8 bästa faxappar för iPhones 2022

Spread the love

Skicka fax när du är på språng utan att använda en fax genom att bara använda din iPhone eller iPad med dessa bästa faxappar.

I den digitala tidsåldern där e-post, WhatsApp och molnobjektlagring är de populära kanalerna för fildelning, kommer vissa företag fortfarande att kräva fysiska dokument. Ett av de bästa sätten att dela ett fysiskt företag eller ett professionellt dokument kostnadseffektivt är per fax.

Varför skulle du köpa och underhålla en fax när du kan använda din iPhone eller iPad för detta ändamål? Det stämmer! Med iPhone-faxapparna som beskrivs i den här artikeln kan du skicka ett fax över hela världen.

Dessutom behöver du inte kontrollera dessa appar personligen och låta din tid gå till spillo. Vi har granskat och profilerat apparna tillsammans med deras bästa funktioner, funktioner och användbarhet nedan. Läs vidare för att veta mer!

Varför behöver vi faxappar 2022?

Enstaka användning av fax

Använder du fax några dagar i månaden är det bra att byta till en faxapp. Att äga och underhålla en fax kommer inte att vara kostnadseffektivt.

Affärsresor

Som företagsägare eller chef, om du reser mycket för att träffa kunder eller deltar i marknadsföringsevenemang, kommer du att hitta faxappar mycket användbara.

Du kan skicka viktiga kontrakt och affärsdokument till ditt team eller dina kunder bara med en iPhone, en faxtjänst och faxappen.

Behov av fax

I vissa affärsuppdrag kan du behöva underteckna ett utskrivet dokument och skicka det som en fysisk kopia till mottagaren. Du kan göra detta enkelt med en faxapp.

Kostnadsbesparingar

Faxmaskiner är dyra enheter. Vidare kan ett företag behöva köpa flera faxmaskiner för olika avdelningar eller filialer. Istället är det överkomligt att faxa från en mobiltelefon. Du behöver bara en faxtjänst och en faxapp, och du är klar.

Informationssäkerhet

Faxappar är mycket säkra och de kommer med standarder som HIPAA, GLBA, 256-bitars kryptering och mer. Därför måste du alltid använda en faxapp för att skicka fysiska kopior av mycket känsliga affärsdokument.

Bekväm användning

Du kan använda fax var som helst med internetanslutning. Du behöver inte lämna ditt skrivbord och vänta i kön efter en fax.

Hur man väljer rätt faxapp för iPhone

Att välja en lämplig faxapp är ingen lätt uppgift. Här är insikterna att tänka på:

 • Välj den app som ger de bästa besparingarna per sida för faxning.
 • Välj en app som erbjuder anpassade prisofferter för dina faxbehov.
 • Om du behöver avgiftsfria faxnummer för ditt företag måste du leta efter den tjänsten i faxappen innan du köper den.
 • Vissa faxappar låter dig tilldela olika faxnummer för olika team, avdelningar eller anställda. Tänk också på denna funktion.
 • Leta efter en prissättningsplan som passar ditt företags intäkter. Till exempel månadsvis, årligen, per sida, per fax, etc.
 • Faxappen du köper måste komma med olika kanaler för kundtjänst om du behöver hjälp eller felsökning av appen.
 • Var en smart konsument och välj faxappen som erbjuder en gratis provperiod. Det gör att du kan utvärdera alla funktioner, funktioner och tjänster i appen innan du köper den.
 • Granska prisplanen för faxappen för överskridande av användningsgränser och avgifter. Vissa appar kan debitera dig mycket om du överskrider användningsgränsen.
  Roblox Super Evolution-koder: Lös in nu

Vi har övervägt alla ovanstående idéer och därför beskrivit några av de bästa iPhone-faxapparna i den här artikeln.

Funktioner att leta efter i en iPhone-faxapp

Sök efter följande funktioner och funktioner i en app för dokumentfaxning:

 • Användargränssnittet (UI) ska vara intuitivt, modernt och rent.
 • Användargränssnittet borde inte kräva mycket teknisk känsla för att använda appen. Det ska vara kompatibelt med personer som kommer från alla delar av branschen.
 • Vissa faxappar för iPhones kommer också med kompatibilitet över flera enheter. Du kan till exempel använda appen på iPad, Android, PC med mera. Leta efter sådana alternativ.
 • Den idealiska faxappen kommer också att erbjuda ett molnlagringsalternativ där du kan spara alla inkommande och utgående faxdokument.
 • Du måste välja en faxapp som låter dig enkelt ansluta till ett hem- eller kontorsprogram för utskriftshantering för utskriftsändamål.
 • Faxappen ska erbjuda integrationer med företagsappar som Smartsheet, Zoho, Freshsales, Freshworks och mer.
 • Algoritmen för faxappen bör komma med kryptering och HIPAA-standarder för att skydda affärshemligheter.

