8 bästa VDI-mjukvaran för att ge din fjärranställda kraft

Spread the love

Letar du efter den bästa VDI-mjukvaran för att låta fjärranställda komma åt ett säkert Windows OS på dina servrar? Prova dessa verktyg nu!

Du kan spara mer genom att registrera dig för hanterad IT-infrastruktur istället för att sätta upp dina egna system. Här hugger VDI in! En VDI-mjukvara gör att du kan vara värd för flera Windows-operativsystem i ett datacenter eller en server, vilket gör det möjligt för fjärrarbetare att komma åt företagsappar från stödda och godkända enheter.

Det låter också anställda ta med sig sin egen enhet (BYOD) till arbetsplatsen eller när de arbetar hemifrån. Det kan dock vara en svår uppgift att välja rätt VDI-verktyg eftersom det finns många där ute. Nedan hittar du den ultimata listan över den bästa och trendiga virtuella skrivbordsinfrastrukturen du måste prova innan du köper en.

Vad är en VDI-programvara?

Virtual Desktop Infrastructure eller VDI-programvara låter dig använda virtuella maskiner för att hantera virtuella skrivbord. Dessa virtuella skrivbord har en förkonfigurerad bild av ett operativsystem och applikationer som slutanvändare kan använda från vilken kompatibel enhet som helst. Med VDI är en central server värd för de virtuella skrivbordsmiljöerna och kan distribueras på begäran till användarna.

Varför behöver du en VDI-programvara?

Med VDI-program kan du komma åt det virtuella skrivbordet från vilken plats som helst. Oavsett var du befinner dig kan du enkelt komma åt dina filer och applikationer med hjälp av VDI-programvara. Denna miljö lagrar även dina data på en säker server. Därför förblir data säkra även i händelse av att en slutpunktsenhet kompromitteras.

I de fall då anställda tar med sina egna enheter ger VDI-mjukvaran den ultimata lösningen. Det sparar också ditt företags kostnader genom att eliminera behovet av att köpa dyr hårdvara.

Typer av VDI-programvara

Ihållande VDI

Med denna programvara får varje användare en permanent reserverad VDI-resurs. Därför kan det virtuella skrivbordet du använder lagra personliga inställningar som lösenord och genvägar. Dessutom kan du spara dina egna filer på skrivbordet.

  Fixa Alexa Error 10 2 17 5 1 i Echo Dot

Dessa VDI-applikationer erbjuder anpassningsmöjligheter för slutanvändarna. Användare som behöver arbeta med de sparade filerna tycker att ihållande VDI är mycket användbart. Dessutom är skrivbordshanteringen av detta ganska enkel.

Icke-persistent VDI

Denna typ av VDI kopplar användare till generiska stationära datorer där inga personliga ändringar sparas. Organisationer där anställda inte behöver utföra många repetitiva uppgifter använder vanligtvis denna VDI.

Eftersom den inte sparar anpassade inställningar mellan sessioner är denna lösning kostnadseffektiv. Det är också lätt att hantera den här miljön, och företag kan spendera mindre på lagringskostnader.

Obligatoriska funktioner för Virtual Desktop Infrastructure (VDI)-verktyg

säkerhet

VDI-lösningar bör ha en säker server och andra användbara funktioner som autentisering, kryptering, auktorisering och övervakning.

Skalbarhet

Dina virtuella miljöbehov kan förändras över tiden vad gäller antalet användare eller den installerade programvaran. Välj därför en skalbar och flexibel VDI-plattform.

Effektivitet

VDI-programvara bör kunna förbättra effektiviteten för ditt team och din verksamhet genom att minska hård- och mjukvarukraven tillsammans med utgifterna.

Integration

VDI-lösningen du väljer bör integreras smidigt med dina befintliga applikationer och IT-infrastruktur.

Användarupplevelse

VDI-mjukvaran du väljer bör erbjuda en konsekvent och lyhörd upplevelse för användarna.

Ta nu en titt på de bästa VDI-programvarorna som du kan välja för ditt fjärrteam.

VMware Horizon

Med VMware Horizon kan du få en ökad digital arbetsplatsupplevelse eftersom denna VDI-programvara levererar virtuella skrivbord och appar i hemlighet och effektivt när som helst, var som helst. Det kan distribueras, hanteras och övervakas över flera molninfrastrukturer genom SaaS och molnbaserade konsoler.

Genom att använda VMware-infrastruktur kan du säkert komma åt företagsresurser från avlägsna platser med end-to-end-säkerhet. Du kan välja denna molnbaserade plattform som erbjuder den nödvändiga motståndskraften med flexibla distributionsalternativ. Dessutom hjälper det dig att minska dina kostnader och på så sätt förbättra din verksamhets ROI.

Du kommer att få en exceptionell fjärrupplevelse från de anpassningsbara virtuella skrivborden. Här är applikationshanteringen ganska enkel; du får synlighet i prestanda med handlingsbara insikter.

Citrix VDI

Den moderna arbetskraften behöver moderna lösningar utan driftstopp, latens och ineffektivitet. Det är därför du måste välja Citrix VDI, som gör att du enkelt kan distribuera virtuella skrivbord och appar.

Den använder HDX-teknik för att ge sina användare den bästa möjliga upplevelsen av virtuell app och skrivbord. Även när det är hög latens och paketförlust får du fortfarande pixelperfekt grafik och bilder med den här plattformen.

  Hur man länkar Trello-kort över brädorna

Citrix VDI ökar dina anställdas produktivitet samtidigt som du håller dina appar och filer säkra. Även om du tillhör en mycket reglerad bransch, kommer denna kostnadseffektiva lösning att ge mer smidighet.

