8 anpassade chatbotbyggare som drivs av ChatGPT för din webbplats

Chatbots är moderna program som kan hjälpa ett företag att ta sin kundupplevelse till en ny nivå.

Chattsupport är ett krävande val bland moderna kunder, och automatisering av kundsupport med hjälp av AI har skjutit i höjden för biljettsystemet i stor utsträckning.

Du kan ha interagerat med en chatbot minst en gång, särskilt när du pratar med en kundagent via ett chattsystem.

Många organisationer, särskilt e-handelsplattformar, använder Chatbots i sina webbplatser eller applikationer för att automatisera sin kundsupport.

När OpenAI introducerade ChatGPT öppnade det vägen för oändliga möjligheter, inklusive möjligheten att skapa chatbots som drivs av ChatGPT.

Företag kan använda en anpassad chatbot med ChatGPT för att träna modellerna utifrån kundens krav och ge bättre service.

Så om du funderar på att implementera en chatbot i din applikation eller webbplats, läs vidare.

I den här artikeln kommer jag att prata om chatbots, hur användbara de är och några av de bästa ChatGPT-drivna anpassade chatbotbyggarna för att skapa användbara chatbots.

Vad är en chatbot?

Chatbot är i grunden ett datorprogram som är byggt för att simulera och bearbeta mänskliga samtal genom text- eller röstinteraktion. Programmet utnyttjar naturlig språkbehandling (NLP) och artificiell intelligens (AI) för att förstå kundernas frågor och automatisera svar.

Chatbots har designats på ett sådant sätt med hjälp av algoritmer och AI-modeller att de interagerar med kunder som människor gör. Från meddelandeappar och webbplatser till virtuella hjälpsystem, chatbots används i både business-to-consumer (B2C) och business-to-business (B2B) miljöer.

Användningen av detta program ökar med tiden eftersom det ger ett effektivt sätt för företag att automatisera kundinteraktion på ett vänligt sätt. Det finns chatbots som i första hand svarar på en rad, och de ger vanligtvis svar på vanliga frågor, vilket ger en enkel kundinteraktion.

AI-aktiverade chatbots tränas med språkavsikter, spotmönster, mänskligt beteende och inspelares interaktion för att ge det mest lämpliga svaret utan att involvera människor.

Med omedelbar tillgång till konsumentinformation, kundtjänstfunktion, försäljning och marknadsföring ökar chatbots sin effektivitet gradvis.

Chatbots vs ChatGPT-drivna chatbots

När du jämför ChatGPT-drivna chatbots med andra chatbots kommer du sannolikt att hitta många märkbara skillnader när du använder dem.

Även om båda är konversationsbaserade AI-system, gör vissa aspekter att de skiljer sig från varandra:

Svar

ChatGPT-drivna chatbots är sofistikerade och utbildade för att ge svar beroende på sammanhanget och tonen i din konversation. Till skillnad från andra chatbots är den inte begränsad till specifika svar och ger svar på alla dina frågor.

Å andra sidan är andra chatbots mer målinriktade eftersom de är förprogrammerade med en viss uppsättning svar. Därför kan de bara svara på specifika frågor relaterade till webbplatsen eller appen där den är integrerad. Svarsuppsättningen är också ganska begränsad men korrekt när du ställer rätt fråga.

Användningsfall

ChatGPT är mer lämpad för personliga applikationer, och du kan använda den för att få svar på även personliga frågor. Du behöver bara logga in på ditt ChatGPT-konto och använda det beroende på dina krav.

Däremot, eftersom chatbotar är designade för specifika svar, kan du inte använda dem för att få svar på personliga frågor. De kan endast användas för fördefinierade frågor.

Genomförande

ChatGPT är ganska utmanande att implementera. Om du inte är väl insatt i maskininlärning kommer du inte att kunna implementera det. Det kräver också att du är skicklig i avancerad programmering för dess implementering.

Att implementera andra chatbots i din webbplats eller e-handelsapp är snabbare och enklare än ChatGPT-drivna chatbots. Dessa är baserade på enkla regelbaserade beslutsträd och kräver ingen komplicerad programmering.

Hur man skapar en anpassad chatbot utan att använda externa applikationer

Om du är ny på att skapa en anpassad chatbot kan det verka som en skrämmande uppgift. Men om du följer stegen nedan korrekt kommer processen att bli enklare.

Steg-1: Ta reda på syftet

Din första uppgift är att ta reda på syftet med din chatbot så att den kan fungera därefter. Du måste också definiera de funktioner som din Chatbot kommer att ha innan du går vidare till nästa steg.

Steg-2: Var ska man implementera

Efter att ha definierat syftet och funktionerna måste du bestämma var du ska implementera din anpassade chatbot. Om din kund huvudsakligen interagerar på din webbplats genom en livechatt-widget måste du implementera den på webbplatsen.

Men om det mesta av kundinteraktionen sker i din app via Whatsapp, Instagram, Telegram eller någon annan meddelandeplattform, måste du implementera det där.

