6 Web3-publiceringsplattformar för författare

Spread the love

Med utvecklingen av Web2 till Web3 tar skapande och distribution av digitalt innehåll nya former. Ett stort problem för författare i denna nya era är att hitta en plattform som prioriterar fullt ägande av deras kreativa uttryck och möjligheter till intäktsgenerering.

Web3-publiceringsplattformar, som inkluderar funktioner som blockchain-teknik och decentralisering, möter dessa behov. Låt oss utforska några av de bästa Web3-publiceringsplattformarna du bör överväga som författare som vill utnyttja kraften i Web3.

Vad är Web3-skrivplattformar och vad gör dem unika?

Om Web3 hänvisar till en decentraliserad, tillståndslös och användarfokuserad version av webben, så publicerar Web3-publiceringsplattformar applikationer med alla dessa egenskaper inbyggda. Web3-publiceringsplattformar hänvisar till digitala publiceringsapplikationer som integrerar blockchain-teknik för att tillhandahålla funktioner som ägande, transparens och alternativ för direkt intäktsgenerering.

Det finns några nyckelfunktioner som gör att Web3-publiceringsplattformar skiljer sig från vanliga publiceringsplattformar.

Decentraliserad blockkedjeteknik och monetarisering

Den största indikatorn på Web3 är blockchain-teknik. Web3-plattformar kan säkerställa transparens och verklig decentralisering genom blockkedjan.

Web3-plattformar kan till exempel använda blockchain-teknik för att skapa litterära NFT eller tokens från dina skrivna verk. Du kan sedan använda smarta blockchain-kontrakt för att tjäna royalties för varje efterföljande försäljning av ditt tokeniserade verk eller för att automatiskt betala en medförfattare.

Dessutom kommer du sannolikt att få betalt för ditt arbete i kryptovalutor, som, som vi alla vet, vanligtvis är baserade på blockchain-teknik.

Integritet

På Web2 finns det oändliga dataintrångsmöjligheter eftersom användare måste lämna in personlig information i KYC-verifieringens namn. Web3-publiceringsplattformar löser detta problem genom att prioritera anonymitet och använda plånboksadresser.

Varje användare känns igen av en alfanumerisk teckensträng som kallas en plånboksadress. Om detta är viktigt för dig som författare, bör du välja Web3-plattformar.

  12 API:er för kryptovaluta för dataforskare/utvecklare

Mirror har etablerat sig som en av de bästa plattformarna för Web3-publicering. Plattformen lever på Ethereum-nätverket, vilket innebär att alla användare kan registrera sig med sin Ethereum-plånbok och lagra sina texter på Arweave, ett permanent nätverk för informationslagring.

Mirror ger dig två huvudsakliga sätt att tjäna intäkter på innehåll: samlarobjekt och Web3-prenumerationer.

Den första, samlarföremål, är möjlig genom att prägla ett innehåll som en NFT. Mirror erbjuder ett kostnadsfritt sätt att skapa varje inlägg eller innehåll, vilket gör att författaren kan ställa in ett begränsat utbud och pris. Dessutom kan författare bädda in alla digitala konst-NFT som de har köpt i sina blogginlägg eller artiklar. Den slutliga litterära NFT-produkten kommer att innehålla både det skriftliga innehållet och den digitala konst-NFT.

Det andra alternativet för intäktsgenerering är token-gating, vilket innebär att låsa premiuminnehåll bakom en betalvägg som endast kan låsas upp med krypto.

Sammantaget har Mirror ett användargränssnitt som är lätt att navigera och är ett populärt alternativ för både skribenter och kunder. Det erbjuder också en hel del flexibilitet för dina publiceringsalternativ för intäktsgenerering.

Sigle är ett annat alternativ för Web3-publicering. Det är byggt på Stacks-protokollet, en Layer-2-lösning som möjliggör NFT och smarta kontraktsfunktioner på Bitcoin-blockkedjan. På grund av sitt hemnätverk använder Sigle Bitcoin ordinarie inskriptionsteknik istället för traditionella Ethereum NFT:er för att lagra användarnas innehåll på Bitcoin-nätverket.

Sigle har några funktioner som förbättrar användarupplevelsen. Först är användargränssnittet, som är lika enkelt som dess Web2-konkurrent, Medium. Den andra funktionen är en mängd verktyg för skribentstöd, inklusive en inbyggd redigerare, en anpassad SEO-optimerad bloggdomän och en intuitiv instrumentpanel.

