8 bästa öppen källkod Deepfake programvara för realistiska illusioner

Moderna företag använder deepfakes för att skapa realistiska illusioner som påverkar deras företag positivt. Med Deepfakes är det nu svårt att lita på någon bild eller video som du ser online på grund av en anledning: sådan multimedia kan vara ändrad eller falsk.

Å andra sidan finns det en hel del människor som använder Deepfakes programvara etiskt. Den här artikeln kommer att diskutera vad Deepfake är, fördelarna det ger för affärsvärlden, Deepfake-bedrägerier och granska några av de bästa deepfake-programvaran med öppen källkod du kan använda idag.

Vad är Deepfakes?

Deepfakes är manipulerat visuellt innehåll som genereras av sofistikerade AI-modeller. De resulterande bilderna, ljuden eller videorna ser ut som om de är verkliga. Deepfakes-skapare använder djupinlärning (ett underämne för maskininlärning) för att skapa sådana videor och bilder.

Med deepfake kan du skapa karaktärer som inte finns och bifoga falska ljud till dem. Å andra sidan kan du ersätta en artists ansikte i en video med en annan persons ansikte samtidigt som du behåller originalljudet. Skaparna kan också manipulera rösten så att den ser ut som om en välkänd person säger orden du hör.

Det här är ett exempel på en deepfake-video:

Videon ser verklig ut och du kanske tror det om du ser den för första gången. Den här videon skapades dock för fem år sedan.

Vilka är fördelarna med Deepfakes för affärsvärlden?

Att skapa memes är ett av användningsfallen för Deepfakes. Å andra sidan använder vissa dåliga aktörer denna teknik för att sprida falsk information eller till och med måla upp varumärken/personer i dåligt ljus.

Deepfakes presenterar också olika fördelar för kreativa varumärken och företagare. Det här är några av fördelarna med deepfakes i affärsvärlden:

 • Minskade produktionskostnader: Företag behöver inte längre betala skådespelare, skapa dyra inspelningsscener eller anlita fotografer/videografer eftersom de kan producera högkvalitativt visuellt innehåll med hjälp av deepfakes.
 • Produktion av personligt innehåll: Företag använder nu deepfakes för att producera personligt innehåll och annonser. Sådant innehåll kan riktas mot specifika platser, nischer eller branscher.
 • Virtuella influencers: Fysiska influencers kan vara dyra att anställa. Deepfakes ger företag en chans att bygga virtuella influencers som kan stödja och driva varumärken.
 • Förbättrad kundservice: Företag kan använda deepfakes i kundservice på ett antal sätt. Ett företag kan till exempel ha en virtuell talesperson tillgänglig 24/7 för att svara på vanliga frågor eller interagera med kunder.
 • Förbättrad tillgänglighet: Du kan använda deepfakes för att producera innehåll som personer med olika funktionshinder kan komma åt. Du kan till exempel producera teckenspråksstödda artiklar för dem som inte kan höra använda deepfakes.

Vad är Deepfake-bedrägerier och hur kan du upptäcka dem?

Deepfake-bedrägerier är bedrägliga aktiviteter som produceras med deepflake-teknik som är inriktade på att vilseleda eller för skadliga syften eller ekonomisk vinning. Sådana djupfalska bedrägerier kan komma i olika former, som röstbedrägeri, videoimpersonation, falska vittnesmål och intervjuer.

Till exempel kan du ha sett en påhittad video som riktar sig till välkända personer som politiker eller kändisar. Det här är ett perfekt exempel på en video som imiterar den ukrainske presidenten Volodymyr Zelensky, som hävdar att hans ”trupper har kapitulerat”:

Betyder det att vi inte längre kan lita på något vi ser online? Nej. Lyckligtvis kan du nu upptäcka deepfakes på följande sätt:

 • Uttryck: En enkel titt på ansiktsuttrycken eller kroppsrörelserna kan hjälpa dig att se om en video är verklig eller inte. Kolla upp för onaturliga läpprörelser och brist på pauser när man pratar.
 • Ojämn hudton: Den här funktionen är vanlig i videor. Kontrollera om hudtonen i ansiktet/huvudet matchar de andra kroppsdelarna, som händer.
 • Övergångar: De flesta deepfake-videor fokuserar på de främre ansiktena. Om videon du tittar på har andra visningar, kontrollera övergångarna för att avgöra om det är något ovanligt.
 • Patchar: Du behöver en skärm med bra upplösning för att notera patchar på datorgenererade bilder. Om det är en video kan du pausa, ta en skärmdump och analysera om huden är syntetisk eller naturlig.

De flesta människor använder sofistikerade/specialiserade datorer för att producera deepfakes. Lyckligtvis kan du också använda lättillgänglig deepfake-programvara för att producera sådant innehåll.

Det här är några av de bästa programvarorna för att producera deepfakes:

Ansikts byte

Ansikts byte är ett verktyg för djupinlärning som du kan använda för att känna igen och byta ansikten. Utvecklarna av detta verktyg har använt TensorFlow, Keras och Python (några av de största teknologierna inom maskininlärning).

FaceSwap är designat för att köras på Windows, macOS och Linux. Produkten är till för att upptäcka och experimentera med artificiell intelligens. Det kan användas i filmer, politiska eller sociala kommentarer eller andra etiska tillämpningar.

Funktioner

 • Bäst för att byta ansikten i videor och bilder
 • Tillgängligt på operativsystemen Linux, macOS och Windows
 • fri

Plattformen har ett exklusivt forum där användare kan interagera och dela idéer om hur man använder det här verktyget.

