7 bästa kodningsappar för att lära dig Python när du är på språng

Kodning är en av de mest efterfrågade teknikfärdigheterna just nu. Förutom de uppenbara professionella fördelarna med att lära sig skriva kod kan det vara en rolig och givande hobby.

Komma igång kan kodning ibland vara utmanande. Det kan bli ännu värre om du inte har tid att lära dig. Den goda nyheten är dock att du kan klämma in inlärning i ditt schema och lära dig när du är på språng med ingenting mer än din smartphone.

Den här artikeln guidar de bästa kodningsapparna för att lära sig att skriva kod i Python när du är på språng.

Vad är Python?

Python är ett allmänt programmeringsspråk på hög nivå. Om du inte är bekant med termerna högnivå och allmänt syfte, oroa dig inte; Låt mig förklara.

Ett programmeringsspråk på hög nivå är ett där du skriver kod med engelska ord. Motsatsen till ett högnivåspråk är ett lågnivåspråk som maskinkod, där du skriver bokstavlig binär (ettor och nollor). Språk på hög nivå anses generellt vara lättare att använda eftersom vi skriver kod på ett sätt som känns mer naturligt för människor.

Ett allmänt språk kan användas i flera domäner. Detta står i kontrast till språk som R, som används i statistisk beräkning. Allmänna programmeringsspråk är i allmänhet mer mångsidiga och användbara eftersom de kan användas för att bygga flera saker.

Så Python är både av hög nivå och allmänt syfte, vilket gör det både enkelt att lära sig och användbart.

Varför Python?

Nu när du vet vad Python är, låt mig förklara varför du bör lära dig Python, speciellt om det är ditt första programmeringsspråk:

  • Python är lättare att lära sig och behärska jämfört med andra språk. Python har en enkel syntax och nybörjarvänliga regler att följa. Detta ger det en mer skonsam inlärningskurva jämfört med språk som Java eller C++.
  • Python används flitigt av företag. Det är ett av de mest populära programmeringsspråken i världen, som används av många företag. Som ett resultat anlitar fler företag Python-utvecklare. Men det kan också bli konkurrenskraftigt eftersom fler och fler människor lär sig språket.
  • Den har ett stort samhälle. Eftersom det har många användare, har Python en stor gemenskap av människor som är skickliga i språket som gör handledningar och kurser och skriver böcker för människor att lära sig. Det finns också forum, som till exempel Stack Overflow, där du kan få hjälp med vad som helst om du kör fast.
  • Python är mångsidig. Python kan användas för att bygga webbservrar, maskininlärning, skrivautomation och bygga stationära och mobila applikationer. När du väl har lärt dig Python kan du bygga massor av saker.

Nu kommer vi att utforska de bästa apparna för att lära oss Python-kodning.

Mimo

Mimo är en av de mest polerade kodningsapparna på marknaden. Det finns på Android och iOS. Förutom Python har Mimo kurser för att lära sig HTML, CSS, JavaScript och SQL. Med dessa 5 språk kan du bli en webbutvecklare i full stack.

Inlärningsupplevelsen på Mimo spelifieras med hjälp av interaktiva övningar. Du får också arbeta med större projekt för att få kompetens att arbeta med riktiga projekt. Det finns också lekplatser där du kan träna på egen hand och bygga saker.

Mimo är gratis och har en avgiftsbelagd plan som erbjuder avancerade funktioner som en annonsfri inlärningsupplevelse, obegränsade lekplatser och delbara certifikat.

Sololearn

Sololearn är en populär kodningsapp för människor som lär sig koda på språng. Förutom Python erbjuder den många andra kurser i språk som C, Java, HTML och CSS. Den finns som mobilapp för Android och iOS.

Sololearn är inriktat på att ge dig en lärandeupplevelse som är relevant för din kompetensnivå. Det ger små lektioner med frågesporter för att testa dina kunskaper när du lär dig. De erbjuder också certifikat efter avslutade kurser.

Sololearn tillhandahåller också en kodredigerare för att skriva och köra din kod så att du kan träna i appen. Det är en gratis applikation med en betald plan.

Datacamp

Datacamp är en populär lärplattform för färdigheter som rör datavetenskap och artificiell intelligens. Plattformen har kurser i bland annat Python, R, Excel, ChatGPT och Tableau.

