8 bästa programvaran för nätfiskesimulering för att framtidssäkra ditt företags säkerhet

Nätfiske är den process där brottslingar försöker få känslig information som inloggningsuppgifter, kreditkortsuppgifter och andra privata uppgifter från sina offer. Angriparna utger sig ofta för att vara betrodda varumärken eller kända individer och skickar sedan lockande e-postmeddelanden som kan kringgå säkerhetsverktyg.

En studie av Stanford Research fann att cirka 88 % av framgångsrika dataintrång beror på mänskliga fel och börjar som nätfiske-e-postmeddelanden. De flesta av dessa attacker drar fördel av att det mänskliga elementet är den svagaste länken i en organisations säkerhetsekosystem.

När hoten utvecklas blir de mer sofistikerade och utmanande att misstänka eller blockera med säkerhetslösningar som antivirusprogram, brandväggar och spamfilter.

Organisationer och användare kan dock känna igen och stoppa hoten med hjälp av uppdaterade antivirusprogram, brandväggar, skräppostfilter, programvara för nätfiske-simulering och andra samtidigt som de utövar säkra onlinemetoder.

Hur man identifierar nätfiske-e-postmeddelanden

Det är möjligt att undvika nätfiskeattacker om du vet hur du identifierar och skyddar dig igen bedrägerierna. Innan du öppnar en länk i ett misstänkt e-postmeddelande:

 • Ta reda på om e-post, domänadresser och avsändare är konsekventa och bekanta.
 • Bekräfta att domännamnet motsvarar det som avsändaren påstås säga att det kommer från. Kontrollera även länkarna för att avgöra om de hänför sig till meddelandet och ditt företag.
 • Kontrollera om avsändaren använder ett okänt språk, en ovanlig brådska eller inkonsekvenser som stavnings- och grammatiska fel.
 • Angriparna kan också göra misstänkta förfrågningar som att be om betalningsuppgifter, lösenord, kreditkortsnummer och annan känslig information.
 • Du kan också få ett meddelande som varnar dig om att lösenordet löper ut och begär att ändras.
 • Typisk nätfiske-e-post: uSecure

  Dessa och andra är tecken på nätfiskeförsök, och du bör vara försiktig när du hanterar sådana meddelanden.

  Tips om hur du stoppar nätfiskeattacker

  Medan organisationer är ansvariga för att säkra sina system, data och användare, har de anställda också en roll att spela.

  För organisationer kan administratörerna:

  • Installera effektiv säkerhetsprogramvara som antivirus, spamfilter, brandväggar och andra verktyg för att upptäcka och stoppa ett brett utbud av hot.
  • Genomför en strikt policy för lösenordshantering.
  • Aktivera och framtvinga multifaktorautentisering för alla användare.
  • Genomför regelbunden säkerhetsmedvetenhet.

  Användare kan också hjälpa till att minska nätfiskeattacker genom att utöva säkra onlinemetoder. Dessa inkluderar:

  • Se alltid till att e-postmeddelandet med länkar eller bilagor kommer från den faktiska personen och bekräfta att domänen matchar den betrodda.
  • Se till att meddelandet överensstämmer med avsändarens domän och att innehållet inte avviker från ämnet.
  • Undvik att klicka på länkar och meddelanden från okända eller misstänkta källor.
  • Ge inte personlig information eller företagsinformation, såsom inloggningsuppgifter och bankuppgifter, när du besöker misstänkta eller osäkra webbplatser.

  Nätfiskeattack E-post: Ironscales

  Programvara för nätfiske-simulering

  En programvara för nätfiske-simulering är en produkt som utsätter användare för nätfiskeattacker genom att efterlikna verkliga scenarier. Förutom att använda antivirus, brandväggar och andra verktyg för att identifiera och stoppa attacker, ger simulerade nätfiske-tester och utbildning för säkerhetsmedvetenhet ett extra säkerhetslager för att hjälpa organisationer och användare att hålla sig säkra.

  De flesta simuleringslösningar inkluderar utbildningsmaterial som vägleder användare att identifiera och svara på nätfiskeförsök.

  Simulatorerna tillåter administratörer att skicka falska nätfiske-e-postmeddelanden till sina användare för att se hur de skulle bete sig med verkliga nätfiskeförsök. Det hjälper till att fastställa medvetenhetsnivån för användare samtidigt som man identifierar de mest sårbara och de som kräver ytterligare personlig utbildning.

