8 Bästa Geo Caching-appar för utomhusentusiaster

Spread the love

Är du en friluftsentusiast som älskar att utforska naturen? Om ja, måste du kolla in de bästa Geo Caching-apparna för att utforska världen av Geocaching.

Geo Caching är en spännande aktivitet som innebär att man använder en GPS-enhet för att lokalisera dolda behållare, kallade cacher, på olika platser. Oavsett om du är nybörjare eller en erfaren geocacher finns det massor av appar som hjälper dig att upptäcka och logga dina fynd.

Den här artikeln kommer att kasta ljus över några av de mest populära Geo Caching-apparna för friluftsentusiaster. Vi kommer att diskutera vad varje app gör och hur det kan hjälpa dig att hitta cacher lättare. Men först, låt oss avvara ett ögonblick för att förstå konceptet med Geo Caching.

Vad är Geo Caching?

Geo Caching är en skattjaktsaktivitet som spelas utomhus i den verkliga världen med GPS-aktiverad utrustning. Deltagarna reser till en specifik uppsättning GPS-koordinater och försöker sedan hitta den nedgrävda geocachen (behållaren). Geocaches finns över hela världen och varierar i storlek från små lådor till stora lådor.

Vid det här laget undrar du säkert vad som finns inuti en Geocache. Föremålen i en geocache kan variera mycket, och det beror till stor del på typen av geocache. I allmänhet omfattar geocacher några eller alla av följande:

Loggbok: En geocache innehåller vanligtvis en loggbok med namn, datum och kommentarer från upptäckarna av cachen.

Swag: Det här är det roliga. Små prydnadssaker, leksaker och andra varor anses vara swag. Det är ett roligt sätt att belöna dig själv för att du har hittat geocachen.

Spårbar: Många geocacher inkluderar ett spårbart objekt, som ett geomynt eller resebugg. Ägarna till dessa objekt följer dem när de flyttar från en geocache till en annan.

Penna/penna: En penna eller penna är vanligtvis inne i geocachen så att du kan skriva under loggboken.

Vägbeskrivning: De flesta geocacher har skrivna instruktioner för vad man ska göra efter att ha upptäckt dem. Detta kan ge information om cachens plats, svårighetsgrad och hur man återställer den till sin ursprungliga position.

Cache-behållare: Detta är behållaren där geocachen är gömd. Det kan vara vad som helst, från en liten låda till en ammunitionscontainer från en armés överskottsbutik.

Förutom dessa kan vissa geocacher också innehålla,

Multicacher: Slutliga cachekoordinater upptäcks genom att lösa pussel eller hitta mindre cacher.

Mysteriecacher: Koordinaterna upptäcks genom att lösa pussel eller ledtrådar.

Virtuella cachar: Upphittaren måste hitta ett objekt eller en plats och ta en bild eller svara på frågor för att bevisa att de har hittat det.

  8 vackra skärmdumpsverktyg för webbläsarmockup

Nu är det dags att utforska de bästa Geo Caching-apparna som finns tillgängliga för iPhone- och Android-enheter.

GCC

GeoCache Calculator, eller GCC, är en Android-kompatibel app som kan laddas ner kostnadsfritt från Google Play Butik. Appen pekar exakt ut geocacheplatserna med hjälp av GPS-teknik, och användare kan se deras framsteg medan de letar efter geocacher.

GCC är också utrustad med flera praktiska verktyg och funktioner som gör det enkelt att hitta och utforska geocacher. Användare kan leta efter geocacher, till exempel efter plats, svårighetsgrad, typ av cache och mer.

Programmet erbjuder också omfattande information om varje geocache, såsom var den befinner sig, storlek, komplexitet och andra viktiga detaljer. Appen tillåter också användare att rapportera sina resultat, lämna kommentarer och kommunicera med andra geocachers.

