7 viktiga tips för Xbox-kontroller

Xbox är en lysande konsol som är kapabel till många fantastiska bedrifter, men det är också den ödmjuka handkontrollen som följer med den. Xbox-kontrollern har många egna hemligheter, och det finns en god chans att du kanske inte ens använder den till sin fulla potential.

Om du vill få ut det mesta av din Xbox-kontroll, här är sju viktiga tips som du kanske inte känner till ännu.

1. Använd Sync-knappen på din Xbox Controller

En av de bästa delarna av Xbox är Game Pass. Game Pass är en prenumerationstjänst som ger dig tillgång till hundratals spel som alla är tillgängliga att spela när du vill, och inte bara på din Xbox-konsol. Du kan också skaffa Xbox Game Pass på din PC.

Att använda din dator för att spela Game Pass är en helt ny upplevelse som kan förbättra kvaliteten och prestandan för dina spel ännu mer än själva Xbox Series-konsolen, men du kanske fortfarande vill använda din Xbox-kontroll för att spela dem. Det är där synkknappen kommer till användning.

Om du håller ner Xbox-knappen på din handkontroll tills den börjar blinka och sedan dubbelklickar på den igen, kommer den automatiskt att ansluta till den senast anslutna enheten. Få scenarier är mer irriterande än att slå på din Xbox-kontroll för att ansluta den till din PC och höra din konsol starta upp från det andra rummet. Den här funktionen förhindrar att det händer helt, så du behöver aldrig traska hela vägen över till din konsol för att stänga av den igen.

2. Mappa om din Xbox Controller-knapplayout

Varje konsol använder en annan knapplayout. Dessa subtila förändringar kan vara svåra att hålla reda på, särskilt under de hetaste ögonblicken i ditt spel. Varje spelare har upplevt att trycka på fel knapp för att hoppa och springa rakt från kanten av en klippa istället. Det exakta scenariot i sig kan vara lite specifikt, men om du växlar mellan konsoler ofta kommer du att bli bekant med problemet.

Det bästa sättet att undvika det här problemet är att mappa om knapparna på din Xbox-kontroll. Du kan göra detta med resten av dina konsoler också, så de har alla samma knappingångar, och du kommer aldrig att missa hoppknappen igen. Att ändra knapplayouten på din Xbox-kontroller är otroligt enkelt och kan göras via Xbox Accessories-appen eller i avsnittet Enheter och anslutningar i din konsols inställningar.

3. Lägg till profiler för dina knapplayouter

Om du trodde att det var användbart att ändra din knapplayout en gång, vänta tills du upptäcker att du kan skapa unika knappprofiler för varje spel du spelar. Varje spel kartlägger knapparna lite annorlunda. Du kanske öppnar kartan annorlunda, hoppar annorlunda eller trycker på en annan knapp för att trycka på avtryckaren.

Med din Xbox kan du skapa upp till 255 anpassade knapplayouter som du smidigt och enkelt kan växla mellan medan du spelar. Att skapa en annan knapplayout för varje spel kan vara oerhört användbart, särskilt om du spelar ett first-person shooter eller annat konkurrenskraftigt spel som kräver hårnålsnoggrannhet och beslut på en del av en sekund. Att veta var dina indata finns och flytta dem så att de är närmare varandra kan vara allt du behöver för att ta nästa ranking.

4. Lägg till en Co-Pilot

Co-pilot är en av de bästa tillgänglighetsfunktionerna som Xbox har att erbjuda. Det tillåter två individer att använda två separata kontroller som fungerar som en. Detta skiljer sig från att spela co-op, där två personer har sin egen handkontroll, eftersom co-pilotfunktionen i stället för att ha två ingångar faktiskt delar upp en kontrollenhet i två.

Detta gör att en person kan röra sig medan den andra bemannar till exempel vapnen. Co-pilot gör det mycket lättare för personer som är väldigt unga eller har nedsatt motorik att spela och njuta av spel med hjälp av vänner eller familj. Att ställa in och använda co-pilot på din Xbox är ett snabbt, enkelt och effektivt sätt att få alla inblandade utan att riskera att din lillebror orsakar för mycket förödelse i din sparade fil.

5. Designa din egen Xbox Controller

Xbox har ett brett utbud av extremt coola kontroller att välja mellan, som kontrollerna med Starfield eller Halo-tema, men visste du att du också kan använda Xbox Design Lab för att anpassa din alldeles egna personliga Xbox-kontroller?

Bildkredit: Xbox

Xbox Design Lab är en webbplats som låter dig designa varje komponent i din Xbox-kontroll för att skapa dina drömmars kontroller. Rosa anpassat skal med aquablå knappar? Betrakta det som färdigt. Vill du att varje del av din handkontroll ska ha en annan färg på regnbågen? Det kan du också göra. Du kan till och med få din gamer-tagg graverad på den. Men kanske inte de vi hittade på när vi var 12. Vissa saker är bättre kvar i det förflutna.

6. Gör anspråk på din Xbox Controller som din egen

Du behöver inte använda Xbox Design Lab för att få ditt namn ingraverat på din handkontroll för att hävda att det är ditt eget. Allt du behöver göra är att länka din specifika kontroller till ditt Microsoft-konto. Detta blir särskilt användbart om du delar din konsol med din familj eller vänner och har några olika profiler inloggade samtidigt.

Genom att länka din kontroller till ditt konto kommer din konsol automatiskt att logga in dig så snart du slår på den istället för att behöva välja din profil manuellt. Och varje sekund räknas när det gäller att få tillräckligt med fritid för att spela tv-spel. Genom att länka din Xbox-kontroll till ditt konto får du mer tid att spela och mindre tid att smutskasta i menyer, vilket gör det till ett enkelt men värdefullt hack på Xbox-kontroller.

7. Köp det uppladdningsbara batteripaketet till din Xbox Controller

Xbox-kontrollern är en av de bästa på marknaden, speciellt om du använder den för att spela på flera olika plattformar. Men Xbox-kontrollern har en stor brist. Det är förstås den typ av batterier den använder. Xbox-kontrollern använder två AA-batterier för att driva din spelupplevelse, och de håller inte så länge.

Bildkredit: Xbox

Om det finns ett scenario som är mer irriterande än att fumla på hoppknappen i spelet, är det att ta slut på batterier mellan bosskamp och att inte ha några kvar i huset, även i de mörkaste hörnen av den kökslådan som alla använder för slumpmässiga föremål som batterier och tejp. Tack och lov erbjuder Xbox sitt eget uppladdningsbara batteripaket som förhindrar denna travesti från att inträffa och låter dig ladda din handkontroll som vilken annan.

Xbox uppladdningsbart batteripaket kostar cirka 24,99 dollar, men det är utan tvekan det viktigaste tipset som finns när det kommer till din Xbox-kontroller, och det är värt vartenda öre.

Du har precis höjt din Xbox Controller

Nu när du känner till alla tips och tricks som finns om din Xbox-kontroller, är du fri att använda den för att spela till din fulla potential. Oavsett om det var att lära sig att du kan skapa knappprofiler för vart och ett av dina spel, använda synkroniseringsknappen för att enkelt växla mellan enheter, eller upptäcka att du kan skapa din egen helt nya anpassade regnbåge Xbox-kontroll med din gamer-tagg stolt utsmyckad på framsidan, vi hoppas att det fanns åtminstone en hemlighet här som du inte visste innan.

Men om det är något tips som sticker ut över allt annat så är det definitivt det uppladdningsbara batteripaketet. Det kommer säkerligen att förändra ditt Xbox-liv till det bättre, och du kommer aldrig att veta vad du gjorde utan den.