8 bästa ruttoptimeringsmjukvaran för snabbare och effektiv leverans

Spread the love

Idag är marknaden översvämmad av leveransföretag med växande konkurrens dag för dag. Effektiv och snabb leverans är nyckeln till framgång. Men inte alla företagare har tillräckligt med tid att regelbundet ringa föraren för att spåra produkten och rutten; det är här ruttoptimeringsmjukvaran kommer till användning.

Denna mjukvara som måste behövas för varje leveransföretag hjälper dig inte bara att spåra föraren utan hjälper dig också att ligga före på marknaden med snabb leverans. Utmaningen är dock att hitta rätt routingmjukvara för ditt lilla företag, även om routingmjukvara i allmänhet är lätt att använda.

Den här artikeln granskar de bästa ruttoptimeringsapparna för leveranstjänster i detalj.

Vad är ruttoptimering?

Ruttoptimering ökar produktiviteten och sänker kostnaderna genom att förbättra rutters effektivitet. Ruttoptimering gör det möjligt för företag att maximera intäkterna eller få saker gjorda genom att väga många faktorer, såsom förarscheman, drifttider, antal stopp och beräknade omloppstider.

Nyckeln till att säkerställa framgångsrik leverans är dock att hitta inte bara den kortaste vägen utan också den mest effektiva vägen. Ruttoptimering gäller för alla företag, oavsett om de betjänar konsumenter direkt eller skickar proffs till hem och företag.

Hur ruttoptimering hjälper företag att sänka kostnaderna och snabbare leveranser?

Identifierar optimala rutter

Rätt programvara identifierar de minst tidskrävande resvägarna baserat på faktorer som trafikstockningar, vägbyggen, tid på dygnet och väderförhållanden. Den använder avancerade algoritmer för att identifiera den optimala rutten för användaren.

Kostnadsbesparingar

Att planera din rutt med hjälp av programvara för ruttplanering kan avsevärt minska din tid på vägen, vilket minskar logistikkostnaderna exponentiellt.

Ökar produktiviteten

Du kan låta programvaran hantera komplexa uppgifter. Du behöver inte planera rutter, och detta gör att du kan tillhandahålla dina tjänster mer effektivt. Dessutom innebär optimerade rutter att fler jobb görs snabbare, vilket leder till högre produktivitet. Således spenderar de mindre tid på att köra bil och mer tid på att göra saker de gillar.

Ökar kundnöjdheten

När du levererar dina tjänster i tid kommer dina kunder att uppskatta dig. Mjukvaruverktyg säkerställer att rätt förare når rätt kund vid rätt tidpunkt utan att backa. Kundbehållning är en säker sak när kunderna är nöjda.

Effektiv användning av bränsle

Flottan tillbringar mindre tid på vägen, så bränsleförbrukningen är lägre. Bränslekostnaderna utgör nu mer än 30 % av kostnaderna, så du betalar mindre för mindre förbrukning.

Tids sparande

Det är möjligt att spara tid och resurser genom att optimera rutter. Flottans produktivitet ökar med detta system eftersom jobben slutförs snabbare och mer effektivt. Tekniken möjliggör leverans samma dag.

  Varför är min Chromebook så långsam? 6 korrigeringar att prova!

Hur fungerar ruttoptimering?

Dataingång

Grunden för ruttoptimering är data. Ruttplanering börjar med att känna till destinationen och tidsperioden. Fordonets kapacitet säkerställer att den är hanterbar, och tidsfönster säkerställer att varje stopp är i tid. Du kan ange platser manuellt eller importera dem från ett kalkylblad.

Optimeringsalgoritm

En optimeringsalgoritm bestämmer vägen att ta baserat på indata. Genetiska algoritmer, simuleringsglödgning och myrkolonier är tre typer.

 • Dessa algoritmer genererar rutter baserade på en målfunktion, som total distans, tid och bränsleanvändning, genom att välja, korsa och mutera.
 • Simuleringsglödgning ökar egenskaperna genom uppvärmning och kylning. Den väljer en slumpmässig lösning och justerar den upprepade gånger.
 • En myrkoloni optimeras genom att titta på hur den beter sig och hur snabbt den når sin destination. Till en början lämnar den illaluktande spår, som andra myror följer.

Datautgång

Ruttoptimeringsprogram använder trafik- och väderdata i realtid för att beräkna effektiva rutter; tillryggalagd sträcka och ankomsttider. Den identifierar också förseningar och problem så att rutter kan ändras i realtid.

Nedan hittar du den ultimata ruttoptimeringsmjukvaran. Låt oss kolla vad de har att erbjuda!