DeepFaceLive

DeepFaceLive är ett verktyg för ansiktsbyte i realtid för videosamtal och PC-streaming. Du kan byta ansikte genom att vända dig mot videon med utbildade modeller eller från din webbkamera. Verktyget har hundratals ansikten av människor som inte finns.

Funktioner

 • Noll beroenden
 • Kompatibel med Windows 10 och högre
 • Lämplig för realtidsbyten för videosamtal och PC-streaming

Plattformen erbjuder också DeepFaceLab, där du kan träna din egen ansiktsmodell och få högre kvalitet eller bättre ansiktsmatchning. Du kan också välja ansiktsanimatorn som låter dig skapa gifs och andra korta videoformat.

DeepFaceLab

DeepFaceLab är ett ledande ramverk för ansiktsbyte. Denna programvara är förpackad med de rätta verktygen för att hjälpa användare att producera ansiktsbyten av hög kvalitet. Det är också det rätta verktyget för personer som letar efter lös och flexibel koppling för att stärka sina rörledningar utan att skriva komplicerad kod.

Nyckelfunktioner

 • Tillgänglig för Linux och Windows
 • Det är en ram för ansiktsbyte
 • Kan tränas på Google Collab

DeepFaceLab är mycket anpassningsbart och användare kan modifiera olika aspekter av dess pipeline för att passa deras behov. Det här verktyget låter dig göra olika saker, som att byta ansikte, avåldra ansiktet och manipulera läpparna.

SimSwap

SimSwap är ett ramverk för ansiktsbyte för videor och bilder. Det här verktyget är utformat på ett sådant sätt att det bevarar egenskaper som blickriktning och ansiktsuttryck när du byter ansikten. Detta tillvägagångssätt gör det enkelt att få den resulterande ytan att ha en nära likhet med källans yta.

Nyckelfunktioner

 • Ram för ansiktsbyte
 • Lämplig för videor och bilder
 • Anpassningsbar till godtyckliga identiteter

Verktyget är designat för att sträcka sig från identitetsspecifik ansiktsbytearkitektur och tillåta byte att anpassas till godtyckliga identiteter. Det här verktyget skapas med Python och dess bibliotek, såsom NumPy, PyTorch och TorchVision.

FaceFusion

FaceFusion är en ansiktsbytare och förstärkare. Det här verktyget är tillgängligt för macOS, Linux och Windows-användare. FaceFusion är designad för experter inom maskininlärning och de med tekniska färdigheter. Du behöver minst 4 GB RAM för att köra den här programvaran smidigt, men 8 GB eller mer är önskvärt.

Nyckelfunktioner

 • En ansiktsbytare och förstärkare
 • Noll beroenden
 • Fri

FaceFusion riktar sig till den AI-genererade medieindustrin, och användare kan skapa karaktärer som en modell för en klädlinje eller till och med animera en anpassad karaktär. Detta verktyg är byggt med Python.

Spöke

Spöke är kortformen för Generative High-Fidelity One Shot Transfer. Det här verktyget använder single-shot, vilket innebär att det använder en enda källbild för att byta målansikte i en video eller bild utan ytterligare träningssteg. Ghost är designat för att upprätthålla livlighet för målansikten när ett byte har gjorts.

Nyckelfunktioner

 • Byt ansikten på videor och bilder
 • Använder engångsmetoden
 • Öppen källa

Ghost använder ögonförlustfunktionen som bevarar ögonriktningen som i målansiktet. Det här verktyget använder också adaptiv blandning som tillåter användare att överföra formen på källansikten effektivt. Verktyget har bild-till-bild och singelbild bild-till-video pipelines för högkvalitativa byten.

SadTalker

SadTalker är en generator för rörelsekoefficienter i 3D. Det här verktyget genererar uttryck och huvudposer för att producera talande ansiktsrenderingar. Videorna som genereras kan vara på olika språk, som engelska eller kinesiska. Modellerna har också tränats för att kontrollera ögonblinkningar och göra dem så realistiska som möjligt.

Nyckelfunktioner

 • Multiplattform
 • Lämplig för video och bilder
 • Fri

SadTalker är ett multiplattformsverktyg som du kan använda på Windows, Linux och macOS. Detta verktyg tillåter generering av olika magiker/videor i olika lägen som storleksändring, stillbild och referens. Alla maskiner med 4 GB RAM och mer kan köra SadTalker.

Röstkloning i realtid

Röstkloning i realtid är ett verktyg som hjälper dig att klona en röst och generera godtyckligt tal på några sekunder. Denna plattform körs på Windows och Linux-baserade system. De förutbildade modellerna för detta verktyg laddas ned automatiskt när du installerar det på din lokala dator. Men du kan också ladda ner dem manuellt.

Funktioner

 • Multiplattform
 • Röstkloning i realtid
 • Fri

Röstkloning i realtid går igenom tre steg för att producera ett godtyckligt tal. Användaren skapar en digital representation av en röst från ljud i det första steget. De två sista stegen involverar generering av tal från den givna godtyckliga texten.

Slutsats

Du har nu en mängd deepfake-programvaruappar som du kan använda för att byta bilder eller videor eller båda. Även om det finns människor som skapar deepfakes i skadliga syften, kan du också använda dem i affärer och för ditt varumärke. Valet av programvara beror på uppgiften och din expertis. Analysera varje verktyg för att avgöra om det passar dina behov.

Du kan också utforska de bästa AI Voice-kloningsverktygen för att skapa sömlösa, autentiska voiceovers.