8 bästa Wi-Fi Analyzer-appar för personligt bruk

Wi-Fi har blivit en integrerad del av våra liv. Var och en av oss behöver stark Wi-Fi-anslutning varje gång i vårt hem eller på vår arbetsplats.

Men tänk dig att ha oändliga avbrott i din Wi-Fi-anslutning, särskilt när du är på ett videosamtal eller slutför ett projekt med en deadline. Låter så frustrerande, eller hur?

Det blir ännu mer frustrerande när du inte kan felsöka problemet. Den rätta lösningen är att ha en Wi-Fi-analysator.

Wi-Fi-analysatorer är verktygen som samlar in data och upptäcker problem som orsakar svaga Wi-Fi-signaler.

Oavsett om du kör ditt Wi-Fi på en Android- eller Apple-enhet eller helt enkelt på en bärbar dator, kan Wi-Fi-analysappar vara en stor livräddare.

Låt oss läsa vidare när vi listar de bästa Wi-Fi-analysatorapparna för personligt bruk.

Vad är rollen för en Wi-Fi-analysator?

Wi-Fi-analysatorer upptäcker problem som leder till svaga Wi-Fi-signaler. Appen analyserar anslutningen och samlar in data för att felsöka den svaga anslutningen.

Det hjälper till att hitta den bästa platsen eller åtkomstpunkterna för att sömlöst ansluta till din mobil/laptop eller surfplatta. Slutligen representerar analysatorappen data och möjliga lösningar i form av visuella rapporter och instrumentpaneler.

Wi-Fi-analysatorer är användbara för nätverksadministratörer för att upptäcka nätverksproblem. De kan utföra rotorsaksanalysen om de besvärliga noderna, åtkomstpunkterna och slutpunkterna.

Därför kan administratörerna ta reda på möjliga lösningar, som att byta till en annan kanal för att minska trängseln eller ändra rotaccesspunkten för routern.

Wi-Fi-analysatorer kan hjälpa till att upptäcka olika nätverksproblem som inkluderar:

 • Långsam överföring av nätverk.
 • Upptäck obehörig åtkomst till ditt Wi-Fi-nätverk.
 • Hjälp till att hitta anslutningsproblem som döda punkter hemma eller på kontoret.
 • Wi-Fi-signal läcker på grund av säkerhetsproblem och hack.

Funktioner i Wi-Fi Analyzer

En bra Wi-Fi-analysator tar hänsyn till olika mätvärden för den svaga problemsignalen. Det finns flera mätvärden eller statistik som nätverksadministratörerna kan använda för att felsöka Wi-Fi-problemen.

Således bör en Wi-Fi-analysator-app kunna tillhandahålla följande mätvärden:

 • SSID: SSID är de personliga identifierings-ID:n för vart och ett av nätverken. En Wi-Fi-analysator-app måste upptäcka de bästa offentliga SSID:erna tillsammans med det dolda SSID:t i området.
 • Säkerhetsinställningar: En Wi-Fi-analysator bör effektivt kunna skydda Wi-Fi-lösenordet och upptäcka eventuella läckor. Dessutom föreslår Wi-Fi-analysatorn de bästa säkerhetsinställningarna av de tre inställningarna – Wired Equivalent Privacy (WEP), Wi-Fi Protected Access (WPA) och WPA2 trådlös säkerhetsteknik.
 • Signalstyrka: Wi-Fi-analysator-appen visar sig vara ett utmärkt verktyg för att upptäcka områden med låga och höga signaler. Den analyserar Wi-Fi-signalerna och reflekterar signalstyrkan i decibel för att visa om de är i ett område med låg eller hög täckning.
 • Status senast sett: Vissa Wi-Fi-analysappar upptäcker också den senast sett statusen för ett visst nätverk. Med hjälp av detta kan administratören hitta den tidsperiod då nätverket senast var aktivt.
 • Band och kanal: Wi-Fi körs på en enda kanal för signalöverföring, och varje kanal har två band; 2,5 Ghz och 5 Ghz. Därför bör en bra Wi-Fi-analysator kunna upptäcka hur många nätverk som använder en enda kanal.

Med tanke på dessa funktioner, låt oss kolla in listan över Wi-Fi-analysatorappar att använda hemma för personligt bruk.

Wi-Fi-analysator

Wi-Fi-analysator från Matt är skräddarsydd för Windows-operativsystemet men fungerar bra på vilken surfplatta eller mobil enhet som helst. Den här appen har fått 4,4 stjärnor av 5 i Microsoft Store.

Den här appen visar Wi-Fi-signalerna som ett kanaldiagram, med hjälp av vilket nätverksadministratörerna kan upptäcka alla tillgängliga nätverk runt enheten.