Rutinmässigt

Routific automatiserar ruttoptimeringsprocessen samtidigt som den gör den enkel och lätt att förstå. Routific ger dig verktygen för att spåra dina leveranser och förbättra din verksamhet och prestanda.

Rutific kartlägger de mest effektiva rutterna för flera förare, vilket förenklar ditt företag. Denna gratis ruttoptimeringsprogramvara är också användbar för att hantera rutter, spåra beställningar och förbättra leveranstider.

Nyckelfunktioner:

 • Ansluts enkelt till appar från tredje part
 • Ger exakta och exakta resultat
 • Ett robust och intuitivt användargränssnitt

Routific erbjuder en gratis provperiod i 7 dagar. Det finns GPS-spårning och leveransbevistjänster kostar 59 USD per fordon och månad. Du kan skicka automatiska aviseringar via e-post eller SMS för ytterligare $19. Det är också tillgängligt per stopp.

Route4Me

Route4Me låter dig planera dina rutter och optimera dem med dess tilläggsfunktioner. Den har kraftfull inbyggd navigering för att skicka flera saker samtidigt som den använder högkvalitativ ruttoptimeringsprogramvara.

Denna programvara är anpassningsbar med sin välutvecklade tilläggsmarknad. Dina team på marken kan bli mer effektiva om du får kortare leveransvägar.

Du kan spåra körsträcka med Route4Me, som hjälper dig att dokumentera din körsträcka för att träffa kunder. Du kan också spåra dina förares platser för att säkerställa att de inte lurar dig. En användare kan anpassa rutten för att passa deras dagliga, veckovisa, månatliga eller säsongsbetonade schema. Det finns rundresor, rundresor med tidsbegränsningar och rutter som slutar var som helst.

Route4Me har ett ”kommandocenter”, så att du kan se hur alla mår. Du kan ändra rutter, göra anteckningar och omfördela fordon.

Nyckelfunktioner:

 • Programvaran Route4me minskar bränslekostnader och körsträcka genom att optimera rutter.
 • Den har en GPS-spårningsfunktion som låter användare spåra leveranser.
 • Route4me hjälper användare att förbättra leveranslogistiken med omfattande analyser.
  Hur man överför data från din gamla PC till din nya Mac

Sammantaget finns det tre planer att välja mellan. Det finns en startplan på en månadsavgift på $199 för rutthanteringsplanen; en ruttoptimeringsplan börjar på $249 per månad, och en ruttoptimering plus plan börjar på $349 per månad.

Verizon Connect

Verizon Connect-verktyget är utformat för att hjälpa småföretag att upptäcka dolda kostnader och förbättra verksamheten. Programvaran inkluderar en instrumentpanel och rapporteringsverktyg för att spåra flottans prestanda.

Dessutom hjälper denna programvara företag att övervaka obehöriga procedurer och osäkra beteenden dygnet runt. Det ger bevis på leverans, prediktiva leveranstider, ELD-efterlevnad, analys och telefon- och chattsupport.

Nyckelfunktioner:

 • Verizon Connect spårar fordon, anställda och tillgångar i realtid.
 • Det finns ett utmärkt användargränssnitt och kraftfull analys och rapportering.
 • Den har avancerade funktioner som ruttoptimering, ruttplanering och schemaläggning.

Med det här verktyget kan du undvika trafik och spåra, underhålla, inventera och hantera bränsle för dina fordon. Verizon Connect erbjuder olika planer baserat på ett företags storlek och behov. Servicekostnaden börjar på $25 per månad för två fordon och $10 för varje extra fordon.

SmartRoutes

Ruttoptimeringsmjukvaran SmartRoute underlättar planeringen av effektiva rutter för försändelser och leveranser. Dessutom tillåter det användare att skapa och hantera rutter, spåra prestanda och analysera data snabbt och enkelt.

Med hjälp av programvaran kan team optimera ruttplaner och fatta bättre beslut för att förbättra effektiviteten och minska kostnaderna. SmartRoute tillhandahåller också detaljerad analys och rapportering som gör att kunderna kan förstå sina rutter och justera därefter.

Nyckelfunktioner:

 • Spara tid och gas genom att planera och optimera rutter automatiskt.
 • Den använder trafikdata i realtid för att skapa de mest effektiva rutterna.
 • Detaljerade rapporter om bränsleförbrukning och förarens prestanda.

För närvarande erbjuder företaget fyra planer. Grundplanen börjar på $32 per fordon/per månad. Standardplanen börjar på $54 per fordon/per månad. Premiumplanen börjar på $75 per fordon/per månad. Och företagsplaner begärs först.

