6 kalenderappar som erbjuder AI-assisterad schemaläggning

En produktiv dag börjar med ett välplanerat och organiserat schema, och numera innebär det också att ha en pålitlig kalender utrustad med AI-stödd schemaläggning. Genom att använda de bästa AI-schemaläggningsassistenterna kan du förbättra din tidshantering och öka din produktivitet.

1. Återta AI: Bäst för optimerad schemaläggning i hela din organisation

Reclaim kan vara en bra lösning om du kämpar med motstridiga möten med kollegor, överlappande uppgifter och en oändlig att-göra-lista som gör att du lägger mycket tid på att lägga om din kalender. Reclaim är en AI-kalender som utnyttjar artificiell intelligens för att organisera dina uppgifter, raster, vanor och möten baserat på dina prioriteringar.

Du kan synkronisera ditt befintliga Google Kalender-konto för att automatiskt kopiera alla dina befintliga händelser till Reclaim och lägga till nya. Detta gör att du kan skapa mer produktiva dagliga eller veckovisa scheman anpassade efter dina prioritetsnivåer och tillgänglighet, så att dina kollegor vet när du är ledig. Reclaim använder AI för att automatiskt schemalägga dina mest kritiska uppgifter innan du fyller din kalender med objekt med lägre prioritet.

En funktion som skiljer den här AI-schemaläggningsassistenten åt är dess flexibilitet och anpassningsförmåga, eftersom den automatiskt schemalägger dina uppgifter till näst bästa tid närhelst det sker ändringar i ditt schema, prioriteringar eller överlappande händelser. En annan bra funktion är att Reclaim AI skiljer mellan dina uppgifter (engångshändelser), vanor (återkommande händelser) och möten.

Det gör det till exempel lättare att automatiskt blockera tid för återkommande händelser (vanor) som att äta lunch eller ta pauser, vilket hjälper till att stärka din dagliga rutin och förbättra balansen mellan arbete och privatliv. Reclaim AI integreras med populära teamsamarbetsverktyg som Slack och Asana och erbjuder gratis och olika premiumplaner.

2. Vimcal: Bäst för att dela din tillgänglighet och snabb schemaläggning

Vimcal är ett utmärkt verktyg för dig som lägger mycket tid på att organisera möten dagligen och vill ha ett snabbt sätt att dela sin tillgänglighet. Vimcal är en AI-schemaläggare med en vacker layout och ett intuitivt och snabbt användargränssnitt som hjälper dig att effektivisera ditt arbetsflöde.

Vimcals introduktionsprocess är enkel, eftersom den börjar med några grundläggande frågor och låter dig integrera din befintliga kalender. Denna AI-drivna kalenderapp har användbara funktioner som stöd för flera tidszoner, så att du enkelt kan hantera möten med människor över olika tidszoner.

Vimcal har också ett fokusläge med en timer som hjälper dig att använda Pomodoro-tekniken för att komma framåt på jobbet. Fokusläget har lugnande omgivningsljud som hjälper dig att koncentrera dig och hålla dig produktiv under dina arbetspass.

Men körsbäret på toppen för Vimcal är dess AI Time Finder, som låter dig klistra in andras inställningar för mötestillgänglighet, till exempel Calendly-länkar, och automatiskt hittar den mest lämpliga tiden baserat på ditt schema. Den här funktionen sparar tid och ansträngning när du schemalägger möten med flera parter, vilket gör den till ett värdefullt verktyg för upptagna proffs.

Vimcal erbjuder en gratis provperiod, så att du kan prova dess funktioner och se hur det kan förbättra din schemaläggningsprocess.

3. Trevor AI: Bäst för att planera din dag och ta tillbaka kontrollen

Trevor AI är en daglig uppgiftsplanerare och ett schemaläggningsverktyg som utnyttjar tidsblockering för att hjälpa dig att återfå fokus och kontroll över din dag. Tidsblockering är en effektiv tidshanteringsmetod där du delar upp din dag i block för specifika uppgifter, vilket ökar produktiviteten och minskar distraktioner.

Trevors AI-drivna tidsblockerande funktion tar itu med det vanliga problemet med att planera och prioritera uppgifter i ett hektiskt schema genom att effektivt allokera tid till varje uppgift samtidigt som du överväger dina åtaganden. Du kan enkelt lägga till uppgifter och använda Trevor AI:s smarta automatiska schemaläggningsfunktion för att schemalägga uppgifter automatiskt baserat på deras prioritetsnivåer.

Om du är missnöjd med schemat kan du enkelt dra och släppa uppgifter till olika tidsblock. Trevor AI kan också dela upp stora uppgifter i mindre deluppgifter, vilket gör det lättare att fokusera och slutföra. Lägg sedan till förfallodatum och påminnelser för att säkerställa att du aldrig missar en deadline.