Steg-3: Välj en Chatbot-leverantör

När du väl är medveten om vilken typ av chatbot du vill ha är det dags att välja chatbotleverantör. Chatbot-plattformar fungerar som det enklaste alternativet för att skapa en chatbot eftersom de är snabba och bekväma.

Men om du är bra med kodning använder du ett chatbot-ramverk som Googles Dialogflow för att skapa din egen anpassade chatbot.

Steg-4: Designa

Efter att ha valt leverantör är det dags för dig att designa chatbot-konversationen i en chatbot-redigerare. För att starta processen loggar du först in på chatbotbyggaren och börjar sedan designa konversationen.

Vissa moderna redigerare låter dig sekvensera konversationsflödet genom den enkla dra-och-släppmekanismen. Du måste vara skicklig i konversationsdesign eftersom det kommer att avgöra din kundupplevelse. För mjukvaruutvecklare kan det vara tråkigt att utforma konversationen, men med precision; du kommer att kunna implementera det snabbt.

Steg-5: Testning

Efter att designdelen är över är det dags att testa din chatbot och ta reda på om den fungerar enligt dina krav. Beroende på hur du har skapat chatboten kan du välja en testprocess.

Steg-6: Träning

Om du vill att din anpassade chatbot ska erbjuda bättre respons och kundupplevelse måste du träna upp den. Du kommer att behöva använda en NLP-motor tillsammans med en NLP-utlösare för att träna chatboten och låta systemen hitta de vanligaste problemen och frågorna.

Men om du vill hålla chatboten enkel och låta den fungera enligt det fördefinierade flödet kan du hoppa över träningsdelen.

Steg-7: Insamling av feedback

Efter att du har skapat den anpassade chatboten och integrerat den i din webbplats eller chattplattform är det sista du kan och måste göra att samla in kundfeedback. Dina kunder är de bästa människorna som kan analysera effektiviteten hos din chatbot.

Så det är bara att be dina kunder att ge ärlig feedback baserat på deras användning och erfarenhet. När du har samlat in detaljerna kan du förbättra din chatbot för att göra den mer användbar för dina kunder.

Du kan till och med bygga anpassade chatbots som drivs av ChatGPT via olika webbplatser och plattformar utan någon kodning.

Här är några av de bästa plattformarna för att skapa anpassade ChatGPT-drivna chatbots på egen hand.

Botsonic

Botsonic AI chat Builder är ett bra val för många företagsägare att skapa anpassade chatbots. AI-chattbyggaren är enkel att använda, och den kräver inte att du skriver någon kod eller har djupa tekniska färdigheter.

Tack vare dess starka GPT-4-stöd gör Botsonic att du kan träna chatboten du skapar på din egen data för att möjliggöra en imponerande kundupplevelse. Dessutom kan plattformen analysera chattarna för att förbättra kundsupporten och öka engagemanget med dem som en människa.

Du kan träna din chatbot att samarbeta med mänsklig-kundsupport när det behövs och även omdirigera kunden till specifika produkter eller tjänster för att förbättra upplevelsen. Det är en prisbelönt chattbyggare som är betrodd av toppteknikjättar över hela världen.

Chattbas

Chatbase är en populär anpassad chatbotbyggare som utnyttjar kraften i ChatGPT. Det har fått mycket uppmärksamhet på senare tid. Plattformen gör det till en lättvindig uppgift för dig att bygga och integrera en chatbot på din webbplats och träna den på din affärsdata.

Att bygga en anpassad chatbot med denna AI-chattbyggare är en enkel uppgift; du behöver bara lägga till en länk till din webbplats eller ladda upp alla nödvändiga datafiler för att skrapa den. Viktigt är att du enkelt kan göra ändringar i din chatbot, som att svara på mönster och tillhandahålla namn och personlighetsdrag, så att den kan ge en personlig kundupplevelse.

Geolokaliseringen av din webbplats spelar ingen roll eftersom Chatbase stöder cirka 95 språk, så du kan ge kundsupport på populära globala språk. Chatbase är designad för att tillgodose företag av alla storlekar, och det är därför de har kommit med olika prisnivåer, från $19/månad.

CustomGPT.ai

Om du planerar att ge oslagbar kundservice med en anpassad chatbot och snabbt lösa kunders problem, prova CustomGPT.ai. Det gör det enklare att bygga en anpassad chatbot genom att ladda upp dokument eller integrera den på din webbplats med CustomGPT.ais församling.

När din chatbot är klar kan du enkelt distribuera den via den inbäddade widgeten eller API. Eftersom chatboten du får drivs av ChatGPT kommer din bot att vara beväpnad med många moderna AI-funktioner för att förbättra kundinteraktionen i stor utsträckning.

De erbjuder fyra prisplaner som du kan välja baserat på dina behov – Basic, Standard, Premium och Enterprise – från $49/månad.

ActiveChat

Om du vill bygga en chatbot som kan använda din affärskunskapsbas och ge oöverträffad kundsupport och kunskapshantering, prova ActiveChat. Denna AI-chattbyggare utnyttjar funktionerna i ChatGPT för att säkerställa att din chatbot ger korrekta svar på alla dina kunders frågor.