  De allmänna fördelarna med simuleringsprogramvara inkluderar följande:

  ✅ Förbereda användarna och skapa medvetenhet

  ✅ Minskar riskerna för dataintrång

  ✅ Hjälper säkerhetsteam att identifiera och åtgärda svaga områden

  ✅ Förbättra efterlevnaden av olika dataskyddsbestämmelser

  Även om det finns så många simuleringsprogram på marknaden, kan det vara en utmaning att hitta det som fungerar bäst för dig. Här är den bästa programvaran för nätfiskesimulering som hjälper dig att begränsa vad som fungerar för dig.

  Nätfiskad AI

  Phished AI är en automatiserad och effektiv simuleringsprogramvara som ger omfattande säkerhetsmedvetenhet. Det gör det möjligt för användare att identifiera och undvika att klicka på skadliga filer och länkar.

  Nyckelfunktioner

  • Hjälp till att skapa ett beteenderiskpoäng för varje personal, vilket gör att du kan få mer riktad utbildning för utsatta medarbetare.
  • Aktiv och omfattande rapportering, inklusive varje användares beteenderiskpoäng (BRS) och trender.
  • Den använder AI för att automatiskt utveckla, anpassa och tillhandahålla personliga simuleringar och utbildningar för varje anställd baserat på personens risknivå, potentiella datakällor och mer. Lätt att installera och använda verktyg som hjälper till att förändra beteendet bland anställda.
  • Den använder avancerade algoritmer för artificiell intelligens för att analysera data från olika källor.

  Det AI-drivna verktyget ger ett holistiskt tillvägagångssätt med hotintelligens, aktiv rapportering och personliga nätfiske-simuleringar och utbildningskampanjer.

  Gophish

  Gophish är ett bra ramverk för nätfiske som hjälper organisationer att utvärdera och ta itu med deras exponering för nätfiskeattacker.

  Nyckelfunktioner

  • Det ger detaljerade realtidsresultat samtidigt som du kan spåra användare, länkarna de öppnar och de referenser de tillhandahåller.
  • Det låter dig schemalägga nätfiskekampanjer.
  • Den har plattformsoberoende stöd och fungerar med olika Linux-, Mac OS- och Windows-versioner.
  • Tilltalande webbgränssnitt som låter dig importera e-postmeddelanden och webbplatser. Det låter dig också spåra e-postmeddelanden.
  • Ger kraftfulla och användbara resultat.

  Verktyget med öppen källkod, som är lätt att distribuera och använda, kräver bara tre steg för att starta en nätfisketestkampanj.

  SafeTitan

  TitanHQs SafeTitan är en effektiv beteendedriven lösning för säkerhetsmedvetenhet med en lättanvänd och intuitiv hanterings- och övervakningsportal. Den använder ett holistiskt tillvägagångssätt för att tillhandahålla automatiskt nätfiske, övervaka användarbeteende för att spåra framsteg och erbjuda anpassad utbildning där det finns luckor.

  Nyckelfunktioner

  • Automatiserad nätfiske-simulering med träning i realtid för att ändra användarbeteende för sårbara eller utsatta användare.
  • Den har ett omfattande bibliotek med mallar, korta utbildningskurser, frågor, videor och andra komponenter som du kan anpassa för att ta itu med vissa användarbeteenden utan att ta för mycket av den anställdes tid.
  • Effektiva och lättsmälta rapporter för bättre datadrivet säkerhetsbeslut.
  • Det hjälper organisationer att följa GDPR, HIPAA, ISO, PCI och andra regulatoriska standarder.
  • Sömlös integration med produktivitetsverktyg som G-Suite, Azure AD, Outlook, Teams, SSO och andra.

  Verktyget tillhandahåller ett brett utbud av automatiska nätfiske-simuleringskampanjer baserade på tusentals mallar.

  usecure uPhish

  usecures uPhish är en kraftfull lösning som du kan använda för att utföra simulerade nätfiskeattacker på bara några minuter. Det låter dig också spåra hastigheten med vilken användare öppnar komprometterade meddelanden och webbadresser och hur ofta de blir utsatta.

