6 sätt att fixa en iOS-uppdatering som har fastnat som säger att återuppta nedladdning

Även om det är normalt att en iPhone pausar en uppdatering i några minuter eller så, kan du ibland fastna mitt i en nedladdning utan framsteg, vilket kan vara extremt frustrerande. Så låt oss se vad du kan göra om din iOS- eller iPadOS-programuppdateringsnedladdning fastnar halvvägs.

1. Ladda din iPhone

Apple kräver att din iPhone har en batteriprocent på minst 50 procent för att ladda ner en iOS-uppdatering. Om du startade en nedladdning på 55 procent, till exempel, är det högst troligt att batterinivån kommer att falla under denna nödvändiga procent i mitten av en uppdatering.

Detta kan alltså vara anledningen till att din iOS-uppdatering är pausad. För att lösa detta, ladda helt enkelt din iPhone och lämna den där tills nedladdningen är klar.

2. Återställ dina nätverksinställningar

En av de vanligaste orsakerna till en avbruten iOS-uppdatering är ett instabilt nätverk. Om du förlorar din internetanslutning medan en uppdatering laddas ner, pausar din iPhone automatiskt iOS-uppdateringen. Samma sak kommer att hända om din anslutning är svag eller fluktuerande.

Vanligtvis kommer din iPhone att återuppta uppdateringen när din internetanslutning förbättras, men det är inte alltid fallet.

En säker indikator på att ditt internet är boven bakom en pausad iOS-uppdatering är ett nedtonat alternativ för återuppta nedladdning på uppdateringsskärmen.

Det finns flera korrigeringar du kan prova för att förbättra dina nätverksförhållanden och återuppta din iOS-uppdatering:

Undvik också att använda din iPhones mobildata för att uppdatera iOS. Såvida du inte har en aktiv 5G-plan på en iPhone 12 eller senare, tillåter inte Apple att du laddar ner en större iOS-uppdatering på mobildata.

Om du till exempel tänker uppgradera direkt från iOS 16 kan du ställas inför problemet där nedladdningen av iOS 17 pausas. Det är bäst att endast använda mobildata för mindre uppdateringar eller lita på Wi-Fi om din mobildataanslutning ofta är långsam, instabil eller har en begränsad kvot.

3. Rensa mer lagringsutrymme

Om du har ont om lagringsutrymme på iPhone kan din uppdatering stoppas innan den laddas ner helt. Innan du startar en uppdateringsnedladdning indikerar din iPhone hur stor filen är. Du kan förvänta dig att iOS-uppdateringar är allt från 1 GB till 6 GB i storlek. Du måste dock se till att din enhet har dubbelt så mycket lagringsutrymme för att ladda ner och installera uppdateringen.

För att bekräfta att du har tillräckligt med lagringsutrymme för en uppdatering, gå till Inställningar > Allmänt > iPhone-lagring. Om du inte har tillräckligt med utrymme på din enhet kan du försöka ta bort några media eller ladda bort oanvända appar för att frigöra lagringsutrymme på din iPhone.

Om du inte har tillräckligt med utrymme för att ladda ner uppdateringen, försök att uppdatera din iPhone med en Mac. På så sätt behöver du inte lika mycket ledigt utrymme på din iOS-enhet. Följ bara dessa steg:

 • Anslut din iPhone och Mac via USB.
 • Öppna Finder för att hitta din iPhone. Du kan behöva lita på din enhet för att fortsätta.
 • Välj din iPhone från sidofältet.
 • Under fliken Allmänt klickar du på Sök efter uppdateringar.
 • Om du har en Windows-dator, följ dessa steg med iTunes istället för Finder.

  Om du upptäcker att du har tillräckligt med lagringsutrymme för uppdateringen är det troligen inte problemet. Låt oss titta på fler korrigeringar för din avbrutna iOS-uppdatering.

  4. Ta bort betaprogramvara eller ofullständiga uppdateringar

  Om du tidigare har laddat ner en iOS-beta eller en ofullständig uppdatering, kommer det nästan säkert att leda till att uppdateringen misslyckas den här gången.

  Vägen framåt är att avinstallera iOS beta eller ta bort den tidigare uppdateringens installationspaket. För att göra det senare, öppna din iPhones inställningar, gå till Allmänt > iPhone-lagring och scrolla ner i listan med appar tills du hittar Programuppdatering. Tryck på den och välj sedan Ta bort uppdatering.

  När du har tagit bort uppdateringsfilen kan du gå till Allmänt > Programuppdatering för att starta om uppdateringen.

  5. Stäng av innehålls- och sekretessbegränsningar

  De flesta människor aktiverar innehålls- och sekretessbegränsningar för att blockera sig själva eller någon annan från att installera och ta bort appar. Det är också en bra funktion för föräldrar som försöker hindra sina barn från att få tillgång till visst innehåll.

  Om du tidigare har aktiverat innehållsbegränsning för köp i iTunes och App Store kommer din iOS-uppdatering inte att lyckas.

  För att häva begränsningarna, gå till Inställningar > Skärmtid > Innehålls- och sekretessbegränsningar. Du kan stänga av alla begränsningar genom att stänga av reglaget längst upp på sidan eller tillåta åtkomst för specifika kategorier. Tryck till exempel på iTunes & App Store-köp för att skapa anpassade åtkomstregler för att installera eller ta bort appar.

  6. Kontrollera Apples systemstatussida

  När Apple släpper en ny iOS-uppdatering skyndar sig iPhone-användare över hela världen att ladda ner den. Detta kan göra att Apples servrar blir överbelastade, vilket resulterar i driftstopp som gör att din iOS-uppdatering pausas.

  Det är sällan fallet, men vi kan inte utesluta möjligheten att Apples uppdateringsservrar har havererat. För att vara säker, besök Apples systemstatussida och leta efter en grön cirkel för uppdateringsrelaterade tjänster som App Store, iCloud-konto, etc. Om det inte finns en grön cirkel betyder det att det finns ett systemproblem och du måste vänta tills Apple fixar det.

  Avsluta och avsluta din iOS-uppdatering

  När din iOS-uppdatering pausas av någon anledning, bör en av dessa korrigeringar hjälpa dig att återuppta nedladdningen och installationen av din iOS-uppdatering.

  Men om inget av dessa tips fungerar kan du behöva prova en DFU-återställning för att helt radera och installera om all programvara och firmware på din iPhone. Detta steg kommer också att radera alla dina data, så se till att du har en säkerhetskopia först.