7 Viktiga Android Auto-inställningar som du bör justera ASAP

Spread the love

Android Auto gör det enkelt och säkert att komma åt telefonens musik, navigering och mer i bilen. Den har massor av kompatibla appar och enkla kommandon tack vare Google Assistant.

Om du vill gå längre med funktionen bör du känna till några snabba justeringar för att anpassa Android Auto och göra den ännu bättre. Låt oss titta på praktiska Android Auto-inställningar som du kan ändra för att få ut mer av det.

Android Auto kontra Google Assistant Körläge

Innan vi går in i de mest användbara Android Auto-inställningarna bör vi klargöra en skillnad mellan två liknande Android-tjänster. I flera år har Google stött både Android Auto på kompatibla bilskärmar och på telefonens skärm. Men i slutet av 2021 drog Google tillbaka Android Auto för telefonskärmar.

Istället måste du nu använda Google Assistants körläge för att få Android Auto-liknande funktioner på din bils skärm. När du öppnar Android Auto-appen på din telefon kan du se en uppmaning om att prova körläge högst upp. Du kan också säga ”OK Google, starta körläge” för att öppna det. Se vår guide till Androids körläge för mer hjälp.

Även om Körläge liknar det gamla Android Auto-gränssnittet för din telefon, finns det vissa skillnader mellan Körläge och Android Auto. Som ett resultat kommer vi att förtydliga nedan var något bara gäller Android Auto (på din bils skärm). Du kan fortfarande öppna Android Auto-appen på din telefon för att ändra alternativen nedan.

1. Tvinga ljus eller mörkt läge i Android Auto

Som standard växlar Android Auto på din bils skärm mellan ljust och mörkt läge baserat på bilens inställningar. När din bil känner av att det är mörkt och tänder strålkastarna automatiskt går Android Auto också in i nattläge.

Om du alltid vill använda dag- eller nattläge för kartappar i Android Auto kan du ändra detta med en snabbinställning. För att komma åt den, öppna Android Auto-appen på din telefon, som hoppar direkt till inställningsmenyn eftersom Android Auto inte fungerar på telefonskärmar nu. Välj här fältet Dag/Natt för kartor och välj Automatisk, Dag eller Natt.

  8 bästa apparna för att automatisera din Android-smartphone adminvista.com

Observera att för att ändra andra Google Maps-inställningar för Android Auto bör du använda Google Maps-tricks i huvudappen.

Om du hellre vill tvinga fram det ljusa eller mörka temat över hela Android Auto kan du göra det med en tur till Android Autos utvecklarinställningar. Precis som de vanliga Android-utvecklaralternativen innehåller Android Auto också en dold meny med extra inställningar.

På Android Autos alternativsida, scrolla ner till botten och du ser ett fält som heter Version. Tryck på detta flera gånger tills du ser en uppmaning om att aktivera utvecklaralternativ. Acceptera detta och du kommer nu att kunna komma åt Android Auto-utvecklarläget.

För att visa dessa inställningar, öppna menyn med tre punkter längst upp till höger och välj Utvecklarinställningar. Här hittar du flera nya alternativ. Även om de flesta av dem inte är användbara för normala användare, är en av dem. Genom att trycka på Dag/natt kan du välja bilstyrd, telefonstyrd, dag eller natt för Android Autos tema.

Som nämnt kommer Car-controlled styra Android Autos tema baserat på ljusförhållandena utanför. Dag och natt är självförklarande; de förblir alltid i ljust respektive mörkt läge.

Telefonstyrd kommer att följa din telefons temaalternativ. Om du till exempel har mörkt läge planerat att slå på vid solnedgången, kommer Android Auto att gå till nattläge när din telefon gör det. Det här alternativet kan vara praktiskt om du inte vill att Android Auto ska gå in i mörkt läge för ett ögonblick när du till exempel kör i en tunnel.

Se hur du använder mörkt läge på Android om du behöver hjälp med att ändra detta.

Medan du är i Android Auto-utvecklarinställningarna, ta en titt på videoupplösningen. Beroende på din bils huvudenhet kan en ändring av det här alternativet öka kvaliteten på Android Autos skärm.

2. Konfigurera körläge för Google Assistant

Om du vill använda Android Auto på telefonens skärm bör du se till att Google Assistant Driving Mode är korrekt inställt. För att ändra dess alternativ, starta körläge genom att säga ”OK Google, starta körläge.” Du kan behöva starta navigering i Google Maps. När den körs trycker du på menyikonen längst ner till höger för att öppna appstartaren, följt av Inställningar.

Du kommer att se några inställningar, inklusive Visa körvänliga meddelanden och Tillåt inkommande samtal medan du kör. Utöver dessa, tryck på Fler inställningar för att komma åt resten av körlägets anpassningar.