Datacamp-inlärningsupplevelsen kretsar kring att lära sig nytt innehåll, öva på färdigheter som introduceras i innehållet, tillämpa färdigheterna för att lösa verkliga problem och bedöma hur väl du förstod färdigheten. Som ett resultat lär du dig på ett praktiskt och praktiskt sätt av instruktörer som arbetar som proffs i befintliga företag.

Datacamp är en betald produkt med planer för företag, universitet och enorma rabatter. Den har mobilapplikationer tillgängliga för Android och iOS.

Programmeringshub

Programmering Hub är ett interaktivt och enkelt sätt att lära sig programmering. Den prisbelönta kodningsappen använder forskningsbaserade inlärningstekniker för att skapa roliga, interaktiva och visuella lektioner. Plattformen använder tusentals illustrationer för att hjälpa dig att bättre förstå koncept.

Liksom de flesta utbildningsprogram tillhandahåller Programming Hub verifierbara e-certifikat som kan läggas till din LinkedIn för att visa dina färdigheter. Plattformen har kurser för mer än 25 programmeringsspråk och mer än 5000 program att lära sig och öva på.

Den har också kompilatorer för mer än 24 av de språk som erbjuds, så du behöver inte installera någon ytterligare programvara på din enhet för att komma igång.

Applikationen finns på App Store och Play Store.

Enki

Enki är en kodningsapp för AI-relaterade färdigheter. Dessa färdigheter inkluderar kodning i Python och SQL och att använda verktyg som Excel och Tableau. Applikationen lär dig genom att tillhandahålla innehåll och interaktiva frågesporter för att testa dina kunskaper om viktiga begrepp.

Det inkluderar även utmaningar som kräver kodning för att lösa. Dessa utmaningar ger dig praktisk erfarenhet av att faktiskt skriva och bygga saker.

När du kör fast inkluderar Enki en AI-driven mentor som du kan ställa frågor och som hjälper dig när du har fastnat. Utöver fokus på AI täcker Enki även begrepp som webbutveckling, Java och Understanding Data.

Applikationen innehåller också en kodande lekplats, så du behöver inte sätta upp en utvecklingsmiljö och kan använda den när du är på språng.

Enki mobilapplikation är tillgänglig för både Android och iOS.

Programmeringshjälte

Programming Hero är en gamifierad applikation för att lära sig koda. Det gör det enkelt att lära sig koda med sitt fantastiska och väldesignade användargränssnitt. Applikationen är högt rankad i appbutikerna och anses vara en utmärkt app. Innehållet som täcks av appen inkluderar Python och HTML, CSS och JavaScript.

Inlärningsupplevelsen är projektbaserad – du lär dig att koda medan du bygger ett spel. Detta hjälper dig att snabbt tillämpa de begrepp du skulle ha lärt dig. Appen finns att ladda ner i Play Store och App Store.

Ansökan är en del av det bredare utbildningsprogrammet Programming Hero som tar dig från nybörjare till jobbklar. I den här kursen ingår kodningsträning, intervjuträning och hjälp med att söka jobb.

Detta innebär att hela Programming Hero-programmet tar dig från nybörjare, guidar och lär dig programmering tills du får ett jobb.

Koda

Encode är en gratis applikation för att lära sig koda. Liksom de flesta applikationer på den här listan går det att lära sig koda i egen takt. Detta gör den idealisk så att den passar in i ditt schema där det är möjligt.

Dess lektioner är små och lagom stora, även perfekta för att lära sig när du är på språng. Encode är nybörjarvänlig och har innehåll som täcker HTML, CSS, JS, SQL och Python. Med dessa färdigheter kommer du att kunna bli en webbutvecklare i full stack.

Applikationen innehåller även utmaningar så att du kan öva på programmering för att testa dina kunskaper och hjälpa dig att öva. Den innehåller sammanfattningar så att du kan se innehållet igen utan att göra om allt. Applikationen är tillgänglig för både Android och iOS.

Författarens anteckning

Medan varje app som omfattas är ett bra val för att lära sig koda, är min rekommenderade kodningsapp för en nybörjare Mimo-applikationen. Den är polerad, täcker de språk du vill börja med och har en gratis plan.

Vi utforskade de olika kodningsapplikationerna du kan använda för att lära dig koda när du är på språng. Att lära sig koda är en användbar färdighet att lära sig. För att bli skicklig kräver kodning övning.

Därefter kan du kolla in Python-projekt för nybörjare för att öva och lära dig.