Trevor AI har ett intuitivt gränssnitt som gör det enkelt att visualisera din dag, vecka eller månad och hålla koll på dina uppgifter. Den integreras med andra produktivitetsverktyg, som Google Kalender, Todoist och Outlook, så att du kan synkronisera ditt schema sömlöst.

Trevor AI erbjuder en gratis plan för personligt bruk och en proplan för proffs, vilket gör det till ett utmärkt val för privatpersoner och företag.

4. Medurs: Bäst för att hitta rätt tid för dina teammöten

Clockwise är en AI-driven kalender och schemaläggningsassistent som syftar till att skydda din produktivitet genom att hitta den bästa mötestiden. Det hjälper dig att optimera ditt arbetsflöde genom att automatiskt schemalägga flexibla möten för att minimera konflikter och frigöra fokustid för att slutföra dina uppgifter.

Du kan återta kontrollen över din tid genom att anpassa din perfekta dag på din instrumentpanel. Detta inkluderar dina arbetstider, föredragna mötestider, idealisk fokusperiod och hur mycket fokustid du vill ha per vecka. Du kan också ansluta din kalender och hantera alla dina möten på ett ställe.

Medsols kommer att schemalägga möten därefter och optimera din kalender för att få mer tid för djupgående arbete. Clockwise’s Scheduling-länkar använder artificiell intelligens för att hitta den bästa tiden för alla i ditt team, med tanke på faktorer som fokustid, föredragna mötestider eller pauser.

Anslut medurs med dina Slack-, Zoom- eller Asana-konton för att effektivisera ditt arbetsflöde och minimera distraktioner. Dess Analytics-instrumentpanel ger insikter i din fokustid timmar skapade, konflikter lösta och schemahjälp. Clockwise erbjuder både gratis och betalda planer som är lämpliga för team och företag.

5. TimeHero: Bäst för att spåra, hantera och planera uppgifter

TimeHero syftar till att hjälpa dig att lägga mindre tid på att planera dina uppgifter och mer tid att arbeta med dem. Det utnyttjar AI för att planera och schemalägga dina uppgifter automatiskt baserat på tillgänglighet och deadlines.

Den bästa delen? Den anpassar sig till ändringar i ditt schema, som mötestillägg eller lediga dagar. Detta är särskilt användbart om du kämpar med att planera och prioritera din arbetsbelastning, vilket säkerställer att du har mer tid att slutföra dina uppgifter.

Denna AI-planerare och schemaläggare är lätt att använda och integreras med populära verktyg som Gmail, Slack och Zoom. För att komma igång, registrera dig för ett konto, anslut din kalender, lägg till dina dagliga uppgifter och låt TimeHero planera din dag.

Du kan förbättra ditt schema genom att lägga till förfallodatum och prioriteringar, eller dra och släppa uppgifter i din föredragna ordning. TimeHero erbjuder en sju dagars gratis provperiod och olika prisplaner.

6. Före solnedgången AI: Bäst för att effektivisera dina att göra-listor

Om du kämpar med att organisera dina uppgifter i handlingsbara deluppgifter och schemalägga dem, kan BeforeSunset AI vara rätt verktyg för dig. BeforeSunset är en lättanvänd daglig planerare och AI-driven att-göra-lista-app som kan hjälpa dig att effektivisera dina att-göra-listor genom att skapa ett specialiserat schema baserat på dina kalenderåtaganden.

Efter att ha synkroniserat din kalender och lagt till dina dagliga personliga och arbetsuppgifter i deras respektive kategorier, kan du använda dess AI Assistant-funktion för att skapa deluppgift eller göra den handlingsbar. Lägg till taggar, prioritetsnivåer och förfallodatum till dina uppgifter för att prioritera dem och spåra deras framsteg. Klicka sedan på Planera min dag för att skapa ett schema som använder tidsblockeringstekniken och maximerar din produktivitet.

När du har slutfört dina uppgifter klickar du på Stäng av dagen, så kommer du till fliken Analytics för att se dina att göra-prestationer och andra viktiga mätvärden, vilket hjälper dig att få insikter om din produktivitet. BeforeSunset har en gratis plan och olika prissättningsalternativ för personlig och teamanvändning.

Regelbundna kalender- eller schemaläggningsappar gör ett anständigt jobb med att hålla reda på dina möten och möten. Men du behöver fortfarande göra mycket manuellt arbete för att skapa och organisera dina scheman.

Du kan använda AI-drivna lösningar för att automatisera dessa processer samtidigt som du fokuserar på att göra ditt bästa arbete. Prova dessa kalendrar med AI-stödda schemaläggningsfunktioner för att planera dina att göra, skapa personliga scheman och öka produktiviteten.