Tillsammans med detta är appen bäst på att identifiera de blinda fläckarna i nätverket. Du kan använda den här döda vinkeln-informationen för att flytta om Wi-Fi-routern och eliminera eventuella låga nätverksområden.

Administratören kan också få annan information om Wi-Fi-nätverket, inklusive frekvens, bandbredd, protokoll och kanalnummer.

Funktioner:

 • Den har en annonsfri grundversion.
 • Appen använder en pipsignal för att meddela om signalstyrkan.
 • De grafiska diagrammen gör det lättare att förstå Wi-Fi-problemen.
 • Appen är så liten som 22 MB stor.

De flesta funktioner, som en ljudsignal och livesupport, behöver dock en betalversion.

Tillgänglig på: Microsoft Store

Wi-Fi-analysator och skanner

Denna Wi-Fi Analyzer och Scanner är skapad av WebProvider. Denna app är tillgänglig för både Android-enheter och Windows-operativsystem. Appen ger dig all relevant information om de Wi-Fi-nätverk som finns i närheten av enheten.

På Android-enheten visar den här appen Wi-Fi-statistiken i värmekartan. Det blir ännu lättare att upptäcka svaga Wi-Fi-nätverk och felsöka problemen. Användare kan använda filtren för att hitta det bästa nätverket.

Wi-Fi-nätverk kan också sorteras med de bästa kanalerna baserat på betyg. Appen har fått 4,1 av 5 stjärnor och har över 1 miljon nedladdningar.

Funktioner:

 • Det hjälper att hitta den bästa platsen att placera Wi-Fi-mottagarna på.
 • Appen rekommenderar automatiskt den bästa kanalen för att ansluta till den nya åtkomstpunkten.
 • Användare kan se signalstyrkan i form av en historikgraf.
 • Grundversionen är gratis att använda.

Tillgänglig på: Microsoft Store och Google Play

Wi-Fi Analyzer från VREM Software

Denna Wi-Fi-analysator med öppen källkod är ett idealiskt val för att undersöka signalstyrkan för dina närliggande Wi-Fi-nätverk och identifiera de trånga kanalerna.

Den bästa delen? Det kräver ingen internetuppkoppling för att komma igång. Användarna kan se signalstyrkan i grafisk form och analysera accesspunkterna över tid i grafen. Vad som är bättre med denna analysator är att den håller administratörsinformationen privat.

Den sorterar också olika kanaler i Wi-Fi-nätverken baserat på betyget.

Funktioner:

 • Den finns i mörka, ljusa och systemteman.
 • Appen stöder 2,5 GHz, 5 GHz och 6 GHz Wi-Fi-band.
 • Du kan pausa eller återuppta skanningen när som helst.
 • Det kräver ingen internetanslutning.

Tillgänglig på: Play Butik

Som namnet antyder fungerar NetSpot Wi-Fi-analysatorn exceptionellt bra när det gäller att skanna Wi-Fi-nätverken samt kartlägga Wi-Fi-nätverken runt ett visst område.

NetSpots iOS-app använder WiPry 2500x för att fungera.

Wi-Fi-analysatorappen visar tillgängliga nätverk i tabellform, där var och en kan sorteras baserat på mätvärden som kanal, band, signalstyrka och säkerhetstyp.

NetSpot för iOS ger en detaljerad jämförelse mellan olika nätverk som finns i området. Förutom kartläggning identifierar och felsöker appen även problem med Wi-Fi-nätverk och föreslår de bästa metoderna för att förbättra Wi-Fi-nätverkets täckning, kapacitet och prestanda.

Funktioner:

 • Den visar signalnivån och brusdiagram i realtid.
 • Alla undersökta trådlösa nätverk kan representeras i form av en värmekarta.
 • Appen stöder båda frekvensbanden – 2,4 GHz och 5 GHz.
 • Data kan exporteras i form av PDF- eller CSV-format.
 • Den betalda versionen innehåller också en värmekartafunktion för att analysera signalstyrkan.

Tillgänglig på: Google Play och Apple Store

Wi-Fi Analyzer av Olgor

Denna Wi-Fi-analysator är en av de bästa apparna om du vill förvandla din Android-enhet till en sömlös Wi-Fi-analysator. Appen fungerar extremt bra för att identifiera alla tillgängliga SSID i området.

Dessutom visar den också alla kanaler de använder. Detta är faktiskt ett utmärkt val för att analysera vilken kanal ditt SSID plockar upp och hur det står sig mot andra nätverk.

Förutom att optimera eventuella störningar i Wi-Fi-nätverket, har mobilappen även en kanalanalysator för realtidsdata om avstånd och närliggande AP:er och andra dolda Wi-Fi-nätverk.

Mobilappen har fått 4,3 av 5 stjärnor i Play Store med över 10 miljoner nedladdningar. Den enda nackdelen är att appen inte är tillgänglig på iOS.

