6 bästa verktyg för att redigera, analysera och bygga metataggar

Spread the love

Har du hört talas om metataggar? Metataggar kan vara en relaterbar term för dig om du arbetar nära SEO-strategier.

Innan vi hoppar direkt in i det, låt oss förtydliga grunderna om metataggar.

Metataggar används för att inkludera information på webbsidan via kodavsnitt. Den här koden kan visa vikten av webbsidesdata för sökmotorer som HTML genom vilken sökresultaten visas. Det är en viktig aspekt av sökmotoroptimering för att hjälpa SEO, sökrobotar och Googlebot att rangordna webbplatsen.

Webbadresserna är det enklaste sättet för användaren att läsa för maskinen, på grund av vilket webbplatserna handlar om taggar, HTML-koder etc. Det ger kontext för sökmotorn polerad för användaren men gör det enkelt att rangordna.

Metataggar är viktiga för webbplatsen, såsom Meta charset, Meta robots, Meta title, Meta description, Meta viewport och Meta refresh redirect. Att skriva en metatagg är inte svårt för utvecklaren att arbeta med rätt strategi för att få önskat resultat.

Kort sagt, några felaktiga rader kod kan förstöra trafiken eller rankningen av webbplatsen. Google förstår metataggarna, men det är viktigt att veta vad du kan missa i kodavsnittet.

  Hur man åtgärdar WOW-fel #134 dödligt tillstånd

Här är verktygen för att redigera, analysera och bygga metataggar som kan hjälpa till att övervaka koden.

För att analysera, redigera, bygga och felsöka metataggarna, OpenTags anses vara ett idealiskt verktyg. Det låter användarna utforska plattformen för att hitta hur sociala medieplattformar ser ut, som LinkedIn, Facebook, Twitter, etc. Verktyget innehåller HTML-element som gör det enkelt för sökrobotarna att förstå innehållet för bättre snipperoptimering, index, och rankningens syfte.

Se det som kodavsnittet som förbättrar utseendet och känslan på sociala medieplattformar. Den analyserar webbadresserna och kontrollerar dem för att kontrollera visningen på sociala medier. Som ett resultat kan användare optimera taggarna för att skapa iögonfallande innehåll, öka synligheten och fånga publiken.

SEMrush

SEMrush webbplatsrevision verktyg kan hjälpa till att analysera alla djupa problem på webbplatsen som kan hjälpa till att öka Googles ranking och åtgärda problem på plats. Verktyget kan skanna 130 SEO och tekniska problem som inkluderar metataggar. Det kan hjälpa till att gräva fram metataggar, metatitlar, metabeskrivningar, etc., för att bygga och felsöka den nödvändiga kodavsnittet.

  Angry IP Scanner Review (2021) för nätverksskanning

Prova SEMrush gratis i 14 dagar.

Metataggar är verktyget som kan hjälpa till att förhandsgranska, redigera och generera metataggar för webbplatserna för Facebook, Google, Twitter och sociala medieplattformar. Verktyget kan skapa metataggkoden eller bild- och textinnehållskodavsnittet. Den sammanfattar webbsidan i innehåll som visar vad användarna på sociala medier, chattar eller meddelanden kommer att se om webbadressen delas.

Öppna Graph

Öppna Graph visar upp metatitel, beskrivning och bildinformation och skapar metataggar för webbplatsen. Det tillåter också användare att förhandsgranska resultaten för sociala medier och sökmotorer som man kan optimera om det behövs. Användarna kan kopiera och klistra in metataggen för att förbättra webbplatsens kvalitet.

Hej Meta kan snabbt kontrollera och bygga metataggar för webbplatsen som förbättrar webbplatsens kvalitet för användarna. När länken delas med andra ökar metataggar webbplatsens video-, produkt- och innehållskvalitet, vilket gör att de kan öka synligheten. Den visar information som titel, beskrivning, bild och webbadress och genererar sedan metataggar.

Ahrefs

Ahrefs är webbläsaren som grävde djupt i webbplatsen för att hitta problem som skulle förbättras med tiden. Webbplatsrevisionen visar även metataggarnas resultat, sökord, bakåtlänkar, SEO-problem, webbplatsens hälsa etc. SEO-felen inkluderar dubblettinnehåll, metataggar, bilder etc. som man snabbt kan optimera med några få steg.

  Hur man växlar och anpassar konversationsvyn i Outlook

Slutsats

Utvecklarna kan enkelt redigera och optimera metataggarna med några få klick utan några verktyg, men det är enklare och snabbare att redigera filen med lite hjälp. Manuellt kan användare hitta den avsedda digitala filen, kontrollera egenskaperna och välja detaljer för att dyka djupt in i metataggarna. Det är lättare att redigera och ändra kodavsnittskoden för att öka kvaliteten.

Läs ”Webbplatsanalysverktyg” för att veta mer om verktyg för bättre SEO-rankning.