7 bästa prediktiva analysverktyg för datadrivet beslutsfattande

Spread the love

Vill du ta ditt företag till nästa nivå genom att utnyttja de senaste tekniska verktygen? Om så är fallet, här är de ledande verktygen för förutsägande analys som kan driva ditt företag med rätt beslut.

Galtons ord ’regression’ från 1800-talet har nu blivit en miljardindustri, nämligen prediktiv analys. Med dagens hals-mot-hals-konkurrens kommer din organisation att förlora på marknaden om den inte införlivar analyser i sina affärsbeslut.

Så, innan vi avkodar listan över de bästa prediktiva analysverktygen, låt oss först utforska vad prediktiv analys är och varför det finns ett behov av sådana verktyg.

Predictive analytics är en division inom avancerad analys som använder statistisk modellering och maskininlärningstekniker för att förutse framtiden genom att analysera trender i live och historisk data.

Sephora, världens ledande skönhetshandlare, använder till exempel prediktiv analys för att rekommendera relevanta produkter till kunder. Dessa personliga rekommendationer har förvandlat 80 % av köparna till lojala kunder.

Varför Predictive Analytics Tools?

Genom att ge insikter om resultaten från rådata, ger prediktiv analys företag möjlighet att fatta välgrundade beslut och förbättra lönsamheten.

Även om prediktiv analys kan ge utmärkta handlingsplaner för växande företag, kan det vara en stor utmaning att skapa sådana analyser manuellt.

Prediktiv analys var en gång bara begränsad till professionella datavetare och analytiker. Det var ett komplext projekt som krävde kunskaper i statistik, analys, modellering etc. Men med moderna verktyg för prediktiv analys behöver du inte längre spendera veckor eller månader på att experimentera med datamängder och skriva kod.

Hela datacykeln som datavetare går igenom, från att förbereda data till att utvärdera den, kan nu automatiseras med bara några musklick med hjälp av prediktiva analysverktyg.

Några viktiga funktioner att leta efter i ett prediktivt analysverktyg:

 • Dataförberedelse: Analysverktyget du väljer bör kunna hantera stora datamängder samtidigt som det har förmågan att rensa data genom att tillämpa relevanta rengöringstekniker.
 • Modellering: Tror du verkligen att analysverktyg med begränsad kapacitet kan ersätta mänskliga experter? Aldrig; det bör vara grundligt med avancerad statistisk och maskininlärningsmodelleringsteknik för att automatisera några av de uppgifter som datavetare utför.
 • Användarvänlig: Analytics-verktyg är inte bara utformade för experter. Tekniker på låg nivå i din organisation kommer att arbeta med dessa verktyg för att upptäcka avvikelser och åtgärda dem. Så satsa på ett användarvänligt och lättanvänt verktyg.
 • Visualiseringar och rapporter: Programvaran bör ge dig en bred uppsättning alternativ för visuella bilder och rapporteringsformat eftersom ju mer bekväm du är med insikterna, desto bättre beslut kommer du att kunna dra.
 • Säkerhet: En annan adresserbar funktion att leta efter i alla analysverktyg är dess säkerhetsåtgärder eftersom data är din skatt. När du tillhandahåller dina data till ett verktyg för analys och affärsförbättring, vad händer om verktyget läcker data? Du kommer att sluta med ett förstört företag. Välj därför ett verktyg som säkerställer datasäkerheten från obehörig åtkomst.
  Tiny Deduplicator söker efter dubbletter av filer baserat på hashvärde

Här är några av de bästa verktygen för prediktiv analys.

ManageEngine Analytics Plus

Prova Analytics Plus för att få en helhetssyn på din IT!

Ett kraftfullt prediktivt analysverktyg från ManageEngine för att med säkerhet kunna förutse framtida trender.

Det användarvänliga gränssnittet för analytics plus gör att du kan skapa tydliga visualiseringar, analytiska insikter och rapporter sömlöst.

Nyckelfunktioner:

 • Få tidiga varningar om IT-incidenter: Analytics Plus kan hitta potentiella problem och anomalier i IT innan de faktiskt går in så att det berörda teamet kan åtgärda dem.
 • Upptäck möjligheter: Genom att bearbeta stora mängder datamängder kan analytics plus hjälpa till att upptäcka dolda möjligheter för din produkt- eller affärsutvecklingsstrategier och marknadsföringsmetoder.
 • Planera resursallokering: Det här verktyget förutsäger mönstren i arbetsbelastningen för befintliga kunder och hanterar resurser för att maximera effektiviteten.

Prova Analytics Plus med en 30-dagars gratis provperiod.

Qlik AutoML

Utnyttja kraften i prediktiv analys för att gå snabbare och arbeta smartare genom att få ut det mesta av data med Qlik AutoML.

Din uppgift är bara att mata in datamängden i verktyget och välja målfältet eftersom Qlik AutoML har effektiviserat hela analysprocessen, från att ta reda på data till att skapa modell. Slutligen kommer du att lämnas med handlingsbara insikter som kan vägleda avgörande affärsbeslut.

Förutom att tillhandahålla handlingsplaner ger Qlik dig skälen bakom varje rapport med Explainable AI. Den här funktionen stöder transparens i analysstegen för att trigga användarens intuition för att få bättre idéer.