GCC innehåller också en interaktiv karta som visar platserna för varje geocache i ett specifikt område. Detta gör det möjligt för användare att hitta geocacharna och enkelt organisera sin sökning därefter. För att göra Geo Caching roligare innehåller appen också en rad spel och aktiviteter som användare kan delta i.

c:geo

c:geo är en öppen källkod, fullfjädrad, alltid redo att använda Geo Caching-applikation. Du kan välja vilka cacher du vill jaga och sedan bara se de på din karta med hjälp av en lokal lista när du använder c:geo utan en onlineanslutning. Det är också möjligt att sortera dem efter avstånd, typ, storlek, terräng, svårighetsgrad, kvaliteter, status och andra faktorer.

Under offlineloggning förlitar sig appen på nedladdade cachar eller offlinekartor, men den beter sig som om du är online. Senare, när du är ansluten, kan du använda din lagrade logg för att registrera den för faktisk internetanvändning. Det är också möjligt att använda variabler för att konfigurera en signatur som skiljer sig för varje cache du skriver en logg för.

c:geo är för närvarande endast tillgängligt för Android-smarttelefoner.

Du kan välja en primär och sekundär navigeringsmetod med c:geo, som en kompass, en extern kartapp, Google Maps eller Maps.me. Andra anpassningsalternativ inkluderar hårdvaruacceleration, lågenergiläge, orienteringssensorn, databaslagringsplats och GPX import/exportkatalog.

Geocaching

Det kommer inte som någon överraskning att den officiella Geocaching-appen är bland de bästa geocaching-apparna du kan stöta på. Appen kan användas för att ta en titt på geocacher, registrera om du hittat en specifik cache med mera.

Du kan söka efter geocacher med gratisversionen av Geocaching efter plats, typ av geocache, spårningskod och GeoTours. Det är också möjligt att läsa en geocaches beskrivning, skicka ett meddelande till geocachens skapare, dela geocacher med andra och rapportera om en geocache har hittats. Du kan också undersöka en geocaches svårighetsgrad och terrängklassificering.

Den kostnadsfria appen har dock vissa begränsningar som kan övervinnas genom att byta till premiumversionen. Men om du inte bryr dig om de mer sofistikerade funktionerna kan du fortfarande använda appen för att hitta ett ton geocacher gratis.

  Hur man ändrar pappersstorleken i Microsoft Word

Du kan komma åt alla typer av geocacher, ladda ner kartor för offlineanvändning, använda spårkartor för terränggeocaching och utföra andra funktioner med appen, tillgänglig för Android-smartphones och iPhone.

Geocache

Jämfört med de andra GeoCaching-apparna på den här listan är GeoCaches mycket enklare. Dedikerad till nybörjare, den är användarvänlig, intuitiv och innehåller bara ett fåtal funktioner, så det är enkelt att bestämma hur man ska använda det.

Ett S, D eller T visas i popup-rutan när du trycker på en cache på kartan som representerar cachens storlek, svårighetsgrad och geografi; ju lägre nummer, desto mindre cachestorlek och desto lättare blir det att hitta.

Du kan anpassa karttypen (satellit, terräng, etc.), om du vill visa eller dölja cacher som du redan har hittat, visa eller dölja inaktiva cacher och filtrera resultat efter storlek, svårighetsgrad och terrängnivåer.

GeoCaches är för närvarande endast tillgängligt för iOS-enheter och stöder asynkron dataladdning. Detta gör att du kan använda applikationen (visa karta, etc.) i offlineläge.

Locus Karta

Locus Map är prickad med massor av funktioner, inklusive detaljerade kartor, ruttplanering, GPS-spårning och mer. Den stöder över 800 plugins, vilket gör att användare kan anpassa sina kartor och lägga till för att lägga till extra funktioner, såsom 3D-terrängkartor, information om kollektivtrafik och väderdata.

