8 Enterprise Survey Software för att transformera din datainsamlingsstrategi

Spread the love

Letar du efter den bästa programvaran för företagsundersökningar? Om ja, har du snubblat på rätt webbsida.

Vi lever i en värld där data är avgörande. Att ha tillgång till rätt data kan hjälpa dig att förstå ditt företag eller kunders behov. Detta kan hjälpa dig att ta viktiga steg för att förbättra din övergripande kund- och medarbetarnöjdhet.

Förutom det kan rätt data också hjälpa dig att förbättra kvaliteten på din produkt eller tjänst, förutsäga framtida trender och kan hjälpa dig att fatta rätt beslut.

Men att samla in data av hög kvalitet som faktiskt kan hjälpa är inte så lätt som det låter.

Det har gjorts flera undersökningar som visar att den genomsnittliga svarsfrekvensen för undersökningar varierar mellan 10-30 % – även det efter att ha erbjudit inbjudningsincitament och uppföljande e-postmeddelanden. Några av de observerade orsakerna till detta inkluderar undersökningens längd, oattraktivt användargränssnitt, komplexa frågor och mer.

En bra programvara för företagsundersökningar kan faktiskt hjälpa dig att eliminera de flesta av dessa hinder och kan vara ett bra tillägg för att förbättra din datainsamlingsstrategi.

För att hjälpa dig att göra rätt val har jag samlat ihop den bästa programvaran för företagsundersökningar som kan hjälpa dig att samla in undersökningsdata av högsta kvalitet och erbjuda en exceptionell undersökningsupplevelse.

Så, utan vidare, låt oss börja –

Vad är Enterprise Survey Software?

Enkätprogramvara för företag är en specialiserad molnbaserad lösning som gör det möjligt för organisationer att skapa, distribuera och analysera undersökningar och deras svar inom en organisation.

Denna specialiserade undersökningsprogramvara kan användas för att ta emot feedback från anställda och kunder, genomföra marknadsundersökningar, samla in jobbansökningar, genomföra utvärderingar och mer.

En bra programvara för företagsundersökningar bör kunna skapa flera typer av undersökningar som inkluderar flervalssvar, betygsskalor, öppna frågor och mer.

Förutom det bör det ståta med flera distributionskanaler, svarshanteringsfunktioner och möjligheten att integrera med annan företagsprogramvara som CRM, HRMS och andra verktyg. Den ska vara anpassningsbar och kunna hantera stora mängder data.

Eftersom du måste överväga alla dessa saker kan det vara svårt att hitta rätt programvara för företagsundersökningar. Det är därför jag har skapat den här listan åt dig så att du kan göra rätt val.

Låt oss gräva i!

SurveySparrow

SurveySparrow kan vara ett utmärkt val för företagsundersökningsprogram för alla som letar efter en fullfjädrad lösning som kan hjälpa dem att spåra hela resan för sina kunder och ge detaljerade insikter för att optimera för bättre resultat.

Utöver det kan du också använda SurveySparrow för att samla in organisationens interna data, såsom medarbetarbedömningar och feedback. Det här verktyget låter dig schemalägga undersökningsrapporter för att ta emot rapporter direkt till din inkorg vid en konfigurerad tidpunkt.

Det är en mobil-först undersökningsprogramvara, vilket innebär att alla fördesignade mallar och anpassade mönster du kommer att göra kommer att vara optimerade för smartphone-enheter och kompatibla med flera enheter. Detta säkerställer att dina undersökningar blir rena och enkla att fylla i för alla respondenter, oavsett vilken enhet de har.

Denna programvara för företagsundersökningar låter dig använda och vitmärka ditt företags domän. Du kan också använda anpassad CSS i alla fördesignade och anpassade teman. Båda dessa alternativ säkerställer att undersökningarna du gör kommer att marknadsföra ditt varumärke, matcha din varumärkesidentitet och vara helt ditt eget.