Typiska användningsfall:

 • Försäljning: Ett intelligent verktyg som prognostiserar försäljning och ger bättre kundinriktning och retentionsstrategier.
 • Ekonomi: Qlik AutoML kan vara din finansiella rådgivare. Få bättre budgetplaner för dina utgifter och kapitalinvesteringar med detta kraftfulla verktyg.
 • Försörjningskedja: Det kan hjälpa dig att avgöra när du ska fylla på lager, förfina leveransservicestrategier, optimera transportfaciliteter och många fler.
  Skapa album från kameraappen och spara foton till den [Jailbreak]

Dessutom är Qlik AutoML mycket interaktivt. Det vill säga, det tillåter användare att specificera vilken algoritm som ska tillämpas, vilka utvärderingsmått som ska fokuseras på, vilka som är mer viktade funktioner, etc.

Du behöver inte längre vara teknisk expert eller statistikprogrammerare för att använda detta användarvänliga gränssnitt utan kod i Qlik AutoML.

Alteryx

Använd Alteryx för att undvika att lägga tid på att bearbeta data och fokusera mer på handlingskraftiga insikter som ökar dina företag. Verktyget är kompatibelt med många datakällor, inklusive kalkylblad, molnkällor, snöflinga och RPA-bots.

Du kan ta Alteryx analytiska mognadsbedömning, som ger en rapport som analyserar hur väl ditt företag använder sin data jämfört med sina konkurrenter.

Kända varumärken som Coca-Cola och Siemens energy har integrerat detta verktyg i sitt arbetsflöde för att utnyttja sin data effektivt.

Nyckelfunktioner

 • Stödjer samarbetande lagarbete för att bedöma insikterna.
 • Användare kan bygga och återanvända modellerna när det behövs.
 • Dess dra-och-släpp-gränssnitt säkerställer att verktyget är enkelt för användare från flera bakgrunder.
 • Distribuera det i molnet eller på plats.
 • Verktyget är utrustat med demografisk, firmografisk och geospatial intelligens.

Du kan registrera dig för en 30-dagars gratis provperiod på antingen hårdvara eller molnet.

Minitab

Förvandla din data till handlingsplaner med Minitab.

Minitab är ett av de bästa avancerade prediktiva analysverktygen som ger djupare insikter genom att utnyttja klassens bästa maskininlärningsalgoritmer.

Det här verktyget är lämpligt för både nybörjare inom prediktiv analys och erfarna experter som söker en andra åsikt.

Bevis visar att 90 % av Fortune 100- och 70 % av Fortune 500-företagen använder programvaran Minitab i sin analys.

Byggstenarna för prediktiv analys i Minitab är

 • Vagnklassificering och regression
 • Slumpmässig skogklassificering och regression
 • TreeNet-klassificering och regression

Styrelse

Förvandla din data till kunskap sömlöst med Board.

I dagens datadrivna affärsvärld är efterfrågan på analyser avgörande på nästan alla avdelningar och verksamheter hos företag för att undvika att hamna på efterkälken i listan över konkurrenter.

Dashboard och visualisering: Du kan skapa anpassade instrumentpaneler som passar ditt företags prediktiva analysrapporter med massor av visualiseringsalternativ, inklusive diagram, grafer och tabeller, att välja mellan.

Samarbete: Styrelsen har en plattform som ger en miljö för teammedlemmar att kommunicera insikter och komma fram till bättre beslut tillsammans.

Klusteranalys: Det kan skapa kluster av ett specificerat antal grupper och objekt genom att tillämpa propriety k-means-algoritmen i backend.

  Hur man startar program på din Mac

TrendMiner

TrendMiner är en självbetjäningslösning för många startups för att direkt lägga insikter i händerna på ingenjörer, vilket eliminerar behovet av dataanalytiker.

TrendMiners möjligheter inkluderar

 • Analysera: Den kan hitta grundorsaken till alla mönster eller beteenden som finns i den sparade historiken med avancerade analysalgoritmer.
 • Övervaka: Verktyget övervakar processen konstant och varnar dig när det upptäcker något informativt.
 • Förutsäga: Förutser framtida resultat och vägleder dig i att vidta lönsamma åtgärder.
 • Kontextualisera: Bearbeta dina data med relevant sammanhang.
 • MLHub: Distribuera din analys i produktion med MLHub.

Det är populärt för prestandaoptimering, minskad energiförbrukning, skapande av anomalidetekteringsmodeller, detektering av vattenläckor och många fler.

Dessutom har den inkorporerat virtuella sensorer som bearbetar flera mätningar eller funktioner samtidigt och kommer med skräddarsydda parametrar för att förutsäga framtiden.

TIBCO Spotfire

TIBCO Spotfire erbjuder datavetenskap med ett klick med avancerad analys för företag att växa smartare. Det gjorde klassificering, klustring, visualisering och andra komplexa statistiska program förbrukningsbara för tekniker på mellannivå utan att behöva proffs.

Dessutom är verktyget integrerat med unika datavetenskapliga språk och paket som R, Python och TERR för att träna och distribuera modellerna.

Viktigaste fördelarna:

 • Öppen källkod: Du kan enkelt införliva befintliga funktioner skrivna i R, SAS eller MATLAB i Tibcos Spotfire, vilket resulterar i unika insikter.
 • Geoanalys för turboladdning: Med den här funktionen kan du analysera platsspecifika data vilket resulterar i mer detaljerade insikter. Om ditt företag svarar olika beroende på platsen kan TIBCO Spotfire vara ett bra val.
 • Operationalisera prediktiv analys: Det gör att du kan distribuera analysen till realtidsproduktion.

Du kan prova det gratis i 30 dagar och sedan välja ett betalabonnemang om det passar dina behov.

Slutsats

Även om du har ett bra team av datavetare och analytiker, bör du titta på automatiseringsprogramvara för att påskynda processen. Jag har gjort det trivialt för dig att välja rätt prediktiv analysverktyg som passar ditt företag med den här listan. Kolla in dessa datavetenskapliga verktyg som gynnar ditt datateam mer.