7 fantastiska resurser för Web3-utbildning du behöver

Spread the love

En av de viktigaste utvecklingarna under de senaste åren är tillkomsten av Wеb3, en term som har vuxit i diskussioner om framtiden för internet. Även om många entusiaster kanske känner till Wеb3, behövs en djupare förståelse för att ligga steget före kurvan.

Det är därför du bör lägga din tid och din energi på att lära dig om Wеb3. Så här är några av de bästa tillgängliga resurserna för webb3-utbildning.

Vad är Wеb3?

Wеb3 är en term som används för att beskriva nästa generation av Internet, som är decentraliserat, användarcentrerat och baserat på blockchain-teknik. Till skillnad från den nuvarande webben, ofta kallad Wеb2, där makten ligger i händerna på ett fåtal tekniska jättar, föreställer Wеb3 ett mer demokratiskt och öppet internet.

I Wеb3 ersätts intermediärer som sociala medieplattformar, sökmotorer och onlinemarknadsplatser av decentraliserade applikationer (dApps) som körs på blockchain-nätverk. Dessa nätverk introducerar begreppet digitalt ägande genom Bitcoin, Ethereum och andra kryptovalutor.

Bildkredit: Morocko/Shutterstock

Wеb3 lovar att skaka om saker, från att omforma hur vi interagerar med internet till att skapa nya ekonomiska möjligheter. Men med stor makt kommer ett stort ansvar, och att utnyttja dess fördelar och övervinna dess utmaningar kräver en förståelse för Wеb3.

Varför ska du lära dig mer om Wеb3?

Nu kanske du undrar om att lära dig om Wеb3 är relevant för dig. Är det verkligen värt att lägga tid och ansträngning på att lära sig om det? Tja, med tanke på den betydelse det har är svaret ja. Så här är några övertygande skäl till varför du lär dig om Wеb3:

 • Framtidssäkring: Precis som internet har förändrat samhället och ekonomin under de senaste decennierna, har Wеb3 potential att åstadkomma djupgående förändringar. Genom att lära dig om det nu kan du framtidssäkra dina färdigheter, vara kompetent för relevanta jobbmöjligheter och anpassa dig till ett snabbt växande digitalt landskap.
 • Ekonomiska möjligheter: Wеb3-teknologier, såsom blockchain och kryptovalutor, skapar nya ekonomiska möjligheter. Oavsett om du är intresserad av att investera, utveckla dApps eller utforska världen av NFT, erbjuder Wеb3 ett brett utbud av potentiella karriärvägar och inkomstströmmar.
 • Digitalt ägande: Wеb3 introducerar begreppet äkta digitalt ägande. Att förstå hur NFT:er och kryptovalutor fungerar kan ge dig möjlighet att ta kontroll över dina digitala tillgångar och delta i den framväxande digitala ekonomin.
 • Personlig frihet: Wеb3 är designad för att vara mer användarcentrerad och resistent mot censur. Genom att lära dig om Wеb3 kan du återta kontrollen över din onlineidentitet och data, vilket säkerställer större personlig frihet i den digitala riket.
 • Innovation: Wеb3 är en härd för innovation, med otaliga startups och projekt som utforskar nya möjligheter. Att lära sig om Wеb3 kan inspirera dig att delta i detta spännande ekosystem och bidra till dess tillväxt.
  Hur man skapar skrivbordsgenvägar på Ubuntu

Hur man väljer rätt plattformar

Att välja de bästa Wеb3-plattformarna är avgörande för din resa in i det decentraliserade digitala landskapet. För att du ska kunna göra det, här är de fyra viktigaste punkterna att tänka på:

 • Relevans till dina mål: Välj plattformar som är i linje med dina specifika Wеb3-intressen, oavsett om det är handel med kryptovalutor, decentraliserad ekonomi (DEFi), NFTs eller blockchain-utveckling.
 • Instruktörsexpertis: Se till att instruktörerna är erkända experter i Wеb3, med relevant branscherfarenhet, eftersom deras kunskaper i hög grad påverkar kvaliteten på din inlärning.
 • Läroplanens lämplighet: Kontrollera om plattformens erbjudanden täcker de Wеb3-ämnen du vill lära dig, vilket ger ett välstrukturerat program som matchar dina utbildningsbehov.
 • Kostnad och tillgänglighet: Tänk på din budget och din föredragna inlärningsstil, oavsett om det är självgående eller instruktörsledd. Utvärdera plattformens överkomliga och tillgänglighetsalternativ, inklusive ekonomiskt stöd eller stipendier.
 •   Hur hittar man vilket CMS som används på en webbplats?

  Nu, för att hjälpa dig att få en bra start, nedan är några av de berömda plattformarna som du bör utforska.

