6 lösningar för att säkerhetskopiera din Synology NAS-data till moln

Spread the love

En Network Attached Storage (NAS) hjälper dig att enkelt säkerhetskopiera viktiga filer. Det är den perfekta säkerhetskopieringslösningen för användare som vill ha integritet, kontroll och tillförlitlighet.

Du kan välja att använda den som lagringsutrymme, synkroniseringsenhet för din dator eller som en plattform för att streama media på ditt privata nätverk.

Engångsavgiften för installation av en NAS kan vara dyrare än att prenumerera på en molnlagringstjänst. Men så småningom kan du betala mer för molnlagring. Å andra sidan är det bara en engångsinvestering i minst ett halvt decennium med en NAS.

Så, är det bara kostnaden för lagring som gör NAS till ett populärt alternativ för företag? Speciellt när man tar Synology NAS som ett bra alternativ för den här artikeln.

Tja, det finns några fler anledningar till varför Synology NAS är det föredragna alternativet för många företag:

Även om det används både av privatpersoner och företag, väljer företag att det ska fungera smidigt.

NAS ger snabb och enkel åtkomst till data från nätverket. Oavsett om ditt företag har ett dedikerat IT-team eller inte, kan vem som helst använda en NAS-enhet utan att behöva någon teknisk expertis. Du kan titta på installations-/installationsvideon för att se den själv:

Det är också ett pålitligt alternativ jämfört med molntjänster. Ett avbrott kan störa företag om de förlitar sig på en molnlagringstjänst. Med en NAS kan du alltid komma åt data, så länge det inte finns någon fysisk skada på enheten.

  Så här stänger du av Microsoft Teams-aviseringar

Dessutom kan NAS-enheter enkelt skalas upp för att lägga till mer lagring.

Om dessa förmåner inte tvingar ett företag, kanske en 5-års garanti och en möjlighet att förlänga den kan försegla affären?

Ja, du får professionell support (ersättning) för dina NAS-enheter om det av någon anledning går söderut, vilket är en sällsynt händelse.

Därför gör dessa förmåner det till en perfekt passform för åtminstone små och medelstora företag.

Varför behöver du en Cloud Backup av Synology NAS?

Oavsett märke eller kapacitet hos en NAS-enhet, finns en enorm mängd viktig data i en NAS-enhet samtidigt som den gynnar den framför en molntjänst.

Så du har ingen säkerhetskopia av data som lagras på en annan plats, vilket vanligtvis är fallet med en molnlagringstjänst.

Därför, för att få ut det mesta av det, kanske du vill välja en molnlagringslösning för Synology NAS för en extra säkerhetskopia.

Bästa lösningarna för att säkerhetskopiera din Synology NAS-data till molnet

Att säkerhetskopiera Synology NAS-data till molnet bör ge dig sinnesfrid.

Du kan dock inte bara använda vilken molnlagringstjänst som helst för det. Du måste se till att molnlösningen stöder Synology NAS och kan tillhandahålla viktiga funktioner för att hålla data skyddad hela tiden.

Några av alternativen som du kan prova inkluderar:

ElephantDrive

ElephantDrive erbjuder inbyggd integration med olika NAS-enheter, inklusive Synology. Du kan få paketet från Synology Package Center.

Om du vill ha ett enkelt alternativ för att säkra din data i en molnlagringsplattform är ElephantDrive en bra kandidat.

Du kanske vill kontrollera om din Synology NAS-modell stöds och sedan utforska de tillgängliga prenumerationsalternativen.

  Hur du använder din iPad som en extern Mac-skärm med sidovagn

C2 Lagring

C2 Lagring är ett officiellt erbjudande från Synology. Om du hellre inte litar på tredjepartstjänster och vill ha ett sömlöst supportalternativ för din hårdvara och moln, kan C2 Storage vara ett bra val.

Den stöder ett brett utbud av funktioner som integritetskontroller, kryptering, synkronisering mellan webbplatser och mer för att hålla data skyddad och tillgänglig i hela ditt nätverk. Du hittar även versionskontrollerade säkerhetskopior för finkorniga återställningar.

Du kan välja en 30-dagars gratis provperiod och ge den ett snurr.

IDrive Synology Backup

Jag kör tillhandahåller en molnlagringsplattform som du kan ansluta till med Synology Backup-appen från IDrive. Du måste välja rätt modell av Synology-enheten innan du laddar ner ett paket som passar dina behov.

Säkerhetskopiorna är krypterade och du kan schemalägga automatiska säkerhetskopierings-/återställningsjobb. Det stöder även e-postmeddelanden och manuell säkerhetskopiering/återställning vid behov.

För en premie kan du också välja dess Express-tjänst, som låter dig utföra massöverföringar snabbare än du vanligtvis förväntar dig.

Amazon S3 Glacier Storage

Om du redan använder några av Amazons AWS-tjänster eller vill utforska dem, S3 Glaciärförråd tjänsten bör vara fördelaktig.

Det kan vara otroligt billigare än andra alternativ. Prissättningen för lagring är dock inte okomplicerad. Priset kommer att bero på de data som överförs, lagras och enligt den region som är värd. Så du måste kolla Amazon S3s prissättning att veta mer om det.

Till skillnad från andra lösningar kommer det inte att vara den mest användarvänliga upplevelsen. Därför kan du behöva titta på dess dokumentation och Synologys officiell rekommendation för att den ska ställa in den korrekt.

Backblaze B2 NAS Cloud Backup

Backblaze B2 är en topprankad molnlagringstjänst skräddarsydd för säkerhetskopiering.

Det bästa med det är att det stöder inbyggd integration med flera NAS-enheter, inklusive Synology. Så du kan sömlöst säkerhetskopiera dina data till Backblaze B2.

  Hur man avbryter Instacart-prenumeration

Med Backblaze får du en av de branschledande säkerhetsfunktionerna för att hålla ditt konto och molndata så säkra som möjligt.

Wasabi Cloud NAS

Wasabi Cloud NAS är ett spännande alternativ där du inte har en gräns för molnlagring, dvs bottenlös lagring.

Med andra ord kommer du att välja en pay-as-you-go-modell där lagringsutrymmet växer och din budget skalas upp. Det hjälper dig att spara kostnader på oanvänt utrymme eller planerat lagringsutrymme.

Du får till exempel ett abonnemang för 5 TB data, men du använder aldrig så mycket utrymme. Så istället för att betala för extra omkostnader, betala för det du använder och gå utöver eventuella prenumerationsgränser när ditt företag kräver det.

Allt går till molnet

Det är den digitala eran där allt går till molnet, oavsett om det är backup, streaming, lagring eller ett arkiv för forskning.

Så det är vettigt att ha en säkerhetskopia av dina lokala lagringsdata i molnet för enkelhetens skull. Naturligtvis kan molnet aldrig ersätta att ha en fysisk lagringsenhet, men det kommer med sina förmåner.

De flesta av de rekommenderade molnlösningarna bör passa olika användningsfall, men du bör bara välja de som uppfyller dina krav.