7 gratis Coursera-kurser för grafiska designers för att utveckla, förbättra eller anpassa designfärdigheter

Att vara grafisk designer är mer än att bara ha Photoshop- eller Illustrator-kunskaper och skapa perfekta bilder. En bra grafisk designer förstår teorin bakom användbar design, vet hur viktiga forskningskunskaper är och har till och med en viss affärsbakgrund om de är frilansar.

Den här listan med sju kostnadsfria Coursera-kurser hjälper dig ta dina färdigheter i grafisk design från enbart visuell till allomfattande, så att du kan gå upp i nivå som grafisk designer.

Vad är Coursera?

Coursera tillhandahåller kurser från universitet eller andra ackrediterade institutioner runt om i världen. Många av Courseras kurser kommer med en rejäl prislapp som liknar en riktig universitetstermin, men det finns också ett stort utbud av gratiskurser.

Även om de kostnadsfria kurserna inte ger en högskolepoäng för slutförande, kommer du att tilldelas ett certifikat som du kan dela på LinkedIn eller på ditt CV. Så, ett Coursera-certifikat kan hjälpa dig att få ett jobb inom grafisk design.

Vi har sammanställt en fantastisk lista med gratis Coursera-kurser för grafiska designers som vill förbättra sina kunskaper eller för nybörjare som vill börja med grafisk design. De färdigheter som behövs för grafiska formgivare är mycket mer än att kunna rita eller använda Adobe Photoshop. Låt oss dyka in.

Detta är en bra nybörjarkurs för framtida grafiska formgivare. Det tar bara åtta timmar att genomföra den här kursen, så det kan göras på en dag om du vill lära dig snabbt. Med instruktörer från California Institute of the Arts, fyra bedömningar och bara fem moduler är detta den perfekta ingången till design.

Designspråket lär ut färdigheter i visuell kommunikation och grafisk design. De fem modulerna inkluderar:

  • Orientering och överblick
  • Publik, sammanhang och kultur
  • Grunderna i form
  • Mening och koncept
  • Kritik och effektiv design

Den här kursen är ett utmärkt tillfälle att paddla genom designförståelsens vatten, snarare än att hoppa in på djupet.

Att vara en framgångsrik grafisk designer kräver mer än [following the golden rules of design composition]. Kreativt tänkande är en stor del av de flesta grafiska formgivares arbetsflöden. Om du inte kan tänka kreativt, då kan du inte skapa kreativt.

Denna Imperial College London-kurs i kreativt tänkande kommer att guida dig genom hur du tänker kreativt och på ett innovativt sätt, samt lär dig hur du reflekterar över och kommunicerar dina idéer. Dessa är viktiga designfärdigheter – lika mycket som att lära sig den visuella delen.

Denna 13-timmarskurs har sju moduler, som inkluderar principerna för kreativitet, teorin om uppfinningsrik problemlösning och kreativa tankestilar.

En förståelse för varumärkeshantering är viktig för designers som vill arbeta frilans eller som varumärkesdesigners.

När du designar för affärs- eller företagsändamål är en förståelse för varumärket och dess publik viktigare än kreativa resultat. Du behöver bakgrundsförståelsen innan du kan leverera de visuella designerna.

Den här kursen lär ut företagens varumärke, varumärkesmarknadsföring, varumärkeshantering och varumärkesidentitet. Du kommer att kunna skapa heltäckande varumärkesidentitet och riktlinjer med kunskap som du fått i den här kursen.

Den här kursen riktar sig inte direkt till grafiska formgivare, men den är oerhört användbar om du vill starta ditt eget grafiska designföretag eller bli frilansande designer – speciellt om du håller ditt företag online.

På 16 timmar kommer du att lära dig om affärsmodeller, strategier för att namnge ditt kreativa företag, en touch-up på varumärkesidentitet och persona – vilket går hand i hand med ovanstående kurs. Du kommer också att lära dig att göra och inte göra för att använda varumärkesröst, bildspråk och video, såväl som andra marknadsförings- och PR-grunder.

Om du vill ta dina kunskaper inom grafisk design i ditt eget företag är det absolut nödvändigt att ha lite affärskunskap. En bakgrund i företag kan också vara praktiskt när du skapar grafiska designprojekt för andra företag.

Ett onlineföretag är ett bra sätt att sälja dina grafiska designtjänster. Du kan tjäna passiv inkomst online genom att sälja grafisk design och sälja din grafiska design på många onlinemarknadsplatser, samt starta ett onlinedesignföretag eller -byrå.

Personal branding är lika viktigt som business branding, särskilt om du är en frilansare där du är ansiktet utåt för ditt eget företag. Även om ett varumärke är mer än bara en visuell stil, är det viktigt som designer att kunna använda dina kunskaper för att skapa ett varumärke.

Ett personligt varumärke är viktigt på den digitala arbetsmarknaden och den här kursen Introduktion till personligt varumärke hjälper dig att lyckas som grafisk designer på flera plattformar. Dessa inkluderar sociala medier och onlinemarknadsplatser och uppmuntrande till en känsla av förtroende för dig själv och dina designförmågor.

Den här kursen lär ut personligt varumärke, sociala medier och varumärkeshantering. Att bygga ditt varumärkes infrastruktur är en modul du kommer att dra nytta av som grafisk designer, såväl som den sista modulen: Etablera ditt varumärkes digitala hem.

Forskningsfärdigheter är viktiga för grafiska designers, särskilt de inom UX/UI-designfältet som arbetar direkt med användare. Du måste förstå din fångna marknad, och den här kursen Understanding Research Methods är ett utmärkt sätt att lära dig fantastiska forskningsfärdigheter.

Denna korta femtimmarskurs låter dig förstå vad bra forskning är. Medan dess fokus ligger på akademisk forskning och litteraturöversikter, kommer aktiviteterna – eller e-aktiviteter, som de kallas – att stärka ditt forskningsförtroende.

Bättre forskning betyder bättre resultat, och det spelar ingen roll om du skriver din doktorsavhandling om kvinnor i designindustrin eller skapar en webbdesign för ensamstående mammor som behöver bättre kostval för sina familjer.

Om du är en grafisk designer kanske du redan kan lite om UX-design. De är lika. Men om du vill byta karriär från grafisk design till UX-design, kan den här kursen Introduktion till användarupplevelsedesign vara den perfekta språngbrädan.

Grafiska designers har kunskaper som kommer att gynna dig om du vänder dig till UX-design. Goda forskningskunskaper kommer också att gynna dig i UX-designroller. Introduktion till User Experience Design lär dig exakt vad användarupplevelsedesign är, hur man undersöker och samlar information, hur man designar modellgränssnitt och hur man utvärderar design för slutmålet.

Förbättra dina färdigheter och kunskaper inom grafisk design gratis

Även om inte alla dessa kostnadsfria Coursera-kurser är direkt för grafiska designers, erbjuder de alla färdigheter och kunskaper som kommer att förbättra din förståelse och resultat för grafisk design.

Det finns inte många gratis professionella kurser online, så dessa listade kurser är ett utmärkt tillfälle att lära av de bästa utbildarna över hela världen. Om du bara har några timmar i veckan över kan du verkligen höja dina designkunskaper.