  De bästa resurserna för Wеb3-utbildning du behöver

  Här är en lista över de viktigaste plattformarna som underlättar djupgående resurser relaterade till Wеb3:

  1. Banklös

  Bankless är en populär plattform som erbjuder en mängd utbildningsinnehåll om kryptovalutor, DEFi (Decеntralized Finance) och NFTs. De tillhandahåller artiklar, poddsändningar, nyhetsbrev och guider för att hjälpa dig att förstå och navigera i Wеb3-världen.

  Bankless grundades en av de ledande utbildningsplattformarna av David Hoffman och Ryan Sean Adams, som växte fram som en ledande resurs i Wеb3-utrymmet 2020.

  Här kan du få tillgång till plattformens artiklar, poddsändningar, nyhetsbrev och guider som förenklar komplicerade WEB3-koncept. Det ger användare möjlighet att förstå och engagera sig i Wеb3-världen, vilket gör den tillgänglig för både nykomlingar och erfarna entusiaster.

  2. Etherscan

  Etherscan är en blockchain-utforskare för Ethereum-nätverket skapad av Matthew Tan 2015. Det är ett ovärderligt verktyg för att lära sig om Ethereum-transaktioner, smarta kontrakt och plånboksadresser.

  Du kan använda Etherscan som ett praktiskt verktyg för att få praktisk erfarenhet av blockchain-teknik. Det kommer att göra det möjligt för dig att spåra och verifiera Ethereum-transaktioner, vilket ger en transparent bild av hur blockkedjan fungerar.

  3. Kryptomåndagar

  CryptoMondays är en global gemenskap av kryptoentusiaster, grundad av Lou Kerner, som är värd för evenemang, webbseminarier och möten. Att delta i CryptoMondays-evenemang kan koppla dig till likasinnade individer och branschexperter. Därigenom främja en stödjande inlärningsmiljö.

  Genom att gå med i CryptoMondays kan du därför få kontakt med likasinnade individer och ge tillgång till värdefulla insikter. Plattformen främjar en stödjande inlärningsmiljö där du kan utöka din Wеb3-kunskap genom nätverk och diskussioner.

  4. Kursеra

  Coursеra är en onlineutbildningsplattform som samarbetar med toppuniversitet och institutioner för att erbjuda ackrediterade kurser. Plattformen tillhandahåller ett brett utbud av Wеb3-relaterade kurser från toppuniversitet och institutioner.

    12 tekniska supporttips för familjen inför semestern

  Coursеra tillhandahåller strukturerade och ackrediterade inlärningserfarenheter, vilket gör den idealisk för individer som du själv som söker djupgående kunskap i Wеb3. Du kan få certifikat från välrenommerade institutioner, vilket ökar din trovärdighet inom området.

  5. GitHub

  GitHub är en plattform där utvecklare samarbetar i projekt med öppen källkod, inklusive många Wеb3-relaterade initiativ. Att utforska kodlager på GitHub kan ge insikter i de tekniska aspekterna av Wеb3.

  Det låter dig lära dig av och bidra till projekt som är anpassade till dina intressen, vilket främjar din tillväxt som en Wеb3-entusiast eller utvecklare.

  6. CoinGecko

  En annan viktig plattform är CoinGеcko som är en kryptovalutadataplattform som erbjuder marknadsdata, diagram och information om tusentals kryptovalutor i realtid. Det är en utmärkt resurs för att spåra kryptovalutapriser och hålla sig uppdaterad om marknadstrender.

  Coingecko kan hjälpa dig att förenkla den komplexa världen av kryptovalutor genom att erbjuda lättillgänglig marknadsdata. Oavsett om du är en investerare eller helt enkelt nyfiken, hjälper det dig att spåra kryptovalutapriser och hålla dig informerad om marknadstrender.

  7. X

  Slutligen, och även ett viktigt tillägg, är X (tidigare känt som Twitter) – ett nav för diskussioner om Wеb3 och kryptovalutor. Följ inflytelserika figurer, blockchain-projekt och branschexperter för att hålla dig informerad om de senaste nyheterna och utvecklingen.

  Den sociala medieplattformen håller dig uppdaterad om de senaste nyheterna, trenderna och nya projekt. Det är ett enkelt men ändå effektivt sätt att hålla sig informerad och engagera sig i konversationer med Wеb3-communityt.

  Web3-utbildning är nyckeln till att anpassa sig och överleva

  Sammanfattningsvis, dessa sju resurser täcker ett brett spektrum av webb3-utbildning, som tillgodoser olika inlärningspreferenser och mål. Oavsett om du är en nykomling eller en erfaren webb3-utforskare, erbjuder dessa plattformar värdefull kunskap och verktyg som hjälper dig att navigera i den spännande världen av Wеb3 på ett användarvänligt sätt.