7 skäl till varför du bör köpa M2 MacBook Air

13-tums- och 15-tums M2 MacBook Air-modellerna är Apples nyare bärbara datorer på ingångsnivå som kommer med en modern design, ett M2-chip, MagSafe och mer. MacBook Air har varit Apples mest populära bärbara dator i många år, och många recensenter hyllade M1 MacBook Air som kom ut 2020 som den perfekta bärbara datorn för de flesta.

Apples kisel låste upp MacBooks potential, och vi ser nu att den tagits till en ny nivå med M2 MacBook Air-modellerna. Så här är alla anledningar till att vi tycker att 13-tums- och 15-tums M2 MacBook Air-modellerna är värda att köpa.

1. Den moderna designen

Apple har uppdaterat många av sina produkter med en fyrkantig design. Det började med iPad Pro och tog sig så småningom till MacBook Pro 2021. Nu liknar både 13-tums och 15-tums M2 MacBook Air den nuvarande MacBook Pro-designen. Designen är uppfriskande sedan senaste gången vi fick en designöversyn för MacBook Air var 2018.

M2-versionen tar MacBook Airs design i en ny riktning eftersom det är den första MacBook Air utan en kilformad design. Lyckligtvis tillåter den nya designen fortfarande att 13-tums och 15-tums M2 MacBook Air är relativt tunn och lätt. De har också tunnare ramar och en skåra för mer skärm.

2. Aggressiv prissättning

Även om den omdesignade MacBook Air förlorade sin legendariska prislapp på 999 $, är 13-tumsversionen fortfarande konkurrenskraftigt prissatt för en bärbar dator av hög kvalitet till 1 099 $. Och för den som behöver lite bättre grafikprestanda och lagring kan du få 512GB-varianten för 1 399 $.

Om skärmfastighet är ett bekymmer för dig, kommer du att vara glad att veta att Apple erbjuder basen 15-tums M2 MacBook Air för $1 299. Den modellen är perfekt för dig som vill ha en stor bärbar dator utan att behöva spendera stora pengar på en 14-tums eller 16-tums MacBook Pro.

3. Valuta för pengarna

Det är ingen hemlighet att Apples kiselchips levererar fantastisk prestanda. Basen M2-chip kan hantera vardagliga uppgifter som webbsurfning, mediekonsumtion, e-post och mer utan att svettas. Du kan också använda kreativa applikationer för grundläggande arbetsflöden och få solid prestanda.

Även om M2 inte är ett stort steg över M1, ger den en 18% snabbare CPU, en 35% snabbare GPU och andra förbättringar. Prestandan hos 13-tums och 15-tums MacBook Air är särskilt imponerande för bärbara datorer som saknar en intern fläkt för att kyla ner saker.

4. Livslängden

En avvägning du gör när du köper en äldre enhet till en reducerad kostnad är att den inte kommer att få uppdateringar lika länge som en ny enhet. Apple har sagt att det kommer att stödja Intel Mac-datorer i flera år, men de har en mer begränsad livslängd för programuppdateringar jämfört med Apples silikon-Mac.

Apple stängde redan av stödet för flera Intel Mac-datorer med macOS Ventura 2022. Apples silikon-Mac ger inte bara otrolig prestanda, utan de kommer att få programuppdateringar i många år framöver.

5. Portval

Bildkredit: Äpple

Medan M2 MacBook Air inte fick en HDMI-port eller en SD-kortplats som de avancerade MacBook Pros, fick den MagSafe. Tillägget av MagSafe ger en utan tvekan bättre laddningslösning och frigör ytterligare en USB-C-port på den bärbara datorn.

Med en MagSafe-port kan du ansluta fler kringutrustning till din MacBook Air eftersom du inte behöver använda en USB-C-port för att ladda. Förutom MagSafe har de omdesignade MacBook Air-modellerna även ett hörlursuttag som stöder högimpedans hörlurar.

