7 bästa visuella kundsupportplattformar för bättre engagemang

I dagens digitala tidsålder är det viktigare än någonsin att ge utmärkt kundservice. Och ett av de bästa sätten att ge utmärkt kundservice är genom visuell kundsupport.

Visuell kundsupport revolutionerar hur företag tillhandahåller kundsupport och ger kunderna en mer engagerande och interaktiv upplevelse.

Företag kan använda visuell kundsupport för att skapa en personlig kontakt med sina kunder, vilket leder till bättre kundengagemang och tillfredsställelse.

Du har hamnat på rätt plats om du också vill integrera visuell kundsupport i ditt företag. Den här artikeln kommer att belysa vad visuellt stöd innebär, dess fördelar, användningsfall och en lista över de bästa verktygen.

Innehållsförteckning

Vad är Visual Customer Support?

Visuell kundsupport är en typ av kundsupport som använder visuella hjälpmedel för att hjälpa kunder med deras förfrågningar eller problem. Det kan innefatta att använda diagram, diagram, bilder eller till och med videor för att förklara ett koncept eller felsöka ett problem.

Visuell kundsupport kan vara effektivare än traditionella kundsupportmetoder, som textbaserade kundsupportforum eller telefonsupport, eftersom det är ett mer intimt sätt att interagera med kunder en-mot-en.

Det är ett kraftfullt verktyg för företag som vill förbättra kundernas engagemang. Du kan skapa en personlig och interaktiv kundupplevelse med denna helt nya supportteknik. När företag tar tid att förse kunderna med tydlig och användbar information, bygger det upp kundernas förtroende och förtroende.

Sammantaget är visuell kundsupport ett värdefullt kundsupportverktyg som kan användas i olika situationer. När den används på rätt sätt kan den bidra till att förbättra kundnöjdheten och minska den tid som behövs för att lösa kundförfrågningar.

Hur är visuell kundsupport användbar?

Visuell kundsupport kan vara extremt användbar på flera sätt, inklusive:

Utveckla en positiv relation med kunder

Visuell kundsupport gör det möjligt för företag att leverera en personlig och anpassad kundupplevelse, vilket resulterar i att utveckla en god relation med dem.

När du interagerar en-mot-en kan du skapa en personlig kontakt med kunden genom interaktion i realtid som hjälper dig att bygga en rapport för framtida granskning.

Kommunikation på nästa nivå

Implementering av visuellt stöd kan hjälpa företag att fylla kommunikationsluckan. Att samarbeta med kunder via videosamtal gör det möjligt för representanter att förstå och lösa problem snabbt och effektivt.

Visuell kundsupport hjälper till med tydlig och konsekvent interaktion över alla kundkontaktpunkter, och företag kan skapa ett starkt och sammanhållet varumärke som kunderna kommer att känna igen och uppskatta.

Hjälper till att upprätthålla varumärkesimage

Det är ingen hemlighet att kundbevarande är bättre och enklare än förvärv. Trots att de gör tillräckliga ansträngningar har företagen svårt att behålla sina kunder och behålla sin varumärkesimage på grund av den ökande konkurrensen.

Visuell kundsupport kan vara lösningen på dina sår; genom att införliva denna lösning kan företag säkerställa att de ansluter till kunderna vid rätt tidpunkt och tar itu med problemen personligen genom en-mot-en. På så sätt kan du se till att kunderna får en positiv upplevelse av ditt varumärke.

Spela in samtal för framtida granskning.

Visuella kundsupportverktyg kommer med en inbyggd inspelningsfunktion som gör att du kan granska kundinteraktioner och ta itu med problem som kan ha uppstått under samtalet. De inspelade samtalen kan också utbilda kundtjänstpersonal genom att tillhandahålla en referens för bästa praxis.

Hjälper till att förklara ditt företag och dina produkter

Kundsupport via telefonsamtal kan ibland vara utmanande, särskilt när det handlar om komplexa produkter eller tjänster.

Visuell kundsupport kan hjälpa företag att förklara sin verksamhet och sina produkter bättre. Du kan använda bilder, videor och andra bilder som hjälper kunderna att få en bättre förståelse för din produkt/tjänster.

Det kan vara särskilt användbart när företag har att göra med kunder som kanske inte är bekanta med produkterna eller tjänsterna.

Interagera personligen med globala kunder

Visuell kundsupport är ett sätt som företag kan interagera med sina globala kunder på en personlig nivå. Dina representanter kan få kontakt med kunder i olika delar av världen genom videokonferenser, chatt och andra visuella metoder.