Utforska nu en rad faxappar nedan. Dessa appar fungerar sömlöst på iPhones och erbjuder prisvärda planer för att skicka och ta emot fax med en mobiltelefon.

Fax.Plus

Med funktioner som tillförlitlighet, efterlevnad och användarvänlighet är Fax.Plus en av de populära leverantörerna av gratis faxtjänster. Du kan använda den på olika plattformar utan att behöva oroa dig för datasäkerhet. Denna app har ett modernt och intuitivt användargränssnitt för att passa behoven hos den nya generationen användare.

Ladda ner den här appen på din iPhone och använd den inbyggda skannern för dokumentskanning. Lägg nu till mottagarens faxnummer för att skicka dokumentet som fax. Om du vill bifoga dokument från din telefonlagring eller iCloud Drive kan du göra det också.

Den låter dig skicka och ta emot lokala och internationella fax sömlöst. För att säkerställa datasäkerhet erbjuder den datakrypteringsfunktioner (AES, SSL, TLS) för att skydda den under överföring och vila. Fax.Plus-appen och tjänsten överensstämmer också med toppöverensstämmelser och certifieringar som GDPR, HIPAA, ISO 27001, SOC 2 och CCPA.

Grundplanen för denna app börjar på $4,99, men att välja affärsplanen kommer att kosta dig endast $14,99 för 800 sidor fax per månad.

Ladda ner: Fax.Plus på iPhone

eFax

Letar du fortfarande efter en leverantör av faxtjänster för att skicka fax? Det är dags att gå vidare med tiden och byta till eFax-appen. Att använda det innebär att du kommer att kunna skicka och ta emot fax direkt från din telefon när du är på språng.

Du kan också inkludera din elektroniska signatur i ett onlinefax. Användare får möjlighet att välja mellan ett lokalt, internationellt eller avgiftsfritt faxnummer för sig själva. Den meddelar dig också direkt när du får ett fax.

Den stöder PDF, JPEG, Excel, Word, PPT, TIFF, BMP och många andra filformat för att skicka som fax till 200+ länder. Du kan också ladda upp filer från Google Drive, Box eller Dropbox att använda.

  Lägg till nya ord eller redigera nuvarande i din webbläsares ordbok

Pro-planen för denna app kostar $18,95/månad för att skicka och ta emot 200 sidor separat.

Ladda ner: eFax på iPhone

iFax

iFax är en faxapp för flera enheter som du kan använda på iPhone, iPad, webbläsare, Windows, macOS och Android-enheter. Den synkroniserar alla faxdokument online så att du kan komma åt alla affärsdokument var som helst.

Dess säkerhetsfunktion är likvärdig med företagsdatasäkerhet. Till exempel skyddar appen data under överföring och i vila med 256-bitars AES-kryptering. Krypteringen är end-to-end så endast avsändaren och mottagaren känner till data. Ingen kan fånga upp informationen däremellan. För att inte nämna, det kommer också med GLBA och HIPAA efterlevnad.

Appen är tillgänglig gratis för fem sidor per månad utan något dedikerat faxnummer. Den är lämplig för personligt bruk. Men för företag kan du gå för 25,00 USD/månad med årlig fakturering för alla funktioner som Fax-till-Text OCR, Dropbox, fax via e-post, Zapier-integrering och mer.

Ladda ner: iFax på iPhone

Municorn

Nu behöver du ingen tung fax på kontoret för att skicka och ta emot fax. Använd Municorn för att skicka och ta emot fax från iPhone. Dess avancerade funktioner för dokumentskanning och bildbehandling gör den här appen unik.

Du kan skicka fax från 90+ länder med högsta möjliga kvalitet på dokument. Dessutom kan man förhandsgranska dokument innan faxning och lägga till flera dokument i ett fax. Eftersom den här appen ger dig ett dedikerat nummer för att ta emot fax, kan du vara var som helst i världen för att ta emot fax.

Även om den här appen är tillgänglig gratis på App Store, måste du göra inköp i appen för obegränsade fax. För $5,99 kan du få obegränsad faxtjänst i en vecka.

