7 Bästa Healthcare CRM-lösningar för sjukhus och läkare

Spread the love

Genom att investera i en bra CRM-lösning för sjukvården kan ett sjukhus hitta varje detalj hos sina patienter, från beteende till betalningshistorik.

Idag är det nödvändigt att leverera en utmärkt kundupplevelse för varje sektor, inklusive sjukvård, för att säkerställa att patienter får den bästa vården.

Därför går organisationer snabbt mot digital transformation för att använda avancerade verktyg som kan möta moderna krav.

Covid-19-pandemin har ytterligare accelererat digitaliseringen bland industrier. Sjukvårdsorganisationer deltar också i denna digitaliseringsprocess för att upprätthålla en exakt och heltäckande patientjournal och betjäna patienterna bättre.

Det är här en CRM-lösning hjälper!

Den moderna lösningen erbjuder marknadsföringsautomation, hög säkerhet och korrekta insikter och förbättrar personalisering och engagemang.

På så sätt kan du optimera patienthantering och patientvård samtidigt som du förbättrar marknadsföringsinitiativ och medicinsk försäljning.

Forskning visar att global vård-CRM-marknad förväntas nå 28,89 miljarder dollar 2026.

Detta sker endast på grund av det växande behovet av prioritering och engagemang hos patienterna.

Låt oss förstå vård-CRM mer och hur det kan hjälpa din organisation.

Vad är ett Healthcare CRM?

En Customer Relationship Management (CRM) är en plattform där du kan föra register över dina kunder för att ge dem en bättre service och upprätthålla en sund relation. Det kommer att logga och spåra kunders data, såsom kontaktinformation, tidigare interaktioner genom samtal eller e-post, pengar som spenderas och vilka tjänster de föredrar.

En hälso-CRM-lösning fungerar självklart på samma sätt. Den registrerar och spårar alla inkommande och utgående patienters historia, anteckningar, interaktioner och preferenser, tillsammans med dina bästa praxis och andra viktiga affärsdetaljer.

Du kan också hänvisa till sjukvårdens CRM som en PRM-mjukvara (Patient Relationship Management). PRM hanterar även andra kontakter förutom patienter, såsom remisser, medicinsk personal, läkare, personal etc.

Varför är Healthcare CRM nödvändigt?

Behovet av digitalisering finns överallt. Alla vet dess inverkan på deras företag.

Men hur hjälper det sjukvården?

Tja, dessa siffror säger allt!

Enligt CivicScience20% av amerikanerna har inte träffat en läkare under det senaste året, medan The Lancet säger att 46 % av patienterna i Storbritannien missar ett läkarbesök varje år.

Detta är dåliga nyheter för såväl patienter som vårdgivare!

Med felaktiga uppgifter och utebliven patientvård förlorar företag sina intäkter.

Healthcare CRM kan säkra båda.

Den sätter upp påminnelser för alla patienters framtida möten. Genom integration kan du följa upp varje patient via e-post, telefon, SMS eller WhatsApp. På så sätt kan du bli 70 % mer organiserad, 33 % mer kompetent och 40 % mer innovativ.

Att använda CRM inom hälsovårdsbranschen ger följande fördelar:

Förbättrad patientupplevelse

Världen fungerar i snabb takt och människor blir mer och mer otåliga. Att ge dem en bra upplevelse ökar inte bara patientens förtroende utan ökar också dina intäkter. Med CRM kan du samla in varje patients data genom ett leverantörsformulär och följa upp för bättre service.

Kvalitetsbehandling

En komplett CRM-lösning gör att läkare, patienter och personal kan vara avslappnade eftersom allt går enligt deras förväntningar. På så sätt kan vårdinstitutioner tillhandahålla en avancerad diagnos, eliminera oändliga utskick och påskynda hanteringen av patientrelationer samtidigt som antalet fel minskar.

Hanterade data

Ett enda fel i administrationen kan orsaka stora problem. Så det är nödvändigt att noggrant organisera data så att andra kan arbeta effektivt. CRM hjälper dig att lagra patientdata, hålla reda på alla register och meddela när det behövs.

