8 bästa landskapsdesignprogramvaran för proffs [2023]

Landskapsdesignprogramvara för det där avundsvärda utomhusutrymmet!

Programvara för landskapsdesign är avgörande för planering av utomhusområden. Det är ett ovärderligt verktyg för alla som vill väcka sina kreativa tankar till liv och designa platser som slår igenom, oavsett om de är professionella designers eller har en förkärlek för gör-det-själv-projekt.

I likhet med den bästa mjukvaran för arkitektonisk och inredningsdesign är programvara för landskapsdesign också känd för sin noggrannhet, även när det kommer till de minsta detaljerna. Det finns olika mjukvarulösningar för landskapsdesign tillgängliga för inredningsarkitekter som vill använda landskapsarkitektur för att berika en fastighets estetik och användbarhet.

För att hjälpa dig med ditt projekt har vi sammanställt ett urval av noggrant utvalda program för landskapsdesign. Här är en lista över programvaran vi har täckt, med en mer detaljerad beskrivning i inlägget nedan.

Titel

Beskrivning

Utforska

Autodesk

Olika utbildningar, 2D/3D-designer, färdiga modeller, globala klasser.

Utforska

PRO Landskap

Gratis design av professionell kvalitet, 3D-rendering, social delning.


Utforska

Idéspektrum

Snabb design med mallar, 3D-presentationer, justerbara landskap.


Utforska

VizTerra

Realistiska 3D-bilder, regelbundna uppdateringar, kostnadsbestämning, 8K-upplösning.


Utforska

SmartDraw

Enkla mallar, böjda vägar, stor objektsamling, plattformsoberoende.


Utforska

DynaScape

CAD-design, exakt rendering, utbildningsmaterial, mobil kompatibilitet.


Utforska

Planerare 5D

Bästa gratisverktyget, 2D/3D-planer, realistiska renderingar, omfattande mallar.


Utforska

SketchUp

Mångsidig för projekt, Geo-placering, anpassningsbart arbetsflöde, CAD-integration.


Utforska

Vad är programvara för landskapsdesign?

Landskapsdesigners eller proffs var ursprungligen de primära användarna av programvara för landskapsdesign, som visade upp sina koncept för potentiella kunder. Men allt oftare nuförtiden tar husägare saken i sina händer och använder den här programvaran för att skapa sina drömmars utomhusutrymmen.

Husägare använder programvaran för att se vad de vill ha innan de anställer en trädgårdsmästare eller påbörjar ett gör-det-själv-jobb. Faktum är att jag har upptäckt att istället för att försöka föreställa sig ett resultat i huvudet med ögonen stängda i koncentration, är det ett mycket enklare tillvägagångssätt att ha en app som visar dig hur saker och ting kommer att se ut. Speciellt när du vill dela din vision med någon annan.

Se det som en virtuell lekplats för dina kreativa trädgårdskoncept. Du kan prova hur föremål som belysning, utemöbler, hårda landskap och växter kommer att se ut i verkligheten genom att lägga till dem med några få klick.

Dessutom kan det genomtänkta arrangemanget av utomhuselement som däck, pooler, fontäner och täckta utomhusutrymmen underlättas av specifika landskapsdesignverktyg.

Hur fungerar landskapsplaneringsprogramvara?

En applikation för landskapsdesign gör att du kan visualisera varje aspekt av landskapsprojektet i detalj innan du börjar designa din utomhus. Denna programvara gör att du kan kartlägga det utomhusområde du behöver arbeta på genom att antingen manuellt ange måtten för att generera den visuella modellen eller genom att ladda upp digitala foton av utomhusplatsen.

Efter att basmodellen kommit till kan nya element som växter och designfunktioner läggas till och manipuleras efter behov. Vissa landskapsprogramvara ger dig också möjlighet att välja de växter du väljer, se landskapet från olika vinklar och bevittna växtlighetens tillväxt med bestämda intervaller.

Så mycket för att sätta din fantasi på prov, eller hur? Och om du är lite osäker på vilken växt du tittar på, kan du alltid prova appar för växtidentifiering så att du inte råkar riva upp en växt du hellre vill ha.

Vad ska man leta efter i Landscape Designing Software?

Innan du nöjer dig med en mjukvara för landskapsdesign, se till att den är utrustad med dessa nödvändiga funktioner:

 • CRM-modul: En robust mjukvara för landskapsdesign kommer att ha en Customer Relationship Management-modul som gör att du kan hantera alla kunddetaljer och skicka uppskattningar problemfritt.
 • Plattformsoberoende: Programvaran som designar landskapsprogramvaran bör vara plattformsoberoende och bör vara tillgänglig som en app så att den också kan vara tillgänglig på smartphonen när behovet uppstår.
 • Vattning och växtspårning: En inbyggd modul i landskapsdesignmjukvaran för att spåra växternas vattenintag kommer att säkerställa att växterna får tillräcklig vattentillförsel som krävs av dem.
 • Tredjepartsintegrationer: Programvaran för landskapsdesign du tänker välja bör stödja integrationen av tredjepartsprogramvaran som ditt företag redan använder.
 • Landskapsdesign och layout: Programvaran bör tillåta dig att lägga ner de olika elementen i det hårda landskapet, såsom gångvägar, väggar, staket, uteplatser, belysning också och pooler. Det bör stödja anpassning av storlek, färg och material för dessa utomhuselement.