  Källa: uSecure

  Nyckelfunktioner

  • Färdigt mallbibliotek som tillåter testare att imitera kända och pålitliga företag.
  • Den låter dig automatisera regelbundna nätfiske-simuleringar, vilket gör att du kontinuerligt kan övervaka och identifiera riskbenägna användare.
  • Omfattande rapporter kan användas för att analysera och fastställa riskbeteenden på individ- och avdelningsnivå.
  • Kör nätfiske-simulering samtidigt som du utger dig för att vara företagets interna personal.
  • Identifiera användare som är i riskzonen, skapa medvetenhet genom mikroinlärning, utbilda sedan användare som är utsatta för nätfiske och gör en uppföljning.

  Det automatiserade simuleringsverktyget, som är enkelt och snabbt att ställa in och konfigurera, kommer också med anpassningsbart utbildningsmaterial för säkerhetsmedvetenhet.

  Phishing box

  Phishing box är en uppsättning mjukvaruverktyg som gör det möjligt för organisationer att göra nätfiske-simuleringar och ge personalen utbildning i säkerhetsmedvetenhet. Plattformen tillhandahåller effektiv utbildning som hjälper till att minska riskerna för nätfiskeattacker.

  Nyckelfunktioner

  • Lättanvänd utbildning i säkerhetsmedvetenhet. Verktygen kommer med ett lättanvänt gränssnitt.
  • Lämplig för att hantera säkerhetsutbildning online för alla storlekar av organisationer.
  • Den integreras med populära verktyg som Slack, Microsoft Teams, OKta och andra affärsförbättrings- och samarbetsverktyg.
  • Den levereras med ett bibliotek med mallar som du också redigerar för att passa din önskade simuleringskampanj.
  • Ger djupgående analys av resultat och handlingsbara rapporter.

  Dess automatiserade menydrivna processer och arbetsflöde hjälper till att spara resurser och tid.

  CanIPhish

  Caniphish är en modern, självbetjänande, molnbaserad plattform för simulering och utbildning för nätfiske med ett omfattande bibliotek av nätfiske-e-postmeddelanden och webbplatsmallar. Förutom att skapa kraftfulla tester låter den dig spåra dina simulerings- och träningskampanjer i realtid.

  Nyckelfunktioner

  • Lättanvänt gränssnitt med genomgångsvideor, hjälpartiklar och annat stödmaterial som hjälper dig att skapa och lansera ett brett utbud av kampanjer.
  • Tilldela korta träningspass (mikroinlärning) för sårbara användare som misslyckas med de vanliga simulerade nätfiske-e-postmeddelandena.
  • Det låter dig enkelt skapa kampanjer och simulera även de mest avancerade nätfiskeförsöken.
  • Finns i en gratisversion och med flexibla betalningsplaner, inklusive pay-as-you-go-alternativ.
  • Testa och spåra användare och genomför ytterligare skräddarsydd utbildning för de som fortfarande är sårbara.

  Dessutom kan du schemalägga rapporterna för att spåra din organisations resultat från månad till månad och avgöra om priserna, som att klicka på nätfiske-e-postmeddelanden och länkar, går upp eller ner.

  Fortinet Fortfish

  Fortinet Fortfish är en molnbaserad nätfiske-simulerings- och säkerhetsmedvetenhetstjänst som hjälper organisationer att testa sina användares beredskap och förmåga att känna igen nätfiskeförsök och andra hot.

  Nyckelfunktioner

  • Det hjälper dig att köra nätfiske-simuleringar som efterliknar verkliga bedrägerier.
  • Tillhandahåller djupgående analyser som gör det möjligt för administratörer att identifiera sårbara användare, och anpassar därför utbildningen som tar itu med den identifierade användarens svagheter.
  • Gör det möjligt för team att spåra öppningsfrekvenser för nätfiske-e-post och tillhandahålla omfattande visuella kampanjanalysrapporter.
  • Bedöm resultat och betygsätt dem efter risknivån. Detta hjälper också till att identifiera de områden som kräver förbättring och användarna med en högre risk.
  • Spåra effektiviteten av simulerings- och träningskampanjerna genom att spåra förbättringen baserat på den hastighet med vilken olika anställda faller offer för de simulerade e-postmeddelandena.

  Hook Security

  Hook Security är en enkel att distribuera molnbaserad nätfiske-simulering och träningsprogram. Med hundratals mallar låter verktyget administratörer enkelt och snabbt starta en mängd vanliga nätfiske-simuleringar.

