7 tips för att snabba upp modig webbläsare

Viktiga takeaways

  • Kontrollera din internethastighet och -signal innan du försöker korrigera för att öka surfhastigheten. Instabil eller långsam anslutning kan vara den bakomliggande orsaken till låga surfhastigheter.
  • Överväg att inaktivera Brave Ads för att potentiellt förbättra webbläsarhastigheten. Även om dessa annonser erbjuder belöningar, kan de också bidra till långsammare laddningstider. Att inaktivera dem kan resultera i en snabbare och mer distraktionsfri surfupplevelse.
  • Stäng onödiga flikar och fönster för att förbättra webbläsarens prestanda. Att ha för många öppna flikar, särskilt med dynamiska element som ljud- och videoklipp, kan göra webbläsaren långsammare. Att regelbundet stänga oanvända flikar kan säkerställa en smidigare surfupplevelse.

En långsam webbläsare kan påverka din surfupplevelse och produktivitet. Och medan Brave är en integritetsfokuserad webbläsare som erbjuder en fantastisk användarupplevelse, kan den, precis som alla andra webbläsare, ibland laddas långsamt. Den goda nyheten är att det finns massor av saker du kan göra för att snabba upp din Brave Browser och njuta av oavbruten, snabb surfning.

1. Kontrollera din internethastighet och -signal

Innan du provar någon fix för att öka din surfhastighet bör ditt första steg vara att kontrollera om ditt internet fungerar som det ska. Det finns flera webbplatser där du kan testa din internethastighet gratis. Om du har att göra med instabil eller långsam anslutning kan det påverka din surfhastighet avsevärt.

Om du misstänker att problemet är med ditt internet, försök att starta om din router och modem. Du kan också kontakta din internetleverantör. Se till att också kontrollera om du bara möter långsamma surfhastigheter på en eller några webbplatser. Det är möjligt att webbplatsen är nere, vilket påverkar din surfhastighet.

Om du använder andra webbläsare och upptäcker att de fungerar normalt, kan dina långsamma surfhastigheter orsakas på grund av ett problem med Brave.

2. Inaktivera Brave Ads

Braves annonsfria surfupplevelse är en av dess nyckelegenskaper. Men Brave ger också användarna möjlighet att aktivera Brave Ads; personer som har Brave Ads aktiverade får tillgång till Brave Rewards, som är ett unikt belöningsprogram inbyggt i webbläsaren. Även om Brave Ads är mindre påträngande och mer integritetsbevarande jämfört med annonser i andra större webbläsare, kräver de viss laddningstid, vilket kan påverka din webbläsares hastighet.

Om du aktiverade Brave Ads för att tjäna belöningar är det ganska enkelt att inaktivera dem via din webbläsare. Tänk på att om du inaktiverar dem kommer det dock att påverka din förmåga att tjäna Brave Rewards. Som sagt, utan dessa annonser kommer du sannolikt att uppleva en snabbare och mer distraktionsfri surfupplevelse.

Alternativt, om du vill fortsätta tjäna Brave Rewards, kan du minska antalet annonser som Brave visar dig på en timme. Medan standarden är inställd på tio annonser per timme, kan du sänka den så lågt som en annons per timme. För att göra detta, klicka på triangelikonen i webbläsarfältet (BAT-logotypen, Braves kryptovaluta) och välj Rewards settings. Du kommer nu att se alternativ för att ändra antalet annonser som visas per timme.

3. Stäng Öppna flikar

Om du har för många flikar och fönster öppna kan det påverka din webbläsares prestanda. Detta är mer sannolikt att hända om du kör en äldre version av webbläsaren och om flikarna du har öppna innehåller dynamiska element, som ljud- och videoklipp.

Så om du har problem med din webbläsare, vill du stänga flikar som du inte använder för närvarande. I allmänhet är det en bra idé att med jämna mellanrum titta på antalet fönster och flikar du har öppna och stänga de onödiga för att säkerställa en smidigare surfupplevelse.

