6 Google Play Butik-alternativ för att lista dina Android-appar

Många utvecklare har lärt sig den här läxan på det hårda sättet, men du kan direkt prova dessa Google Play-butiksalternativ för att få mer finansiell stabilitet. Håll ögonen öppna.

Android har en enorm marknadsandel. Ergo är detta en av de första stora appbutiksutvecklarna som laddar upp sina appar till.

Algoritmer förändras dock och buggar uppstår. Dessa fallgropar utplånar ibland små företag och indieutvecklare, vilket sätter deras intäkter tillbaka till ruta ett.

Alternativ för Google Play Butik

Det är där dessa appbutiker från tredje part kommer in på scenen.

Så att testa ”lägg inte alla dina ägg i en korg” kan vara en bra idé, särskilt när det inte finns några begränsningar från Google själv:

Källa: Google Plays policyer

I korthet står det att du är fri att distribuera till andra appbutiker. Detta hjälper dig att ta en paus från Googles faktureringspolicy och diversifiera distributionen.

När detta skrivs tar Google Play Store ut en provision på 15 % på den första miljonen du tjänar och 30 % därefter.

Alternativen för Google Play Store kommer att debiteras allt från 10 % till 30 %.

Och eftersom endast en mycket liten mängd (cirka 1 % enligt Google) av utvecklare passerar gränsen för en miljon intäkter, är den verkliga fördelen med andra distributionskanaler diversifiering för att minimera riskerna för finansiella strömavbrott.

Nu kör vi.

Aptoide

Aptoide är en oberoende appbutik där du kan skicka in dina appar som också hjälper till att distribuera till sina partnerbutiker via en enda instrumentpanel och faktureringssystem.

I ett nötskal talar vi om över 430 miljoner användare fördelade på 20 appbutiker, såsom Aptoide, Oppo, VIVO, MI, etc., under Catappult-appdistributionen.

Catappult har två intäktsdelningssystem: butik och själv. Intäkter från butiksappar drar till sig 25 % provision, medan självdistribution endast kostar 10 %.

Catappult-utvecklarprenumerationen kostar 79 USD per år, vilket kan återbetalas under de första 30 dagarna innan appdistributionen påbörjas.

Amazon

Amazon App Store är ett annat värdigt alternativ för att flytta din app till 236 länder till Android, Fire TV, surfplattor och utvalda Windows 11-enheter.

Man kan vara värd för gratis och betalda appar med Amazon. Du får ”standard” royalties (70%) om intäkterna överstiger en miljon USD.

För mindre än detta kan man dra nytta av Amazon AppStores acceleratorprogram för småföretag för att öka utbetalningarna till 80 %. Dessutom kommer detta att ge dig 10 % extra eftersom Amazon Web Services-krediter ger den totala vinsten nära 90 %.

Dessutom beror standardavgifterna på appkategori och enhetstyp, som nämns i Amazons utvecklaravtal.

Listning i Amazons appbutik är gratis.

Upp till ner

Uptodown täcker för närvarande över 130 miljoner användare på 26 språk på Android, Windows och Mac. Cirka 80 % av Uptodown-apptrafiken tillhör dock Android-användare.

För närvarande är alla appar som finns på detta Google App Store-alternativ gratis, och utvecklare kan inte erbjuda appar som betalas för att ladda ner.

Apppublicering är gratis med en intäktsfördelning på 80-20.

Galaxy Store

Galaxy Store kan tjäna dig väl på grund av dess gigantiska Samsung-fotavtryck och gratispublicering. Det tar dock bort 30 % provision utan hänsyn till de totala utvecklarintäkterna.

Det som gör det intressant är klausulen Intäktsandel och skatt, som indikerar ett fönster för eventuell royaltyförhandling.

Speciellt är Galaxy Store begränsad till Samsung-enheter, inklusive dess smartphones, smartklockor, etc.

AppGallery

AppGallery är avsedd för Huawei-telefoner, även om folk kan använda det på andra märken också. Det började med en utvecklarvänlig uppdelning på 90-10 bara för att följa 70-30-modellen, som gäller från 2022.

Dessutom har utvecklare på det kinesiska fastlandet ett separat delningsförhållande som kan frågas från Huaweis driftsavdelning.

AppGallery listningsavgifter baseras på de tjänster en utvecklare använder för publicering. Vissa är gratis, och de betalda har gratiskvoter innan de blir pay-as-you-go.

Slutligen har AppGallery också betalappar.

F-Droid

F-Droid är en gratis appmarknad med öppen källkod där du kan vara värd för gratisapplikationer med betalda uppdateringar/funktioner.

Applikationsbiblioteket är dock väldigt begränsat, vilket resulterar i en begränsad användarbas.

Så det handlar främst om din kärlek till öppen källkodsrörelsen om inte något annat.

Tyvärr finns det inget riktigt alternativ!

Det är ett tufft piller att svälja men en existerande verklighet.

Google Play är för stort för att ha lika alternativ eller substitut. Dessa listade appbutiker hjälper dig att bara få en bråkdel av intäkterna från vad du skulle ha tjänat på ”Play”.

Ändå kommer de väl till pass om du på något sätt drabbas av prestandaflaskhalsar eller förbud i Play Store.

PS: Eftersom vi är en utvecklarvänlig publikation kommer vi inte att begränsa oss till detta. Så dessutom kan du kontrollera dessa verktyg för att öka utvecklingen av Android-appar.