Denna typ av stöd gör att företag kan skilja sig från sina konkurrenter och bygga positiva relationer med sina kunder. Det kan också hjälpa företag att hålla sina kunder nöjda genom att tillhandahålla ett mer bekvämt och personligt sätt att interagera.

Vilka är användningsfallen för Visual Customer Support?

Teknologi

Visuell kundsupport är ett viktigt verktyg för teknik- och mjukvaruföretag eftersom det kan hjälpa dem att förklara sin produkt effektivt genom att tillhandahålla bilder, presentationer och interagera på video med kunder. Det kan vara oerhört användbart för kunder som är nya med produkten eller inte är tekniskt vänliga.

Företag kan få kontakt med användarna i realtid genom visuell support och ge kunderna personlig hjälp för att bättre förstå programvaran.

Personlig support kan hjälpa användare att känna sig säkra på att använda en viss programvara, och det kan också bidra till att bygga förtroende mellan ett företag och dess användare.

Sjukvård

Sjukvårdsleverantörer kan erbjuda en-till-en-konsultationer och omedelbar vägledning på skärmen till sina patienter med hjälp av visuell kundsupport. Det kan göra det extremt enkelt för patienter att förstå behandlingsprocessen och säkerställa inga missförstånd.

En annan fördel med att integrera visuellt stöd i vården är att patienter kan få den hjälp de behöver omedelbart snarare än att vänta på återuppringning eller tid.

Kundsupport

Visual Customer Support kan användas inom kundsupportbranschen för att ge kundhjälp i realtid genom att dela representantens skärm och videointeraktion.

Den här metoden använder bilder och videor för att hjälpa kunder att lösa problem och kan användas för att ge kunderna skräddarsydda upplevelser.

Dessutom kan visuell kundsupport sätta en personlig touch, skapa en koppling mellan kunden och kundsupportrepresentanten.

Bank, finansiella tjänster och försäkring (BFSI)

Bank-, finansiella tjänster och försäkringsbolag letar alltid efter sätt att förbättra kundservicen och minska kostnaderna genom att implementera visuella kundsupportlösningar.

Visuella kundsupportlösningar gör det möjligt för bankkassörer, finansiella rådgivare och försäkringsagenter att komma in i kundernas skor för att förklara produkten.

Dessutom hjälper visuell kundsupport företag att tillhandahålla bättre tjänster och realtidssupport och minska väntetiderna; kunder kommer att vara mer benägna att göra affärer med dessa företag. Här utforskar vi de bästa visuella kundsupportplattformarna för bättre engagemang.

Viewabo

Viewabo är en visuell kundsupportplattform som hjälper företag att förbättra kundengagemang, minska handläggningstiden och ge kunderna en ultimat upplevelse.

Det är mest känt för sina möjligheter att integrera denna lösning med dina affärsapplikationer utan att behöva ladda ner applikationen.

Med en inspelningsfunktion, videosamtal i realtid och en enda webbaserad instrumentpanel är Viewabo en enda lösning för företag att hålla sina kunder i framkant.

Det bästa med Viewabo

 • Videoassisterad kundsupport gör det enkelt och bekvämt för både kunder och representanter att kommunicera.
 • Det här verktyget kommer med funktioner som att spela in, pausa eller besöka kundkonversationer igen.
 • Det tillåter agenter att ringa omedelbart med bara en länk utan några komplicerade plugins eller nedladdningar.

Det erbjuder två betalplaner, inklusive grundläggande, som börjar från $20 per månad per licens, och standard, som kostar $40 per månad per licens.

Immerss är den första i sitt slag av live shoppingupplevelseplattform som fokuserar på att ge kunderna den bästa virtuella shoppingupplevelsen.

Den har en lösning fokuserad på detaljhandel för att humanisera köpupplevelsen, marknadsföringsteknologi för att förbättra köpupplevelsen och virtuella säljassistenter.

Det bästa med Immerss livestreamshopping och digital kundtjänstlösning

 • Det ger en-till-många-interaktioner för shopping på Livestream, vilket innebär att du kan interagera med flera potentiella köpare samtidigt
 • Den tillhandahåller en produktkarusell som hjälper konsumenter att se din katalog.
 • Plattformen ger detaljerad statistik som liveförsäljningssiffror, realtidsanalyser och provisionsspårning.

Det är en fullfjädrad e-handelsupplevelse för visuell supportplattform som tillhandahåller två lösningar för livestreamshopping och digital kundtjänst; om du ser deras bredd i den visuella supportdomänen för e-handel, kanske du också tycker detsamma.

Assistbox

Assistbox gör det möjligt för företag att ansluta, kommunicera och analysera kundinteraktioner över alla kontaktpunkter genom att tillhandahålla omfattande och skräddarsydda kundsupportlösningar.