Med det här verktyget kan du introducera en AI-assistent på naturligt språk på din webbplats, vilket kommer att automatisera de flesta uppgifterna och även förenklar många arbetsintensiva uppgifter. Till skillnad från andra bots som folk tränar på generativa modeller, använder denna AI-byggare din data och ger högkvalitativ textgenerering samtidigt som den minskar fel.

En annan intressant sak med ActiveChat är att du kan finjustera de stora språkmodellerna (LLM) med bara ett enda klick, och hela processen är helt gratis. Denna AI-byggare är inte gratis, och du måste välja mellan Team-, Company- och Enterprise-planer. Grundplanen börjar från $149/månad.

AISTA

Använd AISTA chat builder för att skrapa din affärsdata och skapa en mycket effektiv chatbot med stöd av ChatGPT som kommer att förbättra din kundinteraktion med 67 % (som företaget hävdar).

Med AISTAs AI-byggare kan du enkelt skapa en anpassad chatbot som integreras med ditt CMS och genererar leads tillsammans med Q&A-stöd.

Chatbotarna som byggts med AISTA är effektiva, med förmågan att ge bättre, personliga interaktioner och minska kundsupportkostnaderna med nästan 30 %.

En stor fördel som du kommer att uppleva är den fullständiga kontrollen du kommer att ha över din chatbot, som sträcker sig från att hantera träningsdata och ändra konfiguration till cachningsförfrågningar.

Eftersom den är byggd på Magic Cloud kan den analysera alla frågor som din chatbot får och hur man effektivt besvarar dem. Det ger också replikerad lagring, säkerhet och CDN.

Varumärket förstår att inte alla företag har samma behov, och det är därför det erbjuder tre separata planer, som är Basic, Professional och Enterprise.

Datamonster

Vill du automatisera kundtjänsten på din webbplats men kan inte bestämma vilken chattbyggare du ska välja för att skapa en anpassad chatbot?

Data Monsters är ett bra alternativ.

Detta är ett välkänt varumärke som kan hjälpa dig att anpassa och implementera en ChatGPT-baserad Chatbot på din webbplats eller ditt system. Data Monster använder sin erfarenhet inom området artificiell intelligens och dataanalys för att designa en chatbot som hjälper dig att ge en bättre kundupplevelse.

Förutom att hjälpa dig att skapa en underbar chatbot, kan Data Monsters också hjälpa dig att integrera den med befintliga system, optimera cykler och uppskattning av ROI. Topporganisationer som Nvidia, Siemens, Cisco, Nestle och P&G har litat på denna AI-byggare, så du kan också lita på den.

Nova

Nova är en revolutionerande AI-chatbotbyggare som kan hjälpa dig att skapa en ChatGPT-driven chatbot för att skala din kundtjänst och öka kundengagemang.

Eftersom den utnyttjar funktionerna i ChatGPT och GTP 3.5, kan chatboten du skapar med den här chatbotbyggaren generera mänskliga svar på kundförfrågningar exakt samtidigt som den minskar mänskligt ingripande.

Din chatbot kan enkelt integreras med dina system så att den kan använda all relevant data för att skapa korrekta svar under kundinteraktion. Det är en mycket anpassningsbar AI-chatbotbyggare som du kan använda enligt dina unika krav.

Chatboten du skapar med Nova kan integreras inte bara på webbplatser utan även i mobilapplikationer och smartklockor.

PowerBrainAI

Prova PowerBrainAI chatbot builder om du vill bygga en AI-assistent för din applikation. Oavsett om du vill skapa en anpassad chatbot för iOS- eller Android-plattformen är denna AI-byggare kompatibel med båda plattformarna.

Från att automatisera repetitiva uppgifter, lösa kundproblem och föreslå produkter till orderhantering och eskalerande förfrågningar, AI-chatboten du skapar kan hjälpa dig med många uppgifter.

Denna AI-chatbot baserad på ChatGPT hjälper dig att designa din bot på ett sådant sätt att den inte bara svarar enligt kundens avsikt utan också ger korrekt information. Appen är helt gratis att använda, vilket är en stor välsignelse, särskilt för småföretag som vill implementera kraften i AI i sitt ekosystem.

Slutsats

Att skapa en anpassad chatbot som drivs av ChatGPT för din webbplats kan verka som en skrämmande uppgift, speciellt om du inte är medveten om kodning och NLP. Men oroa dig inte; moderna AI-chattbyggare har gjort det till en barnlek att utveckla ChatGPT-stödda chatbots. Det hjälper dig att enkelt automatisera chattjänsten på din webbplats med några få klick.

Så välj den bästa ChatGPT-drivna anpassade chatbotbyggaren baserat på ditt användningsfall och budget. Alla använder avancerad teknik och kraften i datavetenskap för att träna chatbotar på dina affärsdata och ge korrekta, relevanta svar som mänskliga agenter.

Du kan också utforska de bästa ramverken för chatbot-utveckling för att bygga kraftfulla bots.