SurveySparrow låter dig skapa flera underkonton. Dessa underkonton kan användas för olika team, användare och fler men kan hanteras under ett överordnat konto. Du kan ytterligare hantera teamsynlighet och tillgänglighet för undersökningar med hjälp av mappar och teamalternativ.

SurveySparrow har också ett kraftfullt smart undersökningsalternativ som låter dig skapa undersökningar baserade på villkorlig logik. Om respondenten till exempel bestämmer sig för att göra en betalning kommer undersökningen att visa betalningsinformationen. Annars kommer den betalningsrelaterade informationen att döljas.

Förutom det inkluderar några anmärkningsvärda funktioner i SurveySparrow flera distributionskanaler, automatiska återkommande undersökningar, automatiska påminnelser via e-post, avancerade filter och rapportering och mer. Den har också ett mycket lättanvänt gränssnitt.

SurveySparrow erbjuder fyra olika planer – Basic börjar på $19 i månaden, Essentials på $49 i månaden, Business på $99 i månaden och Enterprise, för vilka du måste kontakta dem för att få en anpassad offert. Tänk på att dessa prissiffror endast gäller om du väljer ett alternativ för årsfakturering.

Sogolytics

Sogolytics är en uppsättning verktyg som kan hjälpa dig att förvandla din organisations kundupplevelse till nästa nivå. Denna företagsundersökningslösning är designad för feedbackhantering och hjälper dig därför med kundupplevelse, medarbetarupplevelse, undersökningar, bedömningar och mer.

Sogolytics automatiserar datainsamlingsprocessen och dess kraftfulla analysverktyg ger handlingskraftiga insikter i data, vilket kan hjälpa dig att fatta välgrundade beslut snabbt.

Med Sogolytics kan du skapa förstklassiga undersökningar på nolltid, tack vare dess anpassningsbara undersökningsmallar. Du kan också skapa enkäter från grunden om du vill.

Några av de bästa funktionerna hos Sogolytics undersökningsdesigner inkluderar följande:

  • White label-undersökningsfunktion som låter dig använda en anpassad domän, logotyp, tema och mer för att skapa en sömlös varumärkesupplevelse.
  • Du kan be respondenterna att ladda upp ljud, video och bilder i sina enkätsvar.
  • Dess automatiska översättningsfunktion låter dig skapa flerspråkiga undersökningar, så att du kan utöka din publiks demografi.
  • Dess anonyma undersökningsfunktion kan hjälpa dig att vinna deltagarnas förtroende och få 100 % äkta feedback med fullständig konfidentialitet.
  Hur man skriver en Elevator Pitch [+ 7 Examples]

Förutom det har verktyget för att skapa enkäter ytterligare funktioner som för-fyll kända data, matrisrutnät, nettopromotorpoäng, detaljerade frågetyper och mer. Alla dessa funktioner kan hjälpa dig att göra undersökningar mer intuitiva och samla in bättre data.

Sogolytics verktygslåda hjälper dig också att dyka djupt in i den data du har samlat in genom dina undersökningar. Det låter dig förstå enkätsvaren och identifiera områden där du behöver förbättras.

En annan funktion hos Sogolytics som imponerade stort på mig är dess livedatarapportering, så att du kan dela liverapporter med ditt team. Detta är en fantastisk funktion, särskilt när du arbetar i en stor organisation. Förutom det förblir all din enkätdata säker och krypterad men ändå tillgänglig, tack vare dess avancerade datahanteringsverktyg.

Sogolytics erbjuder fyra olika planer – Plus för $25 i månaden, Pro för $66 i månaden och Premium för $99 i månaden, medan du för Enterprise Feedback behöver begära en skräddarsydd offert. Tack och lov erbjuder den en 10-dagars gratis provperiod som du kan använda för att testa dess tjänster gratis. Observera att den angivna prissättningen endast är tillämplig om den faktureras årligen.

Voxco

Voxco kan vara den perfekta passformen för dig om du vill genomföra olika typer av undersökningar, såsom online, telefon och ansikte mot ansikte. Det beror på att Voxcos omnikanalundersökningsprogram låter dig genomföra olika typer av undersökningar samtidigt som all din data stannar på samma plats.

