8 bästa WinZip-alternativ för att komprimera filer 2023

Letar du efter WinZip-alternativ för att spara utrymme genom att komprimera filer? Här är de bästa du kan välja mellan.

Komprimeringsverktyg är viktiga, oavsett om du arkiverar föråldrade filer för att spara utrymme eller minskar filstorleken när du skickar den som en bilaga i ett e-postmeddelande.

Även om WinZip länge har varit ett populärt alternativ, finns nu många alternativ tillgängliga på marknaden tack vare utvecklingen av mer sofistikerade verktyg och teknik.

Den här artikeln kommer att belysa de bästa WinZip-alternativen, allt från gratisverktyg till de som är betalda men erbjuder fler funktioner till ditt förfogande. Vi kommer att titta på funktionerna för varje och WinZip alternativ för att göra det lättare för dig att välja.

Vad är WinZip och vad gör det?

WinZip är ett filkomprimerings- och arkiveringsprogram skapat av WinZip-datorer kompatibelt med Windows, macOS, iOS och Android. Den komprimerar filer till ett enda arkiv och krymper den i storlek för mer tillgänglig lagring eller snabbare internetöverföring.

Användare av WinZip kan lösenordsskydda, kryptera och dela sina filer med e-post eller molntjänster. Den stöder många filformat, inklusive ZIP, RAR, 7z, TAR och GZ.

Verktyget är tillgängligt i en gratis och premiumversion, med den betalda versionen som erbjuder avancerade funktioner som möjligheten att bygga självextraherande arkiv och kombinera flera filer till ett enda arkiv.

Varför behövs Winzip-alternativet?

WinZip komprimerar enorma filer och minskar deras storlek för att göra dem lättare att överföra och lagra. Det är dock inte det enda valet. Bättre funktioner, större säkerhet och mer flexibilitet finns i andra WinZip-alternativ, som:

#1. Funktionalitet

Flera WinZip-ersättningar ger fler enastående funktioner än WinZip gör. Vissa erbjuder överlägsen komprimeringsteknik, mer robust kryptering, molnlagring, snabbare bearbetningstider och kapacitet att lösenordsskydda filer. De hjälper till att säkerställa att dina filer hålls säkra och lättillgängliga vid användningstillfället.

#2. säkerhet

WinZip är inte den säkraste metoden för att lagra och skicka stora filer. Andra alternativ erbjuder mer robusta säkerhetsval, såsom end-to-end-kryptering och sofistikerade autentiseringstekniker. Din data är säkrare eftersom obehöriga personer hindras från att komma åt dem.

#3. Kompressionsförhållanden

WinZip är känt för att ha höga kompressionsförhållanden, men dess mindre kända alternativ erbjuder ofta ännu bättre förhållanden. Detta kan vara oerhört användbart när du behöver spara så mycket utrymme som möjligt när du arbetar med enorma filstorlekar.

#4. Användarvänligt gränssnitt

Navigeringen i WinZips användargränssnitt kan vara utmanande för nybörjare. Alternativ erbjuder ofta en mer användarvänlig upplevelse och är enklare att prova.

Nu när du vet att det är ett klokt drag att överväga WinZip-alternativ, här är några av de bästa filkomprimeringsverktygen som kan ersätta WinZip.

WinRAR

För Windows-användare är WinRAR ett kraftfullt program för datakomprimering och arkivering.

Den tillhandahåller många funktioner som hjälper till att förenkla och förbättra komprimeringsprocessen. Några av dem är:

 • Filkomprimering och arkivering: WinRAR tillåter användare att RAR eller ZIP-koda filer och mappar för lagring. Många arkivformat stöds, inklusive ISO, 7Z, ACE och UUE.
 • Filhanterare: WinRAR har en filhanterare för enkel surfning och hantering. Användare kan också dela upp arkiv i olika volymer för bättre hantering.
 • FTP-stöd: WinRAR gör det möjligt för användare att överföra filer över FTP. Som ett resultat är det enkelt att dela och överföra data online.

WinRAR kan bygga, ordna och hantera ZIP- och RAR-arkiv.

Ashampoo

Med hjälp av Ashampoo ZIP kan du snabbt och effektivt minimera storleken på dina filer. Programvaran erbjuder ZIP-, TAR-, 7zip- och RAR-komprimeringstekniker och kan komprimera och dekomprimera filer i olika format.

Några av nyckelfunktionerna är följande:

 • Optimerar komprimeringen automatiskt för optimal prestanda.
 • Släpp filer direkt i mjukvarugränssnittet genom att dra och släppa.
 • Säkerhetskopierar och återställer filer automatiskt för att garantera dataintegritet.

Den erbjuder också sofistikerad kryptering och lösenordssäkerhet, vilket gör att du kan lagra och säkert distribuera din information.

7-Zip

Med hjälp av den kostnadsfria och öppen källkodsfilarkiveraren 7-Zip kan du placera samlingar av filer i komprimerade behållare som kallas arkiv. Låt oss se vad allt 7-Zip har att erbjuda.

 • Filkomprimering: 7-Zip stöder filformaten 7z, ZIP, GZIP, BZIP2 och TAR. Dessutom kan många arkivtyper, såsom RAR, CAB, ISO, ARJ, LZH, CHM, Z, CPIO, RPM, DEB, NSIS och andra packas upp av detta program.
 • Kryptering: 7-Zip erbjuder AES-256-kryptering i 7z- och ZIP-filformat, vilket gör det möjligt för användare att skydda sina data med ett lösenord.
 • Processorer med flera kärnor: Den stöder multithreading, vilket gör att den kan använda flera kärnor i moderna processorer för att påskynda komprimering och dekompression.
 • Hög komprimeringsgrad: Den överträffar rutinmässigt konkurrerande arkivprogramvara när det gäller komprimeringsförhållande, vilket resulterar i minskade filstorlekar.

