetitiva uppgifter. Royal TS integreras med SSH-baserad tunnling, som är en säker gateway.

Du kan importera data dynamiskt till de dynamiska mapparna från externa källor. Du kommer att få anslutningar som ett fjärrskrivbord baserat på Microsoft RDP ActiveX-kontroll, terminaler som Rebex.net och PuTTY-baserat telnet och SSH, VNC baserat på UltraVNC och TightVNC, och Chrome och Internet Explorer-baserad webb.

Dessutom kan du överföra dina filer med SFTP, SCP och FTP och använda TeamViewer för att ansluta och hantera sessioner. Royal TS låter dig övervaka prestanda i realtid, ansluta och hantera VMware- och Hyper-V-instanser och analysera Windows-händelser.

Du kommer att ha tillgång till att starta, starta om, stoppa Windows-tjänster, hantera och övervaka pågående processer, hantera terminaltjänstsessioner och köra skript för att visa resultat. Du kan integrera med andra externa appar och verktyg för att göra ditt arbete enklare.

  Fix Ställ in användarinställningar på drivrutin misslyckades i Windows 10

Royal TS låter dig lagra dina personliga referenser i ett privat dokument som skyddas av ett lösenord och dela andra detaljer som behövs inom teamet. Arbeta dig fram med den anpassningsbara arbetsytan, inklusive menyflikskommandon, anslutningsflikar och dockningspaneler.

MobaXterm

MobaXterm är en förbättrad terminal för Windows med en flikad SSH-klient, nätverksverktyg, X11-server och mer. Den tillhandahåller många funktioner speciellt anpassade för webbansvariga, IT-administratörer, programmerare och andra som vill sköta sina jobb på distans på ett enklare sätt.

Den erbjuder viktiga nätverksverktyg som X11, SSH, MOSH, VNC, FTP, RDP och Unix-kommandon som cat, Is, bash, grep, rsync, sed, etc. MobaXterm har utvecklat ett intuitivt användargränssnitt för att komma åt fjärrservrar via olika system eller nätverk effektivt.

Du kommer att få en konfigurerad Xserver för att tillåta dina fjärrapplikationer att visa upp sig på Windows-skrivbordet. Du kan exportera DISPLAY från Unix till de lokala fönstren och utöka kapaciteten för MobaXterm genom olika plugins och tillägg.

Det är en lätt och bärbar applikation eftersom den inte kräver några administratörsrättigheter och kan startas från ett USB-minne. De högre utgåvorna är designade för mer stabilitet och säkerhet under hela fjärrarbetet.

Du kommer att få funktioner som grafisk SFTP-webbläsare, multiexekvering, inbäddade servrar och verktyg, SSH-gateway, SSH-tunnlar, pakethanterare, textredigerare, makrostöd, lösenordshantering, syntaxmarkering i terminalen och professionell anpassning.

Remmina

Remmina hjälper dig att arbeta på distans från var som helst och komma åt skärm, fildelning, etc., till ditt skrivbord. Det låter dig komma ihåg det senaste visningsläget och behålla kvaliteten och konfigurera applikationen med bara ett dubbelklick.

Du kommer också att få tangenttryckningar, skärmdumpsmapp, filnamn, verktygsfältssynlighet, standardvisningsläge, flikkonfiguration, fullskärmsbeteendekonfiguration etc. Dessutom kan du förhindra skärmdumpar och skicka användningsstatistik till utvecklarna.

Remmina tillhandahåller värdnyckelkonfiguration som ett automatiskt anpassningsfönster, byt fliksidor, ta tag i tangentbordet, växla helskärmsläge, växla skalat läge, för att nämna några. Du kan använda olika plugins som RDP, VNC, SSH, SFTP, SPICE, EXEC, NX, Simple Terminal, XDMCP för att lägga till extra paket i applikationen.

Dessa plugins ger fler funktioner som ger många fördelar, som att ställa in ett användarnamn och lösenord, upprätthålla kvalitet, säkerhet, ljud och domän. Du kan också ställa in en fjärrskrivbordsgatewayserver, användarnamn, lösenord och domän. Dessutom får du en startsökväg, klientnamn, startprogram, lastbalansinformation och mycket mer.

Dessutom kan du komma åt SSH-sessionsloggmappen, filnamnet och proxykommandot. Remmina introducerar kioskläge och andra funktioner som låter dig arbeta med lätthet. Installera programmet som ger dig hela paketet av funktioner, från tillgång till säkerhet och prestanda.

Slutsats

Fjärrarbetskulturen blomstrar i dessa dagar, och teknologier relaterade till den blomstrar, till exempel klientprogramvara för fjärrskrivbord. Välj alltså någon av de ovan nämnda mjukvarorna baserat på dina behov för att utföra snabbfixar och utnyttja andra fördelar med hög prestanda och säkerhet oavsett vilken enhet du vill komma åt från vilken plats.