7 Schema Markup Generatorer för att komma framåt i ditt SEO-spel

Spread the love

Med SEO blir mer konkurrenskraftig letar webbplatsföretagare efter schemamarkeringsgeneratorer för att hjälpa sina läsare att lättare hitta sitt innehåll.

Att lägga till schemamarkering i ditt innehåll är ett populärt sätt att öka SEO. Sökmotorer söker efter schemat för att förstå strukturen och syftet med ditt webbplatsinnehåll.

I den här artikeln kommer vi att täcka allt du behöver veta om schemamarkering och hur du använder schemageneratorer för att lägga till det i ditt innehåll.

Vad är Schema Markup?

Om du inte är bekant med schemamarkering, oroa dig inte.

Tänk bara på att schemamarkering är ett sätt att lägga till information på din webbplats så att sökmotorer som Google och Bing kan förstå innehållet på ett bättre sätt.

  Tar IMVU bort inaktiva konton?

Det är en kod i allmänhet i mikrodata- eller JSON-Ld-format som ger ditt innehåll mening. Du kan generera den här koden från olika schemamarkeringsgeneratorer som finns tillgängliga på internet.

Innan du utforskar schemagenereringsdelen, låt oss förstå varför du bör överväga att lägga till schemamärkning på din webbplats.

Varför är schema viktigt för webbplats SEO?

När du lägger till innehåll på din webbplats extraherar sökmotorrobotar de viktigaste nyckelorden men förstår inte sökordets syfte som är kopplat till ditt innehåll.

Till exempel kan nyckelordet apple skilja sig från frukten på vissa webbplatser till Apple-företaget på andra. Att lägga till kontextuell information till dina sökord kan hjälpa sökmotorer att bättre förstå ditt innehåll.

Här är några fördelar med att lägga till schemamarkering till ditt webbplatsinnehåll.

 • Målrika utdrag: Schemauppmärkning gör att webbplatsinformation ser bättre ut för sökmotorrobotar, och de tenderar att framhäva ditt innehåll som Rich Snippets.
 • Ökar SEO: Även om schemamarkering inte är en direkt rankningsfaktor, hjälper det dig verkligen att förbättra din position på sökmotorns resultatsida. Det hjälper också att visa upp viktig information som stjärnbetyg i sökresultatet, vilket gör att ditt innehåll sticker ut från dina konkurrenter.
 • Kunskapsdiagram: Kunskapsdiagrammet är tillägnat en persontyp av organisation och visar viktig information i form av en kunskapspanel (en kunskapsruta).
 • Ökar CTR: Eftersom användarna ser direkta svar på sina frågor i avancerade utdrag och länkar i de vanligaste frågorna, tenderar ditt innehåll att få högre klick än dina konkurrenter.
  Hur man emulerar Do-While-loopar i Python

Schemamarkering hjälper också många branschnischade webbplatser som receptwebbplatser, matbloggar och produktrecensionswebbplatser.

Det kan faktiskt förbättra din webbplatss omvandlingsfrekvens och hjälpa dig att växa organiskt.

Olika typer av schemaformat

Precis som förändrade trender inom SEO, utvecklades också schemamarkering med trender. För närvarande finns det tre typer av schemaformat som du kan tillämpa på ditt webbplatsinnehåll.

Låt oss utforska varje typ i detalj.

#1. Mikrodata

Microdata var den första och för närvarande den äldsta tillgängliga typen av schemaformat som använder taggar för att förmedla ytterligare information till ditt innehåll.

Enligt Schema.org är mikrodata en uppsättning taggar som hjälper sökmotorer att förstå innehållet bättre när de läggs till ditt innehåll.

  Låt dessa 9 Marketing Automation-programvara hjälpa ditt företag

Mikrodatastrukturen kombinerar tre viktiga komponenter:

 • Itemscope: Det informerar sökmotorer om att allt som är inneslutet mellan

  är ett föremål.

 • Artikeltyp: Den definierar exakt vad föremålet handlar om.
 • Itemprop: Den anger egenskaperna för itemtype.

Detta är dock ett gammalt format, och det rekommenderas inte att lägga till mikrodata om du lägger till schemamarkering för första gången.

#2. RDFa

RDFa står för Resouce Distribution Framework in Attributes, ett format för att bädda in RDF-element i HTML5-, XHTML- och XML-format.

Det hjälper dig att lägga till egenskaper som hjälper sökrobotar att extrahera viktig data och markera dem i form av Rich Snippets.

#3. JSON-LD

Google rekommenderar att du använder JSON-LD-format framför andra schemaformat eftersom det är en ny teknik jämfört med Microdata och RDFa.

JSON-LD står för JavaScript Object Notation for Linked Data, som består av ett objekt med viktig nyckel: värdepar inneslutna i en -taggen.

JSON-LD-struktur:

<script type="application/ld+json">
{
 "@context": "http://schema.org",
 "@type": "LocalBusiness",
 "url": "http://www.example.com",
 "name": "Unlimited Ball Bearings Corp.",
 "contactPoint": {
  "@type": "ContactPoint",
  "telephone": "+1-401-555-1212",
  "contactType": "Customer service"
 }
}
</script>

Koden börjar med en

x