6 studentutvecklargemenskaper för att snabbt spåra din programmeringskarriär

För studentutvecklare är att aktivt delta i en gemenskap med likasinnade ett av de bästa sätten att växa och förbli ansvarig. Att gå med i rätt gemenskap kopplar dig till medstudenter och låter dig lära av dina kamrater och bli inspirerad.

Det kan dock vara svårt att hitta lämpliga, studentvänliga utvecklargemenskaper som passar dina mål utan ordentlig vägledning. I den här artikeln har vi sammanställt en lista över de bästa studentutvecklargemenskaperna som kan hjälpa din karriärresa. Följ med oss ​​när vi utforskar var och en och ger dig detaljerad information om dem.

Om du någonsin har velat ha en chans att bli en del av Googles livliga community är det här en fantastisk möjlighet. Denna gemenskap finns för närvarande på över 1 900 campus och 100 länder och är gratis och öppen för alla studentutvecklare. Så du har en plats här oavsett din bakgrund, studieprogram, erfarenhetsnivå, teknisk stack eller specialitet.

GDSC-programmen syftar till att ge eleverna tekniska kunskaper sponsrade direkt av Google. Under ledning av din campusledare och ett utvalt team får du tillgång till Googles utbildningsmaterial och unika resurser.

Naturligtvis måste du utöka kontinuerligt lärande med praktisk övning för att öka tillväxten. Så istället för att vara fast i en oändlig inlärningscykel, hjälper GDSC dig att sätta dina kodnings- och tekniska färdigheter i arbete genom att bygga verkliga lösningar. Det populära Lösningsutmaning erbjuder en möjlighet att förnya en hållbar affärslösning på ett modernt problem.

GDSC finslipar också dina nätverks- och talfärdigheter och skapar ett forum för globala kontakter.

Tekniken utvecklas dagligen och tar fram toppmoderna enheter och prylar. Men visste du att du kan vara en del av denna utveckling, även som student? Intel Student Ambassador Program exponerar dig för aktuell Intel-hårdvara och en djupdykning i Intels mjukvaru- och datortekniska uppfinningar.

Oavsett vilken väg du föredrar oneAPI eller IoT, denna roll kräver att du publicerar Intel Software Development Tools. Ännu viktigare är att du kommer att organisera studentworkshops och bygga teamprojekt med hjälp av Intels resurser och teknologi. Genom att delta i och organisera dessa aktiviteter kan du träffa och få kontakt med andra studentutvecklare och teknikentusiaster.

Naturligtvis belönar Intel studentambassadörer med otaliga bonusar, inklusive tillgång till den senaste Intel-teknikutvecklingen och Intel utvecklarmoln. Du har också en chans att få inbjudningar till Intel-evenemang, utbildningar och praktikplatser.

Även om fysiska träffar kan vara mer engagerande, är utvecklargemenskaper online vanligtvis mer bekväma. Så om du är en mer upptagen student är detta ett utmärkt alternativ.

DEV-communityn, eller Dev.to, är ett onlineforum byggt för att hjälpa mjukvaruutvecklare att samarbeta och lära av varandra. Byggt på Foremdenna gemenskap är öppen källkod, vilket gör det enkelt för dig att bidra till plattformens kodbas.

Här hittar du utbildningsvideor, guider och artiklar som löser många utvecklingsproblem. De utsätter dig för många utvecklingsprogram, applikationer och språk. Du kan också få tillgång till flera podcasts från erfarna utvecklare för att hjälpa dig att navigera i din programmeringskarriär och upprätthålla en bra balans mellan arbete och privatliv.

En fördel med den här onlinegemenskapen är dess bekväma ”Taggar”-funktion, som ger dig snabb tillgång till valbara ämnen och undergrupper. Under taggen #students kan du hitta saftiga praktikerbjudanden, jobbmöjligheter, studentrelaterade artiklar och utvecklarråd speciellt anpassade för studenter. Helt enkelt skapa ett konto för att få tillgång till och njuta av dessa förmåner.

Att vara en del av storteknologin är en spännande möjlighet, och Microsofts MLSA ger dig denna spänning på campus. Så om du är entusiastisk över Microsofts innovationer och teknologier är det här något för dig.

Som Microsoft Learn Student Ambassador hjälper du till att organisera program för att upplysa dina medstudenter om Microsofts teknologier. Genom att dela teknisk kunskap om produkter som Azure, Visual Studio och Windows, kommer du samtidigt att utveckla dina kunskaper att tala inför publik och förbättra dina kunskaper.

Dessutom hjälper du till att bygga en teknisk community på ditt campus, där studenter kan dela tekniska problem och hitta mentorer. Naturligtvis kommer detta ansvar med fördelar och möjligheter för dig att ta dig från Alpha (nybörjare) till Guld (överst). Några av dessa förmåner inkluderar tillgång till Windows Insider-program och andra speciella evenemang och erkännande från Microsoft för att förbättra din utvecklarprofil.

Det är ingen hemlighet att fungerande GitHub-kunskap är avgörande för alla utvecklare. GitHub campusexperter arbetar tillsammans för att främja kunskap om Git, GitHub, versionskontroll och bidrag med öppen källkod till studenter.

Till skillnad från de tidigare gemenskaperna med få krav, kräver detta program att du aktivt använder GitHub i minst sex månader. På så sätt kan du bekanta dig med ansökan och öka din förmåga att mentora medstudenter och svara på deras frågor. Du kan också organisera tävlingar som hackathons och workshops för att öka deras uppskattning av öppen källkod.

Att delta i det här programmet ger dig naturligtvis tillgång till andra GitHub-campusexperter över hela världen, vilket ökar dina chanser att skapa globala kontakter. Men för att vara berättigad måste du få GitHub Student Developer Pack och genomgå en 6-veckors träningsperiod.

Har du någonsin undrat över Amazon Web Services eller AWS? Amazon etablerade nyligen AWS Cloud Clubs för att utbilda studenter om deras webbtjänster. Dessa klubbar växer exponentiellt dagligen och har över 8 000 medlemmar i 19 länder över hela världen.

Att vara medlem innebär att vara värd för evenemang, sprida kunskap om AWS och brainstorma lösningar som förbättrar lokala företag som använder AWS-teknik. Under tiden kan klubbkaptener presentera sina artiklar på communityns blogg och därigenom arbeta med sina tekniska skrivfärdigheter. Dessutom belönas de med förmåner som AWS-certifieringsprovkuponger och CV-recensioner.

AWS tillhandahåller också AWS Student Hub, där du kan få tillgång till workshops, handledningar och tekniska bloggartiklar som student. Slutligen, precis som andra internationella campusambassadörsprogram, kommer du med bra nätverkstips och aktivt deltagande att ge dig ett gediget nätverk.

Bli en bättre utvecklare med studentgemenskaper

Att börja sin utvecklingsresa som student kan innebära många utmaningar och är en svår väg att ta ensam. Men genom att gå med i gemenskaper kan du få insikt i några av dessa utmaningar och lära dig hur du snabbt kan tackla dem från dina kamrater. På rekordtid kan du lära dig, växa och maximera din programmeringspotential i studentgemenskaper.

Dessutom kan dessa gemenskaper förbättra din kompetensdiversifiering när du arbetar med projekt med team och lär dig av delade insikter. I slutändan kommer du att vara skicklig som utvecklare och förberedd på enorma karriärmöjligheter från välrenommerade arbetsgivare.