Att ha en tydlig uppfattning om vad du vill är det första steget mot att välja rätt designprogramvara, eftersom designprogramvara florerar från 2D- och 3D-planerare till att till och med föreställa hela rum och utrymmen. Med olika alternativ för inredningsprogramvara som är idealiska för proffs, husägare och designers, blir det verkligen förvirrande att bestämma det bästa.

Men baserat på min erfarenhet (som en amatör trädgårdsmästare och själv trädgårdsmästare) kom jag ner till det nitty-gritty och baserade dem på tre kriterier: arbetsflödeseffektivitet, professionella resultat och användarvänlighet. Så här är 101:an på den bästa mjukvaran för landskapsdesign.

Autodesk

Proffs i olika branscher, oavsett om de skapar gripande storsäljare, leder innovativa projekt eller miljöansvarsfulla byggnader, litar på Autodesks programvara.

Funktioner🪴:

 • Detaljerad dokumentation, pedagogiska webbseminarier och engagerande livesessioner online är alla tillgängliga för utbildning.
 • Det är perfekt för att skapa design av landskap som är visuellt slående.
 • Det gör det enklare att skapa 2D- och 3D-landskapsdesigner, vilket garanterar en smidig upplevelse.
 • Innehåller en samling förgjorda föremål och modeller för att påskynda designprocessen.

Med ett komplett schema på mer än 600 klasser som ges av ledare inom området över hela världen, med Autodesk kan du utveckla din kapacitet, få nya vänner och förverkliga dina drömmar.

PRO Landskap

PRO Landskap är ett bra alternativ om du letar efter gratis landskapsdesignprogram som du kan använda en gång och som inte kräver för många komplicerade funktioner. Vilken design som helst kan omvandlas till en ritning eller illustration av professionell kvalitet med denna programvara. När du importerar ett foto av ditt hem hjälper applikationen dig att skapa visuellt tilltalande trädgårds- och landskapsidéer.

Funktioner🪴:

 • 3D-renderingsfunktion och förmågan att producera högkvalitativa bilder och animationsförmåga.
 • Du kan snabbt dela din färdiga produkt på sociala medier som Facebook och Twitter.
 • Om du vill visa upp en ”före och efter” designändring kan du lägga till originalbilden.
 • Du kan hitta proffs inom branschen som kan hjälpa dig att förverkliga dina designkoncept genom att använda funktionen ”Hitta en professionell”.

Dessutom har programvaran ett stort bibliotek med mer än 18 000 saker som du kan inkludera i din design. Varje sak är snyggt märkt med sina specifika klimatkrav. Om du är lite ny inom trädgårdsarbete kan du prova på trädgårdsappar för att göra saker enklare. Med appar som inomhusappar för vertikal trädgårdsskötsel kan du få utformningen av dina drömmar utan försök och misstag!

Idéspektrum

Det kan ta ett tag att anlägga ett utrymme helt från början, men det Idéspektrum verktygets reflexiva guider ger ett sätt att påskynda processen. Du kan effektivt designa olika aspekter, såsom trädäck och dammar, med ett urval av dessa Wizards.

Funktioner🪴:

 • Med hjälp av landskapsdesignmallar låter programmet dig göra iögonfallande 3D-presentationer.
 • Dess landskapsplanerare låter dig justera kameravinklar och zooma in och ut ur din design för en mer grundlig look.
 • Olika förhandsvisningsalternativ erbjuds, inklusive perspektiv, genomgång och fågelperspektiv.
 • Användare kan visualisera realistisk topografi med verktyg för terrängskulptur.

Möjligheten att helt ändra mallen du har valt erbjuds av denna programvara, som också ger dig möjlighet att ändra byggmaterial och elementstorlekar. Landskapsprogrammet är en snabbstart och en inspirerande grund för ytterligare forskning, vilket sparar tid och ansträngning.

VizTerra

Med sina imponerande realistiska 3D-bilder skapade från 2D-renderingar, VizTerra ger en lösning om du behöver hjälp med att visualisera utseendet på dina skapelser. Förutom att redigera riktiga foton av din kunds hus kan du komma åt olika objekt för att anpassa den virtuella ritningen, såsom däck, växter, träd och möbler. Om föremålen du vill ha är otillgängliga kan du göra dina egna modeller.

Funktioner🪴:

 • Avancerat 3D-bibliotek med robusta möjligheter för design, presentation och konstruktion.
 • Utvecklarna erbjuder regelbundna mjukvaruuppdateringar, utbildning och löpande support.
 • Möjligheten att snabbt dela dina projekt med andra, jämföra före och efter bilder och växla mellan olika vyer och vinklar.
 • Valet att lagra dina bilder i 8K-upplösning är i JPG- eller PNG-format.

Programvaran låter dig arbeta steg-för-steg och bestämma materialkostnaderna, även om du överväger en komplett landskapsrenovering.