OptimoRoute

OptimoRoute är ett innovativt verktyg för att optimera rutter och spara tid för förarna. Den innehåller en robust uppsättning funktioner och erbjuder ett intuitivt användargränssnitt.

OptimoRoute gör också ruttoptimering, plats, leveranstider och mer. Dess premiumfunktioner är användbara i många branscher, inklusive livsmedel, e-handel, fältförsäljning, HVAC och hälsovård.

Det låter dig meddela dina kunder när deras förare är på väg, och de kan spåra dem live. Med API-åtkomst kan du synkronisera dina system eller få beställningar från en Excel- eller CSV-fil.

När du väl planerar en rutt och laddar upp en fil får du en lista över rutter inom några sekunder.

Nyckelfunktioner:

 • Optimera din rutt baserat på dina parametrar.
 • Tänk på vilopauser, tidsfönster och fordonskapacitet när du planerar.
 • GPS-spårare för ruttövervakning i realtid.

OptimoRoute erbjuder tre olika planer, en Lite-plan börjar på $35,10 och en Pro-plan börjar på $44,10. Du kan också välja en anpassad plan som ger banbrytande routing.

  33 bästa skrämmande Roblox-spel att spela med vänner

Radar

Radar anses vara ett effektivt verktyg för att spåra resor. Applikationen hjälper användare att spåra sina resor och få insikt i deras resvanor. Dessutom tillåter det användare att se den exakta rutten de har tagit, de stopp de har gjort och till och med tiden de tillbringade på varje destination.

Nyckelfunktioner:

 • Radar spårar resor i realtid så att du kan hålla ett öga på allt.
 • Den har detaljerade kartor och datavisualiseringar för att analysera resor och planera framtida.
 • Du får anpassningsbara varningar när ditt fordon är nära en destination.

Radar ger användarna flera anpassningsalternativ som gör att de kan skräddarsy sin upplevelse efter sina specifika krav. Därför, om du är intresserad av företagsplanen, begär en offert. Det finns ett obegränsat antal spårade användare, obegränsade API-anrop och obegränsade geofences med denna plan.

Krets

Circuit underlättar planering och optimering av leveransrutter, vilket sparar tid och pengar för företag. Applikationen hjälper användare att planera rutter effektivt och bekvämt, med hänsyn till trafikförhållanden, vägrestriktioner och bränslekostnader.

Programvaran optimerar dina leveransrutter baserat på trafikförhållanden och uppdaterad kartdata, så att du sparar tid och bensin. Du kan också skicka och dirigera flera fordon samtidigt med Circuit for Teams.

Nyckelfunktioner:

 • Ökar effektiviteten genom att minska körsträckan och optimera rutter.
 • Minskar bränslekostnader och utsläpp genom att optimera rutter och undvika trafikstockningar.
 • Förbättrar förarens säkerhet genom att tillhandahålla trafikuppdateringar i realtid.

Dessutom tillhandahåller det intuitiva verktyg för att analysera rutter och anpassa dem efter behov. Om du väljer Circuits premiumplan måste du betala cirka $20 per månad. Antalet rutter du kan optimera är obegränsat.

Track-POD

Track-POD hjälper företag att planera leverans- och distributionsvägar för att förbättra sin leverans och distribution. Det började som ett verktyg för leveransbevis och Track-POD har utvecklat sitt erbjudande för att möta kundernas behov och erbjuder nu en app för att optimera rutter för förare och chefer.

Dessutom låter den dig skapa och hantera rutter, tilldela dem till förare och spåra deras framsteg i realtid.

Nyckelfunktioner:

 • Användare kan spåra fordon och förare i realtid och ta reda på när de förväntas.
 • Gör din rutt med flera stopp kostnadseffektiv och effektiv genom att optimera den.
 • Track-POD hjälper företag att analysera verksamheten och identifiera förbättringar.

Programvaran erbjuder också ruttoptimering, fordonsspårning, trafikvarningar och övervakning av förarens prestanda. Företag kan spara tid och pengar och enkelt hantera leveranser och distribution med Track-POD. För närvarande finns det 4 planer tillgängliga.

Det finns en standardplan som börjar på $29 per månad och en $49 månadsavgift för den avancerade planen. Advanced Plus-planen börjar på $69, medan Enterprise-planen begär en offert.

Slutord

Flera rutter för leverans är en integrerad del av att optimera flera rutter. Att använda dessa verktyg och programvara kan vara fördelaktigt om du behöver skapa optimerade rutter med specifika begränsningar baserat på dina leveranser. De kan också hjälpa dig att planera den bästa servicevägen mer effektivt.

Du kan också utforska några av de bästa apparna för körsträcka.