  Hur man installerar och använder Microsoft Teams iPad-appen

Avancerad kommunikation

En bransch vill aldrig förlora en enda kund. Att använda CRM-programvara kommer att påskynda din tjänsteleverans med kvalitet och precision genom strömlinjeformad kommunikation. Du kan också tillåta dina patienter att boka sina möten vid deras föredragna tidpunkt.

Viktiga funktioner att titta på i CRM-programvara.

Det finns många leverantörer på marknaden. Innan du väljer den bästa CRM-programvaran måste du därför titta på några viktiga funktioner:

 • EMR/EPJ uppdateringar
 • Integrationer för patientnytta
 • Patientsegmentering
 • Aktivitetsspårning
 • Datasäkerhet
 • Gratis provperiod och paket

Och för att implementera en CRM-lösning i din organisation måste du också följa några bästa praxis:

 • Välj CRM efter budget och affärskrav
 • Ge rätt träning till ditt lag
 • Sätt några grundregler
 • Lita på automatisering
 • Fokus på samarbete
 • Mina patientdata
 • Håll ditt arbete enkelt

Låt oss nu se några av CRM-mjukvaran som lämpar sig för sjukvårdsindustrin.

Pipedrive

Skaffa en allt-i-ett-säljplattform med Pipedrive för dina växande medicinska eller sjukhusintäkter. Det gör att du kan sälja mer med mindre ansträngning eller manuellt arbete. Denna lättanvända CRM-programvara låter dig komma igång på några minuter så att du kan fokusera på patientkommunikation och engagemang.

Skärp dina handlingar och låt Pipedrive tänka på mållinjen åt dig. Från att schemalägga samtal och e-postmeddelanden till luncher, Pipedrive visar dig rätt sätt att prioritera dina saker. Dess analys är förståelig, så att du kan se din detaljerade rapport och växa därefter.

Du kan synkronisera ditt CRM med över 300 verktyg, inklusive Xero, Slack, Kixie, Asana, Google och mer. Med hjälp av webhooks, insamling av kontaktdata med ett klick, öppet API och AI-drivna försäljningsassistenter kan du eliminera ditt hektiska arbete.

Centralisera dessutom dina kommunikationsinsatser med smarta funktioner och anslut med lätthet till din patient. Du kan också skapa och implementera CRM-lösningar på dina sjukhus och mediciner genom att använda funktioner som aktivitetsspårning, insikter och patientfeedback.

Från bokföring och fakturering till chatbots, från e-postmarknadsföring till uppgiftshantering, du kan ha all kontroll på ett och samma ställe. Du kan också komma åt den här CRM-lösningen för vård på dina Android- och iOS-mobiler för att hålla reda på varje patient, läkare och annan personal till hands.

Prova den professionella planen i 14 dagar.

Behåll

Keap erbjuder utmärkt CRM-programvara för att hantera din relation mellan sjukhus och patient. Du kan hantera möten och flera vård samtidigt, samordna med läkare och patienter och skicka påminnelser till dina patienter om deras läkarbesök.

Keap ger den flexibilitet du behöver för att möta dina unika affärs- och branschbehov. Skaffa en allt-i-ett CRM-automatiseringsplattform och förbättra dina sjukhus- eller medicinska intäkter. Du kan samla listan över patienter sömlöst och konsekvent genom att använda Keaps målsidesmall, mötesinställning, patientfyllningsformulär och mer.

Du behöver inte distrahera dig från viktigt arbete; Keep spårar din patients vårdinrättning på samma plats. Dessutom erbjuder Keap olika mallar för att skriva texter och e-postmeddelanden och skicka dem till de segmenterade listorna i CRM. Förvara alla data på en enda plats så att du kan se den var som helst och vidta snabba åtgärder vid behov. Dessutom kan du komma åt Keaps CRM-lösningar på din mobil.

