6 bästa Ruby IDE för utvecklare 2023

Utvecklare som letar efter ett programmeringsspråk som är lätt att bemästra, behöver färre rader kod och som har bra ramverk kommer alltid att bli kära i Ruby.

Utöver kodfärdigheter behöver utvecklare en IDE för att skriva, felsöka och kompilera sin kod. Den moderna världen har dock hundratals IDE:er och kodredigerare, och det kan vara svårt att avgöra vilken som ska användas på Ruby.

Den här artikeln kommer att definiera IDE, förklara varför du behöver dem och granska några av de bästa Ruby IDE:erna du kan använda idag.

Vad är en IDE?

Integrated Development Environment, IDE, är ett program som kombinerar en kodredigerare, byggautomationsverktyg och en debugger.

Ruby IDE är mjukvaruapplikationer som tillhandahåller omfattande mjukvaruutveckling för Ruby-applikationer. Olika Ruby IDE har olika funktioner och anpassningar. Men alla av dem syftar till att tillhandahålla en strömlinjeformad process för att skriva, testa och felsöka Ruby-kod.

Dessa är rollerna för Ruby IDEs;

 • Automatisera kodredigering: Ruby följer vissa regler om hur uttalanden ska skrivas/presenteras. En Ruby IDE känner till dessa regler och kommer därför att komma med intelligenta funktioner som kommer att skriva eller till och med redigera källkoden.
 • Markera syntax: När du tittar på Ruby-kod, kanske du noterar att vissa element är i olika färger, fetstil eller till och med kursiv. En sådan inställning gör det enkelt att läsa koden.
 • Sammanställning: Ruby-kod är designad för att kunna läsas av människor. Ditt operativsystem behöver dock kod skriven på ett språk som det kan förstå. IDE:er konverterar Ruby-läsbar kod till maskinläsbar kod.
 • Felsökning: Buggar är vanliga när man skriver kod. En IDE kommer att markera några av felen i realtid och föreslå hur man fixar några.
 • Testning: IDE:er låter dig automatisera enhetstester för din Ruby-kod innan du påbörjar komplexa tester.
 • Intelligent kodkomplettering: Vissa IDE:er kommer att ge förslag när du börjar skriva din kod. Detta tillvägagångssätt minskar buggar och den tid du lägger ner på att skriva din kod.

Hur man väljer Ruby IDE

 • Plattformskompatibilitet: Den idealiska IDE bör fungera med ditt operativsystem oavsett om du använder Windows, Linux eller macOS.
 • Kostnad: IDE:er kan antingen vara gratis, freemium eller betalda. Jämför vad olika IDE erbjuder mot deras prissättning.
 • Integration med andra verktyg: Du behöver ett sortiment av verktyg när du bygger Ruby-applikationer. Den ideala IDE bör integreras sömlöst med versionskontrollverktyg, bland andra verktyg.
 • Användbarhet: Enkel att använda är viktigt om produktiviteten är viktig för dig. En sådan IDE bör tillåta dig att sömlöst byta från en funktion till en annan.
 • Support och community: En bra IDE bör vara väldokumenterad. Den ideala IDE bör också ha ett communityforum där användare interagerar, ställer frågor och får lösningar.

Dessa är de bästa Ruby IDE:erna du bör prova:

RubyMine

RubyMine, en produkt från JetBrains, presenterar sig som ”The Most Intelligent Ruby and Rails IDE.” Denna IDE framhäver syntax, erbjuder kodkomplettering och kommer även med refactoring-verktyg för att effektivisera din utvecklingsprocess.

Nyckelfunktioner

 • Smart Code Editor: Kodeditorn är intelligent nog att notera vilket språk du använder. Denna kodredigerare låter dig enkelt formatera din kod, markera fel och skapa dokumentation.
 • Inbäddad terminal: Du kan köra alla dina kommandon i den inbyggda terminalen på RubyMine.
 • Versionskontrollintegration: Du kan enkelt hantera din kod från IDE eftersom RubyMine integreras med versionskontroll som Git, Mercurial och SVN.
 • Upptäcker och eliminerar kodlukter: RubyMine låter dig följa utvecklingens bästa praxis genom kodinspektioner för att upptäcka vanliga fel och markera hur du åtgärdar dem.
 • Anpassningar: Du kan arbeta runt med RubyMine och anpassa tangentbordsscheman och färger.

RubyMine är en betald IDE men har en 30-dagars gratis provperiod. De betalda alternativen börjar från 229,00 USD per användare under det första året.

Sublim text

Sublime Text är en mångsidig plattformsredigerare som stöds på macOS, Windows och Linux. Den grundläggande designen av Sublime Text är enkel, men du kan omvandla den till en kraftfull IDE genom plugins och tillägg.

Nyckelfunktioner

 • Skärm och paneler: Du kan visa textfiler på olika sätt. Ett sådant tillvägagångssätt gör det enkelt att referera till olika filer när du kodar.
 • Samtidig redigering: Med den här funktionen kan du göra samma redigering på olika platser i ditt Ruby-projekt.
 • Levereras med en kommandopalett: Kommandopaletten, tillgänglig via Ctrl + Shift + P (Windows/Linux) eller Cmd + Shift + P (Mac) visar olika kommandon. Med kommandopaletten kan du byta syntax eller till och med öppna filer.
 • Automatisk komplettering och syntaxhöjdpunkter: Denna kodredigerare kommer att markera fel i din kod och tillhandahåller till och med autoslutförande för att underlätta kodskrivningsprocessen.
 • Plugins och tillägg: Du kan släppa lös besten i Sublime Text genom olika tillägg som låter dig inspektera, köra, felsöka och testa din kod.