Funktioner:

 • Den stöder både 2,4 GHz och 5 GHz-banden.
 • Användare kan få hela historiken för mätningar av signalstyrka över en tidsperiod.
 • Appen ansluter också direkt till tillgängliga öppna Wi-Fi-nätverk.
 • Mobilappen kommer också att ge dig förslag på det bästa stället att förvara din routerenhet.

Tillgänglig på: Google Play Butik

Riktigt Wi-Fi

Real Wi-Fi är ett omfattande Wi-Fi-analysverktyg som testar, optimerar och skyddar Wi-Fi-nätverk. Denna app är tillgänglig för Windows OS.

Denna app är mest känd för sin enkelhet. Även om appen inte är laddad med många funktioner, har den fortfarande några av de mest nödvändiga funktionerna för att felsöka dina Wi-Fi-nätverk.

Instrumentpanelen är verkligen enkel, och du har bara fyra alternativ på vänster sida av instrumentbrädan:

 • Hastighets test
 • Wi-Fi-analys
 • Enhetsskanning
 • Min enhetsinformation

Appen analyserar de närliggande tillgängliga nätverken och fastställer trängseln. Nätverksadministratörer kan se olika nätverk som är tillgängliga nära enheten och jämföra dem när det gäller drifttid, signalstyrka, band och säkerhet.

Funktioner:

 • Gratisversionen är fri från alla annonser.
 • Administratörer kan få den exakta platsen för deras Wi-Fi-nätverk tillsammans med latituder och longituder.
 • Administratörer kan också skanna hur många nätverk som helst.
 • Det hjälper till att upptäcka skakningar i nätverket eller höga signalstörningar.

Tillgänglig på: Microsoft Store

Wi-Fi Analyzer för Android

Denna fantastiska WiFi-analysator är känd för varje funktion som den bästa Wi-Fi-analysatorn borde ha. WiFI-analysatorappen från AndroidUtils listar alla tillgängliga Wi-Fi-nätverk i form av ett linjediagram.

Grafen kartlägger den aktuella kanalen och signalstyrkan på båda axlarna.

Administratörer kan välja om de vill visa en 2,5 GHz-kanal eller en 5 GHz-kanal i instrumentpanelen. Instrumentpanelen visar dock Wi-Fi-nätverken i form av parabeldiagram.

Administratörer kan återuppta eller pausa skanningar när de vill. De kan också se tidigare resultat för de anslutna nätverken i din enhet.

Wi-Fi-analysatorappen kontrollerar nätverket vad gäller latens, signalstyrka, överlappande nätverk, säkerhet och länkhastighet.

Funktioner:

 • Lätt att upptäcka långsamma Wi-Fi-nätverk.
 • Rent och responsivt användargränssnitt.
 • Administratörer kan se både nätverks- och adapterdetaljer i appen.
 • Betygsätter de mest effektiva kanalerna på en skala från 1-10.

Tillgänglig på: Google Play Butik

Network Analyzer Pro

Network Analyzer Pro är ett av de bästa Wi-Fi-kontrollverktygen. Även om appen har en gratisversion att använda, kommer de flesta av dess funktioner att vara tillgängliga i Pro-versionen.

Den ger värdefull information om tillgängliga nätverk och ger en fullständig diagnos av nätverksproblemet.

Wi-Fi-analysatorappen är mest användbar för att upptäcka Wi-Fi-signaler och LAN-anslutningar som är tillgängliga över ett visst område. Inte att förglömma det visar också de anslutningar som gjordes över olika nätverksprotokoll.

Denna robusta app visar också mätvärden som signalstyrka, kanalstockning, ping, traceroute och en portskanner.

För att lägga till funktionaliteten upptäcker Network Analyzer Pro också landet för den analyserade servern och visar antalet pingar för varje nätverk. Appen har över 100 000 nedladdningar och har betyget 4,6 i Play Store.

Funktioner:

 • Stöder både IPv4 och IPv6.
 • Ger regelbundna uppdateringar av gränssnittet.
 • Den grafiska representationen gör sorteringen enkel.
 • Användarvänligt och modernt användargränssnitt.

Tillgänglig på: Google Play Store och Apple Store

Slutord

Så det här är vår lista över Wi-Fi Analyzer-appar för Android- och iOS-användare. Medan de flesta av apparna vi har delat är gratis, kommer vissa av dem med prissättning.

Du kommer dock att få en enorm mängd funktioner och en annonsfri version om du väljer den betalda versionen.

Dessa appar är användbara för att felsöka Wi-Fi-nätverken utan att söka hjälp från Internetleverantören eller byta ut routern.

Kolla sedan in den bästa Wi-Fi-analysprogramvaran för små och medelstora företagsnätverk.