Att tjäna intäkter för ditt skrivande på Sigle har samma formel som Mirror: token-gating och litterära NFT. En liten skillnad är dock att skribenter på Sigle kan välja i vilken valuta de ska få intäkter.

  Vad är separat appljud på Samsung-telefoner och hur använder du det?

Förlagsbranschen är ett konkurrensutsatt område som styrs av publiceringsavtal, vilket leder till att nya skribenter går in på vägen för självpublicering genom e-böcker. Soltype kommer in som en Web3-lösning för självpublicering; det är en blockchain-baserad e-bokmarknad där författare kan skriva, skapa och sälja sitt arbete som litterära NFT.

Varje samling av litterära NFTs är under författarens fulla kontroll, så de kan sätta en utbudsgräns och prissätta den hur de vill. För att öka sällsyntheten hos enskilda NFTs från samlingen kan författaren bifoga unika omslagsbilder till e-böcker i samlingen.

Att köpa en NFT från samlingen ger dig full tillgång till och ägande av e-boken, vilket innebär att du kan läsa, byta och sälja vidare på ditt val av de bästa Solana-marknadsplatserna.

Paragraph har ett lite annorlunda tillvägagångssätt från andra plattformar eftersom det riktar sig till författare som redan har byggt upp en publik. Om du är en författare som redan har en community, låter Paragraph dig tjäna pengar på det genom att erbjuda tre årliga prenumerationsplaner till författare i olika tillväxtstadier. Författare med 100, 1000 och 5000 medlemmar måste betala 0,05, 0,1 respektive 0,5 ETH.

När det gäller intjäning är varje inlägg på plattformen präglat som en NFT, men författare kan ta sina bästa inlägg vidare genom att förvandla dem till ett samlarobjekt. Att köpa en samlarobjekt ger köparen fullständig äganderätt till posten.

Till skillnad från de andra på den här listan är Hashnode en liten nisch. Det är en bloggplattform som vänder sig till mjukvaruutvecklare och tekniska skribenter. Även om plattformen har Web2-funktioner som KYC-verifiering och e-postregistrering, är plattformen värd för en stor grupp av Web3-användare som inte kan ignoreras.

Hashnode tillhandahåller många verktyg för att stödja skribenterna på plattformen, inklusive SEO-stöd, automatisk GitHub-publicering och säkerhetskopiering, en inbyggd redigerare och en prenumerationstjänst för nyhetsbrev.

  Kan jag ta bort frågor på Chegg?

Hive Blog är en social nätverks- och bloggplattform byggd på Hive blockchain. Liksom andra blockkedjor har Hive en inhemsk valuta som underlättar transaktioner på alla dess projekt, inklusive Hive-bloggen.

Den här bloggen belönar inte författare för att de skriver, men uppmuntrar användare att kurera innehåll och interagera med andra inlägg. Användare med störst inflytande får en del av plattformsintäkterna betalda i Hive-Based Dollars (HBD), plattformens stablecoin.

Hive-bloggen är en hybridplattform som har olika registreringsalternativ för att tillgodose Web3- och Web2-användare. Så du kan använda en e-postadress eller förbli anonym med en plånboksbaserad inloggning.

Viktiga takeaways

  • Web3-skrivplattformar ger full äganderätt till kreativt uttryck och möjligheter till intäktsgenerering genom funktioner som blockchain-teknik och decentralisering.
  • Dessa plattformar använder blockchain-teknik för att säkerställa transparens, decentralisering och integritet, och erbjuder alternativ som att tjäna royalties från tokeniserade verk och ta emot betalningar i kryptovalutor.
  • Några populära Web3-skrivplattformar inkluderar Mirror, Sigle, Soltype, Paragraph, Hashnode Web3 och Hive Blog, som var och en erbjuder unika funktioner och intäktsgenereringsalternativ för skribenter. Att utforska dessa plattformar kan erbjuda mer kontroll, bättre intäkter och ett rättvist publiceringsekosystem.

Ska du använda en Web3-skrivplattform?

Web3-skrivplattformar ger dig mer kontroll över ditt innehåll, bättre alternativ för intäktsgenerering och ett mer transparent och rättvist ekosystem. Dessa funktioner gör Web3-skrivplattformar till ett bra val om du vill tjäna pengar på att skriva och förbli anonym medan du gör det.

Det bästa med allt detta är hur det tar bort alla mellanhänder och gör publicering mer tillgänglig. Det kan dock vara lite utmanande att lära sig att navigera i kryptovalutornas och Web3s värld. Men det är definitivt värt att testa.