7-Zip använder sitt 7z-arkivformat men kan läsa och skriva flera andra format felfritt.

PeaZip

PeaZip är en öppen källkod, gratis fil- och arkivhanterare som stöder över 150 filformat, inklusive RAR, ZIP, 7Z, TAR och GZ.

Den har ett rent gränssnitt och erbjuder en mängd olika funktioner, inklusive komprimering, kryptering och mappdelning. De viktigaste höjdpunkterna i PeaZip är följande:

 • Användaranpassat gränssnitt: PeaZip erbjuder ett användarvänligt gränssnitt som låter användare skapa en unik upplevelse.
 • Alternativ för kompressionsnivå: PeaZip erbjuder flera alternativ för olika kompressionstekniker.
 • Inbyggd filvisare: Den har en integrerad filvisare som låter användare förhandsgranska filer utan att extrahera dem.
 • Säker kryptering: Den erbjuder avancerad krypteringsteknik, inklusive ZipCrypto, AES-256 och 7-Zip.

Kraftfulla verktyg finns också tillgängliga för att underhålla arkiv och extrahera data från dem. Windows, Mac och Linux stöder alla PeaZip.

Bandizip

Användare kan snabbt och enkelt komprimera och extrahera filer med det kostnadsfria filkomprimeringsprogrammet Bandizip. Den stöder många filtyper, inklusive foton, videor, dokument och musik, och ett brett utbud av komprimeringsformat, som ZIP, RAR, 7Z och TAR.

Några av anledningarna till att använda detta alternativ är:

 • Förhandsgranska filarkiven innan extrahering.
 • Dra och släpp-gränssnitt.
 • Kompatibel med Linux, macOS och Windows.

Den stöder dra-och-släpp-funktioner för enkel filåtkomst och låter användare förhandsgranska arkiv innan extrahering. Bandizip erbjuder lösenordsskydd, självextraherande arkiv och andra sofistikerade funktioner.

Zipware

Zipware är lätt att använda och har samma estetiska dragningskraft för att betraktas som ett high-end filkomprimeringsprogram.

Det användarvänliga gränssnittet är lätt att komma runt. Välj din källfil eller arkiv, välj Ny eller Öppna och gör några valfria parametrar, och du är klar.

Zipware, ett gratis verktyg för personlig och professionell användning, är utrustad med följande funktioner:

 • Fullständigt stöd för dra och släpp i Utforskaren i Windows.
 • Lösenordshanterare för att hålla reda på lösenord och privata data.
 • Verisign/Symantec digitalt certifikat
 • Skapa lösenordsskyddade arkiv krypterade med AES-256-kryptering.

Zipware har en inbyggd viruskontroll; om ett arkiv är mindre än 32 GB kan du använda VirusTotal för att leta efter hot.

Zip Archiver

Zip Archiver är ett gratis alternativ till WinZip, med ganska enkla och rena användargränssnitt som liknar premiumverktygens.

Zip Archiver erbjuder följande funktioner:

 • Hamster Zip Archiver erbjuder enkla kontroller som är lätta att använda, till exempel möjligheten att ladda upp arkiv till molntjänster.
 • Enkelt reglage för att ändra komprimeringsinställningar.
 • Om du inte vill använda Zip Archivers dra-och-släpp-gränssnitt kan du komma direkt åt verktyget från filens snabbmeny.

Enkla kontroller för att ändra komprimeringsnivån och möjligheten att överföra arkiv till molntjänster är två exempel på verktygets enkla tillvägagångssätt.

NanaZip

NanaZip är en gratis filarkivering och kompressor som är kompatibel med Windows, Mac OS X och Linux. Det är ett verktyg med öppen källkod med ett enkelt och lättanvänt gränssnitt.

NanaZip innehåller många funktioner, såsom stöd för flera arkivformat, avancerad komprimering, lösenordsskydd och mer. Den består också av en filutforskare för att hjälpa användare att bläddra, söka och hantera arkiv.

Några av erbjudandena från NanaZip är följande:

 • Kompressionsalternativ: NanaZip erbjuder en mängd olika komprimeringsalternativ, inklusive Zip, Rar, Tar, 7z och Lzma2.
 • Arkivläge: NanaZip stöder arkiveringslägen för enstaka och flera filer, vilket gör att användare kan komprimera flera filer till ett arkiv.
 • Filförhandsgranskning: Den stöder förhandsgranskning av filer, vilket gör att användare snabbt kan förhandsgranska innehållet i ett arkiv innan de komprimerar eller extraherar det.
 • Fildelning: Det tillåter användare att dela upp omfattande arkiv i mindre för enklare delning eller lagring.

Programvaran för snabb och enkel filåtkomst stöder också dra-och-släpp. NanaZip är ett utmärkt val för dem som behöver ett pålitligt och effektivt arkiveringsverktyg.

Slutord

WinZip är ett populärt filverktyg över hela världen, men dess gratisversion erbjuder bara de grundläggande funktionerna. Allt beror på dina prioriteringar när du ska välja mellan ett av WinZip-alternativen.

Tänk på faktorer som ett lättanvänt gränssnitt, komprimeringshastighet, säkerhet, integration med andra verktyg, plugin-stöd, stöd för flera plattformar, krypteringsalgoritm och filformat och komprimeringsstöd när du bestämmer dig med något av ovanstående alternativ.

Därefter kan du kolla in hur du zippar en fil och mapp 2023.