Den stöder offline kartläggning och navigering för att hitta geocacher och integreras väl med den officiella Geo Caching-appen. Du kan importera din GPS-position såväl som dina spår. Appen är exakt och heltäckande, och du kan växla individuella cachar på och av efter behov.

LocusApp är tillgänglig för Android- och iOS-användare och kan användas online och offline. Gratisutgåvan av appen stöder inte flera avancerade funktioner för grundläggande medlemmar, men uppgradering till premiumversionen kommer att eliminera begränsningarna.

Gåsjakt

GooseChase är mer ett interaktivt spel för utbildningsändamål som blandar aspekter av en digital skattjakt med utomhusäventyr. Användare kan delta i scavenger hunts gjorda av andra spelare eller göra sina egna original. En Android- eller iOS-enhet kan användas för att komma åt programvaran.

Spelare kan delta i en virtuell scavengerjakt genom att leta efter virtuella cacher som är gömda av andra spelare. Parker, lekplatser och andra allmänna utrymmen är bara några platser där cacherna kan hittas. Spelare kan också få poäng genom att designa scavenger hunts för andra att utföra.

Appen är tillgänglig för Android- och iPhone-enheter och är en fantastisk resurs för att lära sig Geo Caching eftersom den erbjuder deltagarna en fantastisk miljö att öva och förbättra sina förmågor.

Äventyrslabb

Adventure Lab är en community-genererad utomhus Scavenger-jakt designad för att förbättra Geo Caching-upplevelsen. Det låter dig upptäcka dolda pärlor, landmärken och vardagsskatter via en interaktiv, utomhus och kontaktlös upplevelse och lära dig lokala trivia. Alla som är intresserade av Geo Caching kan ha stor nytta, även de som precis har börjat.

  Varför exploderar telefoner? (Och hur man förhindrar det)

Appanvändare kan lägga till waypoints, eller ”cacher”, till platser av intresse för att konstruera en interaktiv karta över sitt lokala område. Detta gör att du kan hitta cacherna, samla deras innehåll och spåra dem. Appen har också ett poängsystem som gör det möjligt för användare att jämföra och diskutera sina Geo Caching-prestationer med kamrater.

Appen finns att ladda ner från Google Play Store och App Store.

En interaktiv resultattavla från Adventure Lab uppmuntrar användare att upptäcka flest cacher genom att resa till nya platser. Tipsen och tipsen för att hitta cacharna som erbjuds av appen gör det enklare för nykomlingar.

Alla spår

All Trails låter dig utforska naturen och få ut det mesta av en dag på stranden, vandringen eller campingsemestern. Appen är gratis att ladda ner och är kompatibel med iOS- och Android-telefoner.

En detaljerad områdeskarta visar viktiga platser, stigar och cacher och hjälper till att upptäcka över 400 000 spår runt om i världen efter plats, intresse, kompetensnivå och mer. Den erbjuder också användbara detaljer om varje cache, som dess storlek, svårighetsgrad och närliggande cacher.

Programmet gör det också möjligt för användare att göra ”spårbara” eller geocache-spår och uppdatera sina vänner och familj om dess utveckling. Programmet har också en topplista så att användare kan övervaka sina framsteg.

Att upptäcka nya områden samtidigt som du njuter av utomhus är en bris med All Trails Geocaching-appen. Det är ett underhållande och engagerande sätt att uppleva naturen och lära sig mer om Geo Caching.

Slutsats

För dem som gillar att vara utomhus är Geo Caching ett fantastiskt sätt att utforska och upptäcka hemliga skatter. Att hitta rätt områden att titta på och navigera kan vara utmanande, men att ha en förstklassig Geo Caching-app vid din sida hjälper till att lösa problemet.

Med rätt verktyg kan användare enkelt navigera och hitta alla dolda skatter som naturen erbjuder. Du kan få ut det mesta av dina utomhusupplevelser genom att söka efter med hjälp av rätt appar.

Du kan också utforska några populära vandringsappar för att hjälpa varje backpacker under vandring och camping.