  Fix Det går inte att montera Storage TWRP på Android

Körläget aktiveras nu automatiskt när du börjar navigera med Google Maps, så du behöver inte göra något speciellt för att se till att det är på. Om du inte ser det, öppna Google Maps, tryck på din profilikon uppe till höger och gå till Inställningar > Navigationsinställningar > Google Assistant-inställningar. Detta tar dig till samma meny där du kan aktivera körläge om det är avstängt.

Att manuellt behöva återuppta din låt, podcast eller andra media varje gång du sätter dig i bilen är jobbigt, speciellt om du gör många snabba stopp. En snabb inställningsjustering i Android Auto tar bort denna irritation.

Aktivera Starta musik automatiskt på Android Autos Inställningar-sida. Nu när du startar din bil kommer allt du lyssnade på innan du slutade köra att återupptas utan din inmatning.

4. Anpassa aktivitetsfältet

En av Android Autos nydesignade bilskärmar ändrade den nedre raden till att inkludera en kort lista över nyligen använda appar. Om du föredrar det äldre systemet för att istället visa en widget för vilken app du inte använder för närvarande, aktivera alternativet Aktivitetsfältswidgets för att återställa den gamla inställningen. Du kommer då att kunna styra ljuduppspelningen längst ner medan din kartapp är öppen, eller se din nästa sväng med din musikspelare öppen.

Om du märker att du når för mycket för att använda Android Audio, använd alternativet Ändra layout för att välja om du vill ha Media eller Navigation närmare dig.

5. Kontrollera Android Auto-aviseringsalternativ

Med Android Auto kan du se aviseringar från appar som stöds, men det är viktigt att de inte stjäl din uppmärksamhet när du kör. Om du hellre inte vill se meddelandeaviseringar för att hålla ögonen på vägen kan du justera växlarna för dessa i Android Auto.

På sidan Inställningar för Android Auto rullar du ned till avsnittet Meddelanden. Här hittar du skjutreglagen för Visa konversationer och Visa gruppkonversationer – det förra är för en-mot-en-meddelanden, medan det senare är för alla chattar med tre eller fler personer.

Du kan inaktivera Visa konversationsljud om du inte vill att varningar ska göra ett ljud, vilket är en bra idé eftersom de kan övermanna din musik eller andra media. Slutligen visar skjutreglaget Visa första konversationsraden en rad med meddelandeaviseringar, så länge du stoppas när de anländer. Använd detta med försiktighet, eftersom det kan distrahera dig ytterligare från att köra.

  Så här installerar du Android 14 Developer Preview på din Pixel-telefon

Överväg att använda Stör ej på din Android-enhet för att ytterligare undertrycka varningar medan du kör.

6. Starta Android Auto när du är låst

Beroende på din telefon och ditt fordon kanske Android Auto inte startar om din telefon är låst när du ansluter till din bil. Om du vill börja använda Android Auto så fort du ansluter din enhet – även om den är låst – aktivera skjutreglaget Starta Android Auto medan låst i inställningsmenyn.

Detta minskar säkerheten för funktionen lite, eftersom någon i din bil skulle kunna använda Android Auto utan att komma igenom din låsskärm. Men om du använder Android Auto hela tiden är bekvämligheten med att hoppa direkt in i de bästa Android Auto-apparna förmodligen värt det.

7. Lägg till genvägar till Android Auto Launcher

I vår lista med topptips för Android Auto har vi tittat på hur du kan ordna om och ändra ikonerna som visas på din bils startprogram. Men du kanske har förbisett att du kan lägga till Google Assistant-genvägar till startprogrammet. Inuti Android Auto-appen väljer du Anpassa startprogram > Lägg till en genväg till startprogrammet för att göra det.

Välj Ring en kontakt för att lägga till ett entrycksalternativ för att ringa någon du väljer. En assistentåtgärd är ett ännu mer användbart alternativ. Med den kan du skapa en klickbar ikon för att köra ett Google Assistant-kommando. Detta är användbart för att köra långa kommandon så att du inte behöver säga dem, eller om du vill köra ett kommando utan att till exempel väcka ett sovande barn.

Ange bara ett assistentkommando, som ”Läs mina meddelanden” och lägg till ett namn för åtgärden. Du kan trycka på Testkommando för att se hur det fungerar om du är ansluten till Android Auto.

Få ut det mesta av Android Auto och körläge

Dessa snabba inställningar hjälper dig att få ut mycket mer av Android Auto eller körläge på telefonens skärm. Även om Android Autos utvecklaralternativ inte är särskilt användbara för icke-utvecklare, finns det fortfarande praktiska alternativ som flyter runt i huvudmenyn för Android Auto-inställningar. Kom bara ihåg att även med bekvämligheten med denna funktion bör ditt fokus alltid vara på vägen.

Under tiden, om du någon gång stöter på problem med Android Auto, är det inte svårt att felsöka.