4. Ta bort onödiga förlängningar

Webbläsartillägg är mjukvaruapplikationer och de behöver processorkraft för att fungera. Även om många är extremt användbara, kan de ibland påverka din webbläsares prestanda. Även om ett par tillägg inte kommer att ha en märkbar effekt på din webbläsares funktionalitet och prestanda, kan för många installationer tyvärr sakta ner din webbläsare och din enhet.

Dessutom kan vissa tillägg också orsaka säkerhetsrisker. Dessa osäkra tillägg utsätter dina personliga data för risker och orsakar bland annat långsam webbläsarprestanda.

Om du har märkt en betydande nedgång i webbläsarhastigheter kan det vara dags att avinstallera några tillägg. För att ta bort tillägg i din Brave Browser, klicka på hamburgermenyikonen längst upp till höger på webbsidan. Klicka sedan på Tillägg. På sidan som öppnas klickar du på knappen Ta bort, som du hittar under varje tillägg du har laddat ner.

5. Stäng av ditt VPN

En VPN krypterar din onlinedata för att hålla din aktivitet privat. Detta skyddar din integritet och ger dig ett extra lager av säkerhet. Men eftersom VPN dirigerar din internettrafik genom en server på en avlägsen plats, kommer du att uppleva en viss hastighetsförlust.

Du kommer vanligtvis att upptäcka att ju kortare avståndet är mellan dig och VPN-servern, desto snabbare blir internethastigheten. Ett stort avstånd kommer att påverka surfhastigheten. Om du har upplevt långsammare webbläsarhastigheter, kontrollera om du har aktiverat Braves inbyggda VPN. För att kontrollera, klicka på VPN-ikonen i det övre högra hörnet på sidan.

Om du måste använda ett VPN, välj en plats närmare ditt hemland. För närvarande erbjuder Brave VPN-servrar på platser som Australien, Brasilien, Kanada, Frankrike, Tyskland, Japan, Italien, Nederländerna, Spanien, Singapore, Schweiz, USA (med fyra serverplatser – central, öst, nordväst och väst). och Storbritannien.

6. Rensa dina webbläsardata

Om din surfupplevelse verkar trög, överväg att rensa din webbhistorik, inklusive cachade bilder och filer. Webbläsare lagrar vanligtvis information om varje webbplats du besöker. Om du inte kan komma ihåg när du senast rensade din webbhistorik är det förmodligen ett bra tillfälle att göra det nu.

När du rensar dina webbläsardata, undvik att ta bort cookies eftersom detta kommer att radera alla dina personliga detaljer från din webbläsare, inklusive dina inloggningsuppgifter och webbplatsinställningar och -preferenser.

7. Uppdatera din webbläsare

Om programvaran som din webbläsare kör är föråldrad kan dina surfhastigheter påverkas. I det här fallet kan en uppdatering av din webbläsare förbättra din webbupplevelse. Varje ny version av Brave erbjuder förbättringar jämfört med den tidigare.

Så du kommer inte bara att kunna lösa hastighetsrelaterade problem, utan du kan också få tillgång till nya funktioner, säkerhetskorrigeringar och andra förbättringar genom att uppdatera din webbläsare. För att uppdatera Brave, klicka på hamburgermenyikonen längst upp till höger på webbsidan. Klicka sedan på Om modig.

Om det misslyckas, överväg att avinstallera och installera om din webbläsare som en sista utväg. Du kommer vanligtvis att se en stor förbättring när du gör detta, men du kan förlora en del av den data som lagras i din webbläsare.

Använd dessa enkla korrigeringar för att förbättra Braves surfhastighet

Var och en av dessa korrigeringar kan hjälpa till att förbättra din webbläsares hastighet och prestanda. Ibland kan allt du behöver vara en av de ovan nämnda korrigeringarna för att se en markant förbättring. Men andra gånger kan du behöva prova mer än en av dessa korrigeringar. Om du fortsätter att ha hastighetsrelaterade problem trots att du provat alla dessa korrigeringar är det bäst att kontakta Braves hjälpcenter.