Det bästa med Assistbox

 • Det ger interaktioner i realtid genom banbrytande videosamtalsfunktioner med alternativ för skärmdelning.
 • Assistbox kan ställas in sömlöst och integreras, vilket säkerställer problemfri schemaläggning och driftsättning av verktyget.
 • Det ger tillgång till insiktsfulla instrumentpaneler och nyckeltal för att undersöka kundinteraktioner.

Plattformen gör det möjligt för företag från olika domäner att tillhandahålla en-till-en fjärrsupporttjänster globalt. Företag av alla storlekar kan använda detta fantastiska verktyg för att öka sin produktivitet genom ökad synlighet i kundkonversationer.

Viibe

Viibe erbjuder en kombination av visuellt stöd och lösningar för övervakning av engagemang som kan användas för att optimera kundkontaktpunkter.

Detta visuella kundsupportverktyg erbjuder funktioner som ett visuellt gränssnitt, livechatt och ärende- och kunskapshantering. Viibe gör det möjligt för företag att accelerera sina affärsstrategier med hjälp av kunddata som erhålls genom konversationer.

Det bästa med Viibe

 • Den har on-demand och schemaläggningsmöjligheter.
 • Det underlättar kommunikation genom anteckningar som gör att kundkonversationer interagerar
 • Viibe kan hjälpa dig att omvandla data till fruktbara insikter som ger dig en helhetssyn på kunderna

Det ger dig tre visuella kundsupportpaket som kommer med gratis provperioder. Du kan också få ett skräddarsytt paket med dem skräddarsydda efter dina behov.

Teamsupport

Teamsupport ger bekvämligheten att ge företag möjlighet att lösa problem med hög insats genom videochatt och samtal.

Teamsupports visuella kundsupportverktyg är utmärkt för att humanisera konversationer och leverera exceptionell kundservice. Det ger högupplösta bilder till justerbara skärmvyer till flexibla videoalternativ för kundcentrerade företag.,

Det bästa med Teamsupport

 • Dess videovisningsfunktion är perfekt för produktbaserade företag att visa upp och förklara produkter
 • Hjälper till att använda en strategisk affärsstrategi genom samtalsinspelningar och tillgång till kundhistorik

Teamsupport har ett gäng olika betalerbjudanden. Deras erbjudanden börjar vanligtvis från så lågt som $29.

Fjärruppringning

Remotecall erbjuder ett antal olika planer utformade för att hjälpa olika storlekar av företag. Deras utbud inkluderar fyra paket beroende på funktioner och antal enheter.

Detta visuella stödverktyg tillhandahåller funktioner som videodelning, interaktiva ritverktyg, fotodelningsalternativ, sessionsdelning, GPS-platsöverföring, streckkodsigenkänning och dokumentdelningsalternativ.

Det bästa med Remotecall

 • Remotecalls smarta hanteringsverktyg utrustar dig med alla nödvändiga funktioner som sessionsöverföring, personlig anslutningssida, sömlös nätverksövergång och manuell fokusering.
 • Ingen huvudvärk av plugins eller nedladdningar. Du kan ansluta med en klickbar länk direkt i en webbläsare.

Pratsam

Talkative är ett bra val för företag som behöver en robust kundsupportlösning och vill öka sina försäljningssiffror genom att utnyttja realtidsinsikter och data.

Med hjälp av Talkative kan du se till att dina representanter engagerar sig med kunderna vid rätt tidpunkt med rätt information.

Det bästa med Talkative

Anmärkningsvärda funktioner i dessa verktyg är PCI-kompatibel videoinspelning, agentprestandahanteringssystem, förbättrad chatt, dynamiska meddelanden och smarta displayfunktioner med ett videoalternativ i kö

 • Talkative kan integreras på olika enheter och plattformar, inklusive mobiltelefoner, stationära datorer, surfplattor, etc.
 • Det ger företag ett smartare sätt att ansluta och interagera med kunder genom deras nästa generations visuella support.
 • Det låter dig anpassningsbara kontroller för att ge den bästa kundupplevelsen när det passar dig.

Talkative erbjuder tre paket med videokundsupport beroende på ett företags behov. De har ett teampaket, ett företagspaket och ett anpassningsbart paket från så lite som $199 per månad.

Slutsats

Kundservice är en viktig del av alla företag, och det är lika viktigt att kundfrågor hanteras snabbt och effektivt.

Med en visuell kundsupportplattform kan företag ge kundsupport på det mest bekväma sättet för sina kunder. Och med funktioner som skärmdelning och skärminspelning blir supporten du ger mer effektiv.

Du kan också utforska vissa kundtjänstplattformar för att öka retentionsgraden.