Ladda ner: Municorn på iPhone

Faxfil

FaxFile är ett idealiskt alternativ för lokal och internationell faxning om du föredrar pay-per-fax eller pay-as-you-go-planer. Detta bör också vara din app att välja på om du föredrar datasekretess. Du behöver inte skapa ett konto eller prenumerera på planer genom att dela kreditkortsuppgifter.

Installera bara appen, välj en fil för faxning, köp krediter och skicka faxet. Det är så enkelt! Några anmärkningsvärda funktioner är:

 • Skicka ett fax till avgiftsfria nummer.
 • Skicka många faxdokument till många mottagare på en gång.
 • Värd i USA.
 • Du kan skicka PDF, Word, JPG, PNG, etc., som ett faxdokument.
 • Du kan också ta bilder från fysiska dokument eller applikationer och skicka dem via fax.

Den har ett kreditbaserat användningssystem. Du kan köpa krediter mellan 50 och 600 för $2,99 till $19,99 respektive. Kontrollera sedan kreditkravet för faxdestinationen och använd krediter för att skicka faxet.

Ladda ner: Faxfil på iPhone

FaxBrännare

Med FaxBurner kan du börja skicka fax på 30 sekunder. Denna annonsfria iPhone-faxapp låter dig skicka fax från din e-post.

Andra toppfunktioner i denna app inkluderar att lägga till digitala signaturer till fax, arkivera fax och göra flersidiga fax från foton. Dess rena gränssnitt gör det enkelt för dig att navigera och arbeta med full effektivitet.

  Åtgärda Kan för närvarande inte skicka ditt meddelande på Outlook Mobile

Gratisplanen för FaxBurner-appen ger dig ett engångsfaxnummer och 25 sidor inkommande/månad. Du kan dock få Professional-planen för $12,95/månad för ett permanent faxnummer.

Ladda ner: FaxBurner på iPhone

Litet fax

Om du har Tiny Fax på din iPhone eller iPad kan du glömma faxmaskiner eller faxbutiker. Du behöver bara köpa faxkrediter eller prenumerera på en obegränsad faxplan för att skicka ett fax över hela världen. Du måste också betala en nominell avgift för att ta emot fax på din iPhone och skriva ut med en skrivare om du vill sluta helt med årgamla faxmaskiner.

Dess anmärkningsvärda faxfunktioner är som nedan:

 • Faxa ett parti sidor eller en enstaka sida genom att följa stegen framåt
 • Dess faxtjänst täcker mer än 50 länder
 • App- och e-postmeddelanden för inkommande och utgående fax
 • Gratis faxomslag
 • Spara skickade och mottagna faxdokument till iCloud Drive, Google Drive, Dropbox, Box och mer.

Dess prispolicy inkluderar tre planer: faxkrediter, obegränsad fax och ta emot fax. Betalningsplaner börjar från $2,99 och kan gå upp till $79,99. Allt detta är köp i appen.

Ladda ner: Tiny Fax på iPhone

MyFax

Vet du att du kan konvertera din iPhone till en företagsfax? Det är rätt. Använd MyFax-appen och börja skicka och ta emot fax från din smartphone när som helst och var som helst.

Det låter dig njuta av alla funktioner för företagsfax som en sofistikerad fax kan ha erbjudit dig. Med den här appen kan användare bifoga 150+ typer av filer till sina fax. Filtyperna inkluderar Word-, PDF- och Excel-kalkylblad.

Dessutom stöder ett enda fax upp till 10 filer för bifogade filer. Därför behöver du inte skicka mer än ett fax om du behöver skicka flera filer till någon. Det finns inget behov av att skanna ett dokument för att skicka det som ett fax heller. Du kan ta en bild av ett dokument och bifoga det till ett fax.

När du använder MyFax-appen behöver du inte oroa dig för integriteten och säkerheten för att ta emot konfidentiella och känsliga fax via en offentlig fax. Eftersom du får dessa fax i din e-postinkorg har ingen annan tillgång till dem.

Du kan välja från vilken som helst av dess prenumerationsplaner. För personligt bruk kan du välja hemplanen som kostar $10,00/månad för att skicka och ta emot 100 sidor fax individuellt.

Ladda ner: MyFax på iPhone

Avslutar

Du kan använda de ovan nämnda faxapparna för dina kompatibla iOS-enheter. Det här är de bästa faxapparna av de mest populära på Apple Store. Prova några av dessa och välj den som passar dina krav.

Du kanske också är intresserad av dessa onlinefaxtjänster för bästa prestanda, bekvämlighet och besparingar.