  Nyckelfunktioner

  • Tillhandahåller visuellt tilltalande, engagerande och lättförståeligt utbildningsmaterial som gör det möjligt för administratörer att utbilda anställda i att identifiera och reagera på hot.
  • Omdirigera riskanvändare automatiskt till omedelbara extra och personliga träningssessioner när de misslyckas med de simulerade nätfisketesterna.
  • Den har ett Office 365-plugin som gör det möjligt för användare att identifiera, markera och rapportera misstänkta faktiska eller simulerade nätfiske-e-postmeddelanden i Outlook.
  • Omfattande rapporter, dataanalys och delning gör det möjligt för administratörer att fatta bättre datadrivna säkerhetsbeslut.
  • Använd den anpassade mallredigeraren för att skapa nya och ändra befintliga mallar.

  Du kan anpassa mallarna för att efterlikna verkliga nätfiskeförsök och omedelbart identifiera och utbilda anställda i riskzonen.

  Järnvåg

  Ironscales är en automatiserad, AI-driven plattform för upptäckt, svar och förebyggande av nätfiske tillgänglig för servrar, stationära datorer och mobila enheter.

  Nyckelfunktioner

  • En lättanvänd plattform som gör det möjligt för IT-team att göra alla nätfiske-simuleringskampanjer.
  • Innehåller tredjeparts säkerhetsutbildningslösningar som Cyber ​​Maniacs, Ninjio och Habitu8 för att förbättra dess effektivitet och tillhandahålla mer omfattande informationskampanjer.
  • Låter dig starta anpassade simuleringar med hjälp av dess omfattande bibliotek med verkliga förhållanden.
  • Hjälper teamen att upptäcka, lösa och rapportera nätfiskeförsök, ransomware, Business Email Compromise (BEC) och andra hot.
  • Ger effektiv utbildning som gör det möjligt för användare att upptäcka och rapportera nätfiske-e-postmeddelanden och andra hot.

  Det omfattande verktyget ger en djupgående insyn i e-postmiljön och kan upptäcka och placera misstänkta e-postmeddelanden i karantän i alla brevlådor. Förutom de i Ironscales community-bibliotek, har det ett Outlook-plugin som gör det möjligt för användare att flagga misstänkta e-postmeddelanden med nätfiske.

  Sophos Phish-hot

  Sophos Phish Threat är ett verktyg för att tillhandahålla avancerad nätfiskesimulering och intelligent utbildning i säkerhetsmedvetenhet. Verktyget kommer med en gratis testversion och är en effektiv lösning för att minska attackytan, skapa medvetenhet och stoppa hot.

  Nyckelfunktioner

  • Testa och utbilda användare genom automatiserade nätfiske-simuleringar och utbildningsprogram.
  • Ger omfattande och genomförbara analyser och rapporter som gör det möjligt för säkerhetsteam att fatta bättre beslut.
  • Djupgående rapportering med en intuitiv instrumentpanel som erbjuder olika resultat på begäran. Dessa inkluderar antalet och trender för riskanvändare som fångas, utbildningstäckning och mer.
  • Identifiera och utbilda personalen med riskanvändarbeteende. Verktyget hjälper till att identifiera de användare som kan ha besökt blockerade webbadresser med högriskprofiler.
  • Microsoft Exchange och Office 365 phish-hottillägg för att göra det möjligt för användare att rapportera attacker i ett standardformat.

  Sophos använder avancerad datainsamlingsteknik för att övervaka miljontals filer, webbadresser, e-postmeddelanden och andra datapunkter för att identifiera de senaste nätfiskehoten.

  Slutord

  Säkerhetsprogramvara och säkerhetsverktyg är viktiga i kampen mot säkerhetshot. Det räcker dock inte med verktyg ensamma, utan du måste skapa säkerhetsmedvetenhet för användarna, som vanligtvis är de svagaste elementen i kampen mot nätfiske och andra hot.

  Ett sätt att förhindra detta är att använda programvara för nätfiske-simulering som ett extra säkerhetslager. Programvaran hjälper till att förbereda dina anställda genom att lära sig känna igen och undvika e-postmeddelanden med nätfiskeförsök. Dessutom kan simuleringsverktygen upptäcka riktiga nätfiskeförsök och sätta dem i karantän.

  Kolla sedan in säkerhetslösningar för företags e-post för att skydda dig från spam och nätfiskeattacker.