Sublime Text ger dig obegränsad tid att prova innan du köper. När du använder denna IDE visas ofta ett popup-fönster som påminner dig om att köpa licensen på din skärm. Licensavgifter börjar från $80.

Aptana Studio

Aptana Studio är en omfattande IDE som låter utvecklare bygga, testa och distribuera sina webbapplikationer från samma verktyg. Utöver att stödja Ruby-utveckling är denna IDE lämplig för PHP, Python, JavaScript och Perl.

Nyckelfunktioner

 • Multiplattform: Du kan använda Aptana Studio på Windows, macOS och Linux operativsystem.
 • Inbyggd terminal: Du kan köra kommandon direkt från denna IDE-terminal och spara tid.
 • Implementeringsguide: När du är klar med kodningen kan du använda FTP, Capistrano, SFTP och FTPS för att distribuera din app. Det här verktyget har också en automatisk publiceringsfunktion för Ruby on Rails-appar.
 • Anpassningsbar miljö: Du kan alltid anpassa Aptana Studio för att passa dina behov och preferenser. Du kan leka med färgteman och mycket mer.
 • Integrerad debugger: Du kan fånga buggar tillräckligt tidigt och minska testtiden.

Aptana Studio är öppen källkod och gratis. Detta verktyg underhålls av ett stort community som också utvecklar tillägg och plugins.

Komodo IDE

Komodo IDE är en plattformsoberoende integrerad utvecklingsmiljö för webb- och mobilutvecklare.

Nyckelfunktioner

 • Intelligent kodredigerare: Komodo IDE är din assistent, eftersom den kan upptäcka syntaxfel och göra autokomplettering när du skriver din kod.
 • Ruby-konsol: Du kan köra Ruby-kommandon från Komodos Ruby-konsol och testa och felsöka din kod.
 • Utökningsbar: Du kan anpassa och utöka funktionerna i din app med hjälp av olika tillägg. Du kan till exempel använda Task Runner för att automatisera tester.
 • Integrering av versionskontroll: Du kan hantera din kod från denna IDE eftersom den stöder Git, CVS, Mercurial och Subversion.
 • Liveförhandsgranskning: Du behöver inte lämna din kodredigerare för att se vad som renderas i webbläsaren, eftersom Komodo IDE ger en förhandsgranskning sida vid sida när du redigerar din kod.

Komodo IDE är en betald programvara vars prissättning börjar från $295/användare. Den här programvaran har dock en gratis plan känd som Komodo Edit, som kommer med begränsade funktioner.

AWS Cloud9

AWS Cloud9 är en molnbaserad IDE där du kan skriva, köra och felsöka kod från webbläsaren. Denna IDE är bland de högst rankade IDE:erna för programmerare och kommer med de väsentliga Ruby-verktygen, vilket innebär att du inte behöver konfigurera något för att börja skriva och köra Ruby-kod.

Nyckelfunktioner

 • Webbläsarbaserad IDE: Inget behov av att ladda ner tunga applikationer på din PC eftersom AWS Cloud9 låter dig njuta av alla funktioner i en kraftfull IDE från din webbläsare. Denna IDE stöder de flesta moderna webbläsare, som Microsoft Edge, Apple Safari, Mozilla Firefox och Google Chrome.
 • Stöder serverlösa applikationer. Denna IDE konfigurerar SDK:er, bibliotek och plugin-program med en utvecklingsmiljö för att hjälpa dig bygga serverlösa appar.
 • Samarbete i realtid. AWS Cloud 9 tillåter teammedlemmar att samarbeta i ett Ruby-projekt med några få klick.
 • Integrerad terminal. Du behöver inte växla mellan din webbläsare och terminal, eftersom denna IDE kommer med en integrerad terminal.
 • AWS integration. AWS Cloud9 länkar dig till AWS-resurser som AWS Lambda-funktioner och Amazon EC2-instanser.

AWS Cloud9 är en betald IDE. Du kan dock använda den gratis upp till 750 timmar/månad i 1 år. Efter att ha förbrukat dessa timmar, drar du till dig en avgift baserad på de resurser du förbrukar.

Selen IDE

Selenium IDE är ett verktyg med öppen källkod för att skriva, köra och felsöka testfall. Denna webbläsarbaserade IDE är tillgänglig som en plugin för webbläsarna Google Chrome och Mozilla Firefox.

Huvuddrag

 • Webbklar: Efter installation av Selenium IDE-tillägget behöver du ingen extra konfiguration; börja skriva, felsöka och köra tester omedelbart.
 • Debugger: Dra nytta av funktioner som att pausa vid undantag och ställa in brytpunkter för att felsöka din kod.
 • Kommandoradslöpare: Utan att skriva någon kod låter det här verktyget dig köra alla dina tester på vilken webbläsare som helst på ett rutnät och parallellt. Du kan starta det här verktyget med hjälp av rätt kommandon med några få klick.
 • Kontrollflöde: Selenium IDE låter dig lägga till looping och logik till dina tester genom olika kommandon. Den här inställningen gör att din Ruby-app endast kan utföra kommandon när vissa villkor är uppfyllda.

Selenium IDE är gratis och öppen källkod. Projektet har en stor global gemenskap som bidrar till dess underhåll.

Slutsats

Du har nu flera alternativ för IDE som du kan använda oavsett om du skapar din app med vanilla Ruby eller använder olika Ruby-ramverk. Valet av en IDE kommer att bero på de funktioner du letar efter och prissättning. De flesta av dessa verktyg kommer med tillägg/plugins som du måste ställa in för att de ska köra Ruby-kod.