Utlösa dina personliga uppföljningar för att upprätthålla en god relation med dina patienter. Du kan också integrera tusentals applikationer i ditt företag och enkelt synkronisera kontakter med integrationer av PayPal, Quickbooks, Gmail och mer.

Ta en 14-dagars gratis provperiod som inkluderar en mobilapplikation, expertsupport, en dedikerad företagstelefonlinje, enkel integration med olika tredjepartsapplikationer och mer.

  Hur man kontrollerar Apple TV Remote-batteri

Zendesk

Förbättra din patientvårdstjänst med Zendesk, vilket gör att du kan möta varje patients behov och bygga förtroende bland dina patienter. Håll ditt företag synkroniserat med Zendesk och se magin hända genom att koppla av i din fåtölj.

Gå in i den nya eran av konverteringar med Zendesks CRM-lösningar. Eftersom patienter förväntar sig en god relation med en vårdinstitution kan du uppfylla dessa förväntningar med Zendesk. Det hjälper dig att leverera en bättre relation och upplevelse med dina patienter och anställda hur länge som helst.

Slösa inte tid på att söka efter informationen; Zendesk erbjuder en 360-gradersvy av varje patients data för att kunna leverera mer personlig vård och support. Du kan också hantera ditt teams effektivitet och låta dina anställda självbetjäna.

Integrera viktig information från EHR, möteshistorik och medicinsk utrustning så att ditt team kan spendera lite tid på att samla in viktiga uppdateringar om varje patient. Fokusera därför mer på dina patienter.

Bestyrka din sjukhuspersonal med det funktionsspäckade verktyget. Testa tjänsterna gratis och upplev premiumsupport.

Freshsales

Hantera patientbesök, få full insyn i status för räkningar, hålla reda på patientjournaler och behålla patienter genom att ge förtroende och en bättre upplevelse med Freshsales Healthcare CRM. Låt din medicinska personal implementera vård-CRM i det dagliga arbetet.

Verktyget hjälper dig att känna till din patients hälsa och skicka rätt meddelande vid rätt tidpunkt för att visa din kärlek och omtanke för din patient. Freshsales låter dig hålla reda på patienters aktiviteter, scheman, möten, information och gamla register. Sjukvårdspersonal kan få medicinska historiker för gamla patienter och följa upp deras regelbundna hälsokontroller.

Dessutom låter Freshsales dig enkelt skapa målsidor, spåra sidbesök, spåra åtgärder, chatta med besökarna via AI-drivna bots och skräddarsy dina e-postkampanjer. Genom detta kan du bygga förtroende bland dina nya patienter.

Freshsales är en intuitiv och heltäckande sjukvårdsprogramvara som hjälper dig att bygga hjärtliga relationer med dina patienter såväl som personal. Den lagrar läkar- och patientinformation på ett enda ställe så att ditt medicinska team kan komma åt data direkt.

Freshsales Healthcare CRM är redo att ge en tydlig bild av grundläggande patientinformation och deras journaler. Det låter dig också spåra deras räkningar och avgifter som tas ut av läkare.

HubSpot

Få kostnadsfria verktyg för alla dina behov från HubSpot, som erbjuder en av de bästa CRM-lösningarna för att bygga en bättre relation med dina befintliga och inkommande patienter. Oroa dig aldrig för manuellt arbete; använd dess lättanvända CRM för att uppdatera rapporter och spåra din medicinska personals kvot.

Du hittar en 360-gradersvy av hela patientens pipeline på din visuella instrumentpanel och får tillgång till alla rapporter om patientvård, fakturering, debiterade avgifter och uppföljningar. Du kan ytterligare använda dessa insikter för att känna till din personals prestationer, vilket resulterar i tillväxt.

Upplev obegränsade användare, upp till 1 000 000 kontakter och obegränsad data utan tidsbegränsning eller utgångsdatum.

Dessutom får du företagsprogramvara för försäljning, marknadsföring, innehållshantering, drift och patientservice. Hantera möten och håll koll på varje patients aktiviteter för att bygga förtroende.