Nutanix

Bli av med dina traditionella IT-metoder och välj Nutanix för accelererad VDI-distribution. Programvaran ger användaren säker åtkomst till virtuella skrivbord, applikationer och data, tillsammans med en fantastisk användarupplevelse.

Den hyperkonvergerade infrastrukturen (HCI) i denna lösning kombinerar virtualisering, beräkning, lagring, säkerhet och nätverk. Det låter dig även skala upp noder och på så sätt förbättra säkerheten och nätverksfunktionaliteten.

När du använder denna VDI-lösning behöver du mindre tid för att logga in på ditt skrivbord. Du kan också förvänta dig att få en större ROI eftersom det låter dig hoppa över eventuella ytterligare virtualiseringskostnader. Dessutom stöder den de ledande leverantörerna av VDI-lösningar, inklusive VMware och Citrix.

flexVDI

Letar du efter en privat full-stack VDI-lösning där du kan köra flera operativsystem? flexVDI är det idealiska alternativet för Windows- och Linux-användare. Det minskar inte bara dina IT-kostnader utan gör det också möjligt för dina anställda att arbeta var som helst i världen.

Detta fungerar på ett protokoll med öppen källkod, så du kan glömma att använda proprietära protokoll. Den har inhemska kunder för alla större plattformar för att säkerställa flexibel mobilitet. Administratörerna får fullständig kontroll över sina dokument samtidigt som användarna får tillgång till den visuella representationen av dessa.

flexVDI är mycket säkert och erbjuder skydd mot skadlig programvara och virus. Här uppmuntras användare att använda centraliserad datalagring och säkerhetskopieringsstrategier. Dessutom är plattformen utvecklarvänlig och låter dig använda JSON API.

Sangfor aDesk

Oavsett om du letar efter VDI-mjukvara för säkra kontor, arbete från var som helst, sjukhus, studentlabb och callcenter, är Sangfor aDesk här för att hjälpa dig. Med hjälp av denna enda VDI-lösning kan företag utan ansträngning förvandla sig till en digital arbetsmiljö.

Den har en enkel arkitektur som gör det enkelt för alla IT-ingenjörer att effektivt hantera och underhålla sin IT-drift. Plattformen samarbetar med Nvidia för att erbjuda sina användare en sömlös skrivbordsupplevelse även när de nås från en fjärrplats.

Dessutom använder Sangfor aDesk end-to-end säkerhetsåtgärder för att skydda din data från internt dataläckage, oavsiktlig dataförlust och ransomware. Användare får till och med en smidig videoupplevelse med HTML5-omdirigering.

  Vad är hårda fel per sekund? Hur man fixar det

Arbetsplats

Workspot erbjuder dig molnbaserad VDI-mjukvara för att distribuera VDI-lösningar från hela världen inom några dagar. Om du har ett team av distribuerade anställda, offshore-entreprenörer och partners i många projekt, kan detta VDI-verktyg hjälpa dig att säkra immateriella rättigheter samtidigt som du håller din arbetsstyrka högproduktiv.

Den enastående prestandan hos virtuella datorer gör att ditt team kan arbeta lika effektivt. Det minskar också latensen för optimal prestanda. Denna kompletta molnbaserade infrastruktur erbjuder också nödvändiga säkerhetsåtgärder för datasäkerhet.

Genom att välja Workspot kan du göra IT-processerna enklare för administratörerna. Förutom global synlighet från slut till ände och mer än 99 % tillförlitlighet, erbjuder denna lösning dig möjligheten att skala horisontellt.

ett klick

Tycker du att det är hektiskt att använda traditionella datorer? Är du villig att optimera din arbetsplats genom att göra den till en virtuell? Prova oneclick, en modern VDI-mjukvara som erbjuder dedikerade virtuella maskiner som enkelt kan distribueras utan stora kostnader och komplexitet.

Denna centrala molntjänst erbjuder dig funktionerna hos en komplett arbetsstationsdator som du kan komma åt från vilken slutenhet som helst i världen. Den kommer med enkel sammansättning och du kan konfigurera enheterna efter dina behov. Om du äger ett växande företag är detta det perfekta alternativet eftersom det enkelt kan skalas.

För att använda oneclick behöver du ingen professionell eller teknisk erfarenhet. Dess steg-för-steg-instruktioner är lätta att förstå och kan implementeras utan några svårigheter.

vDesk.works

vDesk.works låter dig stärka dina anställda som arbetar från avlägsna platser. Det eliminerar också behovet av att vara närvarande på kontoret för att komma åt nödvändiga program och filer. Denna molnbaserade VDI-lösning kan användas överallt utan några dyra licenser.

Denna kompletta VDI-lösning erbjuder dig allt ditt företag behöver för att hålla igång. Den har också en säker värdmiljö med de senaste säkerhetsfunktionerna och protokollen för dina affärsdata. vDesk.works drivs också av GPU för att erbjuda dig den kraft och prestanda du behöver.

Ytterligare funktioner i den här plattformen inkluderar fjärrassistans, sessionsskuggning, loggövervakning, inbyggda rapporter och en interaktiv instrumentpanel.

Slutsats

Nu har du en klar uppfattning om VDI-programvarutekniken och några bästa verktyg eller VDI-tjänsteleverantörer som du kan lita på. Få tillgång till ovanstående VDI-verktyg och be om tester eller demos från VDI-tjänsteleverantören. Om du gillar en, prenumerera!

Du kanske också gillar den här VDI-guiden för företag.