Denna undersökningsprogramvara har ett brett utbud av mallar utformade för olika användningsfall. Detta gör att du enkelt kan hitta de mallar som uppfyller dina behov och konfigurera dem så att de blir helt egna. Enkätmallarna som erbjuds av Voxco är väldesignade och mycket lyhörda.

Voxco har också undersökningslogikfunktioner. Det gör det möjligt för respondenterna att hoppa över valfri del av undersökningen om dessa avsnitt inte är tillämpliga på dem. Dessutom låter den här funktionen dig designa undersökningar med villkorade frågor.

Det här verktyget kan hjälpa dig att skapa flerspråkiga undersökningar med olika frågetyper, såsom flervalsfrågor, matrisfrågor, frågebanker och så vidare. Vad som är mer imponerande är att användare kan skicka in multimediafiler som svar på frågorna.

Men det som imponerade mest på mig med Voxco är dess grundliga undersökningsrapportering och analysfunktion. Detta har i princip många små verktyg som kan hjälpa dig med realtidsresultat, svarsspårning, visualiseringar, standardrapporter och anpassade rapporter och ett grundligt analysverktyg som kan användas för statistisk analys, sentimentanalys, korsflikar och mer.

Denna programvara för företagsundersökningar stöder ytterligare CRM och integration av sociala medier. Och dess enkätdistributionsfunktion inkluderar e-postdistribution, distribution över kanaler, anonyma svar, inbäddade undersökningar och mer.

Sammantaget skulle jag säga att Voxco kan vara ett utmärkt verktyg som kan möta allas undersökningsbehov, och det bästa är att de kontinuerligt gör positiva förändringar för att förbättra dess funktioner och funktioner. Även om de släpar efter lite i avsnittet om kundsupport och dokumentation har de gjort några positiva förändringar i detta avseende.

QuestionPro

QuestionPro är en fullstack online-undersökningslösning som kan användas för både – att samla in onlinedata och utföra kvantitativ och kvalitativ analys. Därför, om dina undersökningar ofta har öppna frågor, kan QuestionPro vara en bra passform för dig.

QuestionPro har en samling av 350+ undersökningsmallar tillsammans med 40+ frågetyper, 15+ villkors- och logiktyper och olika undersökningsrapporter. Alla dessa funktioner kan lätt nås för att skapa olika typer av undersökningar, omröstningar, frågesporter, tester och mer med hjälp av dess lättanvända instrumentpanel.

Förutom att skapa olika typer av undersökningar, erbjuder QuestionPro ett brett utbud av verktyg för att konfigurera dem och göra dem helt egna. Du kan till exempel konfigurera undersökningsmallar för att representera ditt varumärke med hjälp av din logotyp, färgteman, typsnitt och mer.

När du har skapat din undersökning erbjuder QuestionPro verktyg för att nå ut till dina respondenter från olika kanaler, inklusive sociala medier, e-postmeddelanden, SMS, QR-koder och integrerade popup-fönster. Dessutom låter dess offline-mobilapp dig samla in enkätsvar från respondenter som bor i områden med begränsad internetanslutning.

QuestionPro stöder också integration av olika tredjepartsapplikationer, inklusive CRM, produktivitetsverktyg, marknadsföringsautomatiseringsverktyg och mer. QuestionPro skickar dig vidare realtidsrapporter direkt till din instrumentpanel. Dessa rapporter kan hjälpa dig att förstå hur din undersökning presterar.

Den erbjuder över 40 datarapporter, så att du kan förstå olika aspekter av din verksamhet och skapa framtida strategier. Utöver det kan dessa rapporter laddas ner i olika format, inklusive PDF, Excel, Word och SPSS. Gratis användare kan dock inte ladda ner rapporter i SPSS-format.

Men det som imponerade mest på mig med QuestionPro är att det erbjuder en livstids gratis plan. Även om du kommer att få begränsad tillgång till verktyget, kommer denna kostnadsfria plan att vara tillräckligt bra för alla grundläggande behov.