SmartDraw

Vårt bästa val för landskapsdesignprogramvara för proffs är SmartDraw på grund av dess lättanvända mallar för utomhusområden, inklusive trädgårdar, däck, uteplatser och pooler.

Funktioner🪴:

 • Några av de unika funktionerna som SmartDraw erbjuder är kurvor, sprinklersystem och andra bevattningskomponenter och vissa växtarter.
 • Tusentals objekt i programvarans stora objektsamling kan enkelt infogas i dina designmallar.
 • Användare kan enkelt använda SmartDraw och skapa originella idéer eller modifiera redan existerande layouter.
 • Designprocessen görs enklare av de fördesignade mallarna och de enkla dra-och-släpp-verktygen.

Med programmets delbara länkfunktion kan samarbetspartners med ett SmartDraw-konto spåra framstegen i ditt projekt och ge designbidrag. Dess exceptionella plattformsoberoende kompatibilitet – som stöder Mac-, Windows-, iOS- och Android-enheter – gör den unik.

DynaScape

Med en oöverträffad nivå av noggrannhet och kontroll, DynaScape design är ett fullfjädrat CAD-landskapsdesignprogram som låter dig förvandla dina abstrakta koncept till övertygande försäljningspresentationer och producera vackra resultat.

Funktioner🪴:

 • Använd renderingsverktyg för att exportera dina mönster och ta dina idéer till nästa nivå.
 • Det gör färgåtergivningen enkel och garanterar att din grafik sticker ut för klarhet och livfullhet.
 • Få komplett utbildningsmaterial, som webbseminarier, livesessioner online och manualer.
 • Du kan använda den här programvaran på mobila enheter och njuta av dess överlägsna prestanda även på Windows-operativsystemet.

Många proffs, inklusive arkitekter, designers och fastighetsägare, använder denna samling webbaserade verktyg för att göra digitalt korrekta representationer av sina projekt. Med programvaran kan du konstruera unika mönster snabbare eftersom det förenklar designmetoden.

Behöver du städa snabbt och effektivt? Prova dessa bästa högtryckstvättar för gnistrande rena ytor.

Planerare 5D

Det bästa gratis landskapsdesignverktyget för att skapa den perfekta bakgården är Planerare 5D. Med sin lättmanövrerade droppteknik gör den att du kan skapa unika utomhusplaner i både 2D och 3D.

Funktioner🪴:

 • Inkludera realistiska layouter med artificiella och naturliga belysningskällor under designfasen.
 • Skapa blixtsnabba mock-ups direkt från din mobilapp eller webbläsare.
 • Få snabba, realistiska renderingar för att se dina koncept från många perspektiv.
 • Dra fördel av en omfattande mallsamling med stora färdiga landskap.

Med hjälp av Planner 5D kan du vitalisera din trädgård eller skapa en plan för landskapsdesign minus experthjälp. Oavsett vilken kompetensnivå du har kan du enkelt visualisera din uteplats, trädgård och bakgård med den.

SketchUp

SketchUp kan hjälpa till med ett brett utbud av projekt, oavsett hur stora eller små. Det låter dig konceptualisera, finslipa idéer, kommunicera din vision och förverkliga dina fantasier. Professionella kreativa artister kan enkelt demonstrera sina koncept med hjälp av det här verktygets sofistikerade presentationsplattform och exceptionella renderingsmöjligheter.

Funktioner🪴:

 • Använd funktionen Geo-location i SketchUp för att importera korrekta topografiska bilder med bara ett klick.
 • Skräddarsy ditt arbetsflöde genom att lägga till olika verktygsfält och ikoner i navigeringen.
 • Gör fildelning enklare genom att använda CAD-projekthanteringsapplikationen.
 • Dra nytta av olika designverktyg i ett enda, användarvänligt program, såsom modellering, rendering, ritning och visualisering.

Dessutom är detta onlineverktyg för att designa landskap försett med verktyg för att redigera text och färg, samt olika användbara ritverktyg. Om du vill förvandla dina basmodeller till mycket sofistikerade designprojekt är denna programvara ett utmärkt alternativ.

Investera inte bara i din trädgård, investera i säkerheten i ditt hem också med dessa dörr- eller fönstersensorer för att stärka din hemsäkerhet.

Slutsats

Den bästa mjukvaran för landskapsdesign, liksom den bästa programvaran för grafisk design, bör vara reflexiv och packad med verktyg och resurser för att hjälpa dig att förverkliga dina konstnärliga drömmar på skärmen.

Det är dock viktigt att komma ihåg att inte varje användning av landskapsdesign görs lika. Med sina olika verktygsuppsättningar möter designprogramvara av professionell kvalitet och konsumentnivå olika krav. Det är viktigt att bedöma fördelarna med varje mjukvara i ljuset av målgruppen för målgruppen.

Vårt mål är att utvärdera och undersöka dessa resurser, med hopp om att den bästa mjukvaran för landskapsdesign kommer att göra det möjligt för din kreativitet att gå igenom virtuella utomhusmiljöer med lätthet.

Nästa upp, de bästa AI-inredningsplattformarna för att visualisera dina tankar.