Äldre modeller, som M1 MacBook Air, hade bara USB-C-portar och ett vanligt hörlursuttag, vilket kan vara begränsande, speciellt om du behövde ladda din MacBook och använda portarna för andra funktioner.

6. Oöverträffad batteritid

Apples bärbara datorer hade stabil batteritid när de använde Intel-processorer, men Apples kisel har förändrat spelet. M2 MacBook Air-linjen får uppskattningsvis 15 timmars webbsurfning och 18 timmars filmuppspelning, enligt Apple.

De bärbara datorerna kan hålla bra på en enda laddning under hela dagen medan de gör vanliga uppgifter som att surfa på nätet, skicka e-post eller ordbehandling. Jämfört med bärbara Windows-datorer ligger dessa maskiner långt före på batteriavdelningen.

Dessutom kan du få en 70W strömadapter som kan snabbladda M2 MacBook Air om du väljer den i kassan för ytterligare $20 med basmodellen 13-tumsmodell. Apple erbjuder 70W-laddaren gratis med de högre specifikationerna.

7. Förbättrad FaceTime-kamera

En webbkamera av hög kvalitet är trevlig att ha i en ålder av distansarbete eller inlärning, där vi ofta förlitar oss på videosamtal. MacBook Air har en mycket förbättrad 1080p FaceTime-kamera, medan M1 MacBook Air och M2 MacBook Pro fortfarande har en 720p-kamera.

Skillnaden är mycket märkbar under FaceTime- och Zoom-samtal. MacBooks har tidigare haft dålig webbkamerakvalitet, men M2 MacBook Air-serien erbjuder en exceptionell kamera.

Hur jämför det med Mac Lineup?

Apples MacBook-sortiment har blivit trångt sedan introduktionen av M2 MacBooks. Apple avbröt inte M1 MacBook Air, så den ligger precis under 13-tums M2 Air för $999. 13-tums- och 15-tums M2 MacBook Air-modellerna är idealiska maskiner för de flesta, och erbjuder den bästa kombinationen av nya funktioner och designförändringar som MacBook Pro först fick 2021 samtidigt som priset hölls relativt lågt.

Även om det finns flera anledningar till att undvika basmodellen M2 MacBook Air, är 13-tumsmodellen för $1 399 den bästa platsen eftersom den kommer med ett M2-chip med fler GPU-kärnor och en 512 GB SSD.

Argumentet för M2 MacBook Air-linjen blir mer komplex när du uppgraderar hårdvaran. Till exempel, om du väljer $1 399 13-tumsmodellen och lägger till 16 GB RAM, slutar datorn med att kosta $1 599, vilket är bara $400 mindre än 14-tums MacBook Pro.

Dessutom kommer 15-tums MacBook Air med 512 GB lagringsutrymme och 16 GB RAM in på $1 699, bara $300 under 14-tums MacBook Pro.

Även om M2-chippet är kraftfullare än M1-baskretsen, är det inte lika kapabelt som de andra chipsen i M2-familjen, som M2 Pro och M2 Max-chippen. MacBook Pro har också en utmärkt ProMotion-skärm och har fläktar för krävande uppgifter. Så om du är orolig för den fläktlösa designen eller letar efter mer kraft, bör du definitivt överväga 14-tums MacBook Pro istället.

Men MacBook Air har varit, och är fortfarande, den perfekta bärbara datorn för vanliga användare eftersom den är relativt prisvärd, har en förstklassig design och erbjuder utmärkt prestanda som klarar daglig användning. Båda M2 MacBook Air-modellerna levererar också utmärkt batteritid som kan hålla en hel dag.

M2 MacBook Air-modellerna är väl avrundade maskiner

13-tums- och 15-tums M2 MacBook Air-modellerna är väl avrundade bärbara datorer. De har en fantastisk design, imponerande prestanda för priset, bra batteritid och mer. Dessa maskiner är utmärkta Mac-datorer på ingångsnivå och är perfekta för de flesta Mac-användare. Så om du är ute efter en långvarig MacBook för att utföra vanliga dagliga uppgifter, behöver du inte leta längre.