Eftersom du har all data kan ditt team följa upp vid rätt tidpunkt genom samtal, e-post eller livechatt. Du kommer att få verktyg som spårning av potentiella kunder, e-postspårning, mötesschemaläggare och livechattsupport.

Börja använda HubSpot CRM gratis och få alla verktyg du behöver för att upprätthålla en god relation.

Zoho CRM

Styr ditt sjukhuss filhanteringssystem för korrekt vård av dina patienter med Zoho Healthcare CRM. Denna allt-i-ett programvara för patientrelationshantering hjälper till att förvandla ditt företag och ger dig de bästa möjliga lösningarna under ett och samma tak.

  Hur man stoppar e-postspårning i Gmail

Zoho CRM låter dig designa om ditt användargränssnitt med Canvas och skapa en personlig miljö som uppfyller dina allmänna krav och preferenser utan att behöva skriva kod. Som ett resultat kommer du att få högre användning, snabbare implementering och bättre ROI.

Nå dina patienter över alla kanaler, inklusive e-post, telefon, sociala medier, livechatt och e-post. Få realtidsvarningar närhelst en patient interagerar med ditt sjukhus så att du kan mäta effektiviteten i kommunikationen.

Hitta den bästa kanalen och tiden för att nå dina patienter och automatisera varje process för att minska repetitiva och tidskrävande uppgifter. Få kontroll över data för att förbättra patientvården och följa upp med bättre arbetsflöden, utlösa omedelbara åtgärder och hålla koll på varje aktivitet.

Ta smartare beslut med hjälp av kraftfulla analyser och hantera patientjournaler och möteshistorik på språng. Du kan upprätthålla konsekvent information om din patient på varje avdelning för att tillhandahålla kvalitetsservice. Dessutom kan du effektivisera ditt dataflöde genom att organisera flera avdelningsrapporter och göra det möjligt för ditt team att samordna med din patient effektivt.

Samla försäkringsdetaljer, utfärdade recept, skannade rapporter och varje patients sjukdomshistoria för att snabbt skapa en sammanfattning av utskrivningen. Med Zoho CRM behöver dina patienter inte längre vänta länge.

Registrera dig gratis för att börja använda CRM-lösningen och skicka påminnelser om möten enkelt.

Kapture CRM

Ge ordentlig patientvård och hantera dina anställda med Kapture CRM för en bättre upplevelse. Missa inte några viktiga saker för patienter med korrekt datahantering och snabbare varningar när en patient tar sig in eller ut från sjukhuset.

Du kan också hålla koll på alla läkare på lönelistan för enkel hantering. Kapture CRM gör ditt arbete enklare än någonsin genom att säkerställa säkerheten för varje patient genom korrekt kommunikation och kanalisering med sjukhuspersonal.

Kapture CRM visar källmässiga möten, centervis prestation, avdelningsvis prestanda och patientstatusrapporter på ett ställe. Förena alla mötesförfrågningar från olika kanaler till ett enda mottagande skrivbord och ta bort allt krångel.

Befintliga patientförfrågningar bifogas automatiskt till patientens konto. För nya förfrågningar skapas ett nytt konto. Du kan också integrera Kapture CRM med din befintliga mobilapplikation för enkla mötes- och förfrågningar.

Automatisera uppgiften relaterad till mötes- eller rutinkontrollförfrågningar, spara ditt teams tid med automatisering och fokusera på patientvård. Kapture CRM kan också automatiskt upptäcka varje begäran och tilldela dem över olika centra till tillgängliga läkare baserat på bokningspreferenser.

Välj en perfekt plan eller starta din kostnadsfria provperiod.

Slutsats

Din tid är värdefull. Spendera det på det som betyder mest – ta hand om alla dina patienter. Oavsett om du är ett litet kliniskt labb eller en stor vårdinstitution, fungerar CRM inom alla områden.

Av all CRM-programvara som nämns ovan, välj den bästa för att möta dina affärsbehov. Börja implementera den bästa CRM-lösningen för att uppleva kraftfulla funktioner och fördelar för din organisation.