Den avancerade planen för QuestionPro börjar på $99 i månaden och erbjuder en 10-dagars gratis provperiod, medan de andra två planerna, Team Edition och Research Edition, kräver att du kontaktar deras säljteam för att få ett anpassat erbjudande.

SurveyMonkey

SurveyMonkey är ett ledande namn i branschen när det kommer till programvara för företagsundersökningar. Det har tjänat tusentals organisationer globalt, inklusive Hershey’s, Verizon, HP, Puma, Samsung och Kellogg’s.

  9 webbplatsblockerare för individuell produktivitet och teamproduktivitet

SurveyMonkey är främst känt för sina AI-drivna verktyg, som är så lätta att använda att även en nybörjare enkelt kan skapa, starta, distribuera och analysera undersökningar.

Den har ett bibliotek med 250+ expertkurerade undersökningsmallar som du enkelt kan välja och konfigurera enligt dina behov för att göra undersökningen helt din. Förutom det rekommenderar detta verktyg också olika sätt du kan konfigurera och skicka dina undersökningar för att samla in de bästa svaren.

Du kan också skapa en enkät från grunden, och i det avseendet kan SurveyMonkeys AI-drivna Genius-intelligens vara till stor hjälp. När du skapar en enkät behöver du bara skriva din fråga. Och dess AI-baserade intelligens kommer automatiskt att välja rätt frågetyp. Denna AI-baserade intelligens eliminerar helt gissningar, vilket ger dig mer tid att fokusera på de frågor du vill ställa.

Förutom det granskar den här AI-drivna algoritmen också din undersökningsdesign och frågorna du har ställt. Efter att ha analyserat dina undersökningar ger denna AI dig ett uppskattat resultat baserat på bästa praxis. Om den upptäcker några problem informerar den dig helt enkelt så att du kan granska och åtgärda dem.

Den här algoritmen hjälper dig med information relaterad till den uppskattade framgångsfrekvensen, andelen respondenter som kommer att slutföra undersökningen, den ungefärliga tiden för att slutföra undersökningen och mer. Den ger dig vidare potentiella undersökningsfel och sätt att åtgärda dem.

Sammantaget är det en utmärkt programvara för företagsundersökningar med ett bra rykte på marknaden. Dess popularitet säkerställer att du alltid får pålitliga tjänster. Med planer som börjar på bara $25/användare i månaden är det också ganska rimligt prissatt jämfört med andra företagsundersökningsprogram på marknaden.

Typform

Typeform är mycket mångsidig programvara för datainsamling som har flera viktiga funktioner för att designa imponerande formulär och knäcka den data du samlar in. Detta gör det till ett utmärkt val för människor som vill skapa engagerande undersökningar och samla in data av hög kvalitet.

Den har en funktion som kallas logiska hopp. Det låter dig skapa flera formulär i ett, och beroende på vilka val användarna gör, kommer detta att ta dem till de olika vägarna för den återstående undersökningen. Det bästa är att du kan lägga till så många logiska hopp i en undersökning som du vill. Det hjälper dig att göra flera undersökningsvarianter speciellt anpassade för enskilda respondenter.

Den här funktionen är inte bara bra för läsare utan även för företag. Det låter dig till exempel samla in data av hög kvalitet från specifika respondenter. Utöver det kan logiska hopp användas när man erbjuder tjänster till kunder, och erbjuder skräddarsydda tjänster från en enda form som kan resultera i högre konverteringsfrekvens.

Det finns också ett enormt bibliotek med undersökningsmallar som erbjuds av Typeform som du kan använda för att kickstarta din undersökningsdesignprocess. Dess massiva bibliotek har mallar designade för affärscentrerade ändamål, allt från undersökningar och frågeformulär till mallar för försäljning, feedback och evenemang.

Du kan välja alla fördesignade mallar från biblioteket som uppfyller dina behov. Om du inte hittar någon mall som matchar dina undersökningsmål kan du välja vilken mall som helst och anpassa den som du vill. Du kan också överväga att börja från början, även om det skulle vara lättare att anpassa en fördesignad mall än att skapa en från början.

Förutom det stöder den en enorm lista med tillägg som kan hjälpa dig att designa dina undersökningar med mer funktionalitet och samla in mer data. Några av de mest populära integrationerna inkluderar Google Docs, Slack, HubSpot, AirTable och mer.

Som sagt, även om plattformen är en av de bästa programvaran för företagsundersökningar och lätt kan överträffa sina konkurrenter, har den inte de bästa dataanalysalternativen. Därför, om du vill dyka djupt in i kunders beteendedata eller analysera komplexa data, bör du bättre kombinera det med vilket annat verktyg som helst.

Priset för en årsprenumeration kostar $25 per månad för grundplanen, $50 per månad för Plus-planen och $83 per månad för affärsplanen. Du kan i princip spara 16 % om du faktureras årligen. Förutom det erbjuder den också en gratis plan som du enkelt kan registrera dig för och en Enterprise-plan som du behöver kontakta säljteamet för.

Google Formulär

Google Forms är utan tvekan en av de mest populära undersöknings- och formulärbyggarna på internet. Det bästa med Google Forms är att denna företagsundersökningsprogramvara är helt gratis och lättillgänglig för privatpersoner och företag med ett Google-konto. Utöver det är Google Forms också tillgängligt med Google Workspace utan extra kostnad.

En annan bra sak med Google Formulär är att det kommer med ett gäng samarbetsverktyg som Dokument, Kalkylark och mer. Google Forms är dock inte lika robust som andra undersökningsprogram på listan och är därför mer lämpade för enkla undersökningar.

Från och med mallbiblioteket erbjuder Google Forms 17 fördesignade mallar som du kan använda. Dessa mallar är indelade i tre kategorier – Personligt, Arbete och Utbildning. Uppenbarligen är mallkatalogen inte lika omfattande jämfört med andra program på listan.

Med Google Formulär kan du skapa formulär som innehåller olika typer av frågor, till exempel flervalsfrågor, korta och långa svar och rullgardinsfrågor. Du kan också be om att ladda upp filer men kan inte acceptera betalningar, skapa mediebaserade frågor eller skapa hierarkiska menyer.

  Hur man konverterar sträng till Datetime i Python

Du kan dock skapa villkorsbaserade logikbaserade undersökningar där logik kan tillämpas på rullgardinsfrågor eller flervalsfrågor. Kontrollerna för villkorlig logik är något begränsade, särskilt jämfört med konkurrenterna.

Men en sak som jag verkligen beundrar med Google Forms är kontrollerna som den erbjuder för att validera formulärsvar. Google Formulär låter dig använda reguljära uttryck för att konfigurera vilka svar som accepteras för just dessa frågor.

En aspekt där Google Forms verkligen kämpar är dataanalys. Den skapar automatiskt diagram över data, men det finns inte tillräckligt med kontroller för att filtrera dessa diagram. Tack och lov kan alla enkätsvar du får utforskas i Google Kalkylark. Dessutom kan du konfigurera Google Sheets med pivottabeller och datavisualiseringar.

Sammantaget kan Google Forms vara ett bra val för små till medelstora organisationer som främst vill få grundläggande enkätsvar. Funktionerna är något begränsade, och det övergripande verktyget är inte lika robust som andra, men med tanke på att du inte betalar någonting är det fortfarande ett värdigt val.

Microsoft Forms

Om du är en Microsoft 365-användare kan du betrakta Microsoft Forms som ett bra alternativ för programvara för företagsundersökningar. Det beror på att Microsoft Forms är fritt tillgängligt för Microsoft 365-användare med deras Office 365-prenumeration. Men det är också en nackdel, eftersom du inte kan köpa en prenumeration på Microsoft Forms separat.

Som sagt, Microsoft Forms är mer som en grundläggande formulärbyggare som du kan använda för att samla in enkätsvar och feedback. Den har ett anständigt mallbibliotek som består av 36 olika mallar designade för flera affärs- och personliga behov, såsom feedbackundersökningar, evenemangsregistrering, konkurrensanalysstudie och mer.

Alla dessa mallar är designade och optimerade för olika typer av enheter, inklusive smartphones och stationära webbläsare. Att anpassa dessa mallar är också en cakewalk och kan göras utan ansträngning utan förkunskaper eller erfarenhet.

Microsoft Forms är dock en ganska grundläggande formbyggare. Därför saknar den många avancerade funktioner som villkorlig logik och tredjepartsintegrationer. Du kan dock lägga till text, betyg, rankningar, datum, nettopromotorpoäng, Likert-skala och mer till dina formulär för att göra dem mer engagerande.

Det enkla med Microsoft Forms gör det mycket intuitivt, och eftersom det saknar många avancerade funktioner finns det inga komplicerade inställningar. Du kan också få hjälp i redaktören genom att helt enkelt klicka på frågetecknet och skriva din fråga. Det kommer att visa dig relevanta artiklar och guider.

En annan sak som jag gillade med Microsoft Forms är språken den stöder. Microsoft Forms stöder för närvarande 84 språk, inklusive några av de mest oklara. Du kan dock bara använda upp till 11 språk i en form.

Om din organisation använder Microsoft Suite for Business kan Microsoft Forms vara ett bra alternativ för dig. Du kommer dock att vara begränsad till alla grundläggande funktioner och funktioner. Om du vill ha detaljerad information bör du överväga någon annan programvara för företagsundersökningar från listan.

Hur väljer man den bästa programvaran för Enterprise Survey?

När man väljer en bra programvara för företagsundersökningar finns det många saker man bör tänka på.

Några av dessa viktiga överväganden är:

  • UI/UX – Du bör alltid överväga programvara för företagsundersökningar med bra UI/UX, eftersom användargränssnittet i hög grad påverkar programvarans användbarhet. Dessutom påverkar UI/UX också produktivitet och effektivitet och minimerar fel.
  • Funktioner och funktioner – Innan du bestämmer dig rekommenderar vi att du listar alla funktioner du vill ha och säkerställer att den företagsundersökningsprogram du väljer har alla dessa funktioner. I allmänhet, om du har grundläggande behov, kan Google Forms eller Microsoft Forms vara bra alternativ. Å andra sidan, för att cruncha detaljerad data, har du alternativ som Typeform, SurveyMonkey, Survey Sparrow, etc.
  • Datasäkerhet och integritet – Datasäkerhet och integritet är de viktigaste sakerna du bör tänka på, särskilt när du hanterar känslig användardata. Se till att programvaran du väljer tar alla nödvändiga säkerhetsrelaterade försiktighetsåtgärder när du hanterar dina och dina respondenters data.
  • Kundsupport – Bra kundsupport kan hjälpa dig med olika saker, inklusive teknisk assistans, onboarding och utbildning, och, viktigast av allt, att få expertråd. Gå därför till enkätprogramvara som erbjuder pålitlig kundsupport.
  • Integration – Att integrera verktyg som sociala medier, CRM och andra i din företagsundersökningsprogramvara kan hjälpa dig med datainsamling och konsolidering, effektivisera arbetsflödet, holistisk dataanalys och förbättra datanoggrannheten. Därför är det alltid ett utmärkt val att välja en undersökningsprogramvara som stöder integrationen av verktyg som du ofta använder.

Slutord

Där har du det – en detaljerad artikel som täcker den bästa programvaran för företagsundersökningar på marknaden.

Innan du gör ett val rekommenderar jag att du tänker på vad du behöver och sedan väljer ett verktyg som uppfyller dina behov.

I min rekommendation, om du behöver grundläggande företagsundersökningsprogram, kan du överväga Google Forms eller Microsoft Forms. Men om du vill samla in mer data kan du överväga andra verktyg från listan, som Survey Sparrow, Typeform, Sogolytics och mer. Dessa är fantastiska verktyg för att samla in detaljerad data.

Kolla